Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist pentru Parazitoza intestinala

Despre afectiune


Schema de tratament naturista recomandata pentru Parazitoza intestinala

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPret Mod de administrareCompozitie
1. Garlic Caps 65.89 Ron 0-1-1 dupa masa, 15 zile/luna; minim trei luni 100 capsule gelatinoase = 68.5 g Detalii Produs
2. Meal Time 130.90 Ron 0-1-1 dupa masa, 15 zile/luna; minim trei luni 100 tablete masticabile = 67 g Detalii Produs
3. Oregano Oil 94.09 Ron 0-10 picaturi - 10 picaturi dupa masa, 15 zile/luna; minim 3 luni 30 ml Detalii Produs
Total 290.88 Ron
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Descriere Tratament Naturist

Ce sunt paraziti intestinali?

La om, trei tipuri de paraziti intestinali pot trăi în intestine mici si mari: viermii plati, viermii nematozi (rotunzi) si protozoarele. Anumite tipuri rămân în intestine, iar ceilalte călătoresc în afara intestinelor si invadeaza alte organe. Unele sunt atat de mici incat pot fi văzute numai sub un microscop, altele pot fi foarte lungi. Cei mai multi viermi plati şi rotunzi se dezvolta in corpul uman şi îşi depun ouăle acolo. Ouăle trec apoi din corp prin fecale (sau miscarile intestinului), si pot infesta si alte persoane.

Paraziti intestinali există în întreaga lume. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimeaza ca 3,5 miliarde de oameni din intreaga lume sunt infestati cu un anumit tip de parazit intestinal, şi 450 de milioane dintre ei sunt bolnavi ca un rezultat. Copiii sunt cel mai frecvent infectatei cu acesti paraziti.

Paraziti intestinali sunt mai răspânditi în zonele cu salubritate saraca si sunt mai frecventi în ţările tropicale în curs de dezvoltare de pe continentele Africa, Asia şi America de Sud.

 

Cum se raspandesc parazitii intestinali?

 

Paraziţii intestinali pot fi achiziţionati în mai multe moduri. Unii paraziti pot trăi în sol pentru perioade lungi de timp. Eile pot pătrunde în organism prin piele sau în cazul în care solul contaminat este ingerat accidental. Parazitii traiesc si in alte animale, cum ar fi porcii şi vacile. Oamenii pot deveni infestati cu acestia prin consumul de carne insuficient gatita sau consumul de lapte nepasteurizat (lapte care nu a fost prelucrat la caldura pentru a ucide parazitii si bacteriile).

Ouăle unor paraziti intestinali trec prin tractul gastro-intestinal şi în fecale unei persoane infestate. Paraziti se pot apoi raspandi la alte persoane prin contact neintentionat cu fecalele. În funcţie de tipul de parazit, o persoană poate deveni infestata prin atingerea gurii după contactul cu materiile fecale care conţin organismul (atunci când schimbă un scutec sau spala rufele, de exemplu) sau cu o zonă contaminată. Paraziţii se pot răspândi atunci cand o persoana consuma alimente contaminate (cum ar fi fructe sau legume nespalate, care pot transporta paraziti de la sol sau de la oamenii care le-au manipulat) sau apa contaminata cu fecale. Înotul în apă contaminată, de asemenea, poate duce la infestarea cu anumiti paraziti.

Infestările parazitare intestinale  de multe ori apar în focare, atunci când mai multe persoane au simptome în acelaşi timp. Acest lucru se intampla în special în cazul în care mulţi oameni vin în contact cu aceeaşi hrană sau apa contaminate.

 

Bolile parazitare intestinale comune

 

Prevalenţa înaltă a infestării intestinale la copii şi adolescenţi în ţările în curs de dezvoltare reprezintă o provocare serioasă pentru personalul medical. Infestarea cu mai multi paraziti, aşa-numita parasitizms multiplu, este des întâlnita. Diferitele grade de malnutriţie de proteine ​​de energie este o componentă importantă a tabloului clinic.

Paraziti intestinali cauzeaza morbiditate si mortalitate semnificative. Bolile cauzate de Enterobius vermicularis, giardia lamblia, Ancylostoma duodenale, Necator americanus si Entamoeba histolytica sunt printre cele mai des intalnite.

Oxiuroza - E. vermicularis, sau oxiurii, provoacă iritaţii şi tulburări de somn. Diagnosticul se poate face folosind "testul cu banda de celofan." Tratamentul include mebendazol şi igiena de uz casnic.

• Giardioza provoaca greata, varsaturi, sindrom de malabsorbtie, diaree si pierderea in greutate. Ovulele in scaun şi studiile parazitare sunt metodele de diagnostic. Tratamentul include metronidazol. Tratarea apelor folosite, spalarea pe maini corespunzătoare şi consumul de apă îmbuteliată pot preveni infestirea.

• A. duodenale şi N. americanus sunt viermi cu carlig care cauzeaza pierderea de sange, anemie, pica, si disconfort. Găsirea de ouă în fecale este metoda de diagnostic. Tratamentele includ albendazol, mebendazol, pyrantel pamoate, suplimente de fier şi transfuzie de sânge. Măsurile preventive includ purtarea de incaltaminte şi tratarea canalizarii.

• E. histolytica poate provoca ulceraţii intestinale, diaree cu sânge, scădere în greutate, febră, obstrucţie gastro-intestinală şi peritonită.

• Amoeba poate provoca abcese in ficat, care poate duce la ruptura în spaţiul pleural, peritoneu sau pericard. Testele serologice si de scaun, biopsia, studiile de bariu si imagistica ficatului au meritul de diagnostic. Terapia include amebicid luminal şi ţisular pentru a ataca ambele etape de ciclu de viaţă. Metronidazolul, clorochina si aspiratia sunt tratamente pentru abces hepatic. Salubritatea atentă şi utilizarea de produse alimentare curăţate şi apa îmbuteliată sunt masuri preventive.

Amoebiaza (dizenterie amoebiana) este o infectie parazitara care provoaca boala intestinala. Transmiterea are loc prin consumul de alimente, care este contaminat cu fecale de la o persoană infectată sau apă potabilă care conţine chisturi amoebice. Transmiterea are loc, de asemenea, sexual prin contact fecal / oral. Ratele de infectare sunt mai ridicate în zonele în care salubritatea este slabă.

Angiostrongiloza (limbricii) este o infectie parazitara constatata mai ales in randul persoanelor care mananca melci, creveti, crabi, legume contaminate de mucoasa de melci, melci de terenuri infectate sau melci acvatici.

• Ascaridiaza (viermi rotunzi, Ascaris lumbricoides), este o boala intestinala cu viermi intestinali. Calea principală de infectare este prin ingestia de ouă de la sol contaminat sau legume.

• Trichiuriaza (viermi bici,Trichuris trichuria, Trichuris vulpis) este a parazitoza intestinala la oameni, care afectează în primul rând copiii. Acestia se pot infecta în cazul în care ingera sol contaminat cu ouale acestor viermi bici. Unele focare au fost marcate de legume contaminate (din cauza contaminării solului). Cel mai frecvent sunt întâlnite în ţările cu climat cald, umed.

 

Cum sunt diagnosticate bolile parazitare intestinale?

 

Medicii folosesc mostre de fecale pentru a diagnostica boli parazitare intestinale. Materiile fecale sunt examinate pentru probe de paraziţi, cum ar fi ouă, larve sau adulţi. Probele de sânge pot fi luate pentru a verifica  prezenta anticorpilor la paraziţi specifici, iar medicii pot utiliza un instrument medical numit endoscop  pentru a examina infectia intestinelor.

Pentru a detecta oxiurii, de multe ori medicii solicita ca pacienţii să foloseasca un "test de banda." Pentru acest test, pacienţii aplica o bucata de banda transparentă pe pielea din jurul anusului, dimineaţa devreme, după ce viermele a pus ouale. Banda este îndepărtata şi examinata la cabinetul medicului pentru a indetificata prezenta de orice ouă care ar putea fi lipite de ea.

 

Cum sunt tratate bolile parazitare intestinale?

 

Unele cazuri necesita un tratament puţin sau deloc, precum şi paraziţii în cele din urmă dispar de la sine. Persoanele cu diaree şi alte semne de boli parazitare intestinale ar trebui să discute cu un medic dacă simptomele lor dureaza mai mult de câteva zile.

Medicamentele utilizate pentru a trata bolile variază în funcţie de tipul de infecţie. Medicii pot folosi antibiotice sau medicamente antiparazitare. În majoritatea cazurilor, pacientii pot rămâne la domiciliu şi să isi menţină un program normal. Copiii trebuie să rămână sub ingrijire până cand sunt tratati în mod adecvat şi nu mai pot răspândi infecţia. În timp ce se recupereaza, pacientii sunt sfatuiti sa bea multe lichide pentru a evita deshidratarea . Medicamentele antidiaree nu sunt recomandate, deoarece aceasta pot ţine paraziţii în organism mai mult timp. Mai multe cazuri severe pot necesita tratament în spital.

În majoritatea cazurilor, pacienţii care au simptome ar trebui să se simtă mai bine în decurs de 1 până la 2 săptămâni, deşi ar putea dura inca câteva săptămâni înainte ca mişcările intestinale sa revina complet la normal.

 

Complicatii medicale

 

Deshidratarea este cea mai frecventa complicatie generala a infectiilor parazitare intestinale. Sugarii si copiii mici sunt deosebit de vulnerabili la probleme de deshidratare şi de nutriţie atunci când devin infectati. La persoanele cu sistem imunitar slab (cum ar fi persoanele în curs de chimioterapie), sugari şi vârstnici, aceste infectii pot fi fatale.

Simptomele din stadiu  tarziu de infestare cu viermi cu carlig sunt un abdomen mărit şi diaree. Viermii pot trăi până la 15 ani în corpul uman, iar femelele pot să depuna 10.000 pana la 25.000 de ouă în fiecare zi. În cazurile severe, numarul de paraziti poate creşte atât de mult încât intestinele devin blocate.

Unele infectii cauzeaza complicatii specifice: amoebiaza poate afecta ficatul, plamanii si creierul, paraziti care migrează prin plamani pot provoca dificultăţi de respiraţie, iar infestările cu viermi cu carlig pot provoca anemie si malnutritie, care pot afecta creşterea şi dezvoltarea copiilor.

 

Masuri preventive

 

O buna igiena este cea mai bună apărare împotriva paraziţilor intestinali. Aceasta include spalarea frecventa şi aprofundată a mainilor, mai ales după schimbarea scutecelor, după ce se merge la baie şi înainte de manipularea alimentelor.

Medicii recomanda ca persoanele care călătoresc în ţările nedezvoltate sa bea şi sa se spele pe dinti cu apa imbuteliata, si sa evite consumul de fructe si legume crude, produse alimentare de la vânzătorii ambulanţi, şi produse lactate nepasteurizate. În plus, toate produsele alimentare trebuie gatite până când paraziţii sunt ucisi de aburul fierbinte. Întotdeauna trebuie sa se poarte incaltaminte şi sa se evite inotul în corpuri de apă proaspătă, cum ar fi iazurile, râurile si lacurile, pentru a reduce riscul de contact cu solul şi apa contaminate.

 

Produse naturiste Calivita utile in parazitoza intestinala

 

- Extractul de usturoi din Garlic Caps are efect de antibiotic natural, eficient in combaterea unor microorganisme precum Stafilococul, E.Coli, Proteus Pseudomonas, Candida albicans, virusul herpetic. De asemenea contribuie la imbunatatirea digestiei, creste apetitul si combate durerile gastrice.

- Enzimele digestive Meal Time sunt benefice in procesul de digestie si eliminarea simptomlor neplacute la nivelul intestinelor din diferite motive.

- Oregano Oil are efect de antibiotic natural cu proprietati antimicotice, antifungice, antimicrobiene si antiparazitare, care ofera protectie impotriva unor bacterii precum Salmonella, Escherichia coli, Staphylococcus aureus si Klebsiella pneumoniae. De asemenea, are un efect puternic de deblocare al parazitilor intestinali giardia.


 

Daca aveti intrebari sau doriti detalii pentru acest tratament, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea:

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

 

Opinii si recenzii

Adauga opinia ta despre acest tratament

Ajuta-ne sa imbunatatim tratamentele publicate cu opinii proprii.

*   = 4 + 4
Toate campurile sunt obligatorii.