Parkinson

Descriere Remediu Naturist

Boala Parkinson, denumita uneori ca " paralizie tremuratoare", afecteaza aproximativ o jumatate de milion de persoane din Statele Unite. Este o tulburare care rezultă din degenerarea anumitor celule ale creierului iar cea mai caracteristică trasatura este transportul defectuos al mesajelor de la creier la diferite porţiuni ale corpului. Acest lucru duce la mişcari incontrolabile, care se pot manifesta ca tremor, rigiditate musculară sau apatie.

 

Cauzele ÅŸi tipurile de Parkinson

 

Cea mai comuna forma a bolii este numită parkinsonism idiopatic ÅŸi nu are nicio cauza cunoscuta; nu a cunoscut nicio componentă ereditară, ÅŸi nici nu este contagios. Parkinsonismul afectează bărbaÅ£ii ÅŸi femeile în proporÅ£ii egale.

 

Există, de asemenea, parkinsonism indus de consumul de medicamente, care este cauzat în mare parte de medicamentele folosite pentru a trata boli psihice severe. Această formă de parkinsonism este, de obicei inversată atunci când medicamentul este întrerupt sau dozajul este scăzut. Parkinsonismul, de asemenea, poate fi cauzat de tulburări cum ar fi encefalita ÅŸi rigidizarea arterelor (arterioscleroza), sau în urma unor leziuni cerebrale, inclusiv cele cauzate de un accident vascular cerebral.

 

Mecanismul bolii Parkinson

 

Parkinsonismul este considerat a fi legat de substantia nigra (substanÅ£a neagră) a celulelor nervoase, care produc ÅŸi păstrează o substanta chimica numita dopamina - unul dintre neurotransmitatori. Boala Parkinson aparent interferează cu depozitul ÅŸi / sau producÅ£ia de dopamina, care provoacă tulburări în transmiterea mesajelor nervoase. Aceasta, la rândul său, duce la agitare sau alte răspunsuri motorii defectuoase. În plus faţă de epuizarea dopaminei, parkinsonismul, de asemenea, pare să implice un exces de activitate colinergica. Tratamentul, prin urmare, presupune fie cresterea concentratiei de dopamina, fie scăderea concentraÅ£iei de acetilcolină, un alt neurotransmitator care provoacă simptome ale bolii Parkinson, atunci cand nivelurile de dopamina sunt reduse. Ambele tratamente sunt adesea folosite.

 

Simptomele bolii Parkinson

 

Boala Parkinson, de obicei, începe foarte treptat. Simptomele incipiente, care pot trece neobservate ani de zile, includ rigiditate la nivelul mâinilor, oboseală sau slăbiciune, depresie ÅŸi o uÅŸoară schiopatare sau modificări în postură. Simptomele sunt in creÅŸtere ÅŸi în cele din urmă pot dezvolta un parkinsonism in plină floare, adica rigiditate musculară, tremor ÅŸi lentoare în miÅŸcări. Alte simptome variaza de la pacient la pacient ÅŸi pot include discurs calm, monoton sau lent, dificultăţi la înghiÅ£ire, probleme la mers, amestecare, o schimbare a tranzitului intestinal, urinare lenta, transpiraÅ£ie excesivă sau salivare. Simptomele sunt adesea limitate la o parte a corpului. Diagnosticul este, uneori, asistat de o analiză a descrierii mainii pacientului, care poate arăta dovezi de tremor.

 

Cum se pune diagnosticul de Parkinson

 

Parkinsonul are un diagnostic clinic. Nu există nici un test de laborator, CT sau RMN pentru a pune diagnosticul. Pentru a face un diagnostic corect, este nevoie ca un medic calificat să facă o istorie detaliata si un examen fizic detaliat al pacientului. Există 4 semnele clinice principale în Parkinson:

 

1) bradichinezie sau lentoarea în miÅŸcări

2) dezechilibru postural, instabilitate la mers

3) rigiditate sau senzaţie de greutate

4) tremor la repaus

 

Pentru a pune un diagnostic precis al bolii Parkinson, pacientul trebuie să aibă 3 din cele 4 semnele distinctive ale acestei tulburări. Trebuie remarcat faptul că o treime din toÅ£i pacienÅ£ii  cu Parkinson nu au tremor. Reciproca este adevărată: nu tot ceea ce tremura este boala Parkinson. Parkinson este o constelatie de simptome, un sindrom care impune ca medicul să fie familiarizat cu prezentarea clinica a acestei boli. PacienÅ£ii cu Parkinson au o expresie facială caracteristică.

 

Tomografia computerizata (CT) ÅŸi imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) a creierului la pacienÅ£ii cu Parkinson par a fi normale. Aceste tehnici pot fi utile în identificarea simptomelor secundare ale bolii, cum ar fi tumorile ganglionilor bazali, patologie vasculară ÅŸi hidrocefalie. RMN-ul este insa util în diferenÅ£ierea parkinsonismului tipic si atipic, dar sunt necesare mai multe cercetări în acest domeniu. Radiotrasorii PET ÅŸi SPECT pot fi folositi pentru măsurarea activităţii neuronilor dopaminergici în ganglionii bazali. O activitate dopaminergica redusă in neuronii ganglionilor bazali poate fi un indiciu pentru această tulburare.

 

Ce tratament exista pentru Parkinson

 

În momentul de faţă nu există niciun tratament clar pentru boala Parkinson, insa medicamentele, intervenÅ£iile chirurgicale ÅŸi gestionarea multidisciplinara pot ajuta pacienÅ£ii pentru a supravieÅ£ui cu aceasta boala. Cele mai promitatoare medicamente utilizate pentru a vindeca simptomele motorii sunt agoniÅŸtii de levodopa, dopamina ÅŸi inhibitori MAO-B. Aceste medicamente sunt prescrise, în general, in faza bolii asociate. În termeni generali, două etape de medicamente sunt identificate. În faza iniÅ£ială, pacientul cu Parkinson dezvoltă unele handicapuri, pentru care necesită tratament farmacologic, iar  în a doua fază pacientul dezvoltă simptome motorii legate de utilizarea de levodopa. Tratamentul în faza iniÅ£ială are drept scop minimizarea efectelor adverse care au rezultat din activitatea dopaminergica excesiva. Inceperea tratamentului cu levodopa poate fi amanata prin folosirea altor medicamente cum ar fi agoniÅŸti dopaminergici ÅŸi inhibitori MAO-B. Aceste medicamente pot întârzia debutul de diskinezie. A doua fază de medicamente are drept scop reducerea fluctuaÅ£iilor care au rezultat ca urmare a tratamentului. Când medicamentele nu reuÅŸesc să dea rezultatele dorite, atunci se recurge la chirurgie ÅŸi alte metode profunde de stimulare a creierului.

 

Cu putin timp în urmă, un diagnostic de parkinsonism era ca o condamnare pe tot parcursul vieÅ£ii. Insa acum parkinsonismul a devenit o stare foarte tratabila, ÅŸi mulÅ£i pacienÅ£i sunt capabili să funcÅ£ioneze în mod normal, pentru mai mulÅ£i ani.

 

 

Din moment ce cauza bolii este încă necunoscuta, tratamentul are ca scop ameliorarea simptomelor. Tratamentul consta, de obicei, de terapie cu medicamente, terapie fizică ÅŸi utilizarea dispozitivelor (cum ar fi o maÅŸină de scris, în loc de a scrie de mana, sau un amplificator de discurs), care să permită pacienÅ£ilor să ducă o viaţă productivă. Tratamentul implică încercare ÅŸi eroare, ÅŸi atât medicul cat si pacientlu trebuie sa persevereze într-o încercare de a găsi cea mai bună combinaÅ£ie individuala de medicamente ÅŸi doze. Tratamentul medicamentos, de obicei, presupune alimentarea creierului cu neurotransmitatorul lipsă, dopamina. Aceste medicamente sunt denumite precursori ai dopaminei. Unii pacienÅ£i reacÅ£ionează cel mai bine atunci când acetilcolina excesiva este inhibată prin utilizarea de medicamente anticolinergice.

 

Remediu naturist pentru Parkinson cu produse Calivita

 

  • Extractul din fructul noni din compozitia Noni Lichid este de ajutor in tratarea dizabilitatilor comportamentale, precum Parkinson, Alzheimer, depresii, tulburari maniaco-depresive, tulburari obsesivo-fobice, insomnii etc.

 

  • Rhodiolin - creste nivelul serotoninei si dopaminei la persoanele care se confrunta cu situatii stresante, si, inacelasi timp, scade efectele componentelor partial nocive adica nivelul hormonilor glucocorticoizi (cortizol, glucocorticoid). Rhodiolin este un aliat de nadejde in caz de stres, dereglali psihice si afectiuni precum Parkinson, cchizofrenie sau insomnie.

 

  • Conenzima Q10 este indispensabila pentru o desfasurare normala a proceselor biologice si biochimice ale organismului uman. Este o sursa de energie a celulelor si a intregului organism, de aceea lipsa ei duce la dereglarea unor procesele bilogice de la nivelul celulelor provocand diverse tulburari in functionarea organismului, cum ar fi  hipertensiunea arteriala, insuficienta cardiaca, afectiuni neurodegenerative si numeroase altele. Coenzime Q10 sublingual poate fi folosita cu rezultate pozitive in afectiuni psihiatrice, cu precadere in Parkinson, Alzheimer si schizofrenie.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Parkinson

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid277.00 Ron1-1-1946 mlDetalii Produs
2. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
3. Coenzime Q10 sublingual103.74 Ron1-1-130 tablete = 13.7gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni
tremur usorSenzatia apare, de obicei, la un deget sau atunci cand mana este in repaus. In mod normal, mana se va agita ritmic. Tremuratul constant poate fi si simptomul altei conditii.

0 recenzii pentru Parkinson

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 1 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.