Polineuropatii

Descriere Remediu Naturist

Polineuropatiaeste defectarea simultană amai multornervi perifericidintot corpul.Rezultatele sunt leziuni ale nervilor, fie datorita unei furnizari de sange sarace in zona, sau datorita funcţionarii anormale a nervilor, ambele împiedicand o alimentatie corecta la nivelul nervilor. Infecţiile, toxinele, medicamentele, cancerul, deficientele nutritionale si alte afectiuni pot provoca tulburări de nervi periferici.

Nervii periferici sunt pachetele care conţin mai multe fibre nervoaseindividuale, şi sunt asemănătoare cu cablurile telefonice carecontin maimulte fire individuale.Există două tipuri de bază de fibre nervoase - motoriişi senzoriale. Fibrelemotoriitransporta impulsuri electrice exterioare de la maduva spinarii la muschii,facandu-i sa se contracte. Fibrele senzoriale transporta impulsuri electrice interioare din piele, articulatii si alte structuricatremaduvaspinarii, oferind sistemului nervos, printre altele, conectaricu privire la simturile de atingere, durere si temperatura.

Nerviiperiferici potfirăniţi în locaţii specifice.Când se întâmplă acest lucru, problema se numeste "mononeuropatie", ceea ce înseamnă că un singur nerv periferic este afectat.În contrast, "polineuropatia" produce un model de slăbiciune şi amorţeli complet diferit de cel observat la mononeuropatii.În loc de a afecta fibrele unui singur nerv periferic, polineuropatia are un impact simultan asupra mai multor fibre care călătoresc în nerviiperiferici.

În cazurile obişnuite de polineuropatie fibre nervoasemai lungisunt cele maipredispuse riscului, în timp ce fibrelenervoasemai scurtesunt mai puţin afectate. Pe scurt, polineuropatiaeste oneuropatie"dependenta de lungime". Deoarece cele mai lungi fibre nervoase în organism sunt cele care se execută de la partea inferioaraa picioarelor, în cazuriletipice de polineuropatie prima parte a corpuluicaredevineslabitasau coplesitaeste piciorul, dar adesea sunt afectate si bratele in acelasi timp.

 

Semne si simptomede polineuropatie

 

Polineuropatia poate produce o serie de simptomede lafurnicături uşoare şi / sau înţepături la durere puternică. Acestea începde obicei în degetele de la picioare si se potraspandi mai departeprinpicioare, putand implica simâinile.

 

Lista de semne şi simptomede polineuropatie cel mai adesea mentionateinclude:

 

• Simptomede furnicaturi careîncep distal şiprogreseazaproximal

Senzatie de arsura

• Senzaţie de înţepături în degetele de la picioare şi / sau degetele de la maini

• Pierdereareflexului de miscare agleznei

• Incapacitatea de aflexa dorsalpiciorul

• Pierdereareflezului de a misca genunchiul

Instabilitate in timpul mersului

 

Cauze de polineuropatie

 

Polineuropatia are multe cauze, inclusiv infecţiile, bolile autoimune, toxicitate chimica sau medicamentoasa, şi cancerul care invadează nervii.

 

Polineuropatiaacută are mai multe cauze:

 

• Infecţii care implică o toxina produsa de bacterii, aşa cum apare în difterie

• O reacţie autoimună (când organismul atacă propriile ţesuturi), asacum apare in sindromul Guillain-Barré

• Substanţe toxice, inclusiv metale grele, cum ar fi plumbul şi mercurul

• Medicamente, inclusiv anticonvulsivante, unele antibiotice, unele medicamente folosite in chimioterapie (cum ar fi vinblastinaşi vincristina), şi unele sedative (cum ar fi barbitalulşi hexobarbitalul)

• Cancerul, cum ar fi mielomul multiplu, care distruge nerviidirect prin invadaresau punandpresiune asupra lor sau prin declanşareaunei reactii autoimune

 

Cauza polineuropatiei cronice este de multe ori necunoscuta. Cauzelecunoscuteinclud următoarele:

 

• Diabetul zaharat

• Consumul excesiv de alcool

• Deficienţe nutriţionale (cum ar fi deficitul de tiamina)

Anemia datoratadeficituluide vitamina B12 (anemia pernicioasa)

• Afectarea glandei tiroide (hipotiroidism)

• Insuficienţă hepatică

• Insuficienţă renală

• Anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul pulmonar

• Vitamina B6 (piridoxina) luata în cantităţi excesive

Cea mai comună formă de polineuropatie cronica, de obicei, rezultă dintr-un control slab al nivelului de zahar din sange la persoanelecu diabet zaharat, dar poate rezultaadesea sidin consumul excesiv de alcool.

Polineuropatiamoştenită poatefi transmisaîn familiiîntr-oformă dominantă sau recesivă. În familiile cu transmisie dominantao gena proasta de la un singur părinte este suficientapentru a produce boala la un copil. În familiile cu transmisie recesivasunt necesaredefectealegenelorde la ambii părinţi,pentru a seproduce boala.

 

Tulburări nutriţionale ale sistemului nervos

 

Sistemulcentral şi / sau periferic nervos poatesuferi de privarea de mai mulţi nutrienţi. Importanteprintre acestea sunt deficienţele de tiamina (vitamina B1), piridoxina (vitamina B6), cianocobalamina(vitamina B12), acid nicotinic (vitamina B3) si acid pantotenic.

Polineuropatie nutritionala: Acest lucru poate duce la deficiente de tiamina, piridoxina, cianocobalamina, niacina si acid pantotenic, individual sau în combinaţie.

Carenta de tiamina:Acest lucru conduce laefectecardiace sau neurologice, acestea din urmăfiindcunoscutesub numele de beriberi uscat. Deşi iniţial descrisprintre persoanele care mananca orez lustruit ca aportprincipalde energie,beriberiestevăzut mai mult în rândul alcoolicilor. Leziuneaneurologică iaformade polineuropatiesenzorimotoaresimetrica, clinic caracterizataprin furnicături, amorţeală şi hiperalgezie din părţile distale ale extremitatilor.

Neuropatia rezultatadin deficienta de vitamina B12 poate coexista cu mielopatia, în multe cazuri. Neuropatia poate fi demonstrată în 50-60% din subiecţii care suferă de pelagră şi de formă subclinică de deficit de niacina. Deficienta de vitamina B6 produce polineuropatie. Este mai mult văzută ca o complicatie a tratamentului cuhidrazida acidului izonicotinic(INH). Administrarea a 6 mg de vitamina B6 previne dezvoltarea acestui tip de neuropatie.

Sindromul de arderea picioare (de asemenea cunoscut ca starea Gopalan)se caracterizeaza simptomede arderesidureriseverela nivelul picioarelormai ales în timpul nopţii, astfel încât să întrerupă somnul.Examinareapoatedezvălui paloare, cianoza, transpiraţie excesivă şi zone de dilatare capilaralaambele picioare. O treime din acesti pacienti pot prezenta pierderi de senzaţie. De multe orihiperalgeziapoate fi prezenta.Mulţi pacienţi răspund dramatic la preparateleinjectabile de acid pantotenic,sugerandfaptulcă deficitul de aceasta vitamina poate juca un rol major în patogeniaacestuisindrom.

 

Tratament pentru polineuropatie

 

Tratamentul specific depinde de cauzaproducerii afectiunii nervoase:

• Cantităţi excesive de vitamina B6: Dacă vitamina este oprita, polineuropatia sepoate rezolva.

• Diabetul: Controlul atent al nivelului de zahar din sange poate incetini progresia bolii şi ameliorează simptomele. Transplantul de celule care produc insulina, situate în pancreas, uneori, reprezinta un leac.

Mielom multiplu sau  insuficienţă hepatică sau renală: Tratamentul acestor tulburari pot duce la recuperare lentă.

cancer: Indepărtarea chirurgicală a cancerului ar putea fi necesarapentru a diminua presiunea asupra nervului.

Oglandatiroida subactiva:Se administreazahormonitiroidieni.

• Tulburări autoimune: Tratamentulinclud plasmafereza (filtrare de substanţe toxice, inclusiv anticorpi anormali, din sânge), imunoglobuline administrate intravenos, corticosteroizi, şi medicamente care suprima sistemul imunitar (imunosupresoare).

În cazul în care cauza nu poate fi corectată, tratamentul se concentreaza pe alinarea durerii şi problemele legate de slabiciune musculara.Kinetoterapia reduce, uneori, rigiditateamusculară şi poate preveni scurtarea muşchilor (contracturi).

 

Produse naturiste Calivita de ajutor in polineuropatii

 

- Deoarece odata cu inaintarea in varsta echilibrul de substante nutritive se afla in declin, Senior Formula este un supliment alimentar excelent in acest sens.Asigura necesarul de vitamine, minerale sinumeroase alte substante nutritivepentru adulti si batrani, oferindu-le o viata lunga si sanatoasa.

- Vitaminele B au o legatura directa cu buna functionare a sistemului nervos si muscular, astfel ca deficitele acestor nutrienti pot declansa diverse probleme neuronale.Stress Management B Complex poate fi folosit cu succes in tratamentul multor afectiuni care implica astfel de deficiente, inclusiv polineuropatii.

-Antioxidantii si Ginkgo Biloba din  compozitia Mega Protect 4Life contribuie la o mai buna circulatiesanguina periferica si centrala. O circulatie saraca la un anumit nivel in organism este una dintre cauzele de polineuropatie.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Polineuropatii

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Senior Formula105.00 Ron1-1-090 tablete = 87 gDetalii Produs
2. Stress Management B Complex90.00 Ron1-0-0100 tablete = 127 gDetalii Produs
3. Mega Protect 4Life117.18 Ron1-1-090 tablete = 88.2 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Polineuropatii

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 4 + 6

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.