Veruci vulgare

Descriere Remediu Naturist

Verucile vulgare sau negii sunt leziuni virale cauzate de anumite tulpini de virus HPV. Acestea se transmit prin contact direct cu persoane contaminate sau prin contactul cu suprafețe contaminate.

 

Aspectul lor este aspru, cu ingrosarea pielii, cum ar fi un calus; în multe cazuri, este posibil sa se observe pete negre în suprafața lor, acestea sunt vase de sange care proliferează și apoi trombozeaza, ceea ce duce la acest aspect caracteristic. Apar cel mai frecvent la degetele de la maini, degetele picioarelor si laba picorului, dar pot aparea oriunde in organism. Se răspândesc atunci când leziunea provoaca si survine scarpinarea cu traumatisme locale.

 

Utilizarea produselor pentru extermina verucilor fără prescripție medicală nu este recomandata, și de multe ori, pe lângă a nu fi eficienta, astfel de tratamente sau dispozitive pot provoca leziuni grave la nivelul pielii.

 

Există sute de tulpini de HPV unice, iar anumite tipuri se manifesta în moduri diferite. Tipurile de tulpini care determina verucile vulgare sunt relativ slabe din punct de vedere imunologic, iar complicatiile de sanatate dincolo de aparitia negilor sunt improbabile. Verucile comune de obicei apar pe degetele și dosul mâinilor, dar este posibil ca un neg să crească si pe picior, genunchi, cot, sau în altă parte pe corp. Virusul HPV este foarte contagios, iar frecarea sau zgarierea unui neg poate transfera la un alt deget virusul. Alte persoane pot dobândi HPV, de asemenea, prin atingerea negilor unui individ sau articole de toaletă.

 

Verucile vulgare sunt cel mai adesea observate la copiii mici, și mulți oameni nu prezinta simptome la maturitate atunci sistemul lor imunitar devine mai puternic. Negii sunt de obicei ridicati, duri, și au un diametru de pana la aproximativ 1.25 cm. Ei provoca mancarime sau durere foarte rar, iar multi dispar pe cont propriu la aproximativ doi ani după ce apar.

 

Cauze

 

Negii sau verucile sunt cauzate de papilomavirusul continut de ADN-ul uman (HPV). Există cel puțin 100 de tipuri genetice diferite de HPV.

 

Virusul intra in piele dupa contactul direct cu virusurile recent scuturate păstrate vii în medii calde, umede, cum ar fi un vestiar, sau prin contact direct cu o persoana infectata. zona de intrare este de multe ori o zona de prejudiciu recent. Timpul de incubare (de cand virusul este contractat până când apare un neg) poate fi de până la opt luni.

 

Simptome si semne

 

Cele trei cele mai frecvente tipuri de veruci nongenitale (nu aparepe organele genitale),  si un tip mai puțin frecvente manfiesta urmatoarele simptome:

 

• Vercile comune (veruci vulgare): Aceste veruci comune de obicei se dezvolta în special în jurul unghiei. Negii comunisunt gri la culoare, apar sub forma excrescente la suprafața pielii, și sunt acoperiti cu proiectii aspre.

 

• Negii plantari: prin definiție, apar la suprafata plantara, sau in partea de jos la picior. Apar de obicei în domenii deînaltă presiune cum ar fi călcâiul și capetele metatarsiene (chiar în spatele degetelor de la picioare). Negii plantari, de obicei, cresc în piele, nu spre exterior ca verucile comune.

 

• Verucile plane: sunt cel mai frecvent observate pe fata si in zona din spate a mâinilor. Ele apar de obicei ca mici umflaturi individuale. Verucile plane se pot răspândi rapid pe fata de la anumite activități, cum ar fi rasul.

 

• Carcinomul verucos: foarte rar carcinomul cu celule scuamoase se dezvoltă într-un neg nongenital.

 

Când să apelați la medic

 

Sunați medicul dacă negul continuă să  se înrăutățească, în ciuda tratamentului la domiciliu. Dacă  nu vedeți nici o îmbunătățire dupa folosirea de acid salicilic după 12 săptămâni, mergeti la medic pentru o pentru a discuta despre alte metode de îndepărtare a negilor.

 

Sunați medicul dacă forma sau culoarea sufera modificări. Există posibilitatea ca negii sa nu poata fi tratati. Sunați de asemenea medicul dacă negul începe sa sângereze.

 

Oricine cu condiloame genitale (anal, vaginal) ar trebui să consulte un medic. Tratamentele descrise aici nu sunt adecvate pentru condiloame genitale și nu ar trebui să fie utilizate.

 

Factori de risc

 

• Rata probabilă de transmitere la alte persoane este scazuta (incidența estimată <10%); cu toate acestea perioada de incubatie si durata de transmisibilitate a virusului sunt necunoscute.

 

• Riscul este mai mare cu pielea umedă, macerata (de exemplu, utilizarea de duș comun asociata cu un risc crescut de negi plantari).

 

• Auto-inocularea la zone secundare este frecventă (zgarieturi, ras, etc).

 

• roaderea unghiilor si sugerea degetului pot răspândi infecția subungual și periungual.

 

Condițiile conexe

 

papuloza bowenoida (in stare premaligna)

 

• carcinom cu celule scuamoase (de col uterin si unele tipuri de cancer anal, genital, si orofaringian)

 

Epidermodysplasia verruciformis (tulburare autozomal recesiva asociata cu infectia cronica cu HPV)

 

• boalaHeck (hiperplazie epitelială focala)

 

Diagnosticsi tratament

 

Diagnosticul deveruci se face in functie de amplasarea și aspectul lor. Dacă nu este sigur cu privire la tipul de problema a pielii, medicul poate alege să efectueze mai multe teste diferite.

 

Verucile pot fi vindecate? Toata lumea a auzit de numeroase remedii utilizate în tratamentul negilor. Acestea funcționează ocazional, din cauza capacității organismului de a dezvolta imunitate naturală. Tratamentul profesional medical este îndreptat spre distrugerea virusului sau stimularea imunității naturale. Cele mai multe condiloame pot fi vindecate, dar pot fi necesare mai multe sesiuni de tratament. Există mai multe tratamente diferite care se folosesc pentru condiloame. Incercați să alegeți un tratament care va determina cel mai puțin disconfort, și care va da cele mai bune rezultate, în funcție de mărimea și localizarea negilor.

 

Pot fi utilizate si medicamente fara prescriptie medicala pentru îndepărtare a verucilor. Majoritatea produselor sunt pe baza de acid salicilic.

 

Negii pot crește din nou după tratament, necesitând astfel în continuare a terapiei. Ocazional, in urma tratamentului, un inel de veruci poate crește în jurul zonei de tratament. Acest lucru este frustrant, dar poate fi, de asemenea, tratat. Negii se pot raspandi asa ca cel mai bine este sa fie trate cât mai multe cu putință.

 

Negii sunt contagiosipentru cei care sunt sensibili, si pentru că virusul este atât de comun, există precauții speciale de care ar trebui sa se tina cont.

 

Negii care se întorc sau nu raspund la tratament la domiciliu pot fi eliminati de către un medic. Un dermatolog poate utiliza azot lichid pentru a ii indeparta sau un instrument de cauterizare electrica pentru a ii arde. Negii mari, persistenti pot avea nevoie de excizare cu un bisturiu. Atunci cand este efectuata de către un profesionist, îndepărtarea negilor este aproape întotdeauna eficienta.

 

Tratament naturist Calivita de ajutor in veruci vulgare

 

-Pentru stimularea imunitatii, in scopul de a elimina virusul in mod natural, poate fi de ajutor ImmunAid, un supliment natural pe baza de plante si zinc. Intareste imunitatea si creste puterea organismului de a se vindeca.

 

- De asemenea, Noni Lichid este un foarte bun imunostimulator, care fortifica sistemul imunitarpentru a lupta in mod natural cu orice forma de virus.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Veruci vulgare

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ImmunAid200.00 Ron1-2-1180 capsule = 93.24 gDetalii Produs
2. Noni Lichid236.00 Ron1-1-1 linguri de sirop + aplicatii locale946 mlDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Veruci vulgare

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 2 + 4

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.