Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Polineuropatii

Despre afectiune


Schema de tratament naturista recomandata pentru Polineuropatii

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. Senior Formula 80.30 Ron 1-1-0 90 tablete = 87 g Detalii Produs
2. Stress Management B Complex 56.10 Ron 1-0-0 100 tablete = 127 g Detalii Produs
3. Mega Protect 4Life 117.18 Ron 1-1-0 90 tablete = 88.2 g Detalii Produs
Total 253.58 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Polineuropatia este defectarea simultană a mai multor nervi periferici din tot corpul. Rezultatele sunt leziuni ale nervilor, fie datorita unei furnizari de sange sarace in zona, sau datorita funcţionarii anormale a nervilor, ambele împiedicand o alimentatie corecta la nivelul nervilor. Infecţiile, toxinele, medicamentele, cancerul, deficientele nutritionale si alte afectiuni pot provoca tulburări de nervi periferici.

Nervii periferici sunt pachetele care conţin mai multe fibre nervoase individuale, şi sunt asemănătoare cu cablurile telefonice care contin mai multe fire individuale. Există două tipuri de bază de fibre nervoase - motorii şi senzoriale. Fibrele motorii transporta impulsuri electrice exterioare de la maduva spinarii la muschii, facandu-i sa se contracte. Fibrele senzoriale transporta impulsuri electrice interioare din piele, articulatii si alte structuri catre maduva spinarii, oferind sistemului nervos, printre altele, conectari cu privire la simturile de atingere, durere si temperatura.

Nervii periferici pot fi răniţi în locaţii specifice. Când se întâmplă acest lucru, problema se numeste "mononeuropatie", ceea ce înseamnă că un singur nerv periferic este afectat. În contrast, "polineuropatia" produce un model de slăbiciune şi amorţeli complet diferit de cel observat la mononeuropatii. În loc de a afecta fibrele unui singur nerv periferic, polineuropatia are un impact simultan asupra mai multor fibre care călătoresc în nervii periferici.

În cazurile obişnuite de polineuropatie fibre nervoase mai lungi sunt cele mai predispuse riscului, în timp ce fibrele nervoase mai scurte sunt mai puţin afectate. Pe scurt, polineuropatia este o neuropatie "dependenta de lungime". Deoarece cele mai lungi fibre nervoase în organism sunt cele care se execută de la partea inferioara a picioarelor, în cazurile tipice de polineuropatie prima parte a corpului care devine slabita sau coplesita este piciorul, dar adesea sunt afectate si bratele in acelasi timp.

 

Semne si simptome de polineuropatie

 

Polineuropatia poate produce o serie de simptome de la furnicături uşoare şi / sau înţepături la durere puternică. Acestea încep de obicei în degetele de la picioare si se pot raspandi mai departe prin picioare, putand implica si mâinile.

 

Lista de semne şi simptome de polineuropatie cel mai adesea mentionate include:

 

• Simptome de furnicaturi care încep distal şi progreseaza proximal

Senzatie de arsura

• Senzaţie de înţepături în degetele de la picioare şi / sau degetele de la maini

• Pierderea reflexului de miscare a gleznei

• Incapacitatea de a flexa dorsal piciorul

• Pierderea reflezului de a misca genunchiul

Instabilitate in timpul mersului

 

Cauze de polineuropatie

 

Polineuropatia are multe cauze, inclusiv infecţiile, bolile autoimune, toxicitate chimica sau medicamentoasa, şi cancerul care invadează nervii.

 

Polineuropatia acută are mai multe cauze:

 

• Infecţii care implică o toxina produsa de bacterii, aşa cum apare în difterie

• O reacţie autoimună (când organismul atacă propriile ţesuturi), asa cum apare in sindromul Guillain-Barré

• Substanţe toxice, inclusiv metale grele, cum ar fi plumbul şi mercurul

• Medicamente, inclusiv anticonvulsivante, unele antibiotice, unele medicamente folosite in chimioterapie (cum ar fi vinblastina şi vincristina), şi unele sedative (cum ar fi barbitalul şi hexobarbitalul)

• Cancerul, cum ar fi mielomul multiplu, care distruge nervii direct prin invadare sau punand presiune asupra lor sau prin declanşarea unei reactii autoimune

 

Cauza polineuropatiei cronice este de multe ori necunoscuta. Cauzele cunoscute includ următoarele:

 

• Diabetul zaharat

• Consumul excesiv de alcool

• Deficienţe nutriţionale (cum ar fi deficitul de tiamina)

Anemia datorata deficitului de vitamina B12 (anemia pernicioasa)

• Afectarea glandei tiroide (hipotiroidism)

• Insuficienţă hepatică

• Insuficienţă renală

• Anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul pulmonar

• Vitamina B6 (piridoxina) luata în cantităţi excesive

Cea mai comună formă de polineuropatie cronica, de obicei, rezultă dintr-un control slab al nivelului de zahar din sange la persoanele cu diabet zaharat, dar poate rezulta adesea si din consumul excesiv de alcool.

Polineuropatia moştenită poate fi transmisa în familii într-o formă dominantă sau recesivă. În familiile cu transmisie dominanta o gena proasta de la un singur părinte este suficienta pentru a produce boala la un copil. În familiile cu transmisie recesiva sunt necesare defecte ale genelor de la ambii părinţi, pentru a se produce boala.

 

Tulburări nutriţionale ale sistemului nervos

 

Sistemul central şi / sau periferic nervos poate suferi de privarea de mai mulţi nutrienţi. Importante printre acestea sunt deficienţele de tiamina (vitamina B1), piridoxina (vitamina B6), cianocobalamina (vitamina B12), acid nicotinic (vitamina B3) si acid pantotenic.

Polineuropatie nutritionala: Acest lucru poate duce la deficiente de tiamina, piridoxina, cianocobalamina, niacina si acid pantotenic, individual sau în combinaţie.

Carenta de tiamina: Acest lucru conduce la efecte cardiace sau neurologice, acestea din urmă fiind cunoscute sub numele de beriberi uscat. Deşi iniţial descris printre persoanele care mananca orez lustruit ca aport principal de energie, beriberi este văzut mai mult în rândul alcoolicilor. Leziunea neurologică ia forma de polineuropatie senzorimotoare simetrica, clinic caracterizata prin furnicături, amorţeală şi hiperalgezie din părţile distale ale extremitatilor.

Neuropatia rezultata din deficienta de vitamina B12 poate coexista cu mielopatia, în multe cazuri. Neuropatia poate fi demonstrată în 50-60% din subiecţii care suferă de pelagră şi de formă subclinică de deficit de niacina. Deficienta de vitamina B6 produce polineuropatie. Este mai mult văzută ca o complicatie a tratamentului cu hidrazida acidului izonicotinic (INH). Administrarea a 6 mg de vitamina B6 previne dezvoltarea acestui tip de neuropatie.

Sindromul de ardere a picioare (de asemenea cunoscut ca starea Gopalan) se caracterizeaza simptome de ardere si dureri severe la nivelul picioarelor mai ales în timpul nopţii, astfel încât să întrerupă somnul. Examinarea poate dezvălui paloare, cianoza, transpiraţie excesivă şi zone de dilatare capilara la ambele picioare. O treime din acesti pacienti pot prezenta pierderi de senzaţie. De multe ori hiperalgezia poate fi prezenta. Mulţi pacienţi răspund dramatic la preparatele injectabile de acid pantotenic, sugerand faptul că deficitul de aceasta vitamina poate juca un rol major în patogenia acestui sindrom.

 

Tratament pentru polineuropatie

 

Tratamentul specific depinde de cauza producerii afectiunii nervoase:

• Cantităţi excesive de vitamina B6: Dacă vitamina este oprita, polineuropatia se poate rezolva.

• Diabetul: Controlul atent al nivelului de zahar din sange poate incetini progresia bolii şi ameliorează simptomele. Transplantul de celule care produc insulina, situate în pancreas, uneori, reprezinta un leac.

Mielom multiplu sau  insuficienţă hepatică sau renală: Tratamentul acestor tulburari pot duce la recuperare lentă.

cancer: Indepărtarea chirurgicală a cancerului ar putea fi necesara pentru a diminua presiunea asupra nervului.

O glanda tiroida subactiva: Se administreaza hormoni tiroidieni.

• Tulburări autoimune: Tratamentul includ plasmafereza (filtrare de substanţe toxice, inclusiv anticorpi anormali, din sânge), imunoglobuline administrate intravenos, corticosteroizi, şi medicamente care suprima sistemul imunitar (imunosupresoare).

În cazul în care cauza nu poate fi corectată, tratamentul se concentreaza pe alinarea durerii şi problemele legate de slabiciune musculara. Kinetoterapia reduce, uneori, rigiditatea musculară şi poate preveni scurtarea muşchilor (contracturi).

 

Produse naturiste Calivita de ajutor in polineuropatii

 

- Deoarece odata cu inaintarea in varsta echilibrul de substante nutritive se afla in declin, Senior Formula este un supliment alimentar excelent in acest sens. Asigura necesarul de vitamine, minerale si numeroase alte substante nutritive pentru adulti si batrani, oferindu-le o viata lunga si sanatoasa.

- Vitaminele B au o legatura directa cu buna functionare a sistemului nervos si muscular, astfel ca deficitele acestor nutrienti pot declansa diverse probleme neuronale. Stress Management B Complex poate fi folosit cu succes in tratamentul multor afectiuni care implica astfel de deficiente, inclusiv polineuropatii.

- Antioxidantii si Ginkgo Biloba din  compozitia Mega Protect 4Life contribuie la o mai buna circulatie sanguina periferica si centrala. O circulatie saraca la un anumit nivel in organism este una dintre cauzele de polineuropatie.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 8 + 10
Toate campurile sunt obligatorii.