Vase sange (fragilitate)

Descriere Remediu Naturist

Fragilitateacapilarăeste caracterizata de sensibilitatea capilarelor la rupere şi extravazarea celulelor rosii din sange in conditiicrescute de stres.Fragilitatea vaselor de sânge de obiceieste mostenita, deşi rareori este gravă. Într-o formă mai gravă de tulburaremoştenita, condiţie cunoscută sub numele de telangiectasia, există anomalii evidente alevaselor de sange din buze, guraşi degete.

 

Cauzelesi semnele vaselor de sange fragile

 

Capilareledevintot mai fragileodatacu varsta, sau ca răspuns la tratamentul cu medicamente corticosteroide şi în prezenţaunuideficit de vitamina C (în special scorbut). Vasculita este o inflamatie a vaselor de sânge, de obiceicauzata deantigene, inclusiv viruşi. Efectulconstainslăbirea vaselor de sânge. Acesta esteprocesul debaza in afectiunea cunoscuta sub numele depurpurăvasculara.

 

Persoanele cu capilarele fragile au tendinţa de a expune micizonede sângerare,de culoarealbastru-violet sub piele ("purpură").

 

Simptomele vaselor de sange sunt frecvente atunci când există o condiţie de bază, cum ar fi ateroscleroza sau un anevrism. In ateroscleroza, simptomele vaselor de sangeaparatunci când placa se acumuleaza in arterele care transporta sangele la cap, organe şi membre. Cel mai frecvent, oamenii dezvolta ateroscleroza, ca urmare a diabetului zaharat, factorilorde riscgenetici, hipertensiuniiarteriale,uneidiete bogate in grasimi, obezitatii, niveluluiridicat de colesterol din sangesi fumatului.

 

Semnele şi simptomele aterosclerozei, nu sunt, de obicei evidente pana in momentul in carefluxul de sânge devine limitat. Cursulbolii variază între indivizi. Unele persoane cu ateroscleroza nu au simptome, în timp ce altele pot avea hipertensiune arterială severă, anevrism, cheaguri de sânge, şi boala arterelor coronare sau periferice.

 

Un anevrism esteo lărgireanormală sauumflareauneiarteredin cauza slăbiciunii în peretele vasului de sange. Anevrismele sunt periculoase, deoarece acesteapot produce o rupere, deversând sânge în zona din jurul vasuluide sange. Boala poate să apară în aorta, artera care duce de la inima la abdomen, într-un vas de sange in creier, sau într-un vas de sange periferic.

 

Semnele şi simptomeleunui anevrism depindde localizarea sa. Cursul bolii variază între indivizi. Unele persoane cuanevrism nu au simptome, dar dacăacesta produce rupere,apare o sangerare internă, provocând durere, tensiune arterială scăzută,batai rapide ale inimiişiconfuzie la lumina. Dacă anevrismul apare aproape de suprafatapielii,adeseaapare durereasi imflamarea.

 

Influenţe nutriţionale privind fragilitatea capilară

 

O serie de tulburari pot provoca fragilitatea capilara,o afectiune in care slăbiciunea peretelui capilar duce la scurgeri de componente sanguine, determinând modificărispontanede culoare a pielii şivânătai usoare. În cazurile mai grave, pot apărea hemoragii indiferite tesuturi alecorpului. Din fericire, suplimentarea cu anumiti nutrienti poate ajuta la restabilirea puteriicapilare.

 

• Vitamina C.

Deficitul de vitamina C joaca un rolmai mare decâtin cazuloricaruialt nutrientîn cauza capilarelorfragile,care sangereaza usor. Una din cele mai vechi (şi mai puţin periculoase) semne de deficit de vitamina C estescorbutul-sângerarea gingiilor.Rezultatele studiilor controlate sugereaza ca suplimentareacuascorbat poate creşte puterea capilarelorfragile.Eficacitatea sa este cel mai bine stabilitalapacientii careau un deficitde ascorbat.

 

Dezvoltarea de microangiopatie în diabetulzaharateste una dintre multelecomplicatii ale bolii, şi un recent studiu dublu-orb a constatatfaptul că un nivel scăzut de acid ascorbicinplasmă poate promova microangiopatiaîn boala.

 

Acţiuneavitaminei Cprivind fragilitatea capilară este îmbunătăţită dacăse adauga sibioflavonoide.Hesperidinaeste unbioflavonoidcarefuncţionează bine în această privinţă.

 

• Vitamina E.

În erupţiileechimotice(numite purpură),cauzate deinfecţii, reacţii la medicamente, sau alte reacţii alergice,care conduc lafragilitatea capilarelor, vitamina Epare să accelerezeeliminareaerupţiilorcutanate.

 

• Zincul.

O deficienţă în zinc poate contribui la fragilitatea vaselor de sange din pieleasubţiată a persoanelor în vârstă. Recomandare: 100 mg de zincsub forma chelatatape zi, timp de 3panala 6 luni. Avertisment: Suplimentareacuzinc în formă ionică poate crea deficiente de minerale, cum ar fi cupru, prin competiţie cuacesteapentru absorbţiadin intestin. Chelatorii de minerale previnaceastacompetitie, permiţând o absoarbtiepe deplina fiecarui mineral.

 

Alti factoride nutritie

 

- Flavonoidele

 

-Antocianozidele

Atunci când pacienţii cu vene varicoase şi dermatite ulcerative primesc suplimente pe baza de antocianozideunse inregistreaza oscădere substanţială în scurgerilecapilare.Afinul european(Vaccinium myrtillus) este o sursă bogată de aceste flavonoide.Este necesara odoza de 160panala 480 mg pe zi de extract (standardizat pentru un conţinut de anthocianidinade 25%).

 

-Hesperidina

Combinaţia de hesperidina (flavonoidpredominant în portocale şi lămâi), si vitamina C a fost investigată într-unumărlargde studii. Atunci când pacienţii cu artrită reumatoidă şi  fragilitatecapilaracrescutaau primit hesperidina, vitamina C, sauocombinaţie intre acestea, cea mai mare imbunatatire a avut locla ceicare au luat combinaţia, sugerândfaptulcă cele două substanţe au avut cel puţin un aditiv, dacă nu un efect sinergic. Într-un alt studiusimilar, fragilitateacapilara a fost restauratăpanala normal în 90% dintre pacienţi.

Odozarezonabilă de hesperidina si vitamina C este de 25-200 mg de 4 ori pe zi.

 

-Rutina

Rutină esteunflavonidcarese gaseste dinabundentaîn hrisca.Frecvenţanumărului deleziuni purpurice sub forma de peteşiianormalela antebratprintre diabetici în urmamasurariitensiunii arterialecu un mansonvariază de la 50 la 100%. În trei sferturi din cazuri, suplimentareacurutină a redus peteşiilela normal. ​​700 mgderutina de2 sau de 3 ori pe zi este o doza rezonabila, deşi,si o doza mai mica, de200panala 500 mg pe zi poate fi adecvata.

 

Venele varicoase

 

Vene varicoase şi fragilitateacapilară sunt o problemă inesteticaşi dureroasaFragilitatea venelorcreste odatacu vârsta, din cauzapierderiitonusului muscular.Persoanelesuprapoderale,femeilegravide,persoanale carestauîntr-un singur loc pentru perioade lungi de timp, sunt mult mai predispusela varice.Aceste vene inflamate potcauzaumflatura, durere, şi pot fi dureroase la atingere.

 

Tratamentpentru fragilitate capilara

 

Complexul Proanthocyanidinic Oligomeric(CPO) poateîmbunătăţi stabilitatea capilara, şieste folositpentru insuficienta venoasa, ciroza hepatică, retinopatie diabetica, limfedempostoperatoriu, edemfacialpostoperator, edem legatde un prejudiciu de sport, echimoze repetateşi sindroame purpurice.

 

CPO constaintr-o varietate de flavonoizi, cum ar fi proantocianidinelegasite in numeroase plante. Unele dintre sursele cele mai abundente sunt seminţelede struguri si scoarta de pin maritim. Alte surse alimentare sunt florilede paducel, fructelede padure, ceapa, legumele, vinul rosusi patrunjelul. Alteproduse chimice conexe se găsesc în afine.Împreună, ele sunt cunoscute ca oligomeri procanidolici.Studiirecentein vitro sugerează căCPO dinseminţele de struguriau oactivitate antioxidantă superioară vitamineiC sau vitamineiE.Acest efect antioxidant apare înmediulatât polar cat şi nepolar, oferind o anumită similitudine funcţionalăcuacidul lipoic.În Europa,CPOsunt utilizate pe scară largă pentru a trata condiţiile legate deo fragilitatecapilară crescuta.Acestea includ insuficienta venoasa (vene varicoase sihemoroizi),vasede sange superficialeinestetice,edeme si vânătai usoare, dediferite cauze, şi retinopatiediabetica.Sunt,de asemenea, folosite pentru imbatranirea pielii, degenerescenta maculara, rinita alergica, si ateroscleroza.În plus,acesteasunt promovate ca antioxidantigenerali.

 

Remediu naturist pentru vase de sange fragile cu produse Calivita

 

-  Combinatia de vitamina Csi bioflavonide din combinatia suplimentului nutritional C Plus reduce fragilitatea vaselor de sange si impiedica sangerarea.

 

- Coenzime Q10 are proprietati atioxidantesi de asemenea ajută laimbunatatireasănătăţii sistemului cardiocirculator -inimaşi vaselede sânge.

 

- Acizii grasi Omega 3 protejeaza vasele de sange impotrivadepunerii de colesterol pe peretii acestora sileimbunataescelasticitatea.

 

- Complexul de nutrienti din compozitia Senior formula previne fragilitatea capilara datorata inaintarii in varsta si deficietelor de vitamine si minerale.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Vase sange (fragilitate)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. C Plus47.00 Ron1-1-0100 tablete = 65 gDetalii Produs
2. Omega 3104.80 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
3. Coenzime Q10103.74 Ron1-1-030 capsule = 14.4gDetalii Produs
4. Senior Formula105.00 Ron1-1-090 tablete = 87 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Vase sange (fragilitate)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 4 + 0

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.