Sterilitate

Descriere Remediu Naturist

Sterilitatea este condiţia în careo persoana este total incapabila biologic pentru a produce copii. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de infertilitate. Sterilitatea este întotdeauna vazuta ca problema a unui cuplu mai degrabă decât a unui individ. Problema poate fi fie a partenerului de sex masculin sau cel de sex feminin, ori a ambilor parteneri. Unul dintre paşii preliminari în tratamentul infertilităţii este determinarea carui partenere i se datoreaza.

 

Există două tipuri de sterilitate sau infertilitate la oameni. Primul tip este cunoscut sub numele de sterilitate primara,  atunci când cuplul nu a conceput nici un copil. Al doilea tip, cunoscut sub numele de sterilitate secundară apare atunci când cuplul a conceput un copil, dar a avut un avort spontan. Sterilitatea primara poate fi cauza fie a barbatului sau femeii, insa sterilitatea secundara este datorata doar unor probleme cu sistemul reproductiv al femeii.

 

Semne de sterilitate

 

Care sunt acele semne iniţiale, care pot sugera o posibilitate de infertilitate? Dacă suntem atenţi la simptome, pot exista şanse mai bune de abordare a problemei în stadiile sale incipiente. Aceste simptome devin perceptibile în numeroase moduri. Aceasta se poate manifesta ca un comportament sexual dezechilibrat, sau depresie mentala. Alte semne sunt tulburari ale glandei endocrine sau malnutriţie şi degradarea sănătăţii fizice a individului. Infertilitatea este, de asemenea, influenţată de stilul de viata, bunastarea emotionala, şi de probleme financiare, toate acestea putand afecta starea mentală. Oricare dintre factorii de mai sus pot declanşa o stare temporară de infertilitate, care este reversibilă. Deci, este important să facem o distincţie între infertilitate şi impotenţă, acesta din urmă, fiind i stare de disfunctie sexuala.

 

Există atât de multe semne care ar putea indica infertilitate, care se suprapun cu alte simptome, incat indentificarea lor devine foarte confuza. Lipsa unei perioade menstruale regulate este un indiciu sigur de infertilitate la femei. Cu toate acestea, perioadele neregulate ar putea indica, de asemenea, alte sindroame fizice, cum ar fi dezechilibru hormonal, etc. Prin urmare, izolarea simptomelor legate de infertilitate este foarte importanta în procesul de a găsi un leac bun.

 

Fertilitatea este conectata la starea generală de sănătate şi, prin urmare, la greutatea corpului. Femeile care sunt obeze sau subponderalie s-ar putea confrunta cu probleme de infertilitate. Dacă regiunea pelviana a femeii nu este suficient de lată devine fiziologic imposibil pentru făt sa se formeze.

 

Ce cauzeaza sterilitatea?

 

Factorii de risc atât pentru bărbaţi cat şi pentru femei sunt aceleaşi şi acestia includ varsta, stresul, subponderalitatea, dieta, fumatul, consumul de alcool şi droguri.

 

Vârsta joacă un rol destul de important, varful de fertilitate pentru bărbaţi şi femei fiind atins la douăzeci de ani. Fertilitatea masculină începe sa scada la treizeci de ani, în timp ce femeile cu varsta peste 35 de ani pot avea probleme de conceptie.

 

Cauzele de sterilitate la femei:

 

• Uneori, cauza este prezenta de secretiile acide in vagin, de acid lactic in special, astfel spermatozoizii din materialul seminal sunt omorati deoarece acestia nu pot trăi în mediu acid. Dar aciditatea este în detrimentul sarcinii, doar atunci cand organul masculin este prea mic pentru a ejacula sperma direct în uter.

 

• Dieta care contine alimente acre sau bogate in acizi ar trebui să fie eliminata.

 

• Menstruatia dureroasa, leucoreea, amenoreea si fluxul menstrual excesiv sunt de asemenea responsabile pentru sterilitate.

 

• Uneori, sterilitatea este din cauza unor defecţiuni a ovarelor pentru a produce ovule. Concepţia este posibilă numai atunci cand sperma intra in contact cu ovulul din aceeaşi parte.

 

• Sterilitatea este cauzata, de asemenea, de existenta unor tumori  sau alte excrescente în uter sau ovar.

 

• Deplasarea uterina

 

• Hipertrofia de col uterin

 

• Dismenoreea

 

• Constipaţia

 

• Inflamarea vaginului din cauza leucoreei.

 

• Sani şi ovare diminuate.

 

• Menstruatie excesiva şi prematură.

 

• Atresul mental

 

• Cauze constitutionale

 

• Uneori, sterilitatea apare din cauza slăbiciunii uterului, care este devine incapabil de a deţine fetusul. Această slăbiciune a uterului este, de asemenea, o cauza comună a avortului.

 

• Boli cronice.

 

• Alte cauze de sterilitate pot fi diabetul zaharat, ulcer al colului os, tumori fibroase şi extinderea uterului.

 

• Isterie.

 

• Boli debilitante, cum ar fi anemia, tuberculoza, care cauzeaza amenoree şi menstruatie săraca.

 

• Deficienţe endocrine. Obezitate din cauza unor defecte de secretie a glandei tiroide.

 

• Incompatibilitatea între soţ şi soţie.

 

• Lipsa de o parte esenţială a organelor genitale i. e. îndepărtarea uterului, trompelor sau a ovarelor.

 

• Atrezia de col uterin şi a uterului rudimentar.

 

• Himen neperforat.

 

• Malformaţii sau distrugerea de tuburi - din cauza stării inflamatorii cum ar fi apendicita, etc (Dacă membrana mucoasa a tubului este afectata, este vorba despre o sterilitate absolută).

 

• Stenoza parţială a tuburilor. Acesta este asociata cu uter imperfect dezvoltat (aproape o condiţie incurabilă).

 

Cauzele de sterilitate la bărbaţi:

 

Impotenta  de lungă durată.

 

Penis scurt şi curbat.

 

• Testicule coborate sau atrofiate.

 

• Defecte in evacuările seminale: lipsa de spermatozoizi, spermatozoizi nedezvoltati, sau spermatozoizi non-mobili. Acest lucru poate fi cauza unor boli anterioare sau prezente a testiculelor, cum ar fi oreion, tuberculoza, sifilis, gonoree, etc.

 

Neurastenie sexuală.

 

• Pierderea de competenţesexuale cu fantezii lascive.

 

• Materialul seminal subţire şi inodor.

 

• Emisiile involuntare de descărcare de gestiune, ejaculari prea rapide, spasme în timpul coitului, efectele de masturbare.

 

Orientările dietetice pentru tratamentul sterilităţii

 

Uneori, problema estedata de obiceiurile alimentare ale persoanei. Următoarele orientări alimentare trebuie să fie respectate de către ambii parteneri, care nu sunt în măsură să aibă copii.

 

- Toate produsele lactate sunt considerate a fi foarte bune pentru conceptie. Consumul de de lapte înainte de activitatea sexuală ajută întotdeauna. Acest lucru este dovedit a fi mai eficient la barbati. Aceasta practica explică tradiţia indiană in care mireasa da mirelui un pahar de lapte in prima noapte de nunta.

 

- Barbatii care sufera de sterilitate, nutrebuie să consume alimente saline, acre, picante şi amare. Alimente care sunt dulci si astringente în gust sunt bune. Mâncărurile dulci preparate din lapte sunt cele mai bune.

 

- Femeile care suferă de sterilitate trebuie să evite alimentele alcaline şi înţepătoare. În schimb, acestea trebuie săconsume alimente dulci şi fructe în cantităţi mari.

 

- Ouale sunt foarte bune pentru promovarea concepţiei atât la bărbaţi cât şi femei.

 

- Orezul este mai buă decât grâul pentru cuplurile sterile. Femeile care nu sunt capabile sa conceapa trebuie să consume o dieta cu  mult orez.

 

- Mierea este considerata a fi un remediu bun. De asemenea, este eficace în mai multe probleme ale sistemului de reproducere la bărbaţi şi femei.

 

- Nucile sunt foarte bune pentru barbatii care au un numar scazut de spermatozoizi. Arahidele şi migdalele sunt in fruntea listei.

 

- Persoanele care au probleme de sterilitate nu trebuie să stea cu stomacurile goale pentru o perioadă lungă de timp.

 

Remedii pentru sterilitate

 

- Cuplurile sterile nu trebuie să se suprasolicite in activitatea sexuala. Este nevoie de o retinere, pentru a îmbunătăţi calitatea spermei masculine.

 

- Obezitatea este una dintre principalele cauze de sterilitate. Prin urmare, adoptarea unui program de pierdere in greutate va ajuta, de asemenea, la conceperea unui copil.

 

Suplimente naturiste Calivita pentru sterilitate

 

- Performantele sexuale masculine pot fi imbunatite cu ajutorul suplimentului nutritionist VitalMan, cu extracte vegetale si numeroase substante active care actioneaza la nivel molecular. Consumul acestui suplimente creste libidoul, are efect afordisiac, creste potenta si are efecte bune in caz de sterilitate masculina.

 

- Performantele sexuale feminine pot fi imbunatite cu ajutorul suplimentului nutritionist VitalWoamn, bogat in substante active care sprinjina functia aparatului de reproducere al femeii. Stimuleaza activitatea ovarelor si a uterului, elimina frigiditatea, are efect afrodisiac si imbunateste libidoul si viata sexuala a femeii.

 

- Un aport optim de zinc este necesar pentru multe procese fiziologice si metabolice ale organismului uman, inclusiv reproducerea. Suplimentarea cu Mega Zinc controleaza si regleaza procesele metabolice, mentine integritatea celulelor, si contribuie la dezvoltarea celulelor care duc la sinteza testosteronului. De asemenea este benefic in tulburarile mentruale la femei, si are calitati afrodisiace.

 

- Extractele de fructe din compozitia suplimenteului ZenThonic aduc numeroase efecte benefice pentru sanatate : tonifiaza si revitalizeaza organismul, sprijina imunitatea sistemul cardiovascular si nervos, are proprietati antioxidante si mentine o buna functionare a intregului organism prin actiunea numeroaselor substante active din fructe.

 

- Uleiul de primula are efecte beneficie in tulburarile de menstruatie la femei. Acizii grasi exentiali din compozitia Evening Primrose Oil are un rol pozitiv in buna functionare a glandei tiroide, combate obezitatea si elimina neplacerile asociate ciclului menstrual.

 

- Gelul intim cu calitati terapeutice IntiMoments, atunci cand este aplica inaintea actelor sexuale, mentine sanatatea vaginului, imbunateste viata sexuala si sporeste sensibilitatea la stimuli. De asemenea, ajuta la functionarea sanatoasa a vaginului si a organelor sexuale , precum si la mentinerea unei vieti sexuale armonioase si satisfacatoare.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Sterilitate

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. VitalMan99.00 Ron1-0-0 pt barbati60 tablete = 38,7 gDetalii Produs
2. VitalWoman111.00 Ron1-0-0 pt femei60 tablete = 42 gDetalii Produs
3. Mega Zinc49.45 Ron0-0-1100 tablete = 55 gDetalii Produs
4. ZenThonic239.19 Ron1-0-1Lichid 946 mlDetalii Produs
5. Evening Primrose Oil97.00 Ron0-1-1100 capsule gelatinoasa = 78 gDetalii Produs
6. IntiMoments74.71 Ronse aplica pe organele genitale150 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Sterilitate

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 10 + 3

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.