Descriere Remediu Naturist

Tusea este un reflex, care este stimulat de iritarea mucoasei respiratorii din plamani, trahee (trahee) sau faringe (regiunea gâtului). De fapt reflexul de tuse este un mecanism de protectie. Este o încercareaorganismuluidea elibera caile aeriene de contaminanţi.

În general, tusea se încadrează în două categorii :productivasau neproductiva,descrisă de obiceicauscata. Identificareatipului detuse este importanta, deoarece are unimpact direct asupra tipului de medicamentenecesare.

 

Tuseauscată (neproductiva)

 

Aşa cum numele implică,o tuse uscată nu produce spută. Aceastatuseeste adesea descrisaca "iritanta", sau, aşa cum am menţionat mai devreme, "uscata". În cele mai multe cazuri, cauza acestui tip de tuse nu esteo infecţie, deşi acest lucru trebuie să fieluatîn considerare, împreună cu alte simptome. În unele cazuri, pacientul poate pretinde ca tusea este uscată, daracestapoatisimţi flegmainpiept.In acest cazeste mai bine săseconsidereo tuse din piept, adicaproductiva.

În general, tuseauscatăesteiritanta. Cauzele sale pot fidatoratemai multorfactori, cum ar fi schimbarea de temperatura, o atmosferă uscată, poluarea aerului şi fumatul pasiv. În unele cazuri,poate fi cauzata dereacţiileunordroguri, dar acest lucru este mult mai aplicabil la adulti. Uneori, o tuse uscata poate fi atribuităunuiastm mai ales dacă acestsimptomeste supărător pe timp de noapte,insa nueste întotdeauna cazul. Dacă sunteţi îngrijorati, rezervati o programarelamedic pentru a verifica acest lucru.

 

Tusea din piept(productiva)

 

Tuseaproductiva, în general,producesputa sauflegma. Prin identificarea culoriiacestei sputemediculpoate fi în măsură să decidădaca este necesar sau nu un tratament.Cu excepţia cazului încare esteprodusaîn cantităţi mari, spută clară sau albapoate fi considerată în generalca fiind de mică importanţă. Datorită prezenţei de flegma, tratamentul medicamentos este diferitde celaltusei uscate.

Atunci când o persoanătuseste, există un aport scurt de respiraţieiarlaringele (caseta de voce)se închide momentan. Muschii abdominali si pieptul suntfolositipentru un contract de respiraţie, care, la rândul său creşte presiunea necesara pentru a conduce aer în plămâni atunci când laringelesere-deschide.

Rezultatul este o explozie de aer careiesecuviteza mare, spălandşi curăţindcăilerespiratorii de secretii,praf,saumurdăriein exces. Tusea este un simptom comun atunci cand caile respiratorii sunt "strâmte", ca în astm.

Reflexul de tuse este o parte vitală a mecanismelor de aparare ale organismului. În mod normal, plămânii şi pasajele respiratorii inferioare sunt sterile. În cazul încare praful sau murdăria ajungin plamani, ele ar putea deveni un teren de reproducere pentru bacterii şi pot provoca pneumonie sau infecţii în tuburilerespiratorii.

 

Care sunt cauzele tusei?

 

Tusea, de obicei,denotacă există ceva în pasajele respiratorii, care nu ar trebui să fie acolo. Acest lucru poate fi cauzat de respiraţiaparticulelorde praf din aer saudeo bucată de alimentecare patrunde in mod gresii pe caile respiratorii.

Ar putea fi, de asemenea, un semnde oinfectie la plamanicare face capasajele respiratoriisaproducaflegmă.

Tusea poate fi provocatade:

• racealaeste o cauză frecventă de tuse acută, care, de obicei, secalmeazaîn mai puţin de trei săptămâni.

patrunderea de materiale din gura intuburilede respiraţie.

• boli mai grave, cum ar fi pneumonia, insuficienţacardiacă acută sau emboliapulmonară (un cheag de sânge în vasele de sânge ale plămânilor).

• fumatul, care cauzează de multe ori tusea cronica (plamaniifumatorilor).

• astmul- în special la copii, care potdoar sa tuseascaşi nu prezintă respiraţie şuierătoare.

• acidul din stomac vine înapoi până la nivelul gâtului şisepropagă în trahee (reflux gastro-esofagian).

• medicamente utilizate în boli de inima numiteinhibitori ai enzimei de conversie.

• infecţii bacteriene sau viralela nivelulplămânilor, de exemplu, bronşitaacută, pneumoniea, tuseaconvulsivă, crupulla copii

• rareori tuseapoate fi provocată deoboală psihică

• deteriorarea nervilor dela nivelulcorzilor vocale.

Tusea este mai eficientă când este precedatade un aport complet de aer.

Din acest motiv, pacienţii cu muschii slabi,oslaba coordonare de închideresi de redeschiderea căilor respiratorii, sau care auoobstructieafluxului de aer (la fel ca în BPOC)voravea o tuse slabă şivor fi sensibilila complicaţii, inclusiv infecţii la nivelul tractului respirator inferior şi pneumonie.

 

Cum poatefi tratatatusea?

 

Tusea este un simptom, nu o boala.

Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre următoarele simptomeînsoţeasc o tuse, astfel încât cauzele posibile care stau la bazasapoatafi investigate şi tratate în cazul în care este necesar:

• tuse cu flegmade culoare verde,maroruginiu, galben, pătatade sânge sau urat mirositoare

• dureri în piept

• dificultăţi de respiraţie sau respiraţie şuierătoare

• durere şi umflarea îngat

tuserecurentape timp de noapte

• tuse convulsiva sau crup

• agravareatuseide fumător

• bruscă scăderebruscăîn greutate

• febră şi transpiraţii

• răguşeală de voce, cu o tuse cronica, care nu se clarifica in mod spontan.

Atunci cand tusea este dureroasa (de exemplu, din cauza unei coaste rupte), pacienţiitrebuie sa se abtinadeoareceacest lucru poate fi periculos.

Curatireaineficientă a cailor respiratorii poate duce la o infectie in piept siposibil lapneumonie. În aceste condiţii,poate fi utila administrarea demedicamentepentru calmarea durerii,pentru a permiteotuse eficienta.

 

Infectiile cailor respiratorii

 

Infecţiiledin tuburilede respiratie pot fi cauzate atât de bacteriicatsidevirusi, desila copiicauza cea mai frecventa este un virus. Infecţiilebacteriene pot fi tratate cu antibiotice,insainfectiile virale nu.

Vaccinarea a diminuat foarte mult incidenta de tuse convulsivă,insadacă acestaeste diagnosticul, tratamentul antibiotic macrolid, cum ar fi eritromicina,scade severitatea acestei boli în prima săptămână de tratament.

 

Astmul

 

Astmul poate provoca tuse, fără respiraţie şuierătoare. Acestsimptom tinde să se manifeste mai răunoaptea, perturbând somnul. Acesta poate fi primul semn de astm la copii, sau un semn de avertizare ca astmulseagraveaza  sau nu este controlatîn mod corespunzător. Tratamentul astmului bronsic convenţional cu inhalatori anti-inflamatorii previneşisi reduce, de obicei, o tuse care este cauzata deastm.

 

Refluxulgastro-esofagian

 

Reflux gastro-esofagian necesită tratament cu antiacide pentru a neutraliza acidul din stomac, sau antagonişti H2 sau inhibitori ai pompei de protoni pentru a reduce producerea de acid gastric.

 

Fumatul

 

Renuntarea la tigari va reduce sau elimina tuseafumatorilorla 94%din cazuriîn termen de patru săptămâni.

 

Plante naturale expectorante

 

-Salviaeste un expectorant natural minunatcare sepoate lua în formă de ceai.Seamestecaa1 lingurita de salvie uscata cu 1 cana de apa fierbinte si se indulceste cu 1 lingurita de miere naturala. Pentru un gust mai exotic,se poateadăugaun strop de cimbru, care este de asemeneaconsiderat un excelent expectorant.Nu este recomandat femeilor insarcinate.

- Lemnuldulce poate actiona ca un expectorant natural, precum şi un antitusiv. Acesta are o capacitate mare de a calma un gât iritat.Nu este recomandat in caz dehipertensiune arterială.

-Eucaliptuleste un excelent expectorant şi decongestionant. Se amestecă 10 picături de ulei de eucalipt, împreună cu 4 picaturi de ulei de isop, un alt expectorant puternic pe bază de plante, într-o oală cu apă fierbinte şiseinhaleazaaburul.

- Ungurasuleste încă un alt expectorant eficient pe bază de plante, care poateacţiona, de asemenea, ca un antitusiv.Studiile arata ca aceasta planta ajuta la stimularea secretiilor bronsice.

-Usturoiul,o cura populara naturala, este un alt expectorantpeternic. Poate fi consumat cate un catel de trei ori pe zi saupate fifolositca un inhalant cu abur. Se poate pregati de asemenea unde sirop de usturoidin usturoi pasat si miere.

- Radacina de iarba mare a fost utilizatade multa vremeca un remediuanti –tuse. Inulina, un compus gasit in radacinade iarba mare, ajutăla decongestie.Aceasta planta poate fi gasitaîn formă de ceai sau tinctura.

-Menta contine mentol, care esteunsupresornaturalfoarte eficientpentru tuse.Ceaiulde menta sau uleiulde menta nu este recomandat pentru copiiimici.

-Podbaluleste un altsupresor popular pentru tuse.Tussilago este numele botanicalpodbalului, care înseamnă "cel ce alungatusea."Frunzeleşi floriilede podbalau proprietăţi antitusive. In mod traditional a fost folosit in tratarea astmului, acumularea de mucus in exces, tuse uscată şi bronşită.Puteţi lua această plantă în formă de ceai sau tinctura. Cu toate acestea, este recomandat să folosiţi podbal doar pentru un termen scurt.

-Echinacea este o planta nativ americana, care are mai multe avantaje medicinale şi a fost populară de mii de ani in prevenirea infectiilor si tratarea ranilor.In prezent, echinacea este popularapentru capacitatea sa de a reduce simptomele de gripa, inclusiv durere în gât, febră şi tuse.Mai multi botanistisusţin că această plantă esteutila instimulareasistemul imunitar si ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor.

 

Tratament naturist pentru tuse cu produse Calivita

 

-Vitamina C are un rol foarte important in cresterea imunitatii si protejarea organismului impotriva racelilor si gripelor. Vitamina C 1000 are o concentraite mare cu eliberare prelungita care ofera organismului doza necesara pe parcursul intregii zile.

-  Extractul de usturoi si patrunjel din compozitiaGarlic Capsare efect de antibiotic natural, eficient in raceala si gripa.

-Oregano Oil are efect de antibiotic natural, fluidizeaza mucusul din plamani, elimina spasmele bronhice si esteeficient in caz de raceala si dureri de gat.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Tuse

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. C 100096.21 Ron1-1-0100 tablete = 130 gDetalii Produs
2. Garlic Caps73.10 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
3. Oregano Oil120.00 Ron2-2-2 picaturi pentru copii 4-4-4 picaturi pentru adulti30 mlDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Tuse

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 4 + 10

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.