Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Sindrom premenstrual

Schema de tratament naturista recomandata pentru Sindrom premenstrual

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. Evening Primrose Oil 69.50 Ron 0-1-1 100 capsule gelatinoasa = 78 g Detalii Produs
2. Stress Management B Complex 56.10 Ron 1-1-0 100 tablete = 127 g Detalii Produs
3. White Whillow 57.20 Ron 1-0-1 100 capsule = 53 g Detalii Produs
4. Rhodiolin 120.56 Ron 1-0-1 120 capsule = 54 g Detalii Produs
Total 303.36 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Sindromul premenstrual (SPM) este o afecţiune caracterizată printr-o varietate de simptome fizice si emotionale simtite de femei înainte de debutul menstruatiei. Simptomele de SPM sunt ciclice în natură, în general începând de la sau după ovulaţie (eliberarea unui ovul de către ovare), şi continua până cand incepe menstruaţia. De obicei, SPM începe cu aproximativ 7 - 14 zile înainte de menstruaţie şi se încheie în termen de 24 de ore de la debutul menstruaţiei. Aceste simptome includ o combinaţie a celor două modificări fiziologice şi psihologice care pot afecta în mod diferit fiecare femeie şi pot varia în tip şi severitate in fiecare lună.

Se estimează că aproximativ 80% din toate femeile experimenteaza cel putin unele dintre simptomele sindromului premenstrual; cu toate acestea, doar aproximativ 20-30% dezvolta de fapt simptome care sunt considerate semnificative clinic în care acestea interfereaza cu o functionare normala.

Un procent mic de femei - aproximativ 2-6% - se confrunta cu o conditie cunoscuta sub numele de "TDPM" sau « tulburare disforica premenstruala », care este o forma mai severa de sindrom premenstrual.

Cauze ale sindromului premenstrual

 

Cauzele exacte care declanseaza sindromul premenstrual şi facatori care influenteaza severitatea simptomelor, care difera de la o femeie la alta, rămân încă un mister medical. Cu toate acestea, se considera ca ar avea legatura cu neurotransmitatorii sau substantele chimice din creier şi nivelurile de diferiti hormoni sexuali.

Medicii nu cred că factorii emotionali, cum ar fi stresul, determina simptome de SPM, insa ei cred ca simptomele de PMS pot deveni mai severe atunci când o femeie se confruntă cu probleme emotionale in timpul ciclului menstrual.

Sindromul premenstrual nu este cauza unui singur factor. Genetica, mediul si psihologia sunt factori importanţi în tulburarile de dispozitie, precum si in influenta hormonala. Femeile nu au PMS inainte de pubertate, în timpul sarcinii sau dupa menopauza - acestea sunt momente in care ciclul hormonului ovarian nu a început sau a încetat.

Cauzele principale ale sindromului premenstrual, dupa cum s-a mentionat, nu sunt încă stabilite. Cu toate acestea, cel mai larg acceptat este faptul că secreția ciclica endogena de progesteron produsa în faza luteala a ciclului menstrual este responsabila pentru simptomele care apar la femeile care sunt deosebit de sensibile la niveluri normale de progesteron. Într-adevăr există diferenţe demonstrate în nivelurile de progesteron dintre femei, cu şi fără SPM. Printre alte efecte, aceste schimbari hormonale pot determina organismul sa retina mai multa cantitate de sodiu şi de lichid, ceea ce duce la umflare sau balonare.

SPM poate rezulta, de asemenea, din deficienţe nutriţionale (în special de vitamine - vitamine B - care afectează transmisia nervoasa din creier), şi de stres (care a fost dovedit a fi un factor de intensificare a simptomelor). Există, de asemenea sugestii ca nivelurile scazute ale anumitor neurotransmitatori care afecteaza sentimentul unei femei de bine şi relaxare, şi, de asemenea, stimuleaza sistemul nervos central ar putea contribui la simptomele emotionale.

Simptomele emotionale si fizice asociate cu SPM

 

Tipurile de simptome şi gradul de severitate diferă semnificativ. A fost descrisa o gama larga de simptome care perturba în mod semnificativ funcţionarea normală, iar caracterul lor specific si intensitatea fac distinctia dintre acele femei cu sindrom premenstrual si cele care experimenteaza doar anumite simptome fiziologice premenstruale :

• Schimbarea dispozitiei sau schimbari bruste de dispozitie

• Iritabilitate sau izbucniri de furie

• Plâns excesiv, depresie sau retragere socială

• Oboseala sau letargie

• Insomnie sau alte dificultăţi de somn

• Anxietate sau tensiune

• Imposibilitatea de a controla comportamentul impulsiv

• Lipsa de concentrare sau confuzie

• Retenţie de apă, balonare în zona abdominală şi creşterea în greutate

• O creştere a apetitului, precum si pofta de anumite alimente

• Umflare, durere si sensibilitate la nivelul sanilor

• Dureri de cap

• Sete excesivă

• Modificări în stare pielii sau acnee

Apetit sexual scazut

• Ameţeli

• Modificări ale tranzitului intestinal, constipatie sau diaree

• Inroşirea feţei sau bufeuri de caldura.

Eliminarea altor cauze ale sindromului premenstrual

 

O evidenta a acestor simptome ajuta la eliminarea altor afecţiuni medicale care pot cauza simptome care par a fi de sindrom premenstrual. Aceste condiţii se pot agrava în timpul fazei luteale sau in cele paisprezece zile înainte de începerea menstruaţiei şi includ depresie, astm, sindrom de colon iritabil, dureri de cap, migrena, sindromul de oboseală cronică, tulburări de sechestru şi alergii.

O diagrama a acestor simptome de SPM este, de asemenea, benefica în gestionarea simptomelor prin planificarea activităţilor care pot fi provocatoare sau stresante, pentru alte perioade ale lunii, si pentru ca familia să fie mai intelegatoare în aceasta perioada.

Tulburarea disforica premenstruala (TDPM)

 

Ca in toti parametrii biologici, pentru unele femei simptomele sindromului premenstrual sunt extreme în timp ce pentru altele sunt minime sau inexistente (5 - 10%). Un număr similar au astfel de simptome extreme, care au un impact major asupra vieţii lor, familiei lor, asupra relaţiilor interpersonale şi asupra functionarii zilnice normale. Aceasta forma de sindrom premenstrual cu manifestari medicale extreme poarta denumirea de tulburare disforica premenstruala (TDPM).

TDPM afecteaza aproximativ 3% până la 9% din femei, care implică schimbări extreme şi în principal psihologice si de starea de spirit. Femeile desemnate ca având PMDD îndeplinesc, de asemenea, criteriile pentru sindromul premenstrual, dar nu neapărat vice versa. În timp ce tulburarea disforica premenstruala este strâns legată de o tulburare depresiva majora, simptomele de depresie severă sunt de natură ciclică, care fluctueaza odata cu cicluri de ovulaţie şi menstruaţie. Un factor distinctiv în diagnosticul de tulburare disforica premenstruala este ca depresia în cele din urmă devine atat de severa incat perturba activitatile de la locul de muncă, viata familiala si viaţa de zi cu zi.

Diagnosticul de SPM

 

Sindromul premenstrual poate fi de multe ori dificil de diagnostica deoarece nu există teste specifice de laborator care pot detecta SPM, iar simptome pot mima numeroase alte afecţiuni medicale. Cu toate acestea, un diagnostic precis poate fi făcut pe baza prezenţei simptomelor în timpul perioadei premenstruale de la una la două săptămâni înainte de începerea menstruaţiei sau de sângerare - şi lipsa lor din alte zile ale lunii.

De exemplu, dacă o femeie prezintă simptome de SPM numai în perioada premenstruala iar aceste simptome dispar după începerea menstruaţiei, atunci cel mai probabil este vorba despre un sindrom premenstrual. In cazul în care simptomele asociate cu SPM persistă după ciclul menstrual sau în alte perioade ale lunii, acesta poate fi un indiciu al unei alte condiţii medicale care sta la baza.

Tratamentul pentru Sindrom Premenstrual

 

Tratamentul pentru SPM poate fi o provocare deoarece simptomele diferă adesea de la o femeie la alta, precum şi metodele de tratament care pot fi eficiente pentru o femeie, dar nu pot actiona benefic pentru o alta. Cea mai comuna forma de tratament pentru sindrom premenstrual include o combinaţie de medicamente si modificari ale stilului de viata. Modificarea stilului de viata care poate reduce simptomele de SPM include eliminarea de cafeina, sare şi reducerea aportului de zaharuri rafinate şi alcool.

Vitamine si minerale care pot ajuta in sindromul premenstrual

 

- Vitamina B6 poate reduce simptomele sindromului premenstrual până la 84% din pacienţi. Vitamina B6 reduce nivelul de estrogen, creste nivelul de progesteron si suprima aldosteronul rezultand într-o reducere a retenţiei de fluide. Vitamina B6, de asemenea, creşte nivelul de magneziu în celulele corpului.

- La pacientii cu SPM nivelul de magneziu din celule rosii de sange este redus iar suplimentarea cu magneziu s-a dovedit a fi eficace in tratarea sindromului premenstrual. Deficitul de magneziu poate contribui la dezechilibre hormonale, dereglarea nivelului de zahar din sange si modificari ale dispozitiei. Suplimentarea cu magneziu amelioreaza simptomele sindromului premenstrual, inclusiv sensibilitatea sanilor, cresterea in greutate si schimbarile de dispozitie.

- Calciul este benefic pentru îmbunătăţirea starii de spirit, de concentrare şi de comportament şi in reducerea retentiei de lichide. Pacientii cu sindromul premenstrual au, în general, o densitatea osoasa redusa.

- Femeile cu sindromul premenstrual au niveluri reduse de zinc, iar nivelurile scăzute de zinc sunt asociate cu niveluri crescute de prolactină. Zincul este, de asemenea, implicat în secreţia si activitatea altor hormoni.

- Vitamina E reduce multe dintre simptomele sindromului premenstrual, inclusiv tensiunea nervoasa, durerile de cap, oboseala, depresia, insomnia, greutatea si sensibilitate sanilor, şi poftele alimentare.

- Pacienţii cu SPM au o capacitate redusa de a metaboliza acizii grasi esentiali, care de multe ori duce la un deficit de GLA şi anomalii de prostaglandine. În mod tradiţional uleiul de primula, a fost folosit pentru a contracara aceste probleme.

O abordare eficientă in corectarea acestor dezechilibre este suplimentarea organismului cu acizi grasi esentiali din uleiuri de seminte de in şi de peşte, precum şi cu niveluri adecvate de zinc, magneziu şi vitamina B6, deoarece aceste substante nutritive sunt implicate în metabolizarea de acizi graşi esenţiali.

Remediu naturist pentru sindrom premenstrual cu produse Calivita

 

- Uleiul de primula si-a dovedit eficacitatea si in cazul durerilor si neplacerilor asociate ciclului menstrual. Evening Primrose Oil poate fi eficient in reducerea simptomelor de sindrom premenstrual.

- Vitamina B6 este eficienta in reducerea tensiunii nervoase, durerilor asociate ciclului menstrual si senzatiei de greata. De asemenea, complexul vitaminic Stress Management B Complex este benefic in reducerea stresului, anxietatii si in ameliararea simptomelor de SPM.

- Aspirina naturala extrasa din scoarta de salcie - White Whillow - este benefica in calmanrea durerilor si reducerea inflamatiei si hemoragiei.

Rhodiolin este un aliat de nadejde impotriva stresului,tensiunii nervoase si anxietatii. De asemenea, reduce simptomele menopauzei si sindrumului premenstrual, imbunatateste fertilitatea si regleaza ciclul menstrual.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 7 + 10
Toate campurile sunt obligatorii.