Somnolenta

Descriere Remediu Naturist

Somnolența se referă la senzația de somn sau oboseală, sau imposibilitatea de a ne mentine trezi si energici în timpul zilei. Somnolența poate fi însoțită de letargie, slăbiciune și lipsa de agilitate mentală. Somnolenta excesiva in timpul zilei (fara o cauza cunoscuta), poate fi un semn de o tulburare de somn semnificativa.

 

Ce alte simptome pot apărea cu somnolența?

 

Somnolența poate fi însoțita de alte simptome, care variază în funcție de conditia sau tulburarea de bază.

 

• Modificări în starea de spirit, de personalitate sau de comportament

 

• Dificultăți cu memoria, gândira, vorbirea, înțelegerea, scrierea sau citirea

 

• Oboseală

 

• Energie scazuta

 

• Stare de rău sau de letargie

 

• Anxietate

 

• Depresie

 

• Stres

 

În unele cazuri, somnolența poate fi un simptom al unei condiții care pune viața în pericol, care ar trebui să fie evaluata imediat într-un cadru de urgență.

 

• Modificari de constiinta sau vigilență, cum ar fi lesinul sau lipsa de reacție

 

• Modificarea statusului mental sau schimbarea bruscă de comportament, cum ar fi confuzia, delirul, letargia, halucinațiile sau iluziile

 

• Convulsii sau crize

 

• Imposibilitatea de amentine corpul cald

 

• Somnolență severă

 

• durere de cap severă

 

• Torticolis

 

Cauzede somnolenta

 

Somnolența poate rezulta din situații obișnuite sau condiții care afectează somnul, cum ar fi:

 

• Depresia

 

Intristarea

 

• Programul de lucru neregulat, cum ar fi munca în schimburi

 

• Stresul

 

Calatorii care implica modificari de fusuri orare (jet lag)

 

Tulburarile de somn sunt o cauza comuna de somnolență. Acestea includ o serie de condiții, dintre care apneea de somn, insomnia si narcolepsia sunt mai bine cunoscute. Apneea în somn este o afecțiune în care se oprește respirația în miez de noapte, de multe ori de mai multe ori pe noapte. Privarea de oxigen, precum și perturbarea somnului constanta, duc la somnolență constantă în timpul zilei, letargie si oboseala. Aceasta este, de asemenea, asociaat cu mai grave conditii, cum ar fi bolile de inima, diabet si obezitate. Narcolepsia este o afectiune caracterizata prin atacuri de somn in timpul zilei, insomnie și percepția că nu ati beneficiat de suficient somn sau ca somnul pe care il primiți este slab.

 

Depresia, stresul și durerea sunt, de asemenea, asociate cu somnul compromis. Tratarea sau minimizarea acestor condiții poate îmbunătăți foarte mult capacitatea de a adormi și a rămâne adormit. Anumite medicamente sunt cunoscute in provocarea de somnolenta. Acestea includ sedative și tranchilizante, medicamente pentru durere, si medicamente pentru alergii, cum ar fi antihistaminicele.

 

Un debut brusc de somnolență poate indica o afectiune amenintatoare de viata, mai ales daca acesta este legat de un traumatism cranian, expunerea la frig extrem, sau un supradozaj cu medicamente.

 

Lipsa de somn afecteaza sistemul imunitar

 

Exista o poveste veche care spune ca « dacă nu dormim bine, ne vom imbolnavi » ; există unele date experimentale care arată ca acest lucru este adevărat. Deși nu este întotdeauna ușor de obtinut, somnul adecvat poate ajuta la mentinerea sistemul nostru imunitar pregatit pentru atac.

 

Somnul insuficient a fost legat de o listă de e probleme de sănătate mintală și fizică, inclusiv cele care provin de la un sistem imunitar deficitar. Sistemul nostru imunitar este proiectat pentru a ne proteja de raceala, gripa, și altemaladii, dar atunci când acesta nu funcționează corect, el nu reușește să își facă treaba. Consecințele pot include zile mai multe de stare bolnavicioasa.

 

Relația dintre lipsa de somn și sistemul nostru imunitar nu este una foarte simpla. Sistemul imunitar este destul de complex. Acesta este alcătuit din mai multe tipuri de celule si proteine ​​care sunt însărcinate cu ptectia impotriva invadatorilor straini, de exemplu pentru a tine raceala sau gripa la distanta.

 

O mulțime de studii arată ca celulele noastre T sunt in decadere, dacă suntem lipsiți de somn. De asemenea, citokinele inflamatorii sunt in crestere. Acest lucru ar putea duce la un risc mai mare de a dezvolta o raceala sau gripa.

 

În termeni simpli, privarea de somn suprima functia sistemului imunitar. Cu cat avem parte de mai multe nopti albe, cu atat mai probabil vom reduce capacitatea organismului de a răspunde la raceli sau infectii bacteriene.

 

Lipsa de somn nu joaca un rol important numai in ceea ce priveste raceala sau gripa. De asemenea, influențează modul în care ne luptam cu bolile, odată ce acestea vor fi prezente.

 

De exemplu, corpurile noastre lupta împotriva infecției cu febra. Unul dintre lucrurile care se întâmplă atunci când dormim este că putem obține un răspuns mai bun la febră. Acesta este motivul pentru care febra tinde să crească pe timp de noapte. Dar dacă noi nu dorm, reacția de febra nu este amorsata, așa că organismul nu poate lupta cu infectia asa cum ar trebui.

 

Privarea de somn, de asemenea, joaca un rol în capacitatea noastră de a lupta impotriva afectiunilor grave de sanatate. Cercetarile sugereaza ca persoanele deprivate de somn prezinta un risc mai mare de moarte datorata bolilor de inima. Cum cat lipsa de somn este mare, cu atat va fi mai mare nivelul de proteina C reactivă (PCR). PCR este un marker al inflamatiei, si inflamatia poate juca un rol in bolile de inima.

 

Oamenii care dormmai putin prezinta mai multe sanse de a muri, din toate cauzele. Studiile arata ca persoanele care primesc aproximativ șapte ore de somn pe noapte au cele mai bune sanse de supravietuire, si daca se ajunge la mai puțin de șase ore de somn pe noapte, mortalitatea pare să crească.

 

Efectele lipsei de somn asupra mintii noatre

 

Uitati de multe ori lucruri pe care erati siguri că le știti? Va este greu să va concentrati asupra sarcinilor complexe? Primiti mai puțin de șase ore de somn pe noapte?

 

Dacă lucrurile se prezinta in felul acesta, cel mai probabil nu obtineti suficient somn. Lipsa de somn ne poate împiedica sa avem o gândire clară. Studiile arată că somnolenta excesiva poate afecta performanța de lucru, face ravagii asupra relațiilor și duce la probleme de stare de spirit, precum furia si depresia.

 

De ceoamenii nu valoareaza indeajuns somnul?

 

Cei mai multi oameni care nu primesc suficient somnnu contientizeaza efectele pe care le produce aceasta insuficienta asupra sănătății lor cognitive si mentale.

 

Mulți oameni cred că somnul este pur și simplu ca un lux - un pic de nefuncționare. Ei știu că se simt mai bine atunci cand dorm o noapte bună și mai rău atunci când nu o fac. Dar de multe ori nu realizeaza ca somnul le imbunatateste, de fapt capacitatea de învățare, memorie și înțelegere.

 

Impactul somnolenței cronice

 

Oamenii care sunt lipsiți de somn adesea spun ca se simt "in ceață." De ce ?

 

1. Somnolența încetinește procesele de gândire. Oamenii de stiinta au descoperit ca privarea de somn duce la o vigilenta si putere de concentrare mai mica. Este mult mai dificil să ne concentram și să acordam atenție si cest lucru ne afectează capacitatea de a efectua sarcini care necesită raționament logic sau gândire complexa.

 

Somnolență afecteaza, de asemenea, hotărârea. Luarea deciziilor este mai dificila pentru ca nu putem evalua situațiile in mod corespunzator, precum nici sa alegem comportamentul adecvat.

 

2. Somnolenta excesiva afecteaza memoria.Studiile de cercetare sugerează că conexiunile nervoase care tin de amintirile noastre sunt întărite în timpul somnului. Somnul încorporează lucrurile pe care le-am învățat și experimentat de-a lungul zilei in memoria noastra pe termen scurt. Se pare că diferitele faze ale somnului joacă roluri diferite în procesul de consolidare a noi informatii in memoria noastra. Dacă somnul este redus sau perturbat, aceasta deprivare s interferează cu aceste cicluri.

 

Cândsuntem somnorosi, putem uita și incurca lucrurile de multe ori. Iar incapacitatea de a ne concentra cauzata de somnolență reduce și mai mult capacitatea de memorie. Dacă nu suntem capabili să ne concentram asupra lucrurilor pe care le facem, informatiile nu vor fi integrate in memoria pe termen scurt și apoi in memoria pe termen lung.

 

3. Somn sărac face ca invatarea sa fie dificilă. Privarea de somn afecteaza capacitatea de a învăța în două moduri. Pentru că nu ne putem concentra la fel de bine, e mult mai greu sa procesam si sa acumulam informații, astfel încât nu reusim saînvățam eficient. Afectează, de asemenea, si memoria, care este esențială pentru învățare. La copii, somnolența poate duce la hiperactivitate, împiedicând, de asemenea, învățarea. Adolescentii isi pot pierde concentrarea, diligența, precum și capacitatea de memorie.

 

4. Somnolența cronica ne supune unui risc mai mare de depresie. Un studiu din 2005 efectuat de cercetatorii de la Universitatea din North Texas au descoperit ca persoanele cu insomnie au fost de 10 ori mai susceptibile de a dezvolta depresie si de 17 ori mai susceptibile de a manifesta anxietate in comparatie cu cei care au dormit bine.

 

Privarea de somn sidepresia sunt atât de strâns legate încât specialiștii nu sunt întotdeauna siguri care dintre acetea doua sau intalat prima data la pacientii lor. Somnul si starea de spirit se afectează reciproc. Se intampla foarte frecvent ca persoanele care nu primesc suficient somn sa fie deprimate sau ca persoanele care sunt depresive sa nu doarma suficient de bine.

 

Cum știm dacă somnolenta este o problema?

 

Deoarece nevoile individuale de somn variază în funcție de mai multe aspecte, expertii spun ca cel mai bun mod de a evalua dacă primim suficient somn este este evaluarea starii noastre, felul in care ne simtim. In mod normal, nu ar trebui sa ne simtim somnorosi când ne trezim. Ar trebui să fim energici de-a lungul zilei și sa ne scada nivelul de energie încet, pe masura ce ne apropiam de ora noatra obisnuita de culcare.

 

Puteți elimina somnolența prin tratarea cauzei problemei. În primul rând, trebuie sa se determine dacă oboseala este cauzata de depresie, anxietate, plictiseala sau stres.

 

Suplimente  naturiste Calivita eficiente in eliminarea starii de somnolenta

 

- Vitaminele, mineralele si extractele din plante din compozitia Energy and Memory sunt combinate special pentru a combate in mod natural starile de oboseala, stres, somnolenta, si pentru a imbunatati capacitatea de concetrare si memeorare.

 

- Protect 4Life contine antioxidanti si extract de Ginkgo biloba, cu efect benefic in imbunatirea functiei cerebrale, in stari depresive si anxioase, migrene. De asemenea, imbunatateste capacitatea de concentrare si memorare printr-o mai buna oxigenare a creierului.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Somnolenta

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Energy and Memory123.00 Ron1-1-090 tablete = 90 gDetalii Produs
2. Protect 4Life41.87 Ron1-1-090 tablete = 59 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Somnolenta

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 6 + 1

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.