Ulcer gastroduodenal

Descriere Remediu Naturist

Ulcerul gastroduodenal este o leziune situata la nivelul stomacului si duodenului. Ulcerul tinde să afecteze întreg tractul gastro-intestinal, incepand de la mucoasa gurii şi terminand cu regiunea rectala. Dezvoltarea ulcerului gastroduodenal implica actiunea acidului clorhidric şi pepsinei. Cand acidul gastric este produs in exces, membrana mucoasa care protejeaza stomacul şi organele interne este deteriorata, permitand bacteriilor Helicobacter pylori sa penetreze bariera si sa provoace infectii interne. Prin urmare, în caz de ulcer peptic, atât acidul gastric cat si bacteriile sunt responsabile pentru dezvoltarea acestei tulburari.

 

Ulcerul peptic situat la nivelul stomacului se numeste ulcer gastric, ulcerul peptic situat la nivelul duodenului este numit ulcer duodenal iar ulcerul peptic dezvoltat la nivelul esofagului se numeşte ulcer esofagian. Prin urmare ulcerul peptic de la nivelul stomacului asociat cu ulcerul gastric de la nivelul duodenului, impreuna formeaza ulcerul gastro-duodenal.

 

Ulcerul gastroduodenal este foarte comun, milioane de americani sunt diagnosticati cu diferite forme de tulburari gastrice în fiecare an. Medicina modernă a permis oamenilor de ştiinţă sa afle mai multe informaţii valoroase despre aceste tulburari, care să le permită să dezvolte noi tratamente medicale. Deşi in trecut a fost cunoscut ca ulcerul gastroduodenal afecteaza in cea mai mare parte persoanele de sex masculin, tot mai multe femei suferă de forme de ulcer peptic în zilele noastre. Statisticile indică faptul că predominanta fumatului in randul femeilor a determinat o creştere a incidenţei ulcerului peptic la sexul feminin.

 

Ulcerul peptic se poate dezvolta, uneori, în tulburări mai grave. Ca urmare a complicaţiilor, ulcerul peptic poate duce la sângerare(ulcer sangeros) sau perforare (ulcer perforat). Aceste două forme de ulcer sunt considerate a fi foarte periculoase; rezultatele cercetării indică o probabilitate mare de deces din cauza acestor complicatii. Ulcerul perforat  implică ruperea severă a membranei mucoasei, care provoaca durere acută şi senzatia de acritură la nivel abdominal. Ulcerul hemoragic implica hemoragii interne care au nevoie de intervenţie medicală imediată. Cele mai multe forme de ulcer perforat si ulcer hemoragic necesită intervenţie chirurgicală din cauza gravităţii lor. Daca sangerarea este severa, interventia medicala este concentrata în principal pe oprirea hemoragiei şi revitalizării pacientului. Pacientul necesită transfuzii de sânge pentru a compensa pierderea de sânge şi trebuie să fie ţinut sub monitorizare constantă până la recuperare.

 

Simptomele ulcerului gastroduodenal

 

Cele mai frecvente simptome de ulcer peptic sunt durerea si senzatia de ardere intre ombilic si stern. Unii oameni, de asemenea, au dureri de spate. Durerea poate dura câteva ore şi poate din nou reveni. Unii suferinzi de ulcer peptic pot experimenta pierderea poftei de mâncare şi pierderea în greutate, vărsături cu sânge, prezenţa de sânge în fecale, deshidratare, oboseală şi slăbiciune in corp, febră, greaţă sau balonare. Scaunele negre pot fi un alt simptom de ulcer iar aceste simptome variaza de la o persoană la alta. Din cauza pierderii de sânge, astfel de forme de ulcer pot duce la anemie.

 

Unele ulcere peptice sunt, prin urmare, mai greu de tratat decât altele. Atunci când se diagnosticheaza un ulcer gastroduodenal, este foarte important sa se renunte la consumul de alcool, cafeina, tigari si cola, deoarece acestea pot agrava toate simptomele acestei tulburari. Ar trebui să se respecte o dietă sănătoasă şi să se urmeze tratamentul medical prescris de către un medic.

 

Cauzele ulcerului gastoduodenal

 

Cele mai frecvente cauze de ulcer gastroduodenal sunt:

 

• Utilizarea de medicamente anti-inflamatorii nesteroidiene (AINS). AINS cele mai cunoscute sunt aspirina, ibuprofen si naproxen sodiu. Altele AINS sunt cele pe baza de prescriptie medicala folosite pentru a trata mai multe condiţii artritice. AINS pot duce la esuarea mecanismelor stomacului în câteva moduri diferite:

 

- Acestea pot face stomacul vulnerabil la efectele nocive ale acidului si pepsinei, interferand cu capacitatea stomacului de a produce mucus şi bicarbonat.

 

- Pot afecta repararea celulelor si fluxul de sânge din stomac.

 

• Infecţiile cu bacterii Helicobacter pylori. Ulcerul gastro-duodenal este cauzat in momentul in care H. pylori descompune stratul de mucus protector de la nivelul stomacului sau intestinului, care impiedica sucurile digestive sa deteriorareze organele.

 

• Acidul şi pepsina. Aceste fluide puternic digestive contribuie la formarea de ulcere. În situaţii ideale, stomacul se poate proteja de aceste fluide în mai multe moduri. Acestea sunt:

 

- Stomacul produce un mucus lubrifiant, care protejeaza stomacul şi ţesuturile.

 

- Stomacul poate produce o substanta chimica numita bicarbonat care neutralizeaza fluidele digestive şi le transforma în substanţe mai puţin nocive.

 

- Circulatia sangelui in mucoasa stomacului, precum şi reînnoirea si regenerarea celulelor ajuta la protejarea stomacului.

 

• Fumatul. Studiile arata ca fumatul poate creste sansa unei persoane de a obţine un ulcer. Fumatul încetineşte, de asemenea, vindecarea ulcerelor existente şi contribuie la reapariţia acestei afectiuni.

 

• Cofeina. Băuturile şi alimentele care contin cofeina pot stimula secreţia de acid în stomac. Acest lucru poate agrava un ulcer existent, insa stimularea acidul din stomac nu poate fi atribuita numai consumului de cofeina.

 

• Alcoolul. Ulcerele sunt mai frecvente la persoanele care au ciroză hepatică, o boala de multe ori legate de consumul excesiv de alcool.

 

• Stresul  este „prietenul” organismului cel mai cunoscut în lumea agitată de astăzi. In ultimii cincizeci de ani locul de muncă a devenit cea mai mare cauza a condiţiei noastre favorite –stresul. Exista din ce in ce mai mulţi oameni care se plâng de o boală legata de stres. Una dintre aceste boli este ulcerul peptic.

Oamenii care se confruntă cu stresul emotional raporteaza de multe ori durere crescuta in ulcerele deja existente. Stresul fizic poate creşte riscul de ulcere în curs de dezvoltare, în special în stomac. Exemple de stres fizic, care poate duce la ulcer pot fi suferintele cauzate persoanelor cu leziuni, cum ar fi arsuri grave sau intervenţii chirurgicale majore.

 

Diagnosticul de ulcer gostroduodenal:

 

Unele teste simple de sânge, respiraţie sau scaun vor arata semne de ulcer gastroduodenal, dacă acesta există. Medicii pot identifica, de asemenea, semne ale unei infecţii cu H. pylori. Un test de endoscopie poate fi, de asemenea, efectuat de către un gastroenterolog.

 

Cum se trateraza ulcerul gastroduodenal?

 

Mult prea mulţi oameni cred ca un ulcer gastroduodenal poate fi eliminate uşor chiar si atunci când nu poate fi cazul. Comprimatele antiacid sunt de departe cel mai comun medicament pe care oamenii il vor folosi atunci când au simptomele unui ulcer peptic. Este adevărat, acestea ajuta la reducerea inflamatiei care cauzeaza mult disconfort, insa nu vor atinge ulcerul în sine; medicamentele antiacid tratează doar simptomele unui ulcer peptic, nu şi ulcerul în sine.

 

Majoritatea oamenilor li se vor fi prescrie medicamente care reduc cantitatea de acid în stomac, dar nu numai. Medicii pot recomanda antibiotice in cazul unei infecţii cu H. pylori. Renuntarea la fumat şi alcool poate creste sansele de recuperare. Utilizarea de medicamente, cum ar fi aspirina, ibuprofen sau naproxen pe termen lung poate duce la ulcer peptic.

 

Simptomele unui ulcer nu ar trebui in niciun caz ignorate. Daca este lasat netratat, ulcerul peptic poate deveni fatal. Chiar şi după tratament, unele ulcere pot să reapară şi va trebui să se continue tratamentul pentru o perioadă lungă de timp.

 

Modificarea stilului de viata este intotdeauna recomandata pentru a ajuta la reducerea şanselor de reaparitie a ulcerului peptic. Oprirea fumatului, eliminarea alimentelor grase sau prajite şi reducerea pe aportului de cafeina sunt toate foarte recomandate. Toti acesti trei factori contribuie masiv la instalarea ulcerului peptic.

 

Produse naturiste Calivita recomandate in tratamentul ulcerului gastroduodenal

 

- Green Care este un supliment alimentar pe baza de extract din lucerna recomandat in tulburari gastrice acute si cronice precum ulcere, ulcer peptic, blonare si alte tulburari digestive.

 

- Digestive Enzymes cu enzimele digestive asigura o desfasurare normala a proceselor digestive, reducand sansele de aparitie a tulburarilor digestive.

 

- Rhodiolin are un efect antioxidant, antitumoral, hepatoptotectiv  si antistres.

 

- ParaProteX este eficient impotriva infectiilor parazitare, bacteriene, fungice si nu numai. Este benefic in ulcerele gastroduodenale, indeparteaza acuzele gastrice si actioneaza benefic impotriva maldigestiei, inflamatiilor, micozelor si parazitozelor.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Ulcer gastroduodenal

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Green Care99.00 Ron1-1-1240 tablete = 178 gDetalii Produs
2. Digestive Enzymes111.00 Ron0-1-1100 tablete=61,3 gDetalii Produs
3. Rhodiolin161.00 Ron1-0-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
4. ParaProteX174.00 Ron1-1-1100 tablete = 100 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Ulcer gastroduodenal

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 8 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.