Descriere Remediu Naturist

 

Cum se trateaza scorbutul?

 

In caz de scorbut este vital să solicitam asistenţă medicală. Este foarte important să urmam planul de tratament pentru a trata scorbutul cu precizie. C 1000 Calivita este un supliment alimentar cu un continut de vitamina C 1000 mg foarte eficient in tratamentul scorbutului. Vit C 1000 ne confera o absorbtie lenta in organism a vitaminei C datorita eliberarii prelungite. Astfel cu o singura tableta de C 1000 zilnic avem posibilitatea de a aproviziona organismul cu cantitatea necesara de vitamina C.

 

Puteti sa luati la alegere unua dintre formele de Vitamina C: Vitamina C 1000 sau Vitamina C Plus sau Liquid C plus bioflavonoide

 

Pentru a preveni carenta de vitamina C este necesara administrarea de vit C timp de 10 zile pe luna mai ales in anotimpul rece.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Scorbut

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. C 100096.21 Ron1-0-0 dupa masa100 tablete = 130 gDetalii Produs
2. C Plus47.00 Ron1-0-1 dupa masa100 tablete = 65 gDetalii Produs
3. Liquid C plus bioflavonoide111.00 Ron1-0-1 dupa masa, cate 2,5 ml240mlDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

 

Ce este scorbutul?

 

Scorbutul este o boala care afecteaza vasele de sânge, pielea si procesul de vindecare a organismului, ducand la anemie, hemoragie la nivelul pielii, si boli ale gingiilor (gingivita). Scorbutul apare atunci cand dieta noastra este saraca in vitamina C. Scorbutul este mai puţin frecvent în tarile dezvoltate, şi cele mai expuse riscului sunt persoanele în vârstă şi alcoolici care suferă de malnutriţie.

 

Vitamina C, cunoscuta sub numele de acid ascorbic, este o vitamina solubila in apa, ceea ce înseamnă că organismul nu o poate produce şi nici nu o stochează. Pentru a menţine o stare bună de sănătate, vitamina C trebuie să fie alimentată frecvent. Daca dieta noastra este lipsită de fructe şi legume, exista riscul unui nivel inadecvat de vitamina C. Condiţiile care determina malnutritia pot fi asociate cu scorbutul.

 

Semnele şi simptomele de scorbut pot fi constante sau apar doar periodic. Simptomele asociate cu scorbutul variază între indivizi. Unele persoane cu scorbut au doar simptome usoare, cum ar fi oboseala, in timp ce altii pot dezvolta anemie severă şi infecţii recurente.

 

 

Din fericire, scorbut poate fi tratat uşor şi eficient cu suplimente nutritive pentru rezolvarea deficienţelor de vitamina C. Modificările în stilul de viaţă pot reduce, de asemenea, riscul de scorbut în curs de dezvoltare; printre acestea se numără limitarea consumului de alcool, o alimentaţie echilibrată, care include o varietate de fructe şi legume, renuntarea la fumat şi respectarea prescriptiei doctorului in ceea ce priveste medicamentele şi suplimentele.

 

În unele cazuri, daca aceasta conditie este lasata netratata, poate duce la scorbut sever si la anemie, probleme care ar trebui să fie evaluate imediat într-un cadru de urgenţă. Aceste simptome grave, inclusiv dificultăţi in respiraţie sau respiraţie intrerupta, leşin, schimbarea nivelului de conştiinţă, letargie, sangerari incontrolabile, ritm cardiac rapid ( tahicardie) necesita solicitarea asistentei de urgenta.

 

Simptomele usoare nu ofera niciun motiv de îngrijorare.

 

Vitamina C este esentiala pt formarea colagenului si ajuta la mentinerea integritatii substantelor de origine mezenchimala cum are fi tesutul conjunctiv, osteoid si dentina. Este esentiala pt vindecarea plagilor si favorizeaza vindecarea dupa arsuri. Aceasta vitamina este un puternic agent reductor, iar oxidarea si reducerea lui reversibila in organism functioneaza ca un sistem redox intracelular. Este implicata in metabolismul fenilalaninei si tirozinei. Ca reducator vit c activeaza enzimele care hidrolizeaza procolagen, lizina si prolina transformandu-le in procolagen hidroxilizina si hidroxiprolina. La animalele cu scorbut, elastina devine din ce in ce mai deficitara in hidroxiprolina. Vit C protejeaza reductaza acidului folic, si poate ajuta la eliberarea acidului folic liber din formele sale conjugate sub care se gaseste in alimente. Vit C faciliteaza absorbtia fierului. Deficitul sever determina aparitia scorbutului, o boala acuta sau cronica caracterizata prin manifestari hemoragice si o formare anormala a tesutului osteoid si a dentinei.

 

 

Semne si simptome

 

 

La adulti, scorbutul ramane latent 3-6 luni dupa reducerea vit c alimentare la mai putin de 10 mg/zi. Simptomele tipice de scorbut sunt precedate de astenie, slabiciune, iritabilitate scadere ponderala si vagi mialgii si artralgii. Multiple hemoragii subunghiale pot forma o semiluna in partea distala a unghiilor si sunt mai extinse decat cele din endocardita bacteriana. Gingiile devin tumegfiate violacee cu aspect spongios, friabile; ele singereaza usor in carentele grave. Pot aparea infectii severe, gangrea si caderea dintilor. Aceste modificari afecteaza numai gingiile din jurul dintilor naturali sau al radacinilor ascunse. Vechile cicatrice se redeschid, unele plagi nu se mai vindeca si hemoragiile spontane pot aparea in orice parte a corpului in special ca pete si perifoliculare si echimoze la nivelul tegumentelor membrelor inferioare. Leziunile osoase cu exceptia hemoragiilor periostale nu apar la adulti. Alte simptome si semne de scorbut includ hemoragii conjunctival bulbare, neuropatia femurala prin hemoragii in tecile femurale, oliguria edemul membrelor inferioare alterarea rectivitatii vasculare si artrita asemanatoare celei din reumatismul articular. Gingiile sangerande nu sunt cel mai caracteristice semne de scorbut. Foliculul pilos hipercheratozic, inconjurat de hiperemie sau hemoragie, este aproape patogenic.

 

Scorbutul este o conditie care rezulta din prea puţina vitamina C in organism si afecteaza functionarea normala a nervilor, sistemul digestiv şi a pielii. Scorbut poate duce la o serie de simptome, iar acestea pot varia în intensitate.Este posibil ca simptomele de scorbut să apară zi de zi sau doar din cand in cand. Uneori, oricare dintre aceste simptome comune pot fi grave:

• uscarea şi divizarea firelor de par

• descuamarea si rigidizarea pielii

• sângerarea uşoară sau vânătaile

• oboseală

• infecţii frecvente

• sângerări nazale frecvente

• gingii inflamate şi sângerare la nivelul gingiilor

• articulatii dureroase, umflate

• dezvoltarea slabă a smaltului dentar

• incetinirea vindecarii vânătăilor sau ranilor

 

Care sunt cauzele scorbutului?

 

Vitamina C este solubila în apă, ceea ce inseamna ca organismul nu o produce sau stocheaza, deci trebuie să fie alimentată frecvent pentru a asigura o sanatate optima. Scorbutul se dezvolta ca urmare a aportului  inadecvat de vitamina C. Daca din dieta noastra  lipsesc fructele si legumele, exista riscul de a dezvolta scorbut. Dietele neechilibrate şi inadecvate pot duce la malnutritie, care este frecvent asociată cu scorbutul.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Scorbut

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 9 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.