Steatoza hepatica

Descriere Remediu Naturist

Acumularea excesiva de hepatocite,care reprezinta cea mai frecventa modalitate de raspuns al ficatului la agresiuni.

Ficatul ocupa o pozitie centrala in metabolismul lipidelor. Steatoza apare atunci cand acumularea lipidelor este mai mare de 5% din greutatea ficatului.

 

Steatoza hepatica difuza, frecvent cu distributie focala, are expresie clinica polimorfa. In tarile dezvoltate, obezitatea, alcoolismul si diabetul zaharat sunt cauzele cele mai frecvente ale steatozei hepatice. Alte cauze pot fi : malnutritia la copii, medicamentele, in mod special corticosteroizii, afectiuni metabolice congenitale sau afectiuni febrile sistemice.

 

Semne si simptome: -steatoza este de cele mai multe ori descoperita in urma unui examen fizic sub forma unei hepatomegalii nedureroase, regulate, difuze, la pacientii alcoolici, obezi sau diabetici. Poate fi asiciata cu durere in hipocondrul drept, sensibilitate dureroasa. Mai pot aparea senzatie de oboseala, greata si varsaturi. Poate fi descoperita in urma unor testele hepatice normale, o ecografie la ficat, sau o scanare CT la persoanele cu enzime hepatice normale. Biopsia hepatica poate prezenta un amestec de grăsime, inflamaţie şi cicatrici în ficat. Boala ficatului gras este legata de obezitate şi diabet zaharat, iar factorii săi de risc sunt nivelurile ridicate de zahăr si lipide din sânge. Persoanele cu ficat gras au adesea rezistenţă la acţiunea normală a insulinei, un hormon critic în procesarea zahărului şi grăsimilor. Nivelurile crescute la insulină duc la acumularea de grăsime în ficat.

 

Tratament naturist pentru ficatul gras

 

Cercetările recente au indicat faptul ca suplimentele alimentare au un rol-cheie in controlul sau eliminarea unui ficat gras. Va sunt prezentate 3 suplimente nutritive care au demonstrat mai multe beneficii cheie din domeniul sănătăţii ca urmare a unor studii clinice.

 

Acizi grasi Omega-3 sub forma de ulei de in sau ulei de peste au numeroase proprietati benefice pentru sanatate printre care: reducerea bolilor cardiovasculare si a trigliceridelor din sange, imbunatatirea actiunii insulinei, reducerea rigiditatii, durerii si inflamatiei.

 

Dietele care conţin un nivel ridicat de acizi graşi omega-3 polinesaturaţi, reduce cantitatea de grasime hepatica. Centrul Universitar de Nutritie si Gastroenterologie din Florenţa a demonstrat recent beneficiile suplimentarii cu omega 3 pentru persoanele cu steatoză hepatică. Într-un studiu pilot controlat efectuat pe persoane cu ficat gras, cercetatorii au descoperit ca in urma suplimentarii cu acizii grasi polinesaturati omega-3 nivelurile de enzime hepatice s-au redus, raportul de lipide din sânge s-a stabilizat iar textura ficatului s-a îmbunătăţit. Acest lucru în sine este o dovadă convingătoare pentru a se lua în considerare tratamentul cu acizi grasi omega-3 pentru steatoză hepatică.

 

Nopalineste un supliment natural pe baza de extract din cactusul Nopal care ajuta la accelerarea catabolismului lipidelor si eliminarea acestora din organism putand fi recomandat persoanelor obeze si supraponderale. Prin cresterea sensibilitatii organismului la insulina Nopalinul stabilizeaza nivelul glicemiei, scade trigliceridele (lipide care se acumuleaza in ficat la pacientii cu steatoza) si regleaza metabolismul glucidic la pacientii cu diabet zaharat si steatoza.

 

LiverAideste un supliment alimentara cu aminoacizi, minerale si silimarina cu proprietati hepatoprotectoare (protejeaza functia hepatica). Ajuta la regenerarea celulelor ficatului si poate fi folosit ca tratament alternativ in afectiunile cronice de ficat.

 

Tratamentul pacienţilor cu ficat gras cu cauze non-alcoolice, se concetreaza de obicei pe gestionarea condiţiilor asociate, cum ar fi obezitatea, diabetul zaharat, hiperlipidemia şi întreruperea tratamentului cu medicamente hepatotoxice cunoscute pentru a produce aceasta afectiune. În plus faţă de tratarea condiţiilor aferente, pierderea treptata in greutate prin terapie, dietă şi exerciţii fizice regulate este puternic încurajata pentru oricine se confrunta cu aceasta problema. 

 

Omega 3 efect hipolipemiant

 

Nopalin scade trigliceridele (trigliceridele sunt lipide care se acumuleaza frecvent in ficat la pacientii cu steatoza), regleaza metabolismul glucidic (in cazul pacientilor cu diabet si steatoza)

 

LiverAideste un hepatotrop (protejeaza functia hepatica), continand amonoacizi esentiali necesari pentru o buna functionare a ficatului.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Steatoza hepatica

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Omega 3104.80 Ron1-0-1 dupa masa100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
2. Nopalin150.00 Ron1-1-1 dupa masa200 tableteDetalii Produs
3. LiverAid215.00 Ron1-0-0 dupa masa100 capsule = 90 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

 

Acumularea excesiva de hepatocite, care reprezinta cea mai frecventa modalitate de raspuns al ficatului la agresiuni.

Ficatul ocupa o pozitie centrala in metabolismul lipidelor. Steatoza apare cand acumularea lipidelor este mai mare de 5% din greutatea ficatului.

Steatoza hepatica difuza, frecvent cu distributie focala, are expresie clinica polimorfa. In tarile dezvoltate, obezitatea, alcoolisml si diabetul zaharat sunt cauzele cele mai frecvente ale steatozei hepatice. Alte cauze pot fi : malnutritia la copii, medicamentele in mod special corticosteroizii, afectiuni metabolice congenitale sau afectiuni febrile sistemice.

 

Semne si simptome: -steatoza este de cele mai multre ori descoperita la examenul fizic sub forma unei hepatomegalii nedureroase, regulate, difuze, la pacientii alcoolici, obezi sau diabetici. Poate fi asiciata cu durere in hipocondrul drept, sensibilitate dureroasa. Mai pot aparea senzatie de oboseala, greata si varsaturi.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Steatoza hepatica

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 4 + 7

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.