Ticuri nervoase

Descriere Remediu Naturist

Ticurile nervoase sunt mişcări involuntare sau spasme care apar cel mai frecvent la nivelul fetei bratelor sau umerilor. Mişcările asociate cu ticuri nervoase, de obicei, se manifesta doar pentru o scurtă perioadă de timp şi nu au niciun scop. Adesea, ele sunt repetitive în natură. De obicei, ticurile nervoase implica spasme in colţul gurii, grimase, spasme in colţul ochiului, clipiri repetate sau mişcări repetitive generale ale braţelor, umerilor sau mâinilor.

 

Unele ticuri nervoase sunt cauzate de leziuni ale creierului sau de deteriorar a sistemului nervos. Cu toate acestea, majoritatea ticurilor nervoase au la baza motive psihologice care rămân în mare parte necunoscute. Unele ticuri nervoase sunt asociate cu sindromul Tourettes, care determină pacientul să aiba ticuri în mod repetat şi sa expuna izbucniri de limbaj profan. Adesea, ticurile nervoase apar după experimentarea unei probleme psihologice extreme sau a unor traume emotionale.

 

Copiii care dezvolta ticuri nervoase, de obicei, arată semne de tulburare incepand cu varste cuprinse intre cinci si zece ani. Când apar primele ticuri nervoase, acestea pot fi de multe ori controlate, dar ele devin automat ca o problema continuă. Odata cu inaintarea in varsta a copilului, ticurile nervoase de obicei dispar. Este, totuşi, posibil ca un tic nervos sa persiste si la varsta adulta.

 

Ticuri nervoase comune includ clipiri intermitente, grimase ale feţei şi mişcări incontrolabile convulsie ale braţelor, picioarelor sau ale altor zone. Aceste spasme involuntare, în general, apar în reprize bruşte, şi sunt aproape întotdeauna o experienţă nedorită.

 

Spre deosebire de convulsiile musculare voluntare, ticurile nervoase sunt foarte dificil de controlat; unii oameni reuşesc să le suprime pentru o perioadă scurtă de timp, dar este nevoie de obicei de multa concentrare şi poate fi un exerciţiu foarte foarte obositor. De fapt, suprimarea ticurilor pot fi descrisa ca o încercareade a suprima un stranut, care vrea cu adevărat să iasă, şi, odată eliberat, majoritatea oamenilor au un sentiment de uşurare.

 

Efectele ticurilor nerovase

 

Ticurile nu sunt întotdeauna evidente şi pot fi imprevizibile, în aparenţă. Ele pot veni şi pleca pe o perioadă de luni, se pot schimba de la un moment la altul, sau pot disparea fără niciun motiv aparent.Exemple de ticuri vocale includ:plescairea limbii, scanceli,deformarea de cuvinte sau fraze, mormaieli, coprolalia(cuvinte inacceptabile social), gafait. Exemple de ticuri motorii comune includ: clipitul, miscari are capului, indoiri ale degetelor, scoaterea limbii, atingerea nasului, atingerea altor persoane, mirosirea obiectelor, gesturi obscene, datul din maini.

 

Care sunt cauzele ticurilor nervoase?

 

Cauza producerii de ticuri nervoase nu este pe deplin înţeleasa, cu toate acestea, există o serie de factori care par să joace un rol, inclusiv genetica, deficienţele dietetice (în special de magneziu), anxietatea si anumite medicamente. Alţi factori, cum ar fi stresul, oboseala, boala, si entuziasmul sau supra-stimularea pot produce miscari nervoase ale corpului.

 

Ticurile tranzitorii sunt cele mai comune şi afectează aproape 10% din populaţia tanara în primii ani de şcoală. Uneori ticurile pot fi interpretate greşit cat fiind rezultatele stresului si nervozitatii. Unele dintre ticurile tranzitorii dispar de la sine în timp ce altele au tendinţa de a se inrautati datorita oboselii, anxietatii şi medicamentelor.

 

Ticurile cronice sunt cele care durează de mai mult de un an. 1% din populaţie, de obicei copiii, este afectata de ticurile cronice iar acest lucru poate fi asociat cu o stare foarte neobisnuita denumit ca "sindromul Tourette."

 

Sindromul Tourette (ST) este o tulburare neurologica caracterizata prin ticuri - involuntare, rapide, miscari bruste sau vocalize care apar în mod repetat, în acelaşi mod. Criteriile de diagnostic includ:

 

• Multiple ticuri motoriile şi unul sau mai multe ticuri vocale prezente la un moment dat, deşi nu neapărat în acelaşi timp;

• Apariţia de ticuri de mai multe ori pe zi (de obicei în reprize), aproape în fiecare zi sau intermitent pe parcursul unei perioade de timp mai mari de un an;

• Schimbări periodice în numărul, frecvenţa, tipul şi localizarea ticurilor, şi în intesitatea şi gravitatea lor. Simptomele pot dispărea, la un moment dat, pentru cateva saptamani sau luni;

• Debutul înainte de vârsta de 18 ani.

 

Ticurile simple sunt mişcări sau vocalize care sunt complet lipsite de importanta, în timp ce ticurile complexe sunt miscari complexe sau vocalize care fac uz de mai mult de o grupa de muschi iar manifestarea lor este semnificativa. Gama de simptome de ticuri care poate fi văzuat în TS este foarte larga. Complexitatea unor simptome este adesea uimitoare pentru membrii familiei, prieteni, profesori şi angajatori, carora le este greu de crezut fatul că acţiunile sau expresiile verbale nu sunt în mod deliberat.

 

Cercetarile sunt în curs de desfăşurare, dar se crede că un metabolism anormal al neurotransmitatorilor dopamina si serotonina este implicat in aceasta tulburare. Acesta tulburare este transmisa genetic, părinţii având o şansă de 50% de a transmite gena copiilor lor. Fetele cu gena au o sansa de 70% de a manifesta simptomele, iar băieţi cu gena au o sansa de 99%.

 

Persoanele cu TS sunt mai susceptibile de a avea orice combinaţie dintre următoarele probleme:

 

• Tulburari de atentie si hiperactivitate

• Dificultăţi in controlul impulsurilor (dezinhibitie)

• Tulburare obsesiv-compulsivă (TOC)

• Diverse dizabilităţi de învăţare (cum ar fi dislexia)

• Diverse tulburari de somn

 

Decizia de atrata sau nu ticurile nervoase în mare măsură depinde de cauza care sta la baza lor şi dacă acestea interferează sau nu cu funcţiile vitale ale persoanei. În cazul în care cauza de bază este o ameninţare la adresa sănătăţii fizice sau mentale, atunci acea problema trebuie să fie abordata. În mod similar, în cazul în care ticurile nervoase presinta o dificultate de socializare sau în a trăi o viaţă normală, fericită, poate fi necesara elaborarea unui plan pentru a controla problema.

 

Ticuri nervoase, care rezulta din probleme neurologice pot fi, uneori, controlate cu relaxante musculare, medicamente sau tranchilizante, cum ar fi clonidina. Cele care sunt o urmare a problemelor emotionale sau psihologice pot fi uneori tratate prin psihoterapie. Pentru ticurile nervoase din sindromului Tourettes, medicamente pot controla uneori tulburarea. În unele cazuri, medicamente folosite pentru a controla ticurile nervoase pot fi reduse treptat si intrerupte atunci când se compbina cu o terapie comportamentala. În cazul în care ticurile nervoase revinpoate fi necesară creşterea dozei de medicamente.

 

Tratamente naturale pentru ticurile nervoase

 

Ticurile nervoase pot fi foarte dificil de gestionat iar medicamentele prescrise vin cu efecte secundare nedorite, care pot fi chiar mai rele decat ticurile in sine. Multe dovezi au aratat ca ingredientele naturale, pot ajuta la ameliorarea ticurilor nervoase, fără efecte secundare nedorite.

 

Un astfel de ingredient este Hyoscyamus, o planta excelenta adesea folosita pentru a calma spasmele musculare şi ticurile nervoase. Proprietăţile sale antispastice puternice calmeaza iritatiile nervoase şi este adesea folosita pentru a trata spasmele şi ticuri din sindromul Tourette şi boala Parkinson.

 

Zincul este, de asemenea, foarte recomandat deaorece ajuta la absorbtia de minerale precum magneziul, ajuta la calmarea sistemului nervos şi ameliorează spasme musculare, spasmele şi mişcările nervoase, în special cele legate de epuizare şi de stres. Chamomilla este o planta foarte linistitoare si poate ajuta la reducerea stresului şi la eliminarea senzatiei de nelinişte.

 

Remediu naturist pentru ticuri nervoase cu produse Calivita

 

- Complexul vitaminic B, magneziul si vitamina C din compozitia suplimentului natural Stress Management B Complex sunt eficiente in tratamentul naturist al multor afectiuni precum stresul, depresia, anxietatea, dementa, deficitul de memorie, schizofrenia si alte tulburari nervoase sau dematologice.

 

- Extractul de Rhodiolea Rosea are proprietati calmante si adaptogenel, care impreuna cu zincul din compozitia suplimentului natural Rhodiolin ajuta la indepartarea stresului, despresiei si calmarea tulburarilor nervoase.

 

Extractul de Morinda Citrifolia- fructul Noni – din compozitia suplimentului natural Noni Lichid ajuta de asemenea la reducerea starilor depresie, stresului, tulburarilor de somn, disabilitatilor comportamentale  si alte alte tulburari nervoase.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Ticuri nervoase

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Stress Management B Complex90.00 Ron1-1-0 dupa masa100 tablete = 127 gDetalii Produs
2. Rhodiolin161.00 Ron1-0-1 inainte de masa120 capsule = 54 gDetalii Produs
3. Noni Lichid236.00 Ron1-2-1 lingurita de sirop inainte de masa cu 1/2h946 mlDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Ticuri nervoase

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 8 + 7

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.