ADENOM tiroidian - mamar

Descriere Remediu Naturist

 

Un adenom este o tumora benigna de origine glandulara. Adenoamele pot să se dezvolte la mai multe organe, inclusiv colon, glandele suprarenale, glanda pituitara,mamara, tiroida,  etc. Desi aceste excrescente sunt benigne, în timp ele pot progresa si pot deveni maligne, moment în care ele sunt numite adenocarcinoame. Chiar si în timp ce sunt benigne, ele pot cauza complicatii grave de sănătate, prin comprimarea cu alte structuri (efectul de masă), precum şi prin producerea de cantitati mari de hormoni într-un mod neregulat (sindromul paraneoplastic).

Care sunt cauzele de aparitie a adenomului tiroidian?

Adenoamele tiroidienesau nodulii tiroidieni sunt tumori benigne care se dezvoltala nivelul glandei tiroide. În mod normal, se dezvolta numai un adenom tiroidian la un moment dat, separat de gusa multinodulara, care consta din mai multe  excrescente non-canceroase.

In multe cazuri, nu este posibil sa se determine cauza specifică unui caz particular de adenom tiroidian. Cu toate acestea, există unele cauze de bază pentru toate tipurile de adenoame.

Iodul - tiroida dvs. are nevoie de iod obtinut din produsele alimentare pentru a produce hormoni tiroidieni, şi fără aceast iod se poate forma un adenom.

Deficientele de vitamina A, magneziu si fier  - pot cauza de asemenea o disfunctie tiroidiana.

Alt factor negativ este stresul. Cand o persoana se afla sub starea de stres, anumiti hormoni se elibereaza in organism, cum ar fi cortisolul. Stresul cronic poate cauza dereglari sau deficiente hormonale  care afecteaza sistemul endocrin si tiroida.

O alta cauza este cea genetica. Ca in majoritatea conditiilor,  daca un membru din familie s-a confruntat cu aceasta afectiune, sansele de dezvoltare sunt mai mari.

Boala lui Hashimoto - este o afecţiune care provoacă sistemul imunitar pentru a ataca glanda tiroida, care cauzeaza inflamatie si disfunctie. Acţiunile acestei boli uneori duc la formarea unui adenom tiroidian.

Anomalii genetice hipotalamice - hipotalamusul produce hormonul de stimulare tiroidiana folosit pentru a excita glanda tiroida şi cauzeaza producerea de substanţe chimice tiroidiene. O anomalie genetică în hipotalamus care limitează sau stopeaza eliberarea hormonului de stimulare tiroidiana cazeaza disfunctii tiroidiene, care pot duce la un adenom.

Daune la nivelul glandei tiroide - dacă aţi facut tratamente cu radiatii pentru cancer la nivelul capului şi gâtului în timpul copilăriei, este posibil să suferit daune la nivelul glandei tiroide. Mai tarziu in viata, acest lucru poate cauza formarea unui adenom.

Adenomul mamareste numit fibroadenom. Fibroadenoamele sunt adesea foarte mici si greu de detectat. Adesea nu există simptome. Tratamentul poate include o biopsie aspirativa cu ac, şi / sau de inlaturare.

Cazul tipic este prezenţa unui nodul nedureros, ferm, solitar, mobil,  care se dezvolta treptat în pieptul unei femeie de-a lungul perioadei fertile. Poate creşte în dimensiune în timpul sarcinii sau in timpul terapiei cu estrogeni, şi tinde sa se micsoreze dupa menopauza, atunci când stimularea secretiei de estrogen scade.

In pieptul barbatilor, tumorile fibroepiteliale sunt foarte rare, şi sunt în mare parte tumori filode. S-au raportat extrem de rare cazuri in care există fibroadenoame în pieptul barbatilor, cu toate acestea , aceste cazuri ce pot fi asociate cu un tratament antiandrogen.

Diagnostic si tratament

Deoarece biopsia cu ac este adesea o investigaţie de diagnosticare de incredere, unii medici pot decide să nu opereze pentru a elimina leziunile, ci sa opteze pentru urmarirea clinica in scopul de a observa leziunile de-a lungul timpului prin examen clinic şi mamografie pentru a determina rata de creştere a acestora, daca aceasta se produce. S-a inregistrat o rată de creştere de mai puţin de şaisprezece la sută pe lună la femeile sub cincizeci de ani, şi o rată de creştere de mai puţin de treisprezece la sută pe lună la femeile peste cincizeci de ani.

Fibroadenoamele nu s-au dovedit să reapară în urma exciziei complete sau sa se transforme în tumori filoide in urma exciziei partiale sau incomplete.

Exista, de asemenea, tratamente naturale care sunt eficiente in diminuarea fibroadenoamele. Vizualizati tabelul de mai sus ( sectiunea " Reteta naturista recomandata in remedii pentru ADENOM tiroidian-mamar ") cu produse naturiste Calivita eficiente in adenomul tiroidian-mamar.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru ADENOM tiroidian - mamar

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Shark Aid166.00 Ron1-1-190 tablete = 90 gDetalii Produs
Shark Aid contine cartijal de rechin cu prorietati antiinflamatoare si antitumorale dovedite stiintific. Are un efect foarte bun in profiaxia cancerului si este un adjuvant important in tratamentul tumorilor maligne.
2. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiolin este aliatul de nadejde impotriva stresului, una dintre cauzele majore ale acestei afectiuni. Este un adaptogen natural ce mentine starea de bine si reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului.
3. OxyMax257.00 Ron10-10-10 picaturi diluate in1/2 pahar cu apa60 ml solutieDetalii Produs
OxyMax ajuta organismul cu oxigen suplimentar in forma lichida pentru o mai buna sanatate. Contribuie la mentinerea functiei imunitare, are efect anti-imbatranire, creste energia si protejeaza organismul de boli.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

O formatiune tumorala benigna, ce se dezvolta din tesutul glandular. Poate aparea la nivelul prostatei, sanului, tiroidei.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
senzatiei de nodul la san
modificari la nivelul pielii de deasupra sanului

0 recenzii pentru ADENOM tiroidian - mamar

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 9 + 1

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.