Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Molibden

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Molibden

Menopausal Formula
152.90 Ron
15 mcg

Power Mins
54.58 Ron
125 mcg

Vital B
100.10 Ron
80,0 mcg

Molibdenul este un oligoelement esential organismului uman, ce face parte din structura unor enzime care contribuie la arderea grasimilor sanguie si intervin in mobilizarea fierului aflat in rezervele hepatice. Sulfitii sunt agenti conservanti, care se gasesc in alimente, in special in cele bogate in proteine. Enzimele ce au rol in curatarea celulelor de sulfiti prezinta in compozitia lor molibden. De asemenea, acest oligoelement previne aparitia cariilor dentare, este important in procesul de crestre, imbunatateste metabolismul celular, contribuie la producerea energiei si la formarea hemoglobinei. Desi prezenta sa in organism este una modesta, molibdenul asigura buna functionare a organismului.

In reactiile chimice importante joaca rol de catalizator, in special in metabolismului sulfului si al aminoacizilor sulfatati. Molibdenul este foarte important in prevenirea aparitiei anemiei. In plus, acest oligoelement creste eficienta fierului, descompune carbohidratii, proteinele si rezidurile.

Printre sursele naturale puratatoare de molibden se numara paine, fasole, ficat, cereale si produse lactate. Cea mai mare parte din molibdenul ingerat este absorbita de organism. Pentru a fi absorbit el trebuie sa concureze cu fierul.

Deficitul de molibden este intalnit in special la persoanele hranite prin perfuzii o perioada indelungata. Efectele acestui deficit pot fi: dureri de cap, tulburari mentale, voma, anemie, tulburari de vedere, stari de nervozitate si chiar afectiuni ale sistemului nervos.

Intoxicarea cu acest oligoelement este foarte rar intalnita, simptomele fiind anemie, dureri de articulatii, iar in cazul celor mici aparitia diareei si scaderea ritmului de crestere.

Doza zilnica recomandata este de 75-250 micrograme/zi, insa aceasta poate fi asigurata cu o alimentatie echilibrata. Suplimentele de Molibden pot fi administrate atunci cand nivelul de cupru este prea mare.

Toate produsele naturiste care contin Molibden.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Molibden

Menopausal Formula
152.90 Ron
15 mcg

Power Mins
54.58 Ron
125 mcg

Vital B
100.10 Ron
80,0 mcg

Multi One
20.90 Ron
10 mcg

Senior Formula
80.30 Ron
25 mcg

Super Mega 50
165.00 Ron
250 mg

Vital 0
100.10 Ron
80,0 mcg

Vital A
100.10 Ron
80,0 mcg

Vital AB
100.10 Ron
80,0 mcg

Full Spectrum
48.40 Ron
10 mcg