Palpitatii

Descriere Remediu Naturist

Palpitatiile sunt senzatii neplacute de bătăi neregulate şi / sau puternice ale inimii. Cei mai mulţi oameni care se plang de palpitatii, le descriu ca batai puternice care dau senzatia ca inima "sare" o bataie (caracterizate printr-o pauză, de multe ori urmata de un ritm deosebit de puternic), sau ca perioade de bătăi de inimă rapide şi neregulate.

 

Care sunt semnele si simptomele Palpitatiilor

 

Simptomele palpitaţiilor cardiace se pot simti ca:

 

• batai de inima puternice

• batai de inima neregulate

• batai de inima prea rapide

• batai de inima pompate mai greu decât de obicei

 

Se pot simti palpitatii in gat sau ceafa, precum si in piept. Palpitaţiile cardiace pot aparea atat in perioada activa cat si in cea de odihnă, si indiferent dacă se sta în picioare, aşezat sau culcat.

 

Palpitaţiilecare sunt rare si care dureaza doar câteva secunde, de obicei, nu necesită nicio evaluare. Dacă exista o istorie de boli de inima sau palpitaţii frecvente, se solicita consult medical. Medicul poate sugera teste pentru monitorizarea inimii pentru a vedea dacă palpitaţiile sunt cauzate de o problemă mult mai gravă a inimii. Se solicita asistenţă medicală de urgenţă în cazul în care palpitatii sunt însoţite de:

 

• durere în piept sau disconfort

• leşin

• scurtarea severă a respiraţiei

• ameteli severe

 

Care sunt cauzele palpitatiilor

 

Unele persoane cu palpitatii nu au boli de inima sau ritmuri cardiace anormale, iar motivele pot fi necunoscute. La alte persoane, palpitaţiile sunt rezultatul unui ritmul cardiac anormal (aritmii).

 

• Aritmiile se referă la batai de inima care sunt prea lente, prea rapide, neregulate, sau prea devreme.

• Aritmiile rapide (mai mult de 100 de batai pe minut), se numesc tahicardie.

• Aritmiile lente (mai putin de 60 de batai pe minut), sunt numite bradicardie.

• Ritmul cardiac neregulat este numit fibrilatie.

• Atunci când o singura bataie a inimii are loc mai devreme decat in mod normal, aceast fenomen poarta denumirea de contracţie prematură, care provoca o senzaţie de bataie a inimii fortata.

• Anomalii în atrii, ventricule, şi sistemul electric [nodul sino-atrial (SA), şi nodul atrio-ventricular (AV] al inimii pot duce la aritmii care pot cauza palpitatii.

 

Contractiile premature sunt batai izolate, care apar mai devreme decat se astepta. Contractia prematura este urmată de o pauză, deoarece sistemul electric al inimii se "reseteaza". Contracţia de după pauză este de obicei mult mai puternica decât contractiile normale. Cele mai frecvent pacienţii percep aceste contractii mai puternice ca palpitaţiile.

 

Uneori, palpitaţiile cardiace sunt cauzate de o tulburare de panica. Persoanele care sufera de anxietate sau de tulburări de panică pot experimenta batai neregulate ale inimii. Acestea sunt de fapt cauzate de reactia organismului într-o situaţie stresantă si pot aparea oricand. Atacurile de panica nu au consecinte grave, insa devin periculoase in momentul in care produc palpitatii cardiace  frecvente. Oamenii care se confrunta cu atacuri de panica ar trebui să consulte un terapeut pentru a genstiona conditia.

 

Anemia este una dintre cauzele de palpitaţii cardiace. Este o condiţie în care în hemoglobina din sânge nu transportă în mod corespunzător oxigen in zona sistemului nervos. Acest lucru se întâmplă atunci când organismul nu dispune de suficient fier. Aceasta boala poate fi vindecata prin luarea de suplimente de fier în mod regulat şi prin consumul de alimente sanatoase. Dacă nu este tratată, anemia se poate transforma într-o boală de sânge mult mai gravă.

 

O alta cauza a palpitaţiilor o reprezinta unele probleme cardiace. Un exemplu în acest sens este aritmia(mentionata mai sus) , o condiţie în care inima bate frecvent şi în mod diferit. O altă problemă face referire la valvele inimii. Dacă acestea nu sunt deschise sau închise în mod corespunzător, pot cauza palpitatii, iar daca conditia nu este tratat corespunzator pot aparea probleme mult mai complicate.

 

Palpitatiile inimii pot fi cauzate si de:

 

• Stres, deprersie, frica

• Cafeina

• Anumite medicamente, inclusiv cele utilizate pentru a trata boli tiroidiene, astm, hipertensiune arterială sau probleme cardiace

• Cocaina

• Pastile pentru dieta

• Exerciţii fizice

• Febră

• Hiperventilatie

• Niveluri scăzute de oxigen în sânge

• Afectiuni ale valvei aorte, inclusiv prolapsul de valva mitrala

• Nicotina

• Tiroida hiperactivă

 

Ce este o bataie a inimii normala ?

 

Inimă normală a unui adult are batai regulate in repaus, cu o rată medie de 60-100 de ori pe minut.

 

Ritmul cardiac( cat de repede bate inima) este reglementat de viteza semnalelor electrice care provin de la stimulatorul cardiac al inimii, nodul SA. Semnalele electrice produse nodul SA ajung in atrii şi provoca contractarea acestor două camere superioare ale inimii, furnizand sânge în camerele mai mici ale inimii, numite ventricule. Aceste semnale electrice trece apoi prin nodul AV pentru a ajunge la ventriculi. Semnalele electrice care ajung în ventricule cauzeaza contractarea acestor camere, pomparea de sange la restul corpului, si generarea de impuls. Acest flux regulat de energie electrică de la nod la nodul AV la nodul SA cauzeaza o contracţie regulată a muschiului inimii , cunoscuta ca bataie "sinusala". În repaus, viteza semnalelor electrice provenite de la nodul SA este lenta, astfel, inima bate încet. In timpul exercitiilor sau excitarii, viteza semnalelor de la nodul SA creste si bataile inimii se accentueaza.

 

Tahicardia care apare din cauza unei arderi rapide in nodul SA se numeste tahicardie sinusală. Tahicardia sinusală este de obicei o contractie rapida a unei inimi normale care răspunde la o stare de stat sau de boală. Aceasta poate cauza palpitatii. Cauzele tahicardiei sinusală includ durerea, febra, excesul de hormon tiroidian, efort, entuziasm, nivel scăzut de oxigen în sânge (hipoxie), cofeina şi drogurile, cum ar fi cocaina şi amfetaminele. În aceste condiţii, tahicardia sinusală reprezintă raspunsuri  ale inimii "normale" in stare de stres şi de stimulare, şi nu reflectă bolile de bază ale muschiului inimii, valvelor inimii şi sistemului de conducere electric. La unii pacienti, cu toate acestea, tahicardia sinusală poate fi un simptom de insuficienţă cardiacă sau de boli ale valvelor cardiace.

 

Cum sunt evaluate palpitatiile?

 

Primul pas in evaluarea pacientilor cu palpitatii este de a determina daca simptomele sunt cauzate de aritmii. Deoarece tratamentul diferitelor tipuri de aritmii poate fi diferit, este de asemenea important sa se determine tipul de aritmii implicate. Deoarece aritmiile pot fi legate de o boala a valvelor inimii, musculaturii inimii sau a arterelor coronare, sunt adesea efectuate teste pentru a exclude anomaliile cardiace. De asemenea se efectueaza teste de sange pentru a masura nivelul de sodiu, potasiu, calciu, magneziu, nivelul hormonilor tiroidieni şi nivelul de medicamente (cum ar fi nivelurile de digoxină).

 

Testele pentru aritmii includ electrocardiograma de repaus (EKG), monitorizarea ritmului pe o perioada de 24 de ore (Holter) şi un test de efort pe banda de alergat.

 

Cum sunt gestionate palpitaţii?

 

Palpitaţiile neasociate cu aritmii si bolile de inima nu necesita tratament specific. Pacienţii sunt adesea sfătuiţi sa reduca stresul emoţional şi sa-si monitorizeze simptomele.

 

Palpitaţiile rezultate din contractii premature (PAC şi PVC) de multe ori nu necesita niciun tratament specific. Frecvenţa contractiilor premature poate fi redusa prin reducerea stresului, renuntarea la fumat, reducerea consumului de cofeina si alcool. Nivelurile ridicate de adrenalina din sange pot duce la contractii premature, în timp ce reducerea stresului ajuta la scaderea nivelului de adrenalina din sange. Pentru pacienţii cu palpitatii persistente si contractii premature, medicamentele beta-blocante pot fi folosite pentru a bloca efectul adrenalinei asupra inimii, reducand astfel contractiile premature.

 

Remediu naturist pentru palpitatii cu produse Calivita

 

Stresul, depresia si emotiile puternice sunt pricipalii factori cauzatori de aritmie si alte afectiuni ale inimi care provoaca palpitatii cardiace. Rhodiolin este un supliment alimentar pe baza de plante adaptogene si zinc efinciente in elimarea depresiilor si reducerea stresului asupra inimii. Intareste sistemul imunitar, restabileste actiunea sistemului nervos, echilibreaza nivelul de adrenalina, creste nivelul serotoninei si dopaminei la persoanele expuse stresului si normalizeaza aritmia.

 

Substantele active din compozitia suplimentului alimentar Mega Protect 4Life reduc starile de oboseala, ofera o stare generala de bine, si mai ales, rezistenta fizica si psihica.

 

Calciul si magneziu sunt doua mineral indispesabile pentru organismul uman, cu un rol deosebit pentru sistemul osos si nervos. Strong Bones 100 este un supliment natural pe baza de calciu si magneziu intr-un raport echilibrat de 2 :1 pentru o eficienta sporita.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Palpitatii

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Rhodiolin161.00 Ron1-0-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
2. Mega Protect 4Life117.18 Ron1-1-090 tablete = 88.2 gDetalii Produs
3. Strong Bones 10068.26 Ron1-1-0100 capsule = 128 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni
durere toracica
ameteala
dispnee

0 recenzii pentru Palpitatii

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 8 + 3

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.