Sangerari gingivale

Descriere Remediu Naturist

Sangerarea gingiilor poate fi un precursor pentru afecţiuni grave, cum ar fi boala parodontala si gingivita. Daca gingiile sangereaza atunci candnespalampe dinţi, arputeaindica un semn deanumite situaţii foarte grave, care s-au dovedit a creste riscul de boli cardiovasculare, diabet, accident vascular cerebralşialtele. În cazul în care gingiile sunt umflate, sau sangereaza, atunci intregul sistem circulator este deschis la atacul de orice formă de bacterii, care este prezentaingura. Simptomele cum ar fi gingiile inflamate sau hemoragice sunt semne de avertizare catrebuie sa seiamăsuri pentru a preveni cauza principalainainte de a progresadincolo de control.

 

Semne de sangerarea gingiilor

 

Sangerarea gingiilor poate fi o urmare a unei boli gingivale cum s-a menţionat anterior, dar poate fi, de asemenea, un simptom care însoţeşte aftele sau ulceratiilebucale, care au propriile lor cauze in afara de bolilegingivale. Daca sangerarea se produce din cauza unei inflamatiiîn gură,se vaobserva probabil ca gingiile sunt dureroase,sipotaparealeziuni unice saumultiple.Semnele care pot indica boli ale gingiilor sau gingivita pot include următoarele:

 

• gingii dureroase

• gingii umflate

• modificări în modul în care dinţii se potrivesc împreună

• formarea de pungi adanci intre dinti si gingii

• gingii care sangereaza in timpul si dupa periajul dentar

pierderea, sau miscarea de dinti

retragerea gingiei.

 

Cauzepentru sangerari gingivale

 

Sangerarea gingiilor se datorează în principal indepartariinecorespunzătoarea placiide pedinti de la liniagingiei. Acest lucru va duce la o afecţiune numită gingivita, saugingiiinflamate.

În cazul în care placa nu este eliminataprin periaj dentarregulat,aceasta se va întări si va formatartru. În cele din urmă, acest lucru va duce laosângerare crescută şi o formă mai avansată a bolii gingivale şi osuluimaxilar cunoscutasub numele de parodontopatie.

Alte cauze de sangerarigingivaleinclud:

• orice tulburare de sângerare

• periajul prea tare

• schimbările hormonale din timpul sarcinii

• purpură trombocitopenică idiopatică

• montaj protezadentara

• folosireanecorespunzătoare aatei dentare

• Infecţie, care poate fi fielegata dedinte saude gingie

• leucemie

• scorbut

• utilizarea dediluanti de sange

deficit de vitamina K

 

Pericolele sangerarilorgingivale

 

Dacă există un culoarprin care sangele sa iasa din tesuturi, bacteriiledaunatoare care se formeaza in gura potavea acces la fluxul sanguin şi pot provoca eventual o întreagă serie de probleme de sănătate.Unele dintre pericolele care pot avea loc în cele din urmă sunt:

• tulburăriale sistemului digestiv

• probleme respiratorii

• risc mai mare de atac de cord sau accident vascular cerebral

• diabetzaharat

• cancer pancreatic

 

Cauza majora de sangeraregingivala- bacteriiledăunătoare

 

Bacteriile din gura potcreşte cu uşurinţăintr-un numat incotrolabilîn special atunci cândnu este practicata o buna igiena orala, sausunt folositeprodusede igiena orala necorespunzatoare.Când se întâmplă acest lucru, bacteriile formeaza placa, şi în cele din urmă tartru.Acest lucru va duce la inflamatia gingiilor, împreună cu edem şi sângerare. Sângerările pot să apară, de asemenea, ca un rezultatalfolosiriiatei dentareintr-un mod necorespunzător.

Chiar şi atunci când periajulsi folosirea atei dentarese practicacu regularitate, potfi utilizateproduse care provoacă mai mult rău decât bine. Paste de dinti si apa de gura comerciale sunt umplute cu ingrediente potenţial dăunătoare.

 

Boli gingivale

 

Atunci când oamenii nu practicaobuna igiena dentara,placa debacteriilese formeazape dinti. Aceste bacterii pot cauzainflamareagingiilor, ceea ce duce la gingii rosii,umflate, sau sângerare. Pentru multe persoane cu gingivita, această inflamaţie nu este dureroasa. Dacă gingivitaeste abordatadevreme, acesta poate fi inversataşi vindecatacuoigiena orala buna. Dar este lasata netratata, gingivita se poate agrava şi, în final duce la pierderea dintilor. Asiguraţi-vă că solicitatiasistenţă medicală dacă aveţi următoarele simptome, chiar dacă nuvaconfruntati cu niciun disconfort:

• modificări în modul în care dinţii se potrivesc împreună la muscatura

• formarea de pungi adanci intre dinti si gingii

• gingii care sangereaza in timpul sidupa periaj

• pierdereasau miscareadintilor

• respiratia urat mirositoare sau gust rău în gură

• gingiile se retrag

gingiile devin roşii, umflate si sensibile

Când gingivita progreseaza, se dezvoltă în parodontopatie, o afectiune in care gingiile si oaselecare deţin dintii potfi grav compromise.Bacteriile de pe dinti elibereazasubstanţe toxice care afectează gingiile siledetermina sa devina infectate. Infecţia şi inflamaţiacarerezultaatunci cand corpul atacă bacteriile poatedegrada gingiileşi oaselemaxilarului. Pot fiexperimentateîn mod excepţional, gingiileinflamatedureroase, care sunt susceptibile de a sangera. Daca este lasata netratata, parodontita poate duce la pierderea dintilor.

 

Cumputempreveni sangerarea gingiilor - lupta împotriva bacteriilor dăunătoare

 

Cel mai bun mod de a preveni sangerarilegingivale este de a practica un program de igiena orala de zi cu zi, cuproduse pentru igiena orala100%pure,care lupta impotrivabacteriilor.

Programde igienă oralăin 4 pasi :

1. Spala-tepe dintide două ori pe zi (dimineaţa şi seara), cu 2-5 picăturidintr-opasta de dinti pura 100%, fara aditivi

2.Foloseste ata dentara corespunzator, în fiecare seară înainte de periaj, sau mai frecvent, după cum este necesar.

3. Clateste-ti guracu o apa de gura100%pura de două ori pe zi (dimineaţa şi seara).Aceastaucide bacteriile dintoatagura, inclusiv partea din spate a limbii, daca se face gargara.

4.In a doua jumatate a diminetiisi adupa-amiezii şi după cum este necesarse pun2-5 picaturidintr-unimprospatator de respiratie 100% purpe vârful limbii pentru a acoperi linia gingiei si a dintilor pentru a distruge bacteriile şipentruapăstrao respiratie proaspata.

 

Tratarea gingii hemoragice

 

Am discutatanteriordespre modul în care sangerarea gingiilor poatefi legatade boli ale gingiilor, sau alte funcţii naturale ale corpului.Iată câteva modalităţi de a ajuta la tratarea, sau controlarea acestor conditii:

• Stabilirea unui program de buna igiena orala

• Înlocuireapasteide dinti si apeide gura comerciale cu produseorale100% pure.

Unregim alimentar bine echilibrat

Consumul demulta apa

Evitareaproduselordin tutun

Atntiela alimentelesi bauturilefoarte calde sau reci

• Relaxare

in cazul unui diagnosticcu un deficit de vitamine,se iasuplimente de vitaminelerecomandate.

• Evitareaaspirinei, cuexcepţia cazului în caremedicul o recomanda.

• Folosireaunuidispozitiv de irigare oralasetat la un nivelscăzut la masajulgingiilor.

• Consultaţi medicul stomatolog în cazul în care protezele nu se potrivesc în mod corect sau în cazul în care provoacă durerisipetepe gingii.

 

Gingiile si tehnica periajului

 

În încercarea de a menţine dinţii curati, arputeaexistatentaţiade spalarepe dinţi cât de vigurosposibil.Gingiile sunt facute dintr-untesut delicat,iarperiajulinmod greşit le-ar putea deteriora.

Fie căse opteazapentru o periuta de dinti manuala sau electrica,sealege una cu peri moi din nylon, care au capetele rotunjite.Periile taripot deteriora smaltul dintilorsaupot cauza gingiiroşii şi umflate.

Candseefectueaza periajul dentar sefolosesc miscari blande sicircularepentrumasajulsi curatarea dintilorsi gingiilor.Mulţi oameni folosesc o mişcare de du-te-vino,care de fapt poateirita şi deteriora gingiile, făcându-lesensibileşi maipredispuse lasângeraresauretragere.

 

Remediu naturist cu produse Calivita pentru sangerari gingivale

 

-Clorofilaextrasa din lucerna din compozitiaLiquid Chlorophyllpoate fi folosita eficient pentru igiena cavitatii bucale deaorece elimina mirosul neplacut al respiratiei,asigura igienasi sanatatea dintilor sivindecaranile gingivale.

-Noni LichidSiropul din fructul noniestebenefic in afectiuni gingivale precumgingivita, parodontita, stomatita siabcese dentare,folositintern sisub forma deaplicatii locale.

- Apa ionizata alcalina obtinuta cu ajutorul fitrului de apaAquarionare proprietati antioxidante, iar apa acida este benefica pentru elimarea bacteriilor din cavitatea bucala, folosita subforma de spalaturi bucale si gargara.

Dupa clatirea gurii cu oricare dintre preparate este bine sa nu ingititi Este contraindicat sa inghititi apa acida


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Sangerari gingivale

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Liquid Chlorophyll278.00 Ronclatiti gura cu o dilutie de Liquid chlorophylLichid 473 mlDetalii Produs
2. Noni Lichid277.00 Roncalatiti gura cu Noni Lichid946 mlDetalii Produs
3. Aquarion11500.00 Ronclatiti gura cu apa acida apoi cu apa alcalina1Detalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Sangerari gingivale

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 2 + 6

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.