Sindromul Down

Descriere Remediu Naturist

Formele comune desindrom Down

 

Există trei forme distincte de sindrom Down. Forma cea mai comună este Trisomia 21, atunci când un copil are un cromozom 21 suplimentar. În loc de a avea 46 de cromozomi în fiecare celulă (23 de la tată și 23 de la mamă), el are 47. Nouazeci si cinci la suta dintre copiii nascuti cu sindrom Down au Trisomia 21.

 

Translocația este o altă formă de sindromul Down și reprezinta 3 pana la 4% din populația cu aceasta tulburare. Translocatia apare atunci cand o parte a cromozomului 21 se rupe si se ataseaza la un alt cromozom, schimband structura genetica. În această formă de sindrom Down, fiecare celula are 46 de cromozomi normali, dar există in plus materialul genetic de la cromozomul rupt.

 

A treia formă se numește mozaicism, si este formacea mai rara de sindrom Down, care apare numai in 2% din toate cazurile. Mozaicismul se întâmplă atunci când o parte a celulelor din embrion au 46 de cromozomi, iar unele au 47. Astfel, modelul alternativ dă numele de mozaicism.

 

Persoanele cu mozaicism pot sa nu fie la fel de afectate de caracteristicile fizice și / sau întârzierile în dezvoltare ale celor nascute cu celelalte două forme ale sindromului Down.

 

Retardul mental este o caracteristică impotanta a copiilor cu Sindromul Down

 

Unii copii cu sindrom Down au retard mental foarte sever, în timp ce altii pot fi afectati doar foarte usor, sau chiar să fie la limita medie. Cel mai adesea, însă, copiii cu sindrom Down prezinta forme de retard mental de la ușoare până la moderate.

 

Acestia pot prezenta, de asemenea, o dezvoltare motorie lentă. Se poate să le ia mult mai mult timp pentru a învăța cum să meargă decât unui copil normal, și, de asemenea, mult mai mult pentru a vorbi si a invata cum sa foloseasca limbajul.

 

A avea un copil sindromul Down poate fi dificil, dar o mulțime de oameni raportează că acesti copii cu sindromul Down aduc multa bucurie în viețile lor. Ei sunt adesea foarte dulci, grijulii și iubitori. Intr-adevar, sunt lenti  într-o mulțime de domenii, insa muncesc din greu pentru a face ceea ce sunt capabili să facă.

 

Sindromul Down apare aproximativ la fiecare 700 de nașteri și reprezinta aproximativ o treime din toate cazurile de retard mental. Probabilitatea de a concepe un copil cu acest sindrom este legata exponential la categoria de varsta în creștere a mamei.

 

Aproximativ 50% din copiii afectati au defecte cardiace congenitale, care au nevoie de asistență medicală imediat în perioada perinatală din cauza unor dificultăți cardiorespiratorii.

 

Istoria organica a sindromului Down în copilărie se caracterizează în primul rând prin intarziere in dezvoltare, retard de creștere, și imunodeficienta. Intarzierea in dezvoltare este, în general, observata intre varsta de 3-6 luni, neatingand etapele de dezvoltare corespunzatoare varstei și afectează toate aspectele legate de functiile motorii si cognitive.

 

IQ mediu se afla între 30 și 70 și scade odată cu creșterea vârstei. Cu toate acestea, există o gamă considerabilă în gradul de retard psihic la adulți cu sindrom Down, și mulți oameni cu acesta cnditie pot trai semi-independenti.

 

În general, abilitățile cognitive sunt mult mai restrânse decât performanța generală afectivă, și doar o minoritate dintre suferinzi sunt grav afectati. Retardul de creștere liniară este moderat, iar cei mai multi adulti cu sindrom Down au o statură mai mica decat populatia generală.

 

În schimb, dezvoltarea in greutate a celor cu sindrom Down prezintă o ușoară îmbunătățire proporțională în comparație cu populația generală, și majoritatea adulților cu sindrom Down sunt supraponderali. Deși sensibilitatea crescută la infecții este o funcție clinica comună la toate vârstele, natura de bază a anomaliei nu este prea bine înțeleasa, iar anomaliile de laborator poate fi detectate atat in imunitatea celulara cat si in cea umorala.

 

Printre funcțiile medicale cele mai prevalente și dramatice ale sindromului Down face parte si debutul prematur al bolii Alzheimer, care nu este evident pana la varsta adulta. Chiar dacă dementa propriuzisa nu este detectabila din punct de vedere clinic la toti adulți cu sindrom Down, apariția unor schimbări standard neuropathologice precum prezenta placilor senile si a incurcaturilor neurofibrillare  este de aproape 100%, pana la vârsta de 35 de ani.

 

Cauzele majore ale morbidității în sindromul Down sunt boli congenitale centrale, infecții și leucemie. Speranța de viață depinde într-o mare măsură de prezența bolii cardiace congenitale; rata de supravietuire pana la varsta de 10 si 30 de ani este de aproximativ 60% și respectiv 50% pentru persoanele cu boli cardiace congenitale și aproximativ 85% și respectiv 80% pentru cele fara boli cardiace congenitale.

 

Tratament

 

Atunci când vorbim despre tratamentul sindromuluiDown, vorbim in cea mai mare parte despre tratarea problemelor de sanatate care apar atât de des cu acest sindrom. Nu există nici un leac pentru sindromul Down, și există puține optiuni si sanse pentru a îmbunătăți efectele cognitive ale sindromului Down - capacitatea de a gândi și de a procesa informații în mod clar. Cu toate acestea, cu o îngrijire medicală adecvată, o persoană cu sindrom Down poate duce în continuare o viață fericită și plină de sens.

 

Sindromul Down de multe ori vine cu mai multe probleme desanatate, care trebuie să fie tratate. Unii copii cu sindrom Down vor fi mai norocosi si nu vor suferi de prea multe dintre acestea, insa altii vor avea parte de o serie întreagă. Probleme comune de sanatate includ :

 

• boală de inimă

probleme de auz și de vedere

tulburări legate de sechestru

probleme tiroidiene

• probleme ale sistemului imunitar

 

Asigurați-vă că copilul dumneavoastră este examinat pentru toate problemele de mai sus, și că acesta primeste tratamentul de care are nevoie pentru problemele pe care le are. Asigurați-vă că dispune de o monitorizare foarte atenta a condițiilor sale și fiti proactivi în tratarea acestuia. Acesta este primul principiu de tratament al sindromului Down.

 

Al doilea lucru cel mai important de reținut este adresarea unei echipei de terapeuti fizici, ergoterapeuți și logopezi care pot lucra cu copilul dumneavoastră. Terapeutii pot ajuta copilul cu sindrom Down in problemele de vorbire, de tonus muscular scăzut, și sa descopere cum ar putea rezolva orice probleme practice care ar fi putut fi cauzate de deficiența lor.

 

Un mediu iubitor si acceptarea sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mintală a copilului dumneavoastră.

 

Tratamente alternative pentru sindromul Down

 

Ca și în cele mai multe tulburari, exista cateva tratamente alternative pentru sindromul Down, care pot ajunge pana la unele promisiunea in tratamentul acestei boli. Parintii ar trebui să evalueze cu atenție înainte de a începe aceste terapii, și să decidă dacă este lucru cel mai bun pentru copilul lor.

 

Dieta pe baza de carbohidrati specifici

 

Copiii cu sindrom Down au o mulțime de probleme cu intestinele, precum și cu digestia alimentelor. Atunci când nu se pot obține nutrienții corespunzători de care au nevoie, și atunci când sunt in permanenta probleme gastro-intestinale și neplaceri la masa, este de la sine înțeles că aceastr conditii pot afecta modul în care acesti copii gândesc și simt.

 

Dieta cu carbohidrati specifici este o dieta special conceputa pentru a include doar alimente care sunt usor de digerat (și, prin urmare, nu cauzeaza probleme gastro-intestinale), și nu includ nici un ingredient care ar fi de natură să cauzeze probleme de iritare si ceata pentru creier.

 

Copiii cu sindrom Down au niveluri mai ridicate de cortizol, care este, de asemenea, o caracteristică în boala Alzheimer. Persoanele cu sindrom Down sunt mult mai susceptibile de a dezvolta Alzheimer mai tarziu in viata. De aceea, unii oameni sustin ca scaderea nivelului de cortizol le va imbunatati functionarea creierului. Dieta cu carbohidrati specifici elimină un anumit tip de carbohidrati, carbohidratii glicemici, care reduc nivelul global al cortizolului.

 

DCS este, de asemenea, o dieta fara gluten. Glutenul este o formă de grâu, care se găsește într-o mare varietate de alimente. Mulți oameni au o intoleranță la acesta și sunt chiar conștienți de acest lucru. Scoaterea acestui ingredient ajută de multe ori la functionarea creierului si a comportamentului, în special pentru persoanele care au deja probleme cu digestia alimentelor. DCS ajută la vindecarea intestinului și la restabilirea mai multor echilibre naturale pentru intreg corpul.

 

Curcumina

 

Curcumina este un ingredient gasit in tumeric, un condiment comun. Aceast ingredient prezinta efecte anti-inflamatorii și anti-antioxidante. Unii oameni cred că curcumina ajută la îmbunătățirea funcției și capacitatii cognitive la persoanele cu sindrom Down.

 

Viitorul in tratamentul  sindromului Down

 

Viitorul pentru tratamentul sindromului Down arată  promițător. Un recent articol din New York Times a raportat un nou medicament elaborat pentru sindromul X fragil, care presupune ca poate reduce simptomele de retard mental. Daca va avea succes, acest medicament va avea implicații largi în multe afectiuni, de la X fragil la autism și da, pentru sindromul Down, de asemenea.

 

Pentru moment, tot ce puteti face este sa ajutati la gestionarea problemelor copilului dumneavoastră de sănătate și sa încercați unele intervenții nutriționale. Copilul tau poate avea o viață lungă și fericită, și pentru viitor, se poate doar spera că se va putea face mult mult in ceea ce priveste tratamentul sindromului Down.

 

Suplimente naturiste Calivita de ajutor in sindromul Down

 

- Siropul din fructul noni - Noni Lichid Calivita - este recunoscut pentru efectul sau imunostimulator, imbunateste digestia, are un efect bun asupra inimii si ajuta la tratamentul dizabilitatilor comortamentale si bolilor de retard mental.  

 

- Super Coenzima Q10 Plus ofera energie la nivel celular, este antioxidant, fortifica sistemul imunitar si prezinta efecte pozitive in tratamentul unor boli precum Alzheimer, Parkinson sau sindrom Down.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Sindromul Down

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid277.00 Ron1-0-1946 mlDetalii Produs
2. Super Coenzima Q10 Plus211.24 Ron1-0-1120 capsule = 84.5gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Anomalie cromozomiala care duce de obicei la retard mental, facies caracteristic si multe alte semne tipice, incluzand microcefalia si statura mica.

 

Simptome si semne: -nou-nascutii au tendinta de a fi apatici, plang rareori si manifesta hipotonie musculara. Pielea in exces din jurul gatului este frecventa si poate fi depistata prin ecografie fetala ca un edem al gatului. Dezvoltarea fizica si mentala este intarziata; coeficientul mediu de inteligenta este de aproximativ 50.

 

Sunt caracteristice microcefalia, occiputul turtit si statura mica. Colturile externe ale ochilor sunt oblice in sus si pliurile epicantice din coltul intern al ochilor sunt de obicei prezente. De obicei sunt vizibile petele Bruschfield (pete gri sau albe asemanatoare cristalelor de sare, aflate la periferia irisului) care dispar in primele 12 luni de viata. Cartilajul nazal este turtit , gura este adesea mentinuta deschisa din cauza unei limbi mari protruzionale, fisurata si lipsita de santul central, iar urechile sunt mici si rotunjite. Mainile sunt mici si late si au adesea un singur pliu palmar (pliul simism); degetele sunt scurte, cu clinodactilia (incurbarea degetului al V- lea , care are adesea numai doua falange. Picioarele pot sa prezinte un spatiu larg intre primul si al doilea deget si o plica plantara ce se extinde adesea pe fata dorsala a piciorului. Mainile si picioarele au amprente dermice caracteristice (dermatoglife).

 

La aproximativ 40% dintre nou-nascuti se constata boli cardiace congenitale, care afecteaza cel mai frecvent septul interventricular sau canalul atrioventricular. Se constata cresterea incidentei pentru aproape toate celelalte anomalii congenitale, in special a atreziei duodenale.

Multe persoane cu sindrom Down au afectiuni tiroidiene, care pot fi greu de diagnosticat, fara efectuarea analizelor sanguine. In plus ei sunt susceptibili de a dezvolta probleme auditive si vizuale.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Sindromul Down

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 10 + 5

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.