Ulcer varicos

Descriere Remediu Naturist

O venă normala este prevazuta cu supape sincronizate pentru a evita inversarea de sânge în fluxul sangvin şi pentru a încuraja, prin urmare, o rută standard de livrare de sânge în vene şi artere. Ineficienţa acestor supape provoacă o rulare inversa care produce o blocare şi, prin urmare, indica calea spre crearea unui ulcer venos.Blocajele de la nivelul vaselor de sange se produc datorita stresului inutil asupra venelor şi inimii în sine care nu mai intretine o pompare corespunzatoare, pentru a permite un curs de sânge normal in artere şi alte regiuni slabe ale corpului uman. Totul apare ca urmare a hipertensiunii venoase. Hemoglobina, care poate fi găsita în globulele roşii din sânge începe să curgă în decalajul vascular de rezervă. Prin urmare, prejudiciului nu este vindecat deoarece proteinele din sange se detaşează de alte molecule din matricele celulare.

 

Nutrienţi şi oxigenul nu mai ajung la celulele organismului corpului uman, deoarece un material cunoscut sub numele de fibrina se asamblează în regiunea vaselor de sânge şi obstrucţioneaza cursul de minerale, vitamine sau proteine ​​care in mod normal contribuie la vindecarea infecţiei.

 

Ulcerului varicos are o relaţie directa cu fluxul de sange si aparitia sa depinde de eficienta circulaţiei sângelui. Există în principal două etape specifice ale sindromului de ulcer: ​​cronica si acuta. Ulcerul acut urmeaza un curs normal al procesului de vindecare, care dureaza mai putin de 4 săptămâni şi include rănile postoperatorii si traumatice provocate ca urmare a agenţilor infecţioşi din apropierea regiunii, iar ulcerul cronic este peren si complex în natură şi persistă adesea timp indelungat. Ulcerele piciorului pot fi declanşate de orice prejudiciu : poate fi provocat de claparii care sunt excesiv de strâmti şi fără camere de aer sau de presiunea cauzata de gips in caz de accidente in regiunea piciorului.

 

Simptome si cauze

 

Ulcerele venoase reprezintă de departe cel mai mare grup de cazuri de ulcer, reprezentând aproximativ 70 la suta din totalul ulcerelor de picior. Suferinzii prezintă un picior umflat, cu pielea uscată, mâncărime, pielea care incadreaza ulcerul fiind uneori de culoare maro. Eczema este o complicatie frecventa iar ulcerul poate fi umed, de multe ori nedureros, cu excepţia cazului în care există o infecţiei. Ulcerele venoase de gamba sunt comune pe partea interioara a piciorului, deasupra gleznei. Cea mai frecventa cauza de ulcere venoase de gamba este eşecul supapelor de conectare a venele superficiale si profunde. Aceste supape sunt concepute pentru a asigura fluxul de sange de la nilvelul venelor superficiale pana la nivelul venelor profunde. Esecul acestor valve determină sângele să curgă de la nivelul venelor profunde înapoi la cele superficiale, care determină, de asemenea, varice.

 

O serie de factori predispozanti pot provoca sau agrava ulcerele venoase. Acestea includ:

 

• Traumatisme sau intervenitii chirurgicale

 

• Obezitatea şi statul prelungit în picioare sau aşezat

 

• Un cheag de sânge în venele profunde (tromboză venoasă profundă)

 

• Inflamaţia venelor (flebita)

 

• Sarcina

 

Ulcerele venoase pot fi debilitante, dureroase, şi provocatoare in ceea ce priveste tratamentul. S-a raportat că între 10 şi 35% din populaţie are o formă de boala venoase şi că 80 - 95% din ulcerele de la nivelul picioarelor sunt un rezultat al bolii venoase cronice.

 

Ce este insuficienta venoasa cronica?

 

Insuficienta venoasa cronica poate fi definita ca o hipertensiune venoasa de la nivelul venelor profunde şi superficiale, si poate fi complicata de incompetenta valvelor venoase care provoacă reflux.

 

Următorii paşi pot sa apară în dezvoltarea ulcerului venos:

 

•Se dezvolta un cheag de sânge (tromboză), care poate apărea cu luni sau ani înainte ca ulcerul sa se dezvolte

 

•Supapele devin incompetente ca urmare a trombozei

 

•Valvele din segmentul distal al venei devin expuse la presiuni crescânde (hipertensiune arterială venoasa); funcţia supapei în venele proximale este compromisă

 

•Presiunea creşte până la venele perforante iar capilarele sunt implicate

 

•Odată ce capilarele sunt implicate pielea este afectata, iar scena este pregătită pentru dezvoltarea de ulcere venoase

 

Ulcerele venoase pot varia în dimensiune de la foarte mici la foarte mari. Frontierele pot apărea neregulate şi nu sunt, de obicei, la fel de bine-definite ca ulcere arteriale. Ulcerele venoase sunt umede de multe ori, iar drenajul poate fi de la moderat până la excesiv. Pielea din jurul ulcerului poate fi antiedematoasa. Pacientul poate avea edem indiferent daca ulcerul este sau nu este prezent, iar acest lucru poate cauza scurgerea de lichid prin piele. Acest lucru poate provoca mâncărimi ale pielii, iar pacientul nu poate fi în măsură sa reziste la zgarieturi, ducând la deteriorarea in continuare a pielii. Ulcerele venoase pot provoca durere, mai ales la sustinerea greutatii.

 

Tratamentul ulcerelor venoase

 

Baza tratamentului pentru insuficienta venoasa este compresia externa pentru a îmbunătăţi fluxul de sânge şi scăderea edemului. Compresiea trebuie să fie un tratament urmat pe tot parcursul vieţii odată ce insuficienta venoasa este diagnosticată, si nu doar pe durata tratamentului ulcerului.

 

Ciorapii de compresie ar trebui să fie echipati în mod corespunzător pentru a oferi 30 - 40 mm Hg presiune. Ciorapii pana la nivelul genunchiului sunt suficient de mari, deoarece acopera pielea distala si tesuturile subcutanate care sunt implicate in insuficienta venoasa; unii pacienti pot prefera ciorapii de dimensiuni mai mari, pana la nivelul coapselor. Pacienţii trebuie să se asigure că acestia se potrivesc bine şi nu se ruleaza, deoarece acest lucru poate comprima ţesutul din spatele genunchiului.

 

Ciorapii de compresie ar trebui să fie purtati în timpul zilei, atunci când pacientul este în poziţie verticală. Noaptea, in timpul somnului, picioarele trebuie mentinute ridicate şi nu este nevoie sa se poarte ciorapi.

 

Pansamente pentru tratarea ulcerului venos trebuie să aibă capacitatea de a absorbi volumul mare de drenaj pe care aceste ulcere il pot produce. Daca tesutul necrotic este prezent, pot fi folosite pansamentele care stimulează debridarea autolitica. Daca infecţia este prezenta, aceasta trebuie să fie tratata, insa antibioticele nu trebuie administrate empiric.

 

În prezenţa acestor rani, trebuie menţionat faptul că insuficienţă arterială poate fi, de asemenea, prezenta, în acelaşi timp. Pacienţii care au rani care nu se vindeca in ciuda tratamentului adecvat şi agresiv ar trebui să fie evaluati pentru insuficienta arteriala.

 

Tratament naturist cu produse Calivita

 

Vein Protex este un supliment alimentar pe baza de hisperidina eficienta in tratamentul varicelor si piciarelor umflate. Vein Protex contine un complex de subtante nutritive active care au o actiune benefica asupra venelor si circulatiei sangvine, reducand permeabilitatea vaselor de sange si sprijinind structura capilarelor.

Ocean 21 este un supliment alimentar sub forma de sirop care are in compozitie extract de Aloe Vera si alge marine care mentine si imbunatateste conditia aparatului digestiv, cardiovascular, nervos, imunitar si endocrin.

Omega 3 contine ulei concentrat de peste si vitamine E, foarte benefice pentru sistemul vascular, reduc nivelul de colesterolsi trigliceride, impidica agregarea trombocitara si scad riscul de ateroscleroza, hipertensiune arteriala si infarct miocardic. Contribuie la imbunatatirea circulatiei sanguine, imbunatesc aportul de oxigen la tesuturi si reduc vascozitatea sangelui.

Senior Formula este o sursa naturala de vitamine, minerale si alti nutrienti necesari la o varsta inaintata pentru protectia intregului organism. Asigura o protectie optima a vederii si a vaselor de sange, imbunatateste circulatia si  irigarea la nivelul creierului si reduce tensiunea arteriala, probleme frecvente ale persoanelor mature care inainteaza in varsta.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Ulcer varicos

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Vein Protex165.00 Ron1-1-160 tabsDetalii Produs
2. Ocean 21261.00 Ron0-2-1 linguri de sirop inainte de masaLichid 946 mlDetalii Produs
3. Omega 3104.80 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
4. Senior Formula105.00 Ron1-1-0 dupa masa90 tablete = 87 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Ulcer varicos

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 6 + 0

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.