Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Tiroida

Despre afectiune


Descriere Tratament Naturist

Glanda tiroida functioneaza ca o mica fabrica care utilizează iod (cea mai mare parte obtinuta din dieta in alimente cum ar fi fructele de mare şi sarea), pentru a produce hormoni tiroidieni. Cei mai importanti hormoni tiroidieni sunt tiroxina (T4) şi triiodotironina (T3), reprezentând 99,9% şi respectiv 0,1%, din hormonii tiroidieni. Hormonul cu cea mai mare putere biologic este de fapt T3. Odată eliberat de glanda tiroida in sange, o cantitate mare de T4 este transformat în T3 - hormon activ, care afecteaza metabolismul celulelor din tot corpul.

 

Rolul principal al hormonului tiroidian este de a controla metabolismul (producţia de energie) în interiorul celulei. Celulele noastre contin mici fabrici, numite mitocondrii, care produc energie din grasimi, zahar si proteine. Hormonii tiroidieni controlează funcţia mitocondriilor, care determină cât de multa energie se produce. Simptomele unei functii tiroidiene mici sunt legate de o scădere a producţiei de energie, inclusiv:

 

• Oboseala

• Cresterea in greutate / incapacitatea de a pierde în greutate

• Constipaţie

Piele uscată / cu mâncărime

• Păr uscat şi unghii fragile

• Depresie

• Dureri de cap

Extrasensibilitate la frig

• Mâinile si picioarele reci / amortite

• Crampe musculare

• Sistemului imunitar deprimat - nu se poate recupera de la infecţii

Vindecarea lentă a plăgilor

• Somn neodihnitor

• Probleme digestive cauzate de acidul din stomac

Caderea parului

• Retenţie de apă

• Subtierea partii laterale a sprâncenelor

 

Hipo sau hiper?

 

Cele două mai frecvente forme de boli tiroidiene sunt hipotiroidismul si hipertiroidismul, şi cum le sugerează şi numele, ele sunt la capătul opus al scalei.

 

Atunci când funcţionează cum ar trebui, tiroida va produce T3 şi T4 intr-un raport de 10 pana la 20% - 80 pana la 90%, in fucntier de anumit factori precum varsta, activitatea fizica, temperatura, balanta hormonala sau alimentatie. O sub-producţie a acestor hormoni va încetini metabolismul organismului, cauzand hipotiroidism. Simptomele comune ale acestei afectiuni sunt castigul in greutate, în ciuda consumul mic de alimente, senzaţie de frig, oboseala, depresie, şi, eventual, creşterea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol.

 

Hipertiroidismul apare atunci când un exces de T3 şi T4 accelereaza metabolismul organismului, iar în cazul în care condiţia uşoară este lăsată netratată poate duce la complicatii severe, cum ar fi pierderea in greutate in ciuda unui apetit sănătos, nervozitate, ochii holbati, ritm cardiac accelerat şi insomnie.

 

Cauzele de hipotiroidism

 

- Tiroidita autoimuna, în care propriul sistem imunitar al organismului ataca glanda tiroida, este o cauza majora de hipotiroidism.

 

- Lipsa de iod în organism. Iodul este necesar pentru producerea de hormoni tiroidieni, şi deficitul de iod din cauza aportul inadecvat poate duce la probleme.

 

- Acest lucru este valabil şi pentru un deficit de proteine ​​în organism şi un deficit de magneziu si zinc.

 

- Intoxicatiile cu metale grele (mercur, plumb, arsenic si cadmiu) ale glandei tiroide poate duce, de asemenea, la hipotiroidism; produsele chimice şi pesticidele pot fi, de asemenea, un factor.

 

- Canalul radicular al dintilor poate scurge toxine în organism, care pot ajunge la glanda tiroida, producand defecţiuni.

 

- Copiii pot fi nascuti fara o glanda tiroida, sau cu una care nu funcţioneaza în mod corespunzător.

 

- Indepartarea chirurgicala a glandei tiroide sau tratamentul cu iod radioactiv, de multe ori pentru hipertiroidism, poate duce, de asemenea, la hipotiroidism.

 

Cauzele de hipertiroidism

 

- În 70% din persoanele cu hipertiroidism, cauza este o tulburare genetica numita boala Graves. Boala Graves poate fi secundară la infecţii dentare la nivelul canalelor radiculare sau plombe cu mercur.

 

- Nodulii din tiroida pot creste treptat in dimensiune si în activitate si, de asemenea, pot duce la o supraproducţie de hormoni tiroidieni.

 

- Tiroidita (inflamarea glandei tiroide), în care glanda tiroida scurge hormoni tiroidieni in sange.

 

- Medicaţia cu triiodotironina (T3) şi / sau levotiroxina (T4), poate provoca, de asemenea, hipertiroidism.

 

De ce aceasta epidemie?

 

Bolile tiroidiene sunt una dintre epidemiile tăcute ale timpului nostru. Faptul şocant este că aproape jumătate din toate femeile şi un sfert din toţi barbatii vor muri din cauza unei tiroide inflamate.

 

Ca şi în multe din bolile de astăzi, incidenţa crescută a bolilor tiroidiene poate fi legata de o supra-sarcină toxica cauzata de poluarea prin aer, apă şi alimente. Dacă aveţi un motiv de îngrijorare cu privire la tiroida dvs, este necesar sa reţineţi următoarele cauze potenţiale ale acestor probleme:

 

Deficitul de iod este o cauza de hipotiroidism. Cu toate acestea, studiile arată că, în caz de tiroidita autoimuna cronica, cea mai mare prevalenţă se produce în ţările cu cel mai mare aport de iod, cum ar fi SUA şi Japonia. Deci, cu toate că suplimentarea cu iod ar trebui să fie pusa în aplicare pentru a preveni şi a trata tulburarile datorate unui deficit de iod, suplimentarea ar trebui să fie menţinuta la un nivel de siguranţă.

 

Soia - marii consumatori de soia şi de suplimente isoflavone pot fi la risc de tulburari tiroidiene, deoarece isoflavonele din soia pot deteriora functia tiroidiana. Aceasta este de fapt un eveniment rar.

 

Fumatul - are un impact negativ asupra functiei glandei tiroide si poate provoca o creştere 3 - 5 ori a riscului de toate tipurile de boli tiroidiene.

 

Apa de la robinet Tratamentele standard ale apei nu pot elimina percloratul chimic din alimentarea cu apă. Conform unui cercetător, "Există o asociere statistică între nivelul scăzut de contaminare cu perclorat de amoniu şi o funcţie tiroidiana crescuta sau anormala." De asemenea, conţinutul de clor în apa poate elimina iodul mult-dorit.

 

Fluorul este o enzima otravitoare care se acumulează în organism. Din moment ce organismul poate elimina doar 50% din aportul sau total de fluor, aceasta acumulare in plus poate provoca daune la nivelul tiroidei prin blocarea utilizării de iod.

 

Pesticidele - cum ar fi sumitrina (Anvil) şi resmetrina (Scourge), se afla sub criticile considerabile pentru efectele lor adverse cronice asupra tiroidei.

 

Istoria familiei - de boli tiroidiene este un semnal de avertizare. De asemenea, un istoric familial de depresie, boli autoimune, oboseala cronica sau probleme de greutate pot semnifica probleme cu glanda tiroida.

 

Radiaţiile şi razele X - pot provoca daune la nivelul tiroidei, iar tehnicienii ar trebui să acopere întotdeauna gatul pacientului.

 

Stresul - este un factor în aproape orice fel de boala si poate afecta tiroida.

 

Sarcina - Se estimează că între 5-10% din toate sarcinile vor duce la TPP (tiroidita postpartum).

 

Menopauza - modificările hormonale în timpul acestei perioade din viata unei femei poate face ravagii la nivelul tiroidei acesteia.

 

Nutrienţi alimentari pentru tiroida

 

Lucerna este considerata de unii botanisti ca o planta cu "efect benefic asupra glandei pituitare", "ajută in dezechilibrele chimice", "neutralizeaza acidul uric in artrita", şi "este utila ca un produs alimentar pentru a preveni acumularea de colesterol in vene", aceast ultim aspect fiind susţinut de mai multe studii pe animale.

 

Morcovii contin o varietate de carotenoizi, precursori ai vitaminei A. Nivelurile scazute de vitamina A sunt asociate cu un risc crescut de guşa tiroidă, iar deficienţele afectează metabolismul glandei tiroide. Un deceniu de studiu la Harvard a indicat faptul că, prin obtinerea a 50 de miligrame de carotenoide în fiecare zi, s-a redus semnificativ riscul de cancer, boli cardiovasculare si cataracta.

 

Cuprul este un mineral care, în doze corespunzătoare, este esenţial pentru corpul uman. Cupru lucrează cu zincul in organism ; fara suficient zinc şi cupru se produc dezechilibre in organism. Cupru alimentar nu este acelasi lucru cu formele non-alimentare, cum ar fi clorura de cupru.

 

Iodul poate fi numit în mod corespunzător mineralul TIROIDIAN întrucât utilizarea unica a iodului de catre organsim este pentru glanda tiroida, pentru a produce hormoni tiroidieni (T1, T2, T3 si T4). Hormonul tiroidian primar (T1) este numit monoiodotirozina, ceea ce înseamnă că are nevoie de iod şi tirozină. Acesta se transformă în T2, cu adăugarea de mai mult iod, apoi in T3 cu iod mai mult, si apoi in T4 cu iod si mai mult.

 

L-tirozina este un aminoacid necesar pentru producerea de hormoni tiroidieni, T1, T2, T3 si T4 . Tirozina poate reduce rata netă de defalcare de proteine ​​în organism şi ajuta la rezistenta. Are efectul de transport al impulsului nervos şi poate "imbunatati vigilenta si reduce anxietatea". Femeile care folosesc contraceptivele orale au mai puţin tirozina in plasmă şi in creier, care duce la o reducere în catecolamine, care la randul lor afectează starea de spirit. Consumul oral de tirozină a demostrat, în unele cazuri, ca poate atenua complet depresia în timp ce duce la creşterea nivelurilor plasmatice de tirozină.

 

Seleniul sprijinaproductia de hormoni tiroidieni, funcţionează ca parte a mai multor enzime, are efecte antioxidante şi susţine sănătatea cardiovasculară.

 

Deficitul de zinc la om poate cauza probleme cu glanda tiroida, alopecie, impotenta, probleme ale pielii, deficiente imunitare, susceptibilitate crescuta la infectii / gat inflamat, orbire de noapte, tulburări de gust, vindecarea ranilor intarziata, apetit diminuat, fotofobie (hipersensibilitate la lumină), dificultate de adaptare în întuneric, retard de creştere, infertilitate masculina (scăderea numărului de spermatozoizi), marirea ficatului, si extinderea splinei.

 


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 7 + 3
Toate campurile sunt obligatorii.