Molibden

Molibdenul este un oligoelement esential organismului uman, ce face parte din structura unor enzime care contribuie la arderea grasimilor sanguie si intervin in mobilizarea fierului aflat in rezervele hepatice. Sulfitii sunt agenti conservanti, care se gasesc in alimente, in special in cele bogate in proteine. Enzimele ce au rol in curatarea celulelor de sulfiti prezinta in compozitia lor molibden. De asemenea, acest oligoelement previne aparitia cariilor dentare, este important in procesul de crestre, imbunatateste metabolismul celular, contribuie la producerea energiei si la formarea hemoglobinei. Desi prezenta sa in organism este una modesta, molibdenul asigura buna functionare a organismului.

In reactiile chimice importante joaca rol de catalizator, in special in metabolismului sulfului si al aminoacizilor sulfatati. Molibdenul este foarte important in prevenirea aparitiei anemiei. In plus, acest oligoelement creste eficienta fierului, descompune carbohidratii, proteinele si rezidurile.

Printre sursele naturale puratatoare de molibden se numara paine, fasole, ficat, cereale si produse lactate. Cea mai mare parte din molibdenul ingerat este absorbita de organism. Pentru a fi absorbit el trebuie sa concureze cu fierul.

Deficitul de molibden este intalnit in special la persoanele hranite prin perfuzii o perioada indelungata. Efectele acestui deficit pot fi: dureri de cap, tulburari mentale, voma, anemie, tulburari de vedere, stari de nervozitate si chiar afectiuni ale sistemului nervos.

Intoxicarea cu acest oligoelement este foarte rar intalnita, simptomele fiind anemie, dureri de articulatii, iar in cazul celor mici aparitia diareei si scaderea ritmului de crestere.

Doza zilnica recomandata este de 75-250 micrograme/zi, insa aceasta poate fi asigurata cu o alimentatie echilibrata. Suplimentele de Molibden pot fi administrate atunci cand nivelul de cupru este prea mare.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Molibden

Menopausal Formula
201.00 Ron
15 mcg

Power Mins
72.00 Ron
125 mcg

Vital B
118.79 Ron
80,0 mcg

Multi One
30.00 Ron
10 mcg

Full Spectrum
74.00 Ron
10 mcg

Senior Formula
105.00 Ron
25 mcg

Super Mega 50
217.00 Ron
250 mg

Vital 0
118.79 Ron
80,0 mcg
Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.