In reactiile chimice importante joaca rol de catalizator, in special in metabolismului sulfului si al aminoacizilor sulfatati. Molibdenul este foarte important in prevenirea aparitiei anemiei. In plus, acest oligoelement creste eficienta fierului, descompune carbohidratii, proteinele si rezidurile.
Printre sursele naturale puratatoare de molibden se numara paine, fasole, ficat, cereale si produse lactate. Cea mai mare parte din molibdenul ingerat este absorbita de organism. Pentru a fi absorbit el trebuie sa concureze cu fierul.
Deficitul de molibden este intalnit in special la persoanele hranite prin perfuzii o perioada indelungata. Efectele acestui deficit pot fi: dureri de cap, tulburari mentale, voma, anemie, tulburari de vedere, stari de nervozitate si chiar afectiuni ale sistemului nervos.
Intoxicarea cu acest oligoelement este foarte rar intalnita, simptomele fiind anemie, dureri de articulatii, iar in cazul celor mici aparitia diareei si scaderea ritmului de crestere.
Doza zilnica recomandata este de 75-250 micrograme/zi, insa aceasta poate fi asigurata cu o alimentatie echilibrata. Suplimentele de Molibden pot fi administrate atunci cand nivelul de cupru este prea mare.
Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea
Disclaimer Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.