Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Scleroza multipla

Despre afectiune

 

O afectiune lent progresiva a SNC, caracterizata prin placi diseminate de demielinizare la nivelul creierului si maduvei spinarii, cu producerea unor semne si simptome neurologice variate, de obicei cu ameliorari si exacerbari.

 

Semne si simptome: -   afectiunea este caracterizata de semne si simptome variate ale disfunctiei SNC, cu remisii si recidive. Simptomele cele mai frecvente care determina pacientul sa consulte medicul sunt paresteziile intr-una sau mai multe extremitati, la nivelul trunchiului sau al unei hemifete, scaderea fortei musculare sau tulburari de coordonare ale mainii sau piciorului, sau tulburari de vedere, de ex. cecitate partiala si durere la nivelul unui ochi (nevrita optica retrobulbara), diminuarea vederii sau scotoame. Alte simptome precoce sunt pareza nervilor oculomotori cu producerea vederii duble (diplopie), scaderea tranzitorie a fortei musculare intr-una din extremitati, usoara rigiditate sau fatigabilitate neobisnuita intr-un membru, tulburari minore ale mersului, dificultati de control al vezicii urinare, vertijul si usoare tulburari emotionale, toate acestea indica o afectare difuza a SNC si deseori apar cu luni sau ani inaintea precizarii diagnosticului. Semnele si simptomele pot fi agravate de caldura excesiva (de ex. vreme calda, baie fierbinte, febra).

 

Pot aparea apatia, lipsa de discernamant sau neatentia. Este obisnuita labilitatea emotionala si ea poate sugera gresit un aspect de isterie. Accesele subite de plans si ras spasmodic indica afectarea tracturilor corticobulbare ale controlului emotional.

 

In afara de nevrita optica, uneori pot sa apara urmatoarele semne: atrofia partiala a nervului optic cu decolorare papilara, modificari ale campurilor vizuale (scotom central sau ingustarea generala a campurilor) sau oftalmoplegia tranzitorie cu diplopie. Reflexele profunde de ex. rotulian si ahilian sunt in general exagerate.  Reflexele superficiale. In special reflexele cutanate abdominale superiore si inferioare sunt diminuate sau absente.

Mictiunile imperioase sau ezitante, retentia partiala de urina sau o usoara incontinenta sau constipatia sunt frecvente cand este afectata maduva spinarii, ca si impotenta sexuala la barbati si anestezia genitala la femei. Incontinenta de urina si materii fecale poate sa apara in stadii avansate.

Schema de tratament naturista recomandata pentru Scleroza multipla

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid 178.46 Ron 1-1-1 linguri de sirop cu 1/2h inainte de masa 946 ml Detalii Produs
2. Omega 3 75.44 Ron 1-0-1 dupa masa 100 capsule gelatinoase = 152 g Detalii Produs
3. Super Coenzima Q10 Plus 173.86 Ron 1-1-1 dupa masa 120 capsule = 84.5g Detalii Produs
Total 427.76 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

O afectiune lent progresiva a SNC, caracterizata prin placi diseminate de demielinizare la nivelul creierului si maduvei spinarii, cu producerea unor semne si simptome neurologice variate, de obicei cu ameliorari si exacerbari.

Scleroza multipla este o boala neurologica care implică un proces inflamator la nivelul sistemului nervos central. Boala provoaca disfunctii ale celulelor nervoase ale organismului (neuroni), ca urmare a distrugerii de mielina, o substanta care inconjoara neuronii. Mielina este vitală pentru buna activitate a sistemului nervos, deoarece facilitează transmiterea de informaţii între neuroni. Atunci când mielina este deteriorata, tesuturile inervate din întregul corp pot fi serios afectate. Datorită distrugerii de mielina, scleroza multipla poate provoca disfuncţii ale sistemelor musculo-scheletice, senzoriale şi cognitive. Uneori, boala poate afecta, de asemenea, activitatea organelor interne (rinichi, tractul gastro-intestinal). Persoanele care suferă de scleroză multiplă pot dezvolta în timp condiţii neuropsihologice, cum ar fi depresia, mania sau dementa.

 

Incidenţa sclerozei multiple

 

Rezultatele cercetărilor arată că scleroza multiplă afectează aproximativ 2 milioane de oameni din intreaga lume. Statisticile indică, de asemenea, faptul că există mai mult de 350.000 de cazuri de scleroza multipla, în Statele Unite. Un aspect interesant al bolii este faptul că tinde să afecteze tinerii. Deşi scleroză multiplă pot fi dezvoltata si de către persoanele în vârstă, boala are cea mai mare incidenta la persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. O alta caracteristica interesanta a sclerozei multiple este faptul că aceasta afectează în principal femeile,rareori apare la sexul opus.

 

Cauzele si factorii de risc pentru scleroza multipla

 

Există multe dezbateri asupra cauzelor specifice ale sclerozei multiple. Cu toate acestea, în absenţa unor dovezi concludente, oamenii de stiinta medicala pot doar specula asupra cauzelor şi a factorilor de risc din spatele sclerozei multiple şi al altor boli autoimune similare. Deşi anumite teorii cu privire la o serie de factori declanşatori specifici de scleroză multiplă au fost confirmate parţial de studiile medicale recente, medicii au nevoie de date suplimentare, în scopul de a identifica exact setul de cauze.

 

În prezent, oamenii de stiinta cred ca factorii genetici joaca un rol important în apariţia şi dezvoltarea sclerozei multiple. Cu toate acestea, genele specifice implicate în declanşarea bolii nu au fost încă identificate. Se suspecteaza că scleroză multiplă apare datorită unei combinaţii de factori genetici, coroborat cu o serie de factori de mediu. Caracteristica de răspuns autoimun la scleroza multipla este considerata a fi declanşată de expunerea prelungită la produse chimice (se suspecteaza ca tratamentele cu medicamente chimioterapice pe termen lung faciliteaza dezvoltarea de scleroza multipla) sau de infectii anterioare.

 

Teoriile genetice în ceea ce priveşte apariţia sclerozei multiple au fost recent confirmate de investigaţii medicale. Implicarea factorilor genetici în primul rând este sugerata de caracterul ereditar pronunţat al bolii. Similar cu alte tipuri de boli autoimune, scleroza multiplă poate fi uşor de transmis de la o generaţie la alta. Studii recente din domeniu au identificat faptul că rudele de sânge ale pacienţilor cu scleroză multiplă au 5 pana la 30 de procente sanse de a dezvolta boala.

 

O alta teorie plauzibila incriminează agentii infectiosi ca factori declansatori principali pentru scleroză multiplă. Implicarea unor agenţi infecţioşi în cauza şi susţinerea progresiei sclerozei multiple ar putea explica de ce aceasta forma de boala autoimuna tinde să afecteze oameni de toate vârstele şi indiferent de sex şi de provenienţă etnică. Un alt motiv pentru care agenţii infecţioşi sunt considerati a avea o implicare majoră în scleroza multiplă constă în asemănările dintre morfologia mielinei şi a anumitor grupuri de agenţi infecţioşi virali.

 

Unii agenţi virali sunt foarte similari cu mielina, proteina care este în primul rând distrusa în scleroza multiplă. Aceste similitudini pot fi motivul principal pentru care sistemul imunitar devine confuz si lupta impotriva celulelor nervoase sanatoase acoperite de mielina. Următoarele categorii de agenţi infecţioşi despre care se crede pot avea un rol în dezvoltarea de scleroză multiplă sunt virusurile herpetice (HHV-6 - rujeola copilăriei), Chlamydia pneumoniae (grup atipic de bacterii asociate cu inflamatiea sistemului circulator), virusul Epstein- Barr (responsabil pentru mononucleoza), virusul rujeolic, retrovirusurile (HIV, HTLV-I, HTLV-II) şi poliomavirusul.

 

Alte cauze posibile ale sclerozei multiple sunt traumele fizice (leziuni la nivelul maduvei spinarii), precum şi stresul emoţional (studii recente au arătat că simptomele sclerozei multiple sunt amplificate de stresul emoţional).

 

Spectrul de frecvenţe simptomatice ale sclerozei multiple

 

Spectrul simptomatic de scleroză multiplă poate fi foarte divers si implică manifestări diferite, în funcţie de regiunile afectate ale organismului. Scleroza multipla este o boala inflamatorie neurologica care cauzeaza disfuncţionalităţi în principal la nivelul sistemului nervos central. Datorită faptului că scleroză multiplă afectează sistemul nervos, persoanele cu aceasta forma de boli neurologice pot prezenta simptome în regiunile cele mai inervate ale corpului.

 

Afectiunea este caracterizata de semne si simptome variate ale disfunctiei SNC, cu remisii si recidive. Simptomele cele mai frecvente care determina pacientul sa consulte medicul sunt paresteziile intr-una sau mai multe extremitati, la nivelul trunchiului sau al unei hemifete, scaderea fortei musculare sau tulburari de coordonare ale mainii sau piciorului, sau tulburari de vedere, de ex. cecitate partiala si durere la nivelul unui ochi (nevrita optica retrobulbara), diminuarea vederii sau scotoame. Alte simptome precoce sunt pareza nervilor oculomotori cu producerea vederii duble (diplopie), scaderea tranzitorie a fortei musculare intr-una din extremitati, usoara rigiditate sau fatigabilitate neobisnuita intr-un membru, tulburari minore ale mersului, dificultati de control al vezicii urinare, vertijul si usoare tulburari emotionale, toate acestea indica o afectare difuza a SNC si deseori apar cu luni sau ani inaintea precizarii diagnosticului. Semnele si simptomele pot fi agravate de caldura excesiva (de ex. vreme calda, baie fierbinte, febra).

 

Simptomele comune, generalizate ale sclerozei multiple sunt: ​​stare de oboseala accentuata, slabiciune corporala, senzaţii de furnicături, senzaţie de arsură, durere, senzaţie de mâncărime şi de amorteala a muschilor, pierderea de dexteritate şi mişcarea corpului necoordonata. Alte simptome fizice ale sclerozei multiple sunt: ​​scaderea vederii, pierderea de mobilitate, tremurături, spasme, tremor, echilibru sarac, ameţeli, vertij. În etapele ulterioare ale bolii, simptomele sclerozei multiple pot include paralizie parţială, disfuncţii renale şi gastro-intestinale.

 

Pot aparea apatia, lipsa de discernamant sau neatentia. Este obisnuita labilitatea emotionala si ea poate sugera gresit un aspect de isterie. Accesele subite de plans si ras spasmodic indica afectarea tracturilor corticobulbare ale controlului emotional.

 

In afara de nevrita optica, uneori pot sa apara urmatoarele semne: atrofia partiala a nervului optic cu decolorare papilara, modificari ale campurilor vizuale (scotom central sau ingustarea generala a campurilor) sau oftalmoplegia tranzitorie cu diplopie. Reflexele profunde de ex. rotulian si ahilian sunt in general exagerate.  Reflexele superficiale. In special reflexele cutanate abdominale superiore si inferioare sunt diminuate sau absente.

 

Mictiunile imperioase sau ezitante, retentia partiala de urina sau o usoara incontinenta sau constipatia sunt frecvente cand este afectata maduva spinarii, ca si impotenta sexuala la barbati si anestezia genitala la femei. Incontinenta de urina si materii fecale poate sa apara in stadii avansate.

 

Simptomele neuropsihologice ale sclerozei multiple sunt: ​​confuzie mentală; percepţiile alterate, inexacte; lipsa de ​​concentrare ; pierderi de memorie pe termen scurt; judecata compromisă şi schimbări imprevizibile, bruşte de dispoziţie. Un simptom de scleroza multiplă, care de obicei apare la persoanele cu aceasta forma a bolii neurologice este depresia. Cele mai multe persoane afectate de scleroză multiplă devin deprimate şi evita orice fel de interactiune cu alte persoane.

 

Scleroza multiplă implică deteriorarea celulelor nervoase, distrugand mielina, o substanta care in mod normal acopera neuronii. Mielina are un rol vital în transmiterea impulsurilor nervoase la nivelul intregului organism, stabilirea de conexiuni între celulele nervoase vecine. Atunci când straturile de mielina sunt afectate, impulsurile nervoase care calatoresc cu viteză redusă între neuroni şi organism sunt incapabile de a răspunde în mod adecvat la stimulii externi.

 

Cei mai multi pacienti au simptome individualizate de scleroză multiplă, şi ele tind să apară în episoade, sau "rachete". Evoluţia sclerozei multiple este imprevizibilă, alternând între etapele de remisiune şi etapele de recidivă. Cei mai multi oameni cu scleroză multiplă experimenteaza simptome intermitente, recidivante care se amplifica în etapele de recurenţă. Având în vedere faptul că simptomele de scleroză multiplă sunt diverse şi în anumite etape ale bolii sunt nespecifice, scleroza multiplă nu poate fi diagnosticată numai in functie de manifestările clinice. Scleroza multipla este de obicei diagnosticata un urma efectuarii unor teste de laborator, analize de sânge şi examene neurologice elaborate.

 

Tratament pentru scleroza multipla

 

Majoritatea tratamentelor pentru scleroză multiplă disponibile astăzi sunt axate pe extinderea perioadei de remisiune şi pe reducerea duratei şi intensităţii episoadelor simptomatice, suferinzii de aceast tulburare fiind în imposibilitatea de a depăşi complet boala.

 

Cel mai eficient medicament folosit în tratamentele de scleroză multiplă este beta - interferonul. Această substanţă este frecvent utilizata în tratamentele de scleroză multiplă pentru a ajuta în procesul de reconstrucţie a mielinei. Prin utilizare ade beta-interferon în tratamentul sclerozei multiple, medicii sunt în măsură să controleze evoluţia bolii şi sa lupte împotriva cauzelor reale ale disfuncţiilor neurologice generate.

 

Având în vedere faptul că boala generează slăbiciune musculară, inflamaţie, durere şi rigiditate, majoritatea tratamentelor includ medicamente anti-inflamatorii nesteroide, care pot ajuta la atenuarea simptomelor experimentate la nivelul sistemului musculo-scheletic. Corticosteroizii sunt, de asemenea, frecvent utilizati in tratamentul pentru scleroză multiplă, deoarece acestia pot reduce intensitatea simptomelor fizice experimentate în timpul etapelor de recidiva. Tratamentele pentru scleroză multiplă includ adesea anticonvulsivante, analgezice, sedative uşoare şi relaxante musculare în perioadele de exacerbare simptomatica.

 

Dacă pacienţii dezvoltă tulburări interne, ca urmare a activităţii necorespunzătoare a sistemului nervos, tratamentul poate implica, de asemenea, utilizarea de medicamente anticolinergice (medicamente care reduc spasmele vezicii urinare), antispastice şi antidiuretice pentru sistemul urinar.

 

Remediu natursit pentru scleroza multipla cu produse Calivita

 

- Siropul extras din fructul Noni are proprietati benefice pentru o buna functionare a sistemului imunitar si nervos. Noni Lichid intareste sistemul imunitar, regleaza somnul, trateaza depresia, protejeaza impotriva infectiilor cu bacterii si virusuri, ajuta la tratarea unor tulburari comportamentale precum Alzheimer, depresie si tulburari maniaco-depresive.

 

- Studiile au evidentiat ca Acizii grasi Omega 3 au un rol foarte important pentru numeroase functii ale organismului uman : au rol antidepresiv, anticancerigen si protector al sistemului cardiovascular, sunt eficienti in tratamentul depresiilor majore, fortifica sistemul imunitar si actioneaza ca un antioxidant.

 

- Coenzime Q10 fortifica sistemul imunitar, joaca un rol in trasportul energiei la nivel celular, are proprietati antioxidante, previne unele infectii, si este utila in tratarea schizofreniei si a bolii Alzheimer.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 0 + 6
Toate campurile sunt obligatorii.