Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Vase sange (fragilitate)

Schema de tratament naturista recomandata pentru Vase sange (fragilitate)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. C Plus 36.30 Ron 1-1-0 100 tablete = 65 g Detalii Produs
2. Omega 3 75.44 Ron 1-1-1 100 capsule gelatinoase = 152 g Detalii Produs
3. Coenzime Q10 83.49 Ron 1-1-0 30 capsule = 14.4g Detalii Produs
4. Senior Formula 80.30 Ron 1-1-0 90 tablete = 87 g Detalii Produs
Total 275.53 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Fragilitatea capilară este caracterizata de sensibilitatea capilarelor la rupere şi extravazarea celulelor rosii din sange in conditii crescute de stres. Fragilitatea vaselor de sânge de obicei este mostenita, deşi rareori este gravă. Într-o formă mai gravă de tulburare moştenita, condiţie cunoscută sub numele de telangiectasia, există anomalii evidente ale vaselor de sange din buze, gura şi degete.

 

Cauzele si semnele vaselor de sange fragile

 

Capilarele devin tot mai fragile odata cu varsta, sau ca răspuns la tratamentul cu medicamente corticosteroide şi în prezenţa unui deficit de vitamina C (în special scorbut). Vasculita este o inflamatie a vaselor de sânge, de obicei cauzata de antigene, inclusiv viruşi. Efectul consta in slăbirea vaselor de sânge. Acesta este procesul de baza in afectiunea cunoscuta sub numele de purpură vasculara.

 

Persoanele cu capilarele fragile au tendinţa de a expune mici zone de sângerare, de culoare albastru-violet sub piele ("purpură").

 

Simptomele vaselor de sange sunt frecvente atunci când există o condiţie de bază, cum ar fi ateroscleroza sau un anevrism. In ateroscleroza, simptomele vaselor de sange apar atunci când placa se acumuleaza in arterele care transporta sangele la cap, organe şi membre. Cel mai frecvent, oamenii dezvolta ateroscleroza, ca urmare a diabetului zaharat, factorilor de risc genetici, hipertensiunii arteriale, unei diete bogate in grasimi, obezitatii, nivelului ridicat de colesterol din sange si fumatului.

 

Semnele şi simptomele aterosclerozei, nu sunt, de obicei evidente pana in momentul in care fluxul de sânge devine limitat. Cursul bolii variază între indivizi. Unele persoane cu ateroscleroza nu au simptome, în timp ce altele pot avea hipertensiune arterială severă, anevrism, cheaguri de sânge, şi boala arterelor coronare sau periferice.

 

Un anevrism este o lărgire anormală sau umflarea unei artere din cauza slăbiciunii în peretele vasului de sange. Anevrismele sunt periculoase, deoarece acestea pot produce o rupere, deversând sânge în zona din jurul vasului de sange. Boala poate să apară în aorta, artera care duce de la inima la abdomen, într-un vas de sange in creier, sau într-un vas de sange periferic.

 

Semnele şi simptomele unui anevrism depind de localizarea sa. Cursul bolii variază între indivizi. Unele persoane cu anevrism nu au simptome, dar dacă acesta produce rupere, apare o sangerare internă, provocând durere, tensiune arterială scăzută, batai rapide ale inimii şi confuzie la lumina. Dacă anevrismul apare aproape de suprafata pielii, adesea apare durerea si imflamarea.

 

Influenţe nutriţionale privind fragilitatea capilară

 

O serie de tulburari pot provoca fragilitatea capilara, o afectiune in care slăbiciunea peretelui capilar duce la scurgeri de componente sanguine, determinând modificări spontane de culoare a pielii şi vânătai usoare. În cazurile mai grave, pot apărea hemoragii in diferite tesuturi ale corpului. Din fericire, suplimentarea cu anumiti nutrienti poate ajuta la restabilirea puterii capilare.

 

• Vitamina C.

Deficitul de vitamina C joaca un rol mai mare decât in cazul oricarui alt nutrient în cauza capilarelor fragile, care sangereaza usor. Una din cele mai vechi (şi mai puţin periculoase) semne de deficit de vitamina C este scorbutul - sângerarea gingiilor. Rezultatele studiilor controlate sugereaza ca suplimentarea cu ascorbat poate creşte puterea capilarelor fragile. Eficacitatea sa este cel mai bine stabilita la pacientii care au un deficit de ascorbat.

 

Dezvoltarea de microangiopatie în diabetul zaharat este una dintre multele complicatii ale bolii, şi un recent studiu dublu-orb a constatat faptul că un nivel scăzut de acid ascorbic in plasmă poate promova microangiopatia în boala.

 

Acţiunea vitaminei C privind fragilitatea capilară este îmbunătăţită dacă se adauga si bioflavonoide. Hesperidina este un bioflavonoid care funcţionează bine în această privinţă.

 

• Vitamina E.

În erupţiile echimotice (numite purpură), cauzate de infecţii, reacţii la medicamente, sau alte reacţii alergice, care conduc la fragilitatea capilarelor, vitamina E pare să accelereze eliminarea erupţiilor cutanate.

 

• Zincul.

O deficienţă în zinc poate contribui la fragilitatea vaselor de sange din pielea subţiată a persoanelor în vârstă. Recomandare: 100 mg de zinc sub forma chelatata pe zi, timp de 3 pana la 6 luni. Avertisment: Suplimentarea cu zinc în formă ionică poate crea deficiente de minerale, cum ar fi cupru, prin competiţie cu acestea pentru absorbţia din intestin. Chelatorii de minerale previn aceasta competitie, permiţând o absoarbtie pe deplin a fiecarui mineral.

 

Alti factori de nutritie

 

- Flavonoidele

 

- Antocianozidele

Atunci când pacienţii cu vene varicoase şi dermatite ulcerative primesc suplimente pe baza de antocianozide un se inregistreaza o scădere substanţială în scurgerile capilare. Afinul european (Vaccinium myrtillus) este o sursă bogată de aceste flavonoide. Este necesara o doza de 160 pana la 480 mg pe zi de extract (standardizat pentru un conţinut de anthocianidina de 25%).

 

- Hesperidina

Combinaţia de hesperidina (flavonoid predominant în portocale şi lămâi), si vitamina C a fost investigată într-u număr larg de studii. Atunci când pacienţii cu artrită reumatoidă şi  fragilitate capilara crescuta au primit hesperidina, vitamina C, sau o combinaţie intre acestea, cea mai mare imbunatatire a avut loc la cei care au luat combinaţia, sugerând faptul că cele două substanţe au avut cel puţin un aditiv, dacă nu un efect sinergic. Într-un alt studiu similar, fragilitatea capilara a fost restaurată pana la normal în 90% dintre pacienţi.

O doza rezonabilă de hesperidina si vitamina C este de 25-200 mg de 4 ori pe zi.

 

- Rutina

Rutină este un flavonid care se gaseste din abundenta în hrisca. Frecvenţa numărului de leziuni purpurice sub forma de peteşii anormale la antebrat printre diabetici în urma masurarii tensiunii arteriale cu un manson variază de la 50 la 100%. În trei sferturi din cazuri, suplimentarea cu rutină a redus peteşiile la normal. ​​700 mg de rutina de 2 sau de 3 ori pe zi este o doza rezonabila, deşi, si o doza mai mica, de 200 pana la 500 mg pe zi poate fi adecvata.

 

Venele varicoase

 

Vene varicoase şi fragilitatea capilară sunt o problemă inestetica şi dureroasaFragilitatea venelor creste odata cu vârsta, din cauza pierderii tonusului muscular. Persoanele suprapoderale, femeile gravide, persoanale care stau într-un singur loc pentru perioade lungi de timp, sunt mult mai predispuse la varice. Aceste vene inflamate pot cauza umflatura, durere, şi pot fi dureroase la atingere.

 

Tratament pentru fragilitate capilara

 

Complexul Proanthocyanidinic Oligomeric (CPO) poate îmbunătăţi stabilitatea capilara, şi este folosit pentru insuficienta venoasa, ciroza hepatică, retinopatie diabetica, limfedem postoperatoriu, edem facial postoperator, edem legat de un prejudiciu de sport, echimoze repetate şi sindroame purpurice.

 

CPO consta intr-o varietate de flavonoizi, cum ar fi proantocianidinele gasite in numeroase plante. Unele dintre sursele cele mai abundente sunt seminţele de struguri si scoarta de pin maritim. Alte surse alimentare sunt florile de paducel, fructele de padure, ceapa, legumele, vinul rosu si patrunjelul. Alte produse chimice conexe se găsesc în afine. Împreună, ele sunt cunoscute ca oligomeri procanidolici. Studii recente in vitro sugerează că CPO din seminţele de struguri au o activitate antioxidantă superioară vitaminei C sau vitaminei E. Acest efect antioxidant apare în mediul atât polar cat şi nepolar, oferind o anumită similitudine funcţională cu acidul lipoic. În Europa, CPO sunt utilizate pe scară largă pentru a trata condiţiile legate de o fragilitate capilară crescuta. Acestea includ insuficienta venoasa (vene varicoase si hemoroizi), vase de sange superficiale inestetice, edeme si vânătai usoare, de diferite cauze, şi retinopatie diabetica. Sunt, de asemenea, folosite pentru imbatranirea pielii, degenerescenta maculara, rinita alergica, si ateroscleroza. În plus, acestea sunt promovate ca antioxidanti generali.

 

Remediu naturist pentru vase de sange fragile cu produse Calivita

 

-  Combinatia de vitamina C si bioflavonide din combinatia suplimentului nutritional C Plus reduce fragilitatea vaselor de sange si impiedica sangerarea.

 

- Coenzime Q10 are proprietati atioxidante si de asemenea ajută la imbunatatirea sănătăţii sistemului cardiocirculator - inima şi vasele de sânge.

 

- Acizii grasi Omega 3 protejeaza vasele de sange impotriva depunerii de colesterol pe peretii acestora si le imbunataesc elasticitatea.

 

- Complexul de nutrienti din compozitia Senior formula previne fragilitatea capilara datorata inaintarii in varsta si deficietelor de vitamine si minerale.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 6 + 3
Toate campurile sunt obligatorii.