Descriere Remediu Naturist

Ce sunt ridurile?

 

Ridurile sunt o parte naturala a procesului de imbatranire care apar sub forma unor cute sau crestaturi neobişnuite în piele. Pot fi linii fine de suprafaţă sau linii accentuate , de adâncime. Acestea apar in mod firesc odata cu inaintarea in varsta, insa pot aparea chiar si în pielea tanara. Soarele, vântul, căldura, produsele chimice şi obiceiurile alimentare nesănătoase pot cauza daune la nivelul pielii.

 

Care sunt principalele tipuri de riduri

 

Exista trei tipuri diferite de riduri. În primul rând, există ridurile dinamice. Un rid dinamic este rezultatul contractiei repetate a muschilor faciali. Aceste riduri apar în liniile dintre muşchii în timpul mişcărilor fetei. Expresiile faciale comune care încurajeaza existenţa ridurilor dinamice includ încruntatul, zîmbetul, ridicatul sprâncenelor si alte gesturi ale fetei.

 

Un alt tip de riduri sunt faldurile. Aceste cute apar atunci cand se pierde grasime de la nivelul fetei şi pielea faciala incepe sa atarne. Aceste riduri apar atunci cand oamenii inainteaza in varsta şi sunt de departe cel mai prolific dintre cele trei tipuri de riduri.

 

Cel de-al treilea tip sunt ridurile statice. Acestea sunt, în general, cauzate de factorii de mediu, cum ar fi supraexpunerea la razele UV şi lumina soarelui, ţigări, şi de obiceiurile alimentare nesănătoase. Diferenţa dintre ridurile dinamice si statice, este ca cele statice sunt întotdeauna prezente. Acestea nu au nevoie de contractiile faciale, ca in cazul ridurilor dinamice.

 

Semne timpurii ale ridarii

 

Pentru cei care sunt atenti cu privire la purtarea de protectie solara si evitarea expunerii la fumul de tigara, prima aparitie a ridurilor va avea loc de obicei in jurul ochilor. De fapt, unele dintre primele semne de imbatranire a pielii pot aparea chiar mai devreme de 20 de ani. Primele riduri sunt de multe ori linii fine. Infunctie de de atentia care se acorda sanatatii pielii acest proces este intarzia sau accelerat.

 

Care sunt cauzele ridarii

 

Pentru a înţelege cu adevărat care sunt factorii care cauzeaza aparitia ridurilor este nevoie mai intai de o intelegere a modului in care pielea functioneaza in adancime - epiderma, derma si apoi ţesutul subcutanat. Stratul de sus, epiderma, este ca o mantie de protecţie impotriva germenilor, murdariei si parazitilor. Modul în care funcţionează consta in impingerea de celule catre exterior, contribuind la dezvoltarea unei bariere puternice, dure. Odata ce ajung in partea de sus a epidermei acestea nu mai sunt necesare, si sunt indepartate sub forma de piele moarta, exfoliata. Stratul de mijloc - derma - contine tesut conjunctiv, care lucrează intensiv pentru a face pielea puternica şi elastica. Nivelul de jos este, în principal format din celule de grasime care lucreaza pentru a asigura izolarea necesară şi pentru a forma strictura rotunda şi completă a pielii.

 

Odata cu inaintarea in varsta, pielea devine subţire, iar celulele încep sa-si modifice structura devenind uleioase si astfel afectand capacitatea epidermei de a retine umezeala. Numărul de celule scade odata cu inaintarea in varsta, de asemenea, iar procesul de vindecare si repare a pielii devine mai lent. Capacitatea dermului de a mentine pielea elastica in permanenta dispare si ea. O piele fara elasticitate va începe să formeze riduri si sa se lase si, totodata, devine mai uscata si mai fragila.

 

Acesta este un mod normal de transformare a pielii odata cu inaintarea in vastra , insa există modalităţi prin care se poate accelera acest proces sau se poate intervini într-un mod agresiv, ducand la o deteriorare rapida. Prea multa expunere la soare şi razele UV subţiaza prematur epiderma si încurajează dezvoltarea de celulele si leziuni canceroase. Soarele produce decojire, astfel afectand structura si elasticitatea. Persoanele cu expresii ale fetei accentuate vor forma linii de zambet si de incruntare ducand la o ridare prematura. Contractiile repetate ale muschilor fetei duc la aparitia ridurilor naturale în zonele des solicitate. Odata cu trecerea timpului  pielea începe să se deformeze, sa-si schimbe structura si sa formeze riduri.

 

Prevenirea apritiei ridurilor premature

 

Prevenirea este întotdeauna mai buna si mai indicata decât tratamentul deoarece este mai puţin costisitoare si necesita mai putin efort. Din păcate, majoritatea oamenilor nu se gandesc suficient nici la rezolvarea unei probleme, iar prevenire este adesea trecuta cu vederea.

 

În primul rând, pielea are nevoie de protecţie impotriva soarelui. Îmbrăcămintea de protecţie, cremele de protecţie solară şi evitarea expunerii prelungite sunt esentiale pentru a evita deteriorarea provocata de soare. Plaja, vacanţele şi sportul în aer liber sunt toate recomadate, insa necesita o atentie sporita in ceea ce priveste protectia pielii. De protectia solara ar trebui sa se tina cont în orice moment in care o persoană se afla afara, chiar si atunci cand este frig.

 

Pielea uscata este vinovata pentru multe probleme dermatologice, asa ca o crema hidratanta este o necesitate. Găsirea unei modalitati de a menţine pielea umedă şi hidratata este o necesitate atunci când vine vorba de prevenirea ridurilor. Este foarte important sa se evite fumatul si se aiba in vedere o dieta bine echilibrata. Cele mai bune vitamine pentru piele sunt A, C, B-3 şi E.

 

Opţiuni de tratament pentru riduri

 

Uneori, metodele de prevenire sunt luate in considerare prea tarziu şi nu sunt suficient de eficace. Există numeroase si diferite tipuri de tratamente variind în funcţie de tipul de piele, situaţie şi severitate.

 

• Tratamentul cu laser– Acesta funcţionează pe o piele cutata si lasata. Este imperativ să se caute un medic care înţelege cu adevărat tenica cu laser de intinerire a pielii. Laserul acţionează prin incurajarea  producerii de colagen nou în stratul dermic al pielii fără a se deteriora epiderma. Aceasta tehnica nu elimina ridurile deja prezente, insa le îmbunătăţeste considerabil aspectul. Se poate reduce, de asemenea, aparitia de pete maronii sau de vârstă, porii mari, dilatati şi venele paianjen. De asemenea, laserul este adesea utilizat pentru a trata acneea.

 

• Injectiile -Una dintre cele mai populare moduri de a elimina ridurile sunt tratamentele injectabile, cum ar fi cele cu Botox. Aceste tratamente actioneaza prin blocarea capacitatii organismului de a contracta muschii. Efectul este temporar, şi poate avea uneori efecte secundare nedorite, insa multe persoane solicită aceasta tehnica pentru ameliorarea ridurilor.

 

• Tratamente spa -Alte tratamente antirid comune includ peelingul chimic si microdermabraziunea. Microdermabraziunea functioneaza prin indepartarea stratului de piele moarta de pe suprafata. Acest strat de suprafaţă conţine acele linii fine şi multe alte probleme ale pielii de suprafaţă. Ridurile, micile semne superficiale ale pielii, şi pielea moarta sunt indepartate lasand in urma o piele mai neteda. Peeling-ul chimic este similar în măsura în care actioneaza prin desprinderea stratului superior al pielii folosind o solutie chimica. Peelingul chimic poate merge mai adânc in piele şi poate fi o opţiune mai bună, în funcţie de adâncimea problemei pielii.

 

Tratamente naturale antiridare

 

Exista o multime de produse pe piaţă, care sunt proiectate special pentru a elimina ridurile. Actualmente se simte o solicitare in continua crestere pe piata a produselor organice sau naturale, deoarece nu toata lumea este de acord cu opţiunile chirurgicale sau chimice. Exista numeroase firme producatoare de suplimente anti-îmbătrânire, creme si lotiuni pentru piele, creme pentru ochi si antioxidanti. Exista alegeri organice pentru oricare din aceste opţiuni.

 

Remedii naturiste pentru riduri cu produse Calivita

 

Antioxidantii precum Coenzime Q10, vitamin E, A si seleniul sunt esentiali pentru structura pielii si pentru mentinerea sanatatii acesteia. Coenzime Q10 este un supliment natural 100% pe baza de antioxidanti responsabili pentru incetinirea efectului de imbatranire.

 

Vitamina E este unul dintre cei mai puternici antioxidanti cu rol in  mentinerea unei functionari normale a celulelor, a structurii si a sanatatii pielii si parului. Prin efectul de proctectie impotriva efectelor nocive ale radiatiilor si altor factori externi, Vitamin E este un supliment indispensabil atunci cand se doreste o piele sanatoasa.

 

Hidratare pielii reprezinta primul pas in prevenirea ridurilor si imbatranirii premature a pielii. Crema naturala regeneratoare de zi Aquabelle Regenerating pe baza de apa saracita in deuteriu reface structura pielii, o hidrateaza in profunzime si o catifeleaza. Este recomandata pentru o piele uscata si sensibila.  
 


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Riduri

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Coenzime Q10103.74 Ron1-1-030 capsule = 14.4gDetalii Produs
2. Vitamin E63.43 Ron1-0-0100 capsule gelatinoase = 21,5 gDetalii Produs
3. Aquabelle Regenerating58.05 Ronaplicatii locale50 mlDetalii Produs
4. Rhodiolin161.00 Ron1-0-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Riduri

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 10 + 5

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.