Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Rinita alergica

Despre afectiune

        

         Rinita mediata de IgE, caracterizata prin stranut sezonier sau permanent, rinoree, congestie nazala, prurit si deseori conjunctivita si faringita.

 

          Forma acuta, sezoniera a rinitei alergice – febra de fan este in general indusa de polenurile transportate de vant. Tipul primavaratic se datoreaza polenurilor arborilor (de ex. stejar, ulm , artar, mesteacan etc); tipul varatic se datoreaza polenurilor ierburilor cultivate (de ex. trestie, fructe de maces, flori cu miros puternic dulceag etc); tipul autumnal este determinat de polenurile plantelor salbatice (ex. ambrozia).

 

         Simptome si semne: - gradat sau brusc dupa ce incepe sezonul polenizarii, apare prurit la nivelul nasului, cerului gurii, faringelui si ochilor. Lacrimarea, stranutul si secretia nazala clara si apoasa acompaniaza sau urmeaza indeaproape pruritul. Poate sa apara cefalee frontala si iritabilitate. Mai rar pot aparea depresia, insomnia, si anorexia. Conjunctivele sunt injectate si, iar mucoasele nazale sunt tumefiate si au o culoare rosie-violacee. Pe masura progresiei anotimpului se poate dezvolta tusea si whizingul astmatic.

Schema de tratament naturista recomandata pentru Rinita alergica

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. Noni Caps 126.21 Ron 1-1-1 90 capsule = 45 g Detalii Produs
2. C Plus 36.30 Ron 1-0-0 100 tablete = 65 g Detalii Produs
3. ImmunAid 144.10 Ron 1-0-1 180 capsule = 93.24 g Detalii Produs
Total 306.61 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

O alergie este un răspuns al sistemului de apărare al organismului (sistemul imunitar) la ceva care nu este o infectie dăunătoare. Astfel de substanţe "inofensive" (alergenii) includ polen, par de pisica, par de animale, praf, acarieni si spori de mucegai.

Nu se ştie de ce oamenii dezvolta rinita alergica. Este mai frecventa la persoanele care provin din familii cu eczeme si astm bronsic si este, probabil, un factor mostenit, care afectează modul în care sistemul imunitar reactioneaza la alergeni.

Persoanele afectate de anumite reacţii de hipersensibilitate din cauza vremii în schimbare, poluarii aerului, blanii animalului de companie şi a unui alergen special, suferă de rinită alergică.

 

Factorii de risc

 

Existenţa unor cazuri de rinita alergica in familie;

Primul copil născut în familie;

Expunerea la fumul de tutun în primul an de viaţă;

Expunerea la praf.

 

Factorii cauzali de rinită alergică:

 

(1) Polipii nazali - Acestia sunt umflaturi de dimensiuni mici şi medii pe mucoasa septului nazal. Polipii pot sangera ocazional. S-a observat ca dezvoltarea de polipi duce la infecţii recurente şi alergii care afectează mucoasa nazală.

(2) Deviatie de sept nazala - Mica abatere de la septul nazal poate fi considerată drept cauza sau efectul racelilor recurente. Aceasta conditie duce de obicei la blocarea nasului si daca este lasata netratata poate duce la sinuzita.

(3) Sensibilitate excesivă la aerul rece - Acest lucru nu poate fi inclus în factorii cauzali, dar si în factorii declanşatori pentru rinita alergica. Expunerea la excesul de aer rece şi uscat duce la scăderea sensibilităţii la mulţi oameni. Temperatura scăzută este, de asemenea, favorabila pentru dezvoltarea viruşilor şi duce la raceli recurente.

(4) Orice alt factor alergic poate afecta persoane diferite, cum ar fi parfumul, mirositul unui trandafir, consumul de inghetata în soare. Factorii care declanşează reactii alergice diferă de la persoană la persoană.

Particulele mai mari de 5 microni sunt filtrate aproape în totalitate de către mucoasa nazala. Deoarece cele mai multe boabe de polen sunt minuscule, cupluri de particule intacte pot sa pătrundă in caile respiratorii atunci când nasul functioneaza în mod normal. Starea sensibilizata sau atopica este caracterizata printr-o tendinta mostenita de a genera anticorpi IgE la alergeni de mediu specifici, precum şi de răspunsurile fiziologice care rezulta din eliberarea mediatorilor inflamatorii după interacţiunea cu un alergen, cu celule catarg legate de IgE.

Prezentarea clinică a rinitei sensibilizate include prurit ocular, nazal şi palatal, stranut paroxistic, rinoree, congestie nazală. Un istoric individual sau familial de boli alergice, cum ar fi alte dermatite atopice sau astmul susţin un diagnostic de alergie. Confirmarea rinitei sensibilizate cere demonstrarea de anticorpi IgE specifici pentru alergeni comuni controlabili in vitro, cum ar fi testul radioalergosorbent sau testarea in vivo (piele) la persoanele cu un fundal de semne si simptome, cu expuneri relevante. Modificările inflamatorii în căile respiratorii sunt recunoscute ca funcţii critice de astm sensibilizat şi rinita cronică.

Conectarea antigenului la suprafaţa anticorpilor IgE activeaza tesuturile de celule catarg şi bazofile, determinand evacuarea imediată a mediatorilor produsi şi, de asemenea, sinteza de mediatori nou generati. Mastocitele şi bazofilele, de asemenea, au capacitatea de a sintetiza şi elimina citokinele proinflamatorii, elemente de creştere şi de reglementare care interacţionează în reţele complexe.

Interacţiunea mediatorilor cu numeroase organe şi celulele tinta din muschii gatului poate induce un răspuns bifazic alergic: o fază timpurie mediată în principal de eliberarea de histamina si alti mediatori stocati (triptaza, chimaza, heparina, sulfatul de condroitina şi TNF), în timp ce faza tarzie este indusa în urma generării de metaboliţi ai acidului arahidonic (prostaglandine si leucotriene), starea de activare a trombocitelor şi sinteza de novo a citokinelor.

Raspunsul din faza timpurie are loc în termen de cateva minute de la expunerea la un antigen. După provocarea intranazala sau expunerea la alergenii înconjurători aplicabili, persoana afectată începe strănutul şi dezvoltă secreţii nazale ambundente. După aproximativ cinci minute, persoana afectata dezvoltă umflarea mucoasei nazale care reduce fluxul de aer.

Răspunsul din faza tardiva de sensibilizare poate adera la răspunsul din prima faza (reacţie duală) sau ar putea să apară ca un eveniment izolat. Reacţiile fazei tardive încep după 2-4 ore de expunere la un antigen preliminar, ating o activitate maxima la 6-12 ore, şi se remit de obicei în intervalul 12-24 ore. În cazul în care expunerea este regulata sau în curs de desfăşurare, raspunsul inflamator devine cronic.

Răspunsul fazei tardive se caracterizează prin eritem, induraţie, căldură, senzaţie de arsură, şi mâncărime, iar la microscop de un aflux important de celule eozinofile şi ţesuturi mononucleare. Pot aparea, de asemenea, modificări în concordanţă cu remodelarea căilor respiratorii şi hiperreactivitatea musculara.

Semnele şi simptomele de rinită sensibilizata se arata imediat după expunerea la un alergen (încă din faza de reacţie), deşi pacienţii experimenteaza numeroase semne si simptome pe termen lung şi recurente pe baza răspunsului tardiv din faza inflamatorie. Problemele de rinita sensibilizata severă sau netratata duc la sinuzita, disfuncţie a tubului auditiv, disosmie, tulburări de somn, exacerbări ale atacurilor de astm, si respiraţie cronica pe gură.

 

Cum se trateaza rinita alergica

 

Hipersecreţia de mucus în mare parte rezulta de la excitaţia cailor parasimpatice colinergice. Semnele şi simptomele din faza timpurie sunt tratate prin evitarea alergenilor aplicabili şi cu ajutorul antihistaminicelor orale sau topice, care antagonizeaza competitiv receptorii H1 situati pe ţesuturi.

Tratamentul cu atiinflamatoare poate reduce inflamatia mobila în timpul stadiului avansat, oferind un ajutor mult mai eficiente decât doar cu antihistaminice. Imunoterapia la alergeni (hiposensibilizarea) si-a demonstrat eficacitatea în reducerea simptomelor şi inflamarii cailor respiratorii prin inhibarea fiecarui răspuns alergic din faza timpurie şi tardiva.

Rinita alergica poate duce la sinuzita, care este o inflamatie cronica a sinusurilor. Infecţiile frecvente ale sinusurilor pot să apară la cei care sufera de rinita alergica. În unele cazuri, interventia chirurgicala este necesara. Tratamentul rinitei alergice este important pentru cei care doresc sa evite complicaţiile sau afecţiunile cronice.

Chiar daca unii oameni pot considera ca"febra fanului" este doar moderat grava, simptomele pot avea un impact negativ asupra calitatii vietii unei persoane, iar tratamentele comune pentru rinita alergica nu îmbunătăţesc întotdeauna calitatea. Cele mai multe alergii sunt tratabile, dar nu vindecabile. Rinita alergica nu este o excepţie.

Tratamentele sau medicamentele pentru rinita alergica reduc doar simptome de alergie cauzata de inflamarea tesuturilor infectate sau afectate.

Medicii recomanda ca cel mai bun tratament prevenirea, insa dacă se întâmplă ca rinita sa existe deja, mai multe medicamente poate fi de ajutor.

Spray-urile nazale sunt cea mai comuna forma de medicamente luate pentru rinita alergica. Acestea sunt sigure si eficiente in special pentru pacientii ale caror simptome nu sunt reduse cu antihistaminice.

Decongestionantele nu sunt exclusive pentru tuse. Ele pot fi de asemenea utilizat pentru a trata rinita alergica.

 

Produse naturiste Calivita de ajutor in rinita alergica

 

- Extractul de noni din compozitia Noni Caps este un fortifiant al sistemului imunitar, ofera rezistenta la bolile specifice sezonului rece si are efect antialergic.

- Consumul crescut si regulat de vitamina C  creste rezistenta organismului in fata racelilor, gripelor si mai ales in fata bolilor de natura infectioasa. C Plus contine vitamina C imbogatita cu bioflavonoide si extract din macese pentru o eficienta si o absorbtie optime.

- Plantele si mineralele din compozitia ImmunAid intaresc sistemul imunitar si cresc capacitatea de rezistenta si autovindecare a organismului.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 4 + 7
Toate campurile sunt obligatorii.