Rinita alergica

Descriere Remediu Naturist

O alergie este un răspunsalsistemuluide apărare al organismului (sistemul imunitar)la ceva care nu este o infectie dăunătoare. Astfel desubstanţe"inofensive" (alergenii) includ polen, par de pisica, par de animale, praf,acarieni si sporide mucegai.

Nu se ştie de ce oamenii dezvolta rinita alergica. Este mai frecventa la persoanele care provin din familii cu eczeme si astm bronsic si este, probabil, un factor mostenit, care afectează modul în care sistemul imunitar reactioneaza la alergeni.

Persoanele afectatede anumitereacţiide hipersensibilitate din cauza vremii în schimbare, poluariiaerului, blaniianimalului de companie şia unuialergen special,suferă de rinită alergică.

 

Factorii de risc

 

Existenţa unor cazuri de rinita alergica in familie;

Primul copil născut în familie;

Expunerea la fumul de tutun în primul an de viaţă;

Expunerea la praf.

 

Factorii cauzali de rinită alergică:

 

(1)Polipii nazali-Acestiasuntumflaturide dimensiuni mici şi medii pe mucoasaseptului nazal. Polipii pot sangera ocazional.S-a observat cadezvoltarea de polipi duce la infecţii recurente şi alergii care afectează mucoasa nazală.

(2)Deviatie de sept nazala-Mica abatere de la septulnazal poate fi considerată drept cauza sau efectulracelilorrecurente. Aceastaconditieduce de obicei la blocareanasuluisi daca este lasata netratata poate duce la sinuzita.

(3) Sensibilitate excesivă laaerul rece - Acest lucru nu poate fi inclusîn factorii cauzali, darsiîn factoriideclanşatori pentru rinita alergica. Expunerea la excesul de aer rece şi uscat duce la scăderea sensibilităţii la mulţi oameni. Temperaturascăzută este, de asemenea, favorabilapentrudezvoltarea viruşilorşi duce la raceli recurente.

(4) Orice alt factor alergic poate afecta persoane diferite, cum ar fi parfumul, mirositulunuitrandafir, consumul de inghetata în soare.Factorii caredeclanşeazăreactiialergice diferă de la persoană la persoană.

Particulele mai mari de 5 microni sunt filtrate aproape în totalitate de către mucoasa nazala. Deoarece cele mai multe boabe de polen suntminuscule, cupluri de particule intacte pot sapătrundăincailerespiratorii atunci când nasulfunctioneazaîn mod normal.Starea sensibilizatasauatopica este caracterizataprintr-o tendinta mostenita de a genera anticorpi IgE la alergeni de mediu specifici, precum şiderăspunsurile fiziologice care rezulta dineliberareamediatorilor inflamatorii după interacţiuneacu unalergen, cucelulecatarg legatede IgE.

Prezentarea clinică a rinitei sensibilizate includepruritocular,nazalşi palatal,stranut paroxistic, rinoree, congestie nazală. Un istoric individual sau familial de boli alergice, cum ar fi alte dermatiteatopicesau astmul susţinun diagnostic de alergie. Confirmarea riniteisensibilizatecere demonstrarea de anticorpi IgE specificipentru alergeni comunicontrolabiliin vitro, cum ar fi testulradioalergosorbentsautestareain vivo (piele) la persoanele cu un fundal de semne si simptome, cu expuneri relevante. Modificărileinflamatorii în căile respiratorii sunt recunoscute ca funcţii critice de astm sensibilizat şi rinita cronică.

Conectareaantigenuluila suprafaţa anticorpilorIgE activeaza tesuturile de celulecatarg şi bazofile, determinand evacuarea imediată a mediatorilor produsişi, de asemenea, sinteza de mediatori nou generati. Mastociteleşi bazofilele, de asemenea, au capacitatea de a sintetiza şieliminacitokineleproinflamatorii,elementede creştere şide reglementarecare interacţionează în reţele complexe.

Interacţiunea mediatorilorcunumeroaseorgane şi celuleletintadin muschii gatului poate induce un răspuns bifazic alergic: o fază timpurie mediată în principal de eliberarea de histamina si alti mediatoristocati(triptaza, chimaza, heparina, sulfatul de condroitinaşi TNF), în timp cefaza tarzieesteindusaîn urma generării de metaboliţiaiacidului arahidonic (prostaglandine si leucotriene),starea de activare atrombocitelorşi sinteza de novoacitokinelor.

Raspunsul din faza timpurieare locîn termen decatevaminute delaexpunereala un antigen. După provocareaintranazalasau expunerea la alergeniiînconjurătoriaplicabili, persoana afectatăîncepe strănutul şi dezvoltăsecreţii nazaleambundente.După aproximativ cinci minute, persoana afectata dezvoltă umflarea mucoaseinazale care reducefluxul de aer.

Răspunsul din fazatardiva desensibilizare poate adera la răspunsuldinprimafaza (reacţie duală) sau ar putea să apară ca un eveniment izolat.Reacţiile fazei tardive începdupă 2-4 ore de expunere laun antigen preliminar,ating oactivitate maxima la 6-12 ore, şi se remit de obicei în intervalul12-24 ore. În cazul în care expunerea este regulatasau în curs de desfăşurare, raspunsul inflamator devine cronic.

Răspunsul fazeitardivese caracterizează prin eritem, induraţie, căldură, senzaţie de arsură, şi mâncărime, iarla microscop deun aflux important de celuleeozinofile şi ţesuturi mononucleare.Pot aparea, de asemenea,modificări în concordanţă cu remodelarea căilor respiratorii şi hiperreactivitatea musculara.

Semneleşi simptomelede rinită sensibilizata searata imediat dupăexpunereala un alergen (încă din faza de reacţie), deşi pacienţiiexperimenteazanumeroase semnesi simptomepe termen lung şi recurente pe baza răspunsuluitardivdinfaza inflamatorie. Problemelede rinita sensibilizataseveră sau netratataduc lasinuzita,disfuncţiea tubului auditiv, disosmie, tulburări de somn, exacerbărialeatacurilorde astm,sirespiraţiecronica pegură.

 

Cumsetrateazarinita alergica

 

Hipersecreţiade mucus în mare parterezultade la excitaţiacailorparasimpaticecolinergice.Semneleşi simptomele din faza timpuriesunt tratateprinevitarea alergenilor aplicabilişicu ajutorulantihistaminicelororalesau topice, care antagonizeazacompetitiv receptoriiH1situatipe ţesuturi.

Tratamentul cu atiinflamatoarepoate reduce inflamatia mobilaîn timpul stadiuluiavansat, oferind un ajutor mult mai eficiente decât doarcuantihistaminice.Imunoterapialaalergeni(hiposensibilizarea)si-a demonstrat eficacitatea în reducerea simptomelor şi inflamariicailor respiratorii prin inhibarea fiecaruirăspunsalergic din faza timpurieşi tardiva.

Rinita alergica poate duce la sinuzita, care este o inflamatie cronica a sinusurilor. Infecţiilefrecvente ale sinusurilor pot să apară la cei care sufera de rinita alergica.În unele cazuri, interventia chirurgicala este necesara.Tratamentulrinitei alergiceeste important pentru cei care dorescsaevitecomplicaţiile sau afecţiunilecronice.

Chiar dacauniioamenipotconsidera ca"febra fanului" estedoar moderat grava, simptomele pot avea un impact negativasupracalitatiivietii unei persoane,iartratamentelecomune pentru rinita alergica nuîmbunătăţesc întotdeauna calitatea.Cele mai multe alergii sunt tratabile, dar nu vindecabile. Rinita alergica nu este o excepţie.

Tratamentelesau medicamentelepentru rinita alergica reducdoar simptome de alergie cauzata de inflamareatesuturilorinfectate sau afectate.

Medicii recomanda ca cel mai bun tratament prevenirea,insadacă se întâmplăca rinita sa existedeja, mai multe medicamente poate fi de ajutor.

Spray-urilenazale sunt cea mai comuna forma de medicamente luate pentru rinita alergica.Acestea sunt sigure si eficiente in special pentru pacientii ale caror simptome nu sunt reduse cu antihistaminice.

Decongestionantelenu sunt exclusive pentru tuse.Ele pot fi de asemenea utilizat pentru a trata rinita alergica.

 

Produse naturiste Calivita de ajutor in rinita alergica

 

- Extractul de noni din compozitia Noni Caps este un fortifiant al sistemului imunitar,ofera rezistenta la bolile specifice sezonului recesi are efect antialergic.

- Consumul crescut si regulat de vitamina C  creste rezistenta organismului in fata racelilor, gripelor simai ales infata bolilorde natura infectioasa. C Plus contine vitamina C imbogatita cu bioflavonoidesi extract din macesepentru o eficienta si o absorbtie optime.

-Plantele si mineralele din compozitia ImmunAid intaresc sistemul imunitar sicresccapacitatea de rezistenta si autovindecare a organismului.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Rinita alergica

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Caps145.13 Ron1-1-190 capsule = 45 gDetalii Produs
2. C Plus47.00 Ron1-0-0100 tablete = 65 gDetalii Produs
3. ImmunAid200.00 Ron1-0-1180 capsule = 93.24 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

        

         Rinita mediata de IgE, caracterizata prin stranut sezonier sau permanent, rinoree, congestie nazala, prurit si deseori conjunctivita si faringita.

 

          Forma acuta, sezoniera a rinitei alergice – febra de fan este in general indusa de polenurile transportate de vant. Tipul primavaratic se datoreaza polenurilor arborilor (de ex. stejar, ulm , artar, mesteacan etc); tipul varatic se datoreaza polenurilor ierburilor cultivate (de ex. trestie, fructe de maces, flori cu miros puternic dulceag etc); tipul autumnal este determinat de polenurile plantelor salbatice (ex. ambrozia).

 

         Simptome si semne: -gradat sau brusc dupa ce incepe sezonul polenizarii, apare prurit la nivelul nasului, cerului gurii, faringelui si ochilor. Lacrimarea, stranutul si secretia nazala clara si apoasa acompaniaza sau urmeaza indeaproape pruritul. Poate sa apara cefalee frontala si iritabilitate. Mai rar pot aparea depresia, insomnia, si anorexia. Conjunctivele sunt injectate si, iar mucoasele nazale sunt tumefiate si au o culoare rosie-violacee. Pe masura progresiei anotimpului se poate dezvolta tusea si whizingul astmatic.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Rinita alergica

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 2 + 8

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.