Vaginita

Descriere Remediu Naturist

Vaginita este un termenfolositpentru orice infectie sau inflamatie a vaginului. Vulvovaginitase referă la inflamarea atâtavaginului, catşiavulvei (organele genitaleexternela femei). Aceste condiţii pot rezulta dintr-o infectie cauzata de organisme, cum ar fi bacteriile,fungiisau viruşii. În plus, iritatiilede la substantelechimice din creme, spray-uri, sau chiar depeîmbrăcăminteacareesteîn contact cu acest domeniu potduce la vaginita. În unele cazuri, vaginita este produsa de anumiteorganisme care sunt transmise între partenerii sexuali, saude uscaciune vaginala si lipsa de estrogen.

 

Care sunt cauzele si simptomele vaginitei?

 

În general, vaginita poate provoca mâncărime, iritare, sausecretiivaginale anormale.

Există câteva tipuri diferite de vaginita, fiecare cu cauzele si simptomelor:

 

Infectiile fungice

Candidozasauinfectia cu fungiaceasta infectie avaginuluieste, probabil, forma cea mai familiară de vaginita.Apareatunci candse dezvolta o cantitate prea maredeciuperca Candida în vagin.

Infectiile fungiceproduc o secretievaginala albicioasa si groasa,care poate arata ca branza de vaci.Secretiilepotfi apoasesidemulte ori nu aumiros.Aceasta forma de vaginita cauzeaza de obicei senzatia de mancarime si roseasta la nivelulvaginuluisi vulvei (zona din afara vaginului).

Daca ciupercile sau fungiisunt o componentanormalaavaginuluiunei femei,atunci de ce se produceo infecţie? De obicei,infectia apareatunci când se produce o schimbare în echilibrul delicat al sistemuluireproductiv feminin. De exemplu, o femeie poate lua un antibiotic pentru a trata o infectie a tractului urinar, iarantibioticulucidesibacteriile "prietenoase"din vagin, care menţin în mod normalechilibrul acestor fungi. Ca urmare,acestea din urma se supra-inmultescşi provoacăoinfecţie.

 

Vaginita bacteriană

Vaginita bacteriana este cea mai comuna infectie vaginala la femeile de varsta reproductiva. Aceasta este cauzata de o dezvoltarea excesiva a bacteriilor care sunt de obicei prezente în vagin. Vaginita bacteriana este cauzata de o combinatie de mai multe bacterii. Aceste bacterii par să se dezvoltecamîn acelaşi mod casi Candida,atuncicândechilibrul floreivaginaleestetulburat. Motivul exact pentru proliferareaacestor bacterii nu este cunoscut.

Vaginita bacteriana determina de multe ori o scurgerevaginalasubtire, laptoasa,care poate aveaun miros ca de peşte. Multe femei cu vaginita bacteriana nu au simptome si descoperacă o au în timpul unui examenginecologicde rutina.

 

Trichomoniaza

Trichomoniaza este o boala cu transmitere sexuala, care este cauzata de un parazitcu osingură celulănumitTrichomonas vaginalis. Acesta poate provoca mâncărime vaginala, senzatie de arsura, durerela nivelulvaginului si vulvei, precum şisenzatiade arsură în timpul urinării. Aceste simptomese pot inrautatidupă perioada menstruala. Multe femei cu trichomoniaza nu dezvolta niciun simptom.

 

Chlamydioza

O altă formă de vaginita, care se transmite in principal prin contact sexual,este cauzata de germeni cunoscutisub numele de Chlamydia trachomatis. Din păcate, cele mai multe femeicu aceasta forma de vaginitanu au simptome, ceea ce facecadiagnosticareasa fiedificila.

 

O secreţie vaginală este uneori prezenta inaceasta infectie, dar nu întotdeauna.Uneori femeilearputea experimentaosângerare uşoară - mai ales dupa contactul sexual.Pot apareadureri în abdomenul inferior si pelvis. Vaginita cu Chlamydiaaparecel mai frecvent la femeile tinere (18-35 de ani), care au parteneri sexuali multipli.

Cel mai bun "tratament" pentru Chlamydiazaeste prevenirea. Folosireaunuiprezervativ va reduce riscul de a contracta, nu numai chlamydia, darsialte boli cu transmitere sexuala.

 

Vaginitavirala

Virusii sunt o cauza comuna de vaginita. O formăde vaginitacauzatade virusul herpes simplex (HSV) este adesea numitadoarinfectie cuherpesgenital. Aceste infecţii sunt, de asemenea, răspânditeprinintimitate sexuală.

Simptomulprimar al vaginitei herpes este durerea asociată cu leziuni (rani). Aceste răni sunt de obicei vizibile pe vulva sau vagin,insauneori se aflain interiorul vaginului, şi potfi văzutedoar în timpul unui examen ginecologic.Focarelede HSV sunt adesea asociate cu stresulsautulburarileemoţionale.

O alta sursa de infectie vaginala viralaeste papilomavirusul uman (HPV). HPVpoate fi, de asemenea, transmisprin contact sexual.Acest virus poate determinacresterea decondiloame dureroase în vagin, rect, vulva, sau în zona inghinală. Aceste leziuni sunt de obiceide culoarealb-gri, darpot fisiroz sau mov. Cu toate acestea, negii vizibilinu sunt întotdeauna prezenti,iarvirusul poate fi detectat doar atunci când un frotiu Papanicolau este anormal.

 

Vaginita non-infectioasa

Acest tip de vaginita este cauzata de obicei de o reactie alergica sauoiritatie de la spray-uri vaginale,produse cosmetice, geluri de dus, produse spermicide, săpunuri, detergenţisau balsamuri. Aceasta vaginitapoate provoca arsuri, mancarimi, sauscurgerivaginale, chiar dacă nu există nicio infectie.

O altă formă devaginitaneinfectioasapoate firezultatadintr-o scăderea nivelurilor dehormonilor la menopauza saudatorita uneiinterventiichirurgicaleprin careseelimina ovarele. În aceastăformă de vaginita, vaginul devine uscat. Femeia poate observa durere, mai alesin timpul actuluisexual, precum si mancarimi vaginale şiarsuri.

 

Alti factori care pot să perturbe echilibrul delicat includ:

• Sarcina, care modifică nivelul de hormoni

• Diabetul, care permiteprezenta deprea mult zahăr în urină şi vagin.

 

Scurgerilevaginalesuntnormale?

 

Vaginul unei femei produce în mod normalo descărcare de gestiune, care, de obicei, este descrisaca fiind limpede sau uşor tulbure, non-asi fara miros. In timpul ciclului menstrual normal, cantitatea şi coerenţa de descărcare de gestiune variază. La un moment dat din lună poate fi o cantitate mică de descărcare de gestiune foarte subţire sau apoasa.Intr-un alt moment(de obicei, ultima parte a ciclului menstrual), descărcarea de gestiunepoate fimai extinsa simai groasa. Toate aceste descrieri ar putea fi consideratenormale.

 

O secreţie vaginalăcare are un miros sau careeste iritanta, de obicei, este considerataanormala. Iritarea ar putea fi mâncărime sausenzatiede arsură, sau ambele.Arsuraar puteafisimtitaca o infectie a vezicii urinare. Pruritul poate fi prezente la orice ora din zi, dar de multe ori este cel mai suparator pe timp de noapte. Aceste simptome sunt adesea agravate prin contact sexual.Dacă a existat o modificare în cantitatea, culoarea sau mirosul descărcarilorde gestiunevaginala, este indicat controlul medical.

 

Care sunt factorii de risc pentru infectiile vaginalecuCandida?

 

• tratamentul recent cu antibiotice

• diabet zaharat necontrolat

• sarcina

• contraceptivecu concentratie mare de estrogen

• boli care afectează sistemul imunitar (cum ar fi HIV şi transplantul de organe)

• tulburări ale tiroidei sau endocrine

• corticosteroizi

• dusurile vaginale

 

Diagnostic si tratament

 

Cheia pentru un tratament adecvat de vaginita este un diagnostic corect. Acestanu este întotdeauna uşor, deoarece aceleaşi simptome pot exista în diferite forme de vaginita.Detaliereaaproape exactaasimptomelor pacientului siperioada in care acestea apar, împreună cu o descriereaculorii, consistenţei, mirosuluişi cantitatiide descărcare de gestiunesioricealteaspecteanormalesunt de ajutor in diagnostic.

 

Deoarece diferiteletipuri de vaginita au cauze diferite, tratamentul trebuie să fie specifictipului de vaginita prezent. Atunci când o femeieeste diagnosticata cu o infectie fungica,aceastaeste de obicei tratatacu o crema vaginala, supozitoare sau medicamente pe cale orala. Cel mai important lucru este să se înţeleagă faptul că acestemedicamentepotvindeca numai cele mai frecvente tipuri de Candida asociate cu infecţiile vaginalefungicesi nu va vindeca alte infecţiifungicesau orice alt tip de vaginita. De aceea, pentru un tratament corect, este necesar sa se consulte medicul.

 

Cum poate fiprevenitavaginita?

 

O buna igiena poatepreveni unele tipuri de vaginita şi poate ameliora unele simptome:

 

• Evitati baile fierbinti,baile incazi de hidromasaj si spa-uri. Clătiţi d zona genitală exterioarădupă un duşpentru a elimina urmele de sapun, şi uscatibine zona pentru a preveni iritarea. Nu folositi sapunuri parfumate sau dure, cum ar fi cele cu deodorantesau acţiune antibacteriană.

• Evitaţiobiecteleiritante. Acestea includ tampoanelesiabsorbanteleparfumate.

• Ştergeţi-vadin fata spre spate dupa folosirea toaletei.Procedând astfel, se evită răspândirea bacteriilor fecalein zonavaginului.

Alte lucruri care pot ajuta la prevenirea vaginiteiinclud:

• Nu faceti dusuri vaginale. Vaginul nu are nevoie decât deo igienanormala. Dusurile repetitiveperturba organismele normale care se află în vagin şi pot creşte de fapt, riscul de infectie vaginala. Dusurile nuvorajuta in liminareaunei infectii vaginale.

• Utilizaţi prezervativ din latexin timpul actului sexual pentru aevitaraspandireainfecţiilor prin contact sexual.

• Purtati lenjerie din bumbac si chilot dinbumbac. Dacavasimti confortabil fara, săriţi peste purtarea de lenjerieintima pe timp de noapte.Drojdiileprosperă în medii umede.

 

Remediu naturist pentru vaginita cu produse Calivita

 

-Liquid Chlorophyll– pebaza de clorifila extrasa din lucerna, actioneaza ca un detoxifiant intern pentru organism, ajuta la fortifierea sistemului imunitar print-o actiune antibacteriana si antiinflamatorie. Are bune proprietati diuretice si poate fi folositin tratamentul prostatitelor si cistitelor acute sau cronice.

 

-ProbioticeleAcidophilus with Psylliumajuta la refacerea florei intestinale perturbata de folosirea de antibiotice si creeaza un mediu nefavarabil pentru diferiti patogeni intestinali.

 

- Green Care este un supliment alimentar pe baza de extract din lucerna recomandat mai ales in tulburari digestive, dar si cu bune proprietati diuretice si detoxifiante pentru intreg organismul.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Vaginita

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Liquid Chlorophyll169.00 Ron1-1-1 lingurite intr-un pahar cu apa + aplicatii locale (diluat)Lichid 473 mlDetalii Produs
2. Acidophilus with Psyllium119.00 Ron1-1-1100 capsule = 68 gDetalii Produs
3. Green Care99.00 Ron1-1-1240 tablete = 178 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Vaginita

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 6 + 8

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.