ADENOM tiroidian

Descriere Remediu Naturist

 

Ce sunt tumorile tiroidiene?

Glanda tiroida este situat în partea din faţă a gâtului, la baza acestuia. Tumori tiroidiene sunt niste excrescente benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase). Un exemplu de astfel de tumori benigne sunt adenoamele, care secreta hormoni tiroidieni. Tumorile maligne sunt mult mai rare si sunt mai frecvente la femei decât la bărbaţi.

Ce sunt adenoamele tiroidiene?

Adenoamele tiroidiene se dezvolta din stratul de celule care delimiteaza suprafaţa interioară a glandei tiroide. Adenomul in sine secreta hormoni tiroidieni. În cazul în care adenomul secreta suficienti hormoni tiroidieni, aceasta poate provoca hipertiroidism. Adenoamele tiroidiene pot fi tratate în cazul în care cauzeaza hipertiroidism. Tratamentul poate include interventie chirurgicala pentru a elimina o parte a tiroidei (nodulul hiperactiv).

 

Ce sunt tumorile tiroidiene canceroase?

 

Cancerul de tiroida apare mai frecvent la persoanele care au fost supuse la radiaţii  in zona capului, gâtului sau pieptului. Cu toate acestea, majoritatea cancerelor tiroidiene pot fi vindecate cu un tratament adecvat. Cancerul tiroidian apare de obicei ca mici excrescente (noduli) în cadrul glandei tiroide. Unele semne că un nodul poate fi canceros, includ:

 

 • prezenţa unui nodul unic, mai degrabă decât a mai multor noduli
 • scanarea tiroidei dezvăluie modul de funcţionare al nodulului
 • nodulul este solid în loc sa fie umplut cu lichid (chist)
 • nodul este greu
 • nodul creşte rapid

 

Care sunt diferitele tipuri de cancer tiroidian?

Institutul National de Cancer (INC) descrie principalele tipuri de cancer tiroidian, după cum urmează:

 • Cancer tiroidian papilar si folicular

Aceste două tipuri de cancer tiroidian acopera 80 - 90 % din toate cazurile de cancer tiroidian. Cancerul tiroidian papilar este cel mai comun dintre cele două tipuri. Ambele tipuri incep sa se dezvolte in celulele foliculare ale glandei tiroide si tind sa creasca incet.

Cancerul tiroidian folicular apare cel mai frecvent în rândul pacienţilor vârstnici şi in circa 15 % din cazurile de cancer tiroidian. Acest tip de cancer tiroidian este mai agresiv si tinde să se răspândească in alte parti ale corpului prin vasele de sange.

 • Cancer tiroidian medular

Acest tip de cancer tiroidian acopera 5 - 10 % din toate cazurile de cancer tiroidian. Cancer tiroidian medular este un cancer tiroidian care incepe sa se dezvolte in celulele C. Acest tip de cancer este mai usor de controlat în cazul în care este depistat si tratat timpuriu, înainte de a se raspandi in alte parti ale corpului. Există două tipuri de cancer tiroidian medular: cancer tiroidian medular sporadic şi cancer tiroidian medular familial.

 • Cancer tiroidian anaplazic

Acest tip rar de cancer tiroidian acopera aproximativ 1-2 % din toate cazurile de cancer tiroidian. Cancerul tiroidian anaplastic debuteaza in celulele foliculare şi tinde să se dezvolte si sa se raspandeasca foarte repede.

 

Care sunt simptomele cancerului tiroidian?

Cancer tiroidian precoce nu poate provoca nici un simptom. Cand avanseaza, unul dintre primele semne de cancer tiroidian este un nodul nedureros sau umflarea ganglionilor limfatici la nivelul gatului. Fiecare individ poate avea simptome diferite. Cele mai frecvente simptome de cancer tiroidian includ:

 • răguşeală sau pierderea vocii deoarece cancerul preseaza nervi din caseta de voce
 • dificultate la înghiţire deoarece cancerul exercita presiune pe gât

Cu toate acestea, simptomele de cancer tiroidian pot semana cu alte conditii sau probleme medicale. Intotdeauna trebuie consultat medicul pentru un diagnostic.

 

Tratamentul pentru cancerul tiroidian

Tratament specific pentru tumori tiroidiene va fi stabilit de catre medic in functie de: vârsta dumneavoastră,  starea generala de sanatate  si istoricul medical, extinderea bolii, toleranta pentru anumite medicamente, proceduri sau terapii, opiniile si preferintele tale.

Tratamentul poate include una sau mai multe dintre următoarele variante:

 • chirurgie- pentru a elimina total sau partial glanda tiroida.
 • terapia cu iod radioactiv - o terapie în care cantităţi mici de iod radioactiv (I-131) sunt administrate (de obicei, într-o capsulă sau sub forma de lichide) pentru a distruge orice celulele canceroase tiroidiene, cele care nu au fost îndepărtat prin intervenţie chirurgicală sau s-au raspandit in alte parti ale corpului. Terapia cu iod radioactiv nu este utilizata de obicei pentru a trata cancerul tiroidian medular sau anaplastic.
 • radiaţia externă- un tratament care trimite un nivel ridicat de radiatii direct la celulele canceroase. Deoarece radiaţiile sunt folosite pentru a distruge celulele canceroase si pentru a micsora tumorile,  pot fi folosite campuri speciale pentru a proteja tesutul din jurul zonei de tratament. Tratamentele cu radiatii sunt nedureroase şi de obicei dureaza câteva minute.
 • terapia cu hormoni - hormonii sunt administrati pentru a distruge celulele canceroase, pentru a încetini creşterea celulelor canceroase, sau a opri cresterea celulelor canceroase.

Terapia hormonala ca tratament pentru cancer implică administrarea de substanţe pentru a interfera cu activitatea hormonala sau pentru a opri productia de hormoni. Terapia hormonala poate fi utilizata pentru a trata cancerul tiroidian papilar si folicular. Acest tratament poate fi, de asemenea, necesar după o intervenţie chirurgicală sau terapie cu iod radioactiv pentru a înlocui hormonii tiroidieni naturali.

 • chimioterapia- folosirea de medicamente anticancer pentru a trata celulele canceroase. În cele mai multe cazuri, chimioterapia interfereaza cu abilitatea celulelor canceroase de a creste sau a se reproduce.

 

Variantele de tratament naturist cu produse Calivita pentru adenom tiroidian le puteti gasi in tabelul cu produse naturiste de mai sus la sectiunea " Reteta naturista recomandata in remedii pentru ADENOM tiroidian!"


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru ADENOM tiroidian

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Shark Aid166.00 Ron1-1-190 tablete = 90 gDetalii Produs
Shark Aid contine cartijal de rechin cu prorietati antiinflamatoare si antitumorale dovedite stiintific. Are un efect foarte bun in profiaxia cancerului si este un adjuvant important in tratamentul tumorilor maligne.
2. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiolia rosea este aliatul de nadejde impotriva stresului, una dintre cauzele majore ale acestei afectiuni. Este un adaptogen natural ce mentine starea de bine si reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului.
3. OxyMax257.00 Ron10-10-10 picaturi diluate in 1/2 pahar cu apa60 ml solutieDetalii Produs
OxyMax ajuta organismul cu oxigen suplimentar in forma lichida pentru o mai buna sanatate. Contribuie la mentinerea functiei imunitare, are efect anti-imbatranire, creste energia si protejeaza organismul de boli.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Adenomul tiroidianeste o tumora benigna, de forma rotunjita sau ovala, care apare ca rezultat al unei hiperfunctii a glandei tiroide. Se dezvolta de obicei, dupa varsta de 40 de ani si se poate transforma destul de rapid intr-o tumora maligna.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
scadere in greutateCu toate ca nu se schimba ratia alimentara si modul de viata
iritabilitate
cresterea temperaturii, frisoaneIn unele cazuri
stare de obosealaApare chiar si la eforturi fizice neinsemnate
cresterea pulsuluiCare persista si in timpul odihnei şi somnului
somnolenta

0 recenzii pentru ADENOM tiroidian

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 1 + 8

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.