Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Zona Zoster

Schema de tratament naturista recomandata pentru Zona Zoster

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. VirAgo 120.56 Ron 1-1-1 inainte de masa 90 tablete = 63 g Detalii Produs
2. White Whillow 57.20 Ron 1-1-1 dupa masa 100 capsule = 53 g Detalii Produs
3. Stress Management B Complex 56.10 Ron 1-1-1 dupa masa 100 tablete = 127 g Detalii Produs
4. Mega Protect 4Life 117.18 Ron 1-1-0 dupa masa 90 tablete = 88.2 g Detalii Produs
Total 351.04 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Zona zoster sau herpesul zoster, este o erupţie pe piele cauzata de inflamarea unui nerv şi a pielii datorita aceluiasi virus care a provocat anterior varicela. Acest virus este numit virusul varicelo-zosterian (VVZ), şi face parte din familia virusului herpes. Dupa ce o persoana a avut varicela, acest virus traieste in stare latenta in sistemul nervos şi nu este niciodată complet eliminat din organism. În anumite circumstanţe, cum ar fi stresul emotional, deficitul imunitar (de la SIDA sau chimioterapie), sau in caz de cancer, virusul se reactiveaza si provoaca zona zoster. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri de zona zoster, nu este gasita o cauza de reactivare a virusului. Oricine a avut vreodată varicela este supus riscului de a dezvolta zona zoster, deşi apare cel mai frecvent la persoanele de peste 60 de ani.

 

Virusul herpes care provoaca zona zoster şi varicelă, nu este acelaşi ca si virusul herpetic care produce herpesul genital (care poate fi cu transmitere sexuala) sau herpesul bucal. Zona zoster este numita medical herpes zoster.

 

Semne si simptome  - Cât timp dureaza acestea?

 

Chiar şi atunci când nu există nicio erupţie cutanata, durerile provocate de herpesul zoster pot fi aparente. Înainte ca o erupţie cutanată sa fie vizibilă, pacientul poate observa mai multe zile, pana la o săptămână, aparitia de durere, senzatie de arsură şi piele sensibila. Când erupţia caracteristică nu este încă evidentă, poate fi dificil de determinat cauza durerii, adesea, severe. Eruptiile cutanate ale herpesului zoster apar ca mici vezicule de culoare roşie, cu formarea de noi vezicule în continuare, timp de trei până la cinci zile. Blisterele urmeaza calea nervilor individuali care ies din maduva spinarii intr-o distributie specifica şi apar sub forma de bandă pe o anumita suprafaţă de piele. Întreaga cale a nervului afectat poate fi implicata, sau pot exista zone în distribuţia nervului cu vezicule şi zone fără blistere. În general, doar un singur nivel de nervi este implicat. Într-un caz rar, mai multi nervi vor fi implicati. În cele din urmă, în blistere se sparg, iar zona incepe sa supureze. Zonele afectate vor forma apoi o crusta care se vindeca. Durata de focar poate fi de trei-patru săptămâni, de la început până la sfârşit. Ocazional, durerea va fi prezenta, dar blisterere nu vor apărea. Acest caz poate fi o cauza foarte confuza de durere locală.

 

Cât timp zona zoster este contagioasa?

 

Herpesul zoster este contagios si se poate raspandi de la o persoana afectată la sugari, copii sau adulţi, care nu au avut varicela. Dar, în loc de a dezvolta zona zoster, aceste persoane dezvolta varicela. Odata ce au avut varicela, oamenii nu pot lua zona zoster (sau contracta virusul) de la altcineva. Cu toate acestea, odată infectate, exista posibilitatea ca aceste persoane sa dezvolte zona zoster mai tarziu in viata.

 

Herpesul zoster este contagios pentru oamenii care nu au avut varicela anterior, in perioada de formare de noi blistere şi de vindecare a blisterelor vechi. Similar cu varicela, perioada înainte de vindecarea sau perioada de formare a crustelor este etapa contagioasa a zonei zoster. Odata ce toate blisterele formeaza crusta, virusul nu mai poate fi răspândit iar perioada contagioasă este depasita.

 

Cum este diagnosticata zona zoster?

 

Aspectul clinic de zona zoster, cu vezicule caracteristice dureroase localizate la o regiune a unui nerv specific, este de obicei suficient pentru a stabili diagnosticul. De obicei nu sunt necesare teste de diagnostic. Cu toate acestea, în special la persoanele cu o funcţie imunitara deficitara, zona zoster nu poate afişa uneori modelul clinic caracteristic. În aceste cazuri, probele din zona afectată pot fi testate într-un laborator, fie prin cultura tesutului de creştere a virusului sau prin identificarea materialului genetic al virusului.

 

Care este tratamentul pentru zona zoster?

 

Există mai multe tratamente eficiente pentru zona zoster. Medicamentele care lupta cu virusurile (medicamente antivirale), cum ar fi aciclovir, valaciclovir sau famciclovir, pot reduce severitatea si durata erupţiilor cutanate în cazul în care tratamentul este inceput devreme (în termen de 72 de ore de la apariţia erupţiilor cutanate). În plus faţă de medicamentele antivirale, pot fi necesare medicamente pentru durere, pentru controlul simptomelor.

 

Zona afectată trebuie să fie păstrata curata. Scăldatul este permis, iar zona poate fi curăţata cu apă şi săpun. Compresele reci şi lotiunile anti-prurit, cum ar fi lotiunile calmante, pot oferi, de asemenea, amelioare. O soluţie de acetat de aluminiu poate fi folosita pentru a ajuta la uscarea blisterelor şi supurare.

 

Care sunt complicatiile zonei zoster?

 

În general, zona zoster se vindecă bine şi problemele care pot aparea sunt puţine. Cu toate acestea,ocazional, blistere se pot infecta cu bacterii, cauzând celulită, o infectie bacteriana a pielii. Dacă se întâmplă acest lucru, zona va deveni inrosita, ferma, calda şi sensibila. S-ar putea observa dungi roşii formate în jurul ranii. Antibioticele pot fi folosite pentru a trata aceste complicatii.

 

O complicatie mai ingrijoratoare se produce atunci cand herpesul zoster afecteaza fata, în special fruntea şi nasul. În această situaţie, este posibil ca zona zoster sa afecteze ochiul (cunoscut sub numele de herpes zoster oftalmic), ceea ce duce la pierderea vederii. Dacă aveţi zona zoster pe frunte sau nas, ochii trebuie să fie evaluati de către un medic.

 

O complicatie rara de zona zoster este cunoscut sub numele de sindromul Ramsay Hunt. În acest caz, nervii cranieni (nervii cranieni V, IX şi X) sunt implicati. Simptomele pot include slăbiciune a nervului facial periferic si surditate. Erupţiile cutanate tipice sunt adesea observate in jurul urechii si canalului urechii.

 

Ce este nevralgia postherpetica?

 

Cea mai frecventa complicatie a zonei zoster este nevralgia postherpetica. Acest lucru se întâmplă atunci când durerea nervoasa asociata cu herpesul zoster persista dincolo de o lună, chiar şi după ce erupţia a disparut. Acesta este un rezultat de iritare a nervilor de senzatie, datorita virusului. Durerea poate fi severa si debilitanta. Nevralgia postherpetica apare în primul rând la persoanele de peste 50 de ani şi afectează 10% -15% dintre persoanele cu zona zoster. Există dovezi că tratarea herpesului zoster cu medicamente antivirale poate reduce durata şi apariţia de nevralgie postherpetica.

 

Zona zoster este periculoasa la femeile gravide?

 

Femeile insarcinate sunt predispuse la zona zoster, dar, din fericire, zona zoster in timpul sarcinii este foarte rar intalnita.Vaccinul pentru zona zoster nu trebuie administrat la femeile gravide. Este recomandat ca o femeie sa aştepte trei luni înainte de a încerca să rămâna gravidă după ce a primit vaccinul pentru zona zoster.

 

Varicela in timpul sarcinii are potentialul de a provoca malformaţii congenitale, în funcţie de momentul din timpul sarcinii în care se produce infectia. Riscul de malformatii congenitale este considerat a fi mai mic in caz de zona zoster decat in caz de infectie primara cu varicela. Un test de sânge poate determina dacă o persoana are anticorpi (protectie imunologica) impotriva virusului. Cei care au primit vaccinul varicelei, precum si cei care au avut anterior varicela vor avea anticorpi in sange, care sunt îndreptati împotriva virusului VVZ.

 

Remediu naturist pentru zona zoster cu produse Calivita

 

- Prin imbunatirea functiei sistemului imunitar al organismului ne putem proteja impotriva declansarii multor afectiuni. Continutul de extracte naturale imunostimulatoare al suplimentului nutritional VirAgo ne ajuta sa ne protejam impotriva atacurilor virusilor si bacteriilor, si de asemenea ne ajuta sa trecem mai usor peste boala deja prezenta.

 

- Aspirina naturala obtinuta din extractul de salcie alba sub forma White Whillow ajuta la calmarea durerilor si reducerea inflamatiilor, fara efectele secundare ale aspirinei chimice.

 

- In caz de stres emotional si anxietate virusul varicelo-zosterian poate declansa zona zoster. Aceste stari care ne pun sanatatea in pericol pot fi gestionate cu ajutorul suplimentului nutritional Stress Management B Complex, cu o actiune complexa asupra sistemului nervos.

 

- Mega Protect 4Life protejeaza organismul imptriva factorilor nocivi, fortifica sistemul imunitar si confera rezistenta, atat fizica cat si psihica.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 10 + 5
Toate campurile sunt obligatorii.