Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Consultatii Medicale Online

Mai multe detalii despre acordarea consultatiei
Solicita o consultatie
Arhiva de consultatii medicale

« Inapoi la Arhiva consultatii
ciampi, barbat
varsta = 34 ani, inaltimea = 180 cm, greutatea = 75 kg
Mediu de proveninta: Urban
Profesia: inginer
Fumator: In trecut
Consumator de alcool: In prezent

Simptome: Va rog daca puteti sa-mi spuneti daca sunt necesare ceva investigatii cardiace. Cand fac efort fizic intens( alergare , tenis) am o durere in cosul pietului cu senzatia de arsura cu iradiere(cateodata ) in mana. Am constatat ca numai la efort apare si odata ce continui efortul, cateodata dispare dupa primele cateva minute sau se amelioreaza si pot continua efortul pana la sfarsit fara durere. In orice caz in stare de repaus durerea trece aproape imediat. Am mai constatat ca daca fac sport mai mult timp intens ( cateva zile pe saptamana ) durerea nu mai apare. Daca fac o pauza mare de la efort ( 2 saptamani) si incerc sa reiau efortul fizic ( sa zicem o alergare) durerea apare iarasi. Va rog sa-mi spuneti daca credeti ca durearea poate fi de orice alta natura decat cardiaca.Concluzia unui cardiolog la consul a fost ca este vb de stres sau anxietate. Multumesc anticipat!
De cat timp au aparut?:
Au existat cauze declasatoare?: Nu
Aveti dureri?: Da
Localizare durere: piept
Caracter durere(continua, intermitenta, etc.): intermitenta
Faceti alergii?:
Mai acuzati si alte simptome?: Nu

Raspuns:
Buna ziua,
 
Din ceea ce mi-ati relatat reiese ca sunteti o fire emotiva si anxioasa, care a suferit traume emotionale in trecut.
Caracteristicile durerii, nu sunt de origine cardiaca. La persoanele stresate si anxioase creste consumul de calciu si magneziu care pot duce la acele dureri in piept dar care sunt de fapt dureri de perete toracic din cauza unui consum crescut de minerale. Daca durerile cedeaza la continuarea efortului este clar ca nu au origine cardiaca pentru ca la cei cu probleme cardiace continuarea efortului ar inteti durerile. Eu consider ca deocamdata nu aveti nevoie de investigatii suplimentare dar aveti nevoie de un supliment de minerale si un antistres care sa te ajute sa te relaxexi se sa-ti desfasori activitatile zilnice in bune conditii. De aceea ceea ce va recomand eu sunt urmatoarele:
 
1. Rhodiolin   1-1-1 cp/zi dupa masa, rhodiolinul este un antistres care actioneaza la nivelul scoartei cerebrale crescand secretia de serotonina de la acest nivel si astfel tu te vei simti mai linistit si mai relaxat.
 
2. PowerMins    0-0-2 cp/zi   acesta este un supliment de minerale (calciu, magneziu, fier si multe altele) care te vor ajuta sa nu mai simti acea durere in timp ce faci efort.
 
Va doresc multa sanatate si in cazul in care mai aveti nelamuriri contactati-ma.
 
Dr. Delia Enache