Parodontoza

Descriere Remediu Naturist

Parodontoza este adesea rezultatul unei stari prelungite parodontale netratate similare cu gingivita- difera doar faptul că parodontoza are un efect mai profund asupra dintilor, ducand la pierderea acestora cu o rată foarte vizibila. Parodontoza este o inflamaţie a parodontiului: ţesuturi, ligamentul parodontal si osul alveolar care inconjoara dintii, ceea ce duce la infectarea şi distrugerea parodontiului destul de nedureroasa (la început). Daca este lasata netratata mult timp, gradul de severitate al daunelor poate duce la complicatii medicale, cum ar fi: infecţie, accident vascular cerebral, infarct miocardic, ateroscleroza, insuficienţă renală şi complicaţii mai mari pentru cei care suferă de diabet sau cancer.

 

Există două tipuri de parodontita, cronica şi agresiva. Parodontită cronică este atribuită pierderii rapide a dintilor la adulţi. Controlul glicemic slab sau nivelurile fluctuante de zahăr declanşaza adesea debutul precoce şi fără precedent de parodontoza la adulţi. La rândul său, parodontoza agravează controlul glicemic al organismului, ceea ce face mai greu pentru un pacient cu diabet zaharat sa se recupereze si sa aiba un stil de viata controlat. Investigatiile pentru parodontoza pot fi, de asemenea, folosite pentru a detecta diabetul si formarea celulelor canceroase. Majoritatea oamenilor care au fost trataţi de boli parodontale sunt supusi unor teste clinice, astfel fiind mai usor sa se urmareasca starea lor medicala.

 

Parodontoza cronica este mai usor de tratat şi menţinut decât parodontoza agresiva. Parodontoza agresiva este similara cu parodontoza cronică în unele privinţe, insa este evidentiata de o distrugere osoasă accelerată şi afecteaza mai mult tinerii.

 

Tratamentul parodontozei debuteaza prin procesul de curăţare si de eliminare a placii bacteriene acumulată pe smaltul dintilor si de asemenea, sub linia gingiei. In unele cazuri severe de parodontita este nevoie de scalare şi debridare pentru a elimina complet placa si tartrul, care s-au blocat sub linia gingiei - o zonă foarte sensibilă. Prin folosirea antibioticelor precum metronidazol sau amoxicilină, procesul de regenerare devine mai uşor.

 

Cauzele bolii parodontale

 

Motivul principal pentru pierderea dintilor la persoanele cu varste peste 35 de ani este parodontoza cronică. Cauza este strâns asociata cu o igienă orală deficitară şi un comportament nepotrivit pentru vizitele la dentist. Alţi factori cum ar fi calitatea restaurarii dentare, forma saraca a dinţilor, precum şi alinierea dintilor, oase alveolare anormale, formarea de placi, ocluzie traumatica, şi un contact interdentar sarac sunt factori care contribuie la aparitia bolilor parodontale. Examinarea dentară periodica este esentiala pentru depistarea şi tratamentul primelor semne de parodontoza.

 

Prevenirea parodontozei recurente începe cu o igienă orală bine întreţinuta. Similar cu tratamentul pentru gingivita, pacientul este sfătuit să isi perie dinţii în fiecare zi, şi poate necesita, de asemenea, o periuta de dinti speciala (proxi-perie) pentru îndepărtarea mai uşoară a mizeriei şi impurităţilor care se agaţă între dinţi.

 

Remedii naturale pentru boala parodontala

 

Remediile naturale pe bază de plante pentru boala parodontala sunt de obicei accesibile tuturor şi pot fi folosite la domiciliu. Remedii naturale pentru parodontatoza cum ar fi guma de mestecat spearmint, uleiul de arbore de ceai sau uleiul de menta pot fi abordate în mod eficient. Aceste remedii naturale sunt eficiente, deoarece pot sa patrunda in colţurile şi crăpăturile liniei dintilor si gingiilor, in locurile in care bacteriile se ascund. Aceste uleiuri sunt antibacteriene şi nu sunt uşor indepartate la fel ca majoritatea produselor de îngrijire a gurii. Acestea rămân în contact permanent cu zonele infectate si, prin urmare, se lupta cu sursa problemei, si anume bacteriile. Acest tip de remediu ar trebui să fie utilizat alături de oricare dintre tratamentele recomandate de medic sau ca o măsură preventivă.

 

Ingrijirea la domiciliu pentru boala parodontala poate fi urmărita în mod eficient cu sfatul medicului dentist. Cheia succesului este abordarea problemei de la rădăcina, bacteriile fiind cauza principala a acestei afectiuni.

 

Produsele naturale CaliVita International pot fi folosite de asemenea cu succesc in abordarea acestei afectiuni:

 

Coenzime Q10 sublingual: S-a constatat ca persoanele cu parodontoza, gingivita si infectii virale sau microbiene, au o cantitate foarte scazuta de CoQ10. Coenzima Q10 este necesara pentru mentinerea sanatatii gingiilor si dintilor.

 

Noni Lichid: S-a dovedit ca acest produs naturist pe baza de extract din Morinda citrifolia, printre multe alte efecte pozitive pe care le are asupra organismului, este util si in tratarea si prevenirea parodontozei, gingivitei, stomatitei si abceselor dentare, prin aplicatii locale si consum intern.

 

C 1000: Deficienta de vitamina C este unu dintre factorii care conduc la aparitia bolilor parodontale.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Parodontoza

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Coenzime Q10 sublingual103.74 Ron0-1-1 se administreaza dupa masa30 tablete = 13.7gDetalii Produs
2. Noni Lichid236.00 Ron1-1-1 lingurite de sirop inainte de masa cu 30 de minute946 mlDetalii Produs
3. C 100096.21 Ron1-1-0 dupa masa100 tablete = 130 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Parodontoza

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 10 + 5

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.