Parkinson

Descriere Remediu Naturist

Boala Parkinson, denumita uneori ca " paralizie tremuratoare", afecteaza aproximativ o jumatate de milion de persoane din Statele Unite. Este o tulburare care rezultă din degenerarea anumitor celule ale creierului iar cea mai caracteristică trasatura este transportul defectuos al mesajelor de la creier la diferite porţiuni ale corpului. Acest lucru duce la mişcari incontrolabile, care se pot manifesta ca tremor, rigiditate musculară sau apatie.

 

Cauzele şi tipurile de Parkinson

 

Cea mai comuna forma a bolii este numită parkinsonism idiopatic şi nu are nicio cauza cunoscuta; nu a cunoscut nicio componentă ereditară, şi nici nu este contagios. Parkinsonismul afectează bărbaţii şi femeile în proporţii egale.

 

Există, de asemenea, parkinsonism indus de consumul de medicamente, care este cauzat în mare parte de medicamentele folosite pentru a trata boli psihice severe. Această formă de parkinsonism este, de obicei inversată atunci când medicamentul este întrerupt sau dozajul este scăzut. Parkinsonismul, de asemenea, poate fi cauzat de tulburări cum ar fi encefalita şi rigidizarea arterelor (arterioscleroza), sau în urma unor leziuni cerebrale, inclusiv cele cauzate de un accident vascular cerebral.

 

Mecanismul bolii Parkinson

 

Parkinsonismul este considerat a fi legat de substantia nigra (substanţa neagră) a celulelor nervoase, care produc şi păstrează o substanta chimica numita dopamina - unul dintre neurotransmitatori. Boala Parkinson aparent interferează cu depozitul şi / sau producţia de dopamina, care provoacă tulburări în transmiterea mesajelor nervoase. Aceasta, la rândul său, duce la agitare sau alte răspunsuri motorii defectuoase. În plus faţă de epuizarea dopaminei, parkinsonismul, de asemenea, pare să implice un exces de activitate colinergica. Tratamentul, prin urmare, presupune fie cresterea concentratiei de dopamina, fie scăderea concentraţiei de acetilcolină, un alt neurotransmitator care provoacă simptome ale bolii Parkinson, atunci cand nivelurile de dopamina sunt reduse. Ambele tratamente sunt adesea folosite.

 

Simptomele bolii Parkinson

 

Boala Parkinson, de obicei, începe foarte treptat. Simptomele incipiente, care pot trece neobservate ani de zile, includ rigiditate la nivelul mâinilor, oboseală sau slăbiciune, depresie şi o uşoară schiopatare sau modificări în postură. Simptomele sunt in creştere şi în cele din urmă pot dezvolta un parkinsonism in plină floare, adica rigiditate musculară, tremor şi lentoare în mişcări. Alte simptome variaza de la pacient la pacient şi pot include discurs calm, monoton sau lent, dificultăţi la înghiţire, probleme la mers, amestecare, o schimbare a tranzitului intestinal, urinare lenta, transpiraţie excesivă sau salivare. Simptomele sunt adesea limitate la o parte a corpului. Diagnosticul este, uneori, asistat de o analiză a descrierii mainii pacientului, care poate arăta dovezi de tremor.

 

Cum se pune diagnosticul de Parkinson

 

Parkinsonul are un diagnostic clinic. Nu există nici un test de laborator, CT sau RMN pentru a pune diagnosticul. Pentru a face un diagnostic corect, este nevoie ca un medic calificat să facă o istorie detaliata si un examen fizic detaliat al pacientului. Există 4 semnele clinice principale în Parkinson:

 

1) bradichinezie sau lentoarea în mişcări

2) dezechilibru postural, instabilitate la mers

3) rigiditate sau senzaţie de greutate

4) tremor la repaus

 

Pentru a pune un diagnostic precis al bolii Parkinson, pacientul trebuie să aibă 3 din cele 4 semnele distinctive ale acestei tulburări. Trebuie remarcat faptul că o treime din toţi pacienţii  cu Parkinson nu au tremor. Reciproca este adevărată: nu tot ceea ce tremura este boala Parkinson. Parkinson este o constelatie de simptome, un sindrom care impune ca medicul să fie familiarizat cu prezentarea clinica a acestei boli. Pacienţii cu Parkinson au o expresie facială caracteristică.

 

Tomografia computerizata (CT) şi imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) a creierului la pacienţii cu Parkinson par a fi normale. Aceste tehnici pot fi utile în identificarea simptomelor secundare ale bolii, cum ar fi tumorile ganglionilor bazali, patologie vasculară şi hidrocefalie. RMN-ul este insa util în diferenţierea parkinsonismului tipic si atipic, dar sunt necesare mai multe cercetări în acest domeniu. Radiotrasorii PET şi SPECT pot fi folositi pentru măsurarea activităţii neuronilor dopaminergici în ganglionii bazali. O activitate dopaminergica redusă in neuronii ganglionilor bazali poate fi un indiciu pentru această tulburare.

 

Ce tratament exista pentru Parkinson

 

În momentul de faţă nu există niciun tratament clar pentru boala Parkinson, insa medicamentele, intervenţiile chirurgicale şi gestionarea multidisciplinara pot ajuta pacienţii pentru a supravieţui cu aceasta boala. Cele mai promitatoare medicamente utilizate pentru a vindeca simptomele motorii sunt agoniştii de levodopa, dopamina şi inhibitori MAO-B. Aceste medicamente sunt prescrise, în general, in faza bolii asociate. În termeni generali, două etape de medicamente sunt identificate. În faza iniţială, pacientul cu Parkinson dezvoltă unele handicapuri, pentru care necesită tratament farmacologic, iar  în a doua fază pacientul dezvoltă simptome motorii legate de utilizarea de levodopa. Tratamentul în faza iniţială are drept scop minimizarea efectelor adverse care au rezultat din activitatea dopaminergica excesiva. Inceperea tratamentului cu levodopa poate fi amanata prin folosirea altor medicamente cum ar fi agonişti dopaminergici şi inhibitori MAO-B. Aceste medicamente pot întârzia debutul de diskinezie. A doua fază de medicamente are drept scop reducerea fluctuaţiilor care au rezultat ca urmare a tratamentului. Când medicamentele nu reuşesc să dea rezultatele dorite, atunci se recurge la chirurgie şi alte metode profunde de stimulare a creierului.

 

Cu putin timp în urmă, un diagnostic de parkinsonism era ca o condamnare pe tot parcursul vieţii. Insa acum parkinsonismul a devenit o stare foarte tratabila, şi mulţi pacienţi sunt capabili să funcţioneze în mod normal, pentru mai mulţi ani.

 

 

Din moment ce cauza bolii este încă necunoscuta, tratamentul are ca scop ameliorarea simptomelor. Tratamentul consta, de obicei, de terapie cu medicamente, terapie fizică şi utilizarea dispozitivelor (cum ar fi o maşină de scris, în loc de a scrie de mana, sau un amplificator de discurs), care să permită pacienţilor să ducă o viaţă productivă. Tratamentul implică încercare şi eroare, şi atât medicul cat si pacientlu trebuie sa persevereze într-o încercare de a găsi cea mai bună combinaţie individuala de medicamente şi doze. Tratamentul medicamentos, de obicei, presupune alimentarea creierului cu neurotransmitatorul lipsă, dopamina. Aceste medicamente sunt denumite precursori ai dopaminei. Unii pacienţi reacţionează cel mai bine atunci când acetilcolina excesiva este inhibată prin utilizarea de medicamente anticolinergice.

 

Remediu naturist pentru Parkinson cu produse Calivita

 

 • Extractul din fructul noni din compozitia Noni Lichid este de ajutor in tratarea dizabilitatilor comportamentale, precum Parkinson, Alzheimer, depresii, tulburari maniaco-depresive, tulburari obsesivo-fobice, insomnii etc.

 

 • Rhodiolin - creste nivelul serotoninei si dopaminei la persoanele care se confrunta cu situatii stresante, si, inacelasi timp, scade efectele componentelor partial nocive adica nivelul hormonilor glucocorticoizi (cortizol, glucocorticoid). Rhodiolin este un aliat de nadejde in caz de stres, dereglali psihice si afectiuni precum Parkinson, cchizofrenie sau insomnie.

 

 • Conenzima Q10 este indispensabila pentru o desfasurare normala a proceselor biologice si biochimice ale organismului uman. Este o sursa de energie a celulelor si a intregului organism, de aceea lipsa ei duce la dereglarea unor procesele bilogice de la nivelul celulelor provocand diverse tulburari in functionarea organismului, cum ar fi  hipertensiunea arteriala, insuficienta cardiaca, afectiuni neurodegenerative si numeroase altele. Coenzime Q10 sublingual poate fi folosita cu rezultate pozitive in afectiuni psihiatrice, cu precadere in Parkinson, Alzheimer si schizofrenie.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Parkinson

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid277.00 Ron1-1-1946 mlDetalii Produs
2. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
3. Coenzime Q10 sublingual103.74 Ron1-1-130 tablete = 13.7gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni
tremur usorSenzatia apare, de obicei, la un deget sau atunci cand mana este in repaus. In mod normal, mana se va agita ritmic. Tremuratul constant poate fi si simptomul altei conditii.

0 recenzii pentru Parkinson

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 0 + 3

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.