Descriere Remediu Naturist

Varicele sunt vene umflate, extinse care apar aproape de suprafata pielii. Ele sunt, de obicei, de culoare albastru inchis sau violet. Orice vena poate deveni varicoasa, dar venele cel mai frecvent afectate sunt cele de la nivelul picioarelor. Acest lucru se întâmplă de obicei, deoarece mersul pe jos si statul în picioare în poziÅ£ie verticală cresc presiunea în venele din partea inferioara a corpului, care provoacă disfuncÅ£ionalităţi ale venelor ÅŸi rezulta în vene varicoase.

 

Care sunt cauzele varicelor?

 

FuncÅ£ia normală a venele picioarelor este aceea de a transporta sangele inapoi la inima pentru a fi oxigenat. In timpul mersului pe jos, muschii gambei acÅ£ionează ca o pompă, comprima venelele de la picioare ÅŸi forÅ£eaza circulatia sângelui. Pentru a preveni ca sânge sa circule în direcÅ£ia greÅŸită, venele au valve care se deshid intr-o singura directie si care împiedică sângele sa curga inapoi la nivelul piciorului. În cazul în care aceste valve sunt defecte (o afecÅ£iune cunoscută sub numele de incompetenţă valvulară), sângele curge înapoi în venele superficiale ale piciorului. Acest proces este cunoscut sub numele de reflux care are ca rezultat extinderea venelor ÅŸi transformarea acestora in vene varicoase. Odata ce venele devin varicoase, acestea îÅŸi pierd capacitatea de a reveni la forma lor corecta, si mai degrabă devin plastice, decât elastice. Vena safena mare este una dintre venele cele mai frecvent afectate care duce la formarea de varice in picior.

 

Care sun factorii de risc pentru varice?

 

Există numeroÅŸi factori de risc pentru varice. Aceste riscuri includ un istoric familial de varice, obezitatea, sarcina, schimbari hormonale la menopauza, locul de muncă care necesită statul prelungit în picioare sau aÅŸezat, ÅŸi unele boli din trecut, cum ar fi vena flebită (inflamaÅ£ie a unei vene superficiale) sau tromboza venoasa profunda (cheag de sânge în venele profunde). De asemenea, femeile au tendinta de a suferi de varice mai mult decât bărbaÅ£ii. În plus, varicele pot aparea dupa traumatisme la nivelul zonei.

 

Care sunt simptomele varicelor?

 

Varicele pot  provoca durere la nivelul picioarelor. Gleznele, gambele si picioarele se pot umfla spre sfarsitul zilei, mai ales la temperaturi crescute. Varicele pot deveni dureroase si inflamate, cauzand roÅŸeaţăla nivelul pielii din jurul lor. Pot aparea, de asemenea, si modificari cutanate, precum îngroÅŸarea pielii, o decolorare maro, erupÅ£ii cutanate ÅŸi infecÅ£ii ale pielii. Unii pacienÅ£i cu probleme grave la nivelul venelor pot dezvolta plagi la nivelul gleznelor, cunoscute sub numele de ulceraÅ£ii venoase. Acestea sunt adesea dificil de vindecat, ÅŸi implica tratarea problemei venoase care sta la baza prevenirii refluxului care a dus la ulcer.

 

Tipuri de varice

 

Majoritatea oamenilor par să creadă că varicele apar doar la nivelul picioarelor, ceea ce nu este deloc adevărat. De fapt, venele varicoase pot apărea în multe alte părÅ£i ale corpului. Acestea includ zona abdomenului, zona vulvara, pelvina, si a uterului. Varicele pot aparea chiar si pe fata.

 

Varicele la picoare: deşi orice venă poate deveni varicoasa, venele cel mai frecvent afectate sunt cele de la picioarele deoarece oamenii isi petrec majoritatea timpul efectuand activitati care pun presiune asupra picioarelor si implicit asupra venelor de la acest nivel.

 

Varicele abdominale: sunt în esenţă aceleaÅŸi ca si cele de la picioare, numai că acesta se află în regiunea abdominală, iar aspectul venelor afectate este acelasi. Există un articol de îmbrăcăminte special pentru persoanele care suferă de varice în zona coapsei superioare a corpului, inclusiv în zona abdominală. Acest articol de imbracaminte poate fi purtat pentru a ajuta la imbunatatirea conditiei venoase.

 

Varicele pelvine :apar, de obicei, în timpul sarcinii. In timpul sarcinii, există o creÅŸtere a nivelului de hormoni ÅŸi a cantitatii de sange care trece prin vene, care poate provoca umflarea in regiunea pelvina. Acest lucru la rândul său, poate duce la vene varicoase pelvine. Netratate, venele varicoase pelvine pot duce la dureri pelvine cronice. Varicele pelvine foarte mici pot fi tratate cu lotiuni sau creme care se aplica pe piele pentru a ajuta la micsorarea venelor. In cazul varicelor mai mari sau mai proeminente, ar putea fi necesar să se ia în considerare un anumit tip de interventie chirurgicala. Aceste masuri ajuta la evitarea durerilor pelvine severe.

 

Varicele vulvare :creÅŸterea nivelului de hormoni, cantitatea de sânge care trece prin vene în timpul sarcinii, precum ÅŸi extinderea uterului pun presiune suplimentară la nivelul vulvei rezultand venele varicoase. Multe persoane simt o ameliorare daca poarta chiloÅ£i elastici stransi, pantaloni lycra stransi, două perechi de lenjerie de corp groase sau tampoane sanitare groase.

 

Aceste vene varicoase vulvare vor dispar de obicei dupa sarcina. Dacă persista si dupa sarcina, ar putea fi nevoie de o interventie chirurgicala pentru a le elimina.

 

Varice la nivelul uterului: Printr-o verificare de rutină medicul poate descoperi varice pe uter la majoritatea femeilor, în special la femeile gravide. Dacă medicul nu sugereaza niciun tratament, inseamna ca nu exista motive de ingrijorare referitoare la posibilitatea de a aparea complicatii.

 

Cum pot fi tratate cu varicele?

 

Există mai multe moduri prin care venele varicoase pot fi tratate, în funcÅ£ie de simptome ÅŸi tipurile de vene prezente:

 

1. Ciorapi de compresie: managementul conservator al varicelor consta in purtarea de ciorapi de compresie, exercitii fizice, controlul greutatii si ridicarea picioarelor deasupra taliei cât mai mult posibil pentru a facilita circulatia. Cioarapii de compresie ajuta la pomparea sângelui din picior la inima, insa aceasta tehnica nu va face ca venele varicoase sa dispara. Aceasta metoda este foarte utila nu numai în prevenirea agravării bolii ,ci, de asemenea, în prevenirea problemelor recurente dupa tratament.

 

2. Scleroterapia: Aceasta tehnica este folosita pentru tratarea venelor varicoase mai mici, precum şi venele reticulare şi venele paianjen. O cantitate mica de un medicament (sclerosant) este injectat direct in vena bolnava. Medicaţia irita captuseala interioara a venelor şi provoacă inchiderea acestora. Procedura se face rapid şi uşor fără a fi nevoie de anestezie.

 

3. Stripping chirurgical: În trecut, îndepărtarea chirurgicala sau "stripping-ul" venelor bolnave din picior a fost cel mai bun tratament pentru pacientii cu probleme venoase, insa actualmente este o procedură învechita ÅŸi foarte rar utilizata în gestionarea varicelor, datorita tehnicilor noi care sunt disponibile în prezent.

 

4. Microflebectomia: Această procedură implică utilizarea de mai multe incizii mici, de 1mm, de-a lungul cursului venelor, în scopul de a elimina vena bolnava în segmente. Aceste incizii mici se vindeca bine, cu minimum de discomfort. Microflebectomia pot fi efectuata individual sau în combinaÅ£ie cu un alt tip de tratament venos.

 

5. Terapia cu laser endovenos: utilizarea laserului în gestionarea problemelor venoase este alternativa abordării chirurgicale standard pentru tratarea venelor varicoase mari. Prin aceasta metoda, o fibră foarte subÅ£ire sau un cateter se introduce in vena bolnava printr-o punctie mica in picior, care necesită doar anestezie locala. Laserul actioneaza direct pe captuseala interioara a venelor, cauzand închiderea venei. Procedura poate fi efectuată în cabinetul medical, în aproximativ o oră. PacienÅ£ii sunt, de obicei în măsură să-ÅŸi reia activităţile lor de rutină imediat dupa procedura.

 

Remediu naturist pentru varice cu produse Calivita

 

- Saliva de lipitori din compozitia cremei VeinCare ajuta la tratamentul varicelor si amelioreaza senzatia de piciare umflate si grele. VeinCare mentine sanatatea venelor capilare si elimina frecventa crampelor din gambe, inrosirea pielii sau atingerea dureroasa si, de asemenea, accelereaza resorbtia hematoamelor.

 

- Persoanele cu un loc de munca care necesita statul in picioare, statul prelungit jos, cele care sunt expuse unui efort sporit, sau persoanele obeze se confrunta cel mai frecvent cu varice si au nevoie de o protectie suplimentara. Vein Protex este un antioxidant puternic care ajuta la restabilirea functiilor si structurii venelor. De asemenea, amelioreaza simptomele date de venele varicoase, ajuta la consolidarea peretilor vaselor de sange, impiedica formarea de cheaguri de sange si imbunatateste circulatia membrelor superioare si inferioare.

 

- Venele varicoase sunt o consecinta a unei circulatii periferice defectuase. Extractele naturale din compozitia Mega Protect 4Life ajuta la imbunatatirea circulatiei si la mentinerea elasticitatii vaselor de sange, astfel prevenid aparitia varicelor sau imbunatatind conditia deja prezenta.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Varice

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. VeinCare83.00 RonAplicatii locale75 mlDetalii Produs
2. Vein Protex165.00 Ron1-1-160 tabsDetalii Produs
3. Mega Protect 4Life117.18 Ron1-1-090 tablete = 88.2 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Varice

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 7 + 6

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.