Oboseala

Descriere Remediu Naturist

Oboseala este un simptom comun pecare toată lumeailtrăieşte la un moment dat în viaţa lui. Aproximativ 20% dinpopulatieexperienteazaobosealacontinuacare interferează cu viaţa lor de zi cu zi.Din ce in ce maimulte persoanese prezintala spitale,birouri de medici şi clinicicu oboseala ca simptom principal. Există atât de multe cauze ale oboseliiincat identificarea cauzei exactepoate fi uneori lunga şi incerta. În plus faţă de aspectelevieţii de zi cu zi, medicamentele,bolile, condiţiile şi tulburări fizice şi psihologice pot provoca simptome de oboseala. Obosealagenerală poatefi tratatacuajutorulremediilor deacasă, odihnă şi relaxare,insa, dacă simptomele nu seamelioreazaîntr-o săptămână cel mai bineestesaseconsulte unmedic pentru a determina dacă există un motiv de bazăcare poate fi cauza oboselii. Aici este o listă a celor mai comune cauze de oboseală şi de recomandări cu privire la modul în care ar trebui săseprocedeze.

1. Extenuarea - Supraefortulfizic, mentalsi emotional poate provoca oboseala. 60-80 de ore de lucrupe saptamananu dausuficient timp pentru odihnaşi recuperareînainte de a reveni din noula munca. Oamenii au nevoie deuntimppersonalsuficient între momentul în care părăsesc locul de muncă şicandse vor întoarce la muncă. Acest lucru permite relaxare mentală şi fizică şi reduce stresul. Cel mai bun mod de a reducesupraefort este de a menţineun program rezonabil lalocul de muncă, precum si un program personal rezonabilpentru a permite relaxarea.

2. Lipsa de somn - O lipsade somnregulatscadenivelul deenergie şi capacitatea mentala. Somnulîntinereşte sistemului imunitar, sistemul nervos, muscular şi osos. Relaxati-vamintea si trupul pentru a putea să funcţionati pe deplin la un nivel optim. Lipsade somn provoacă o creştereasomnolenţeişi oboseliiîn timpul orelorde activitate.Este nevoie de un somn consistent, adecvat (6-8 ore) siregulat in fiecare noapte pentru a reduce oboseala.

3. Lipsa de exercitiu - Inactivitatea permite muschilorsase transformein grasime,crescandriscul de obezitate. Cu perioade mai lungi de inactivitate, metabolismul incetineste. Acest lucru înseamnă că organismul arde mai putine calorii pentru asemenţine,siprin urmare, provoacă simptome dedisfuncţii, cum ar fi oboseala. Exercitarea susţine forţasimenţinereamusculara, prin urmare, metabolismulfunctioneaza la o rata mai mare dearderedemai multe calorii. Deşi exerciţiul fizicnu pare distractiv pentru cea mai marepartea populaţiei, chiarsi30 de minute de activitate pe zi vorajuta laprevenireaoboseliisila un risc mai micde obezitate.

4. Dieta săracă - În societatea de astăzi există un restaurant fast-food la fiecare colţ. Suntem bombardati cu reclame, anunturi sicampaniipentru alimente procesate bogate in grăsimi sizahăr. Chiar daca aceste alimente sunt delicioase şi există acces uşor la ele, sunt foarte rele pentru sănătateşi nu oferă organismului elementelenutritive adecvate de care are nevoie pentru a-sisusţine funcţia.Un regim alimentar bine echilibrat este format din proteine, carbohidrati, fructe, legume şi grăsimi sănătoase. Fără toate aceste componente cheie, organismul nu poate funcţiona optim şi obosealase poate instala.

5. Deshidratarea - Organismele noastre sunt realizate aproximativ 70% din apă.În fiecare zi ne pierdem apa prin transpiratie, respiratieşi urinare. Prin urmare, este necesar sărealimentam constant organismul cu apaîn fiecare zi. Cândsesimtesetea, este un semn ca organismul este deshidratat. Esterecomandat sase bea 8 paharede apa pe zi, suficient pentru a menţine organismul sa functioneze adecvat.

6.Stresul - Din păcate, nu există nicio cale dea ocoliistreslu, fie că este vorba de şcoală, muncă, familie, bani, sau chiarde economie. Obiectivul este de a reduce cantitatea de stresdinfiecare zi. Desi o cantitate mică de stresnepoate motiva de fapt, să facem lucrurilemai bine, stresul excesiv,de fapt epuizeaza energia corpului şi rezervelenutritive,cauzandsimptome de oboseala si altesimptome. Yoga, meditaţia, masajul, exerciţiilefizice şi tehnicilede management al stresului sunt cateva modalitati de reducere a stresului pe o bază de zi cu zi pentru a vă relaxa mintea şi corpul.

7. Depresia - Sentimentele de tristeţe copleşitoare şi de singurătate potconsuma viaţa cuiva. Depresia nu este doar o tulburare psihologica,cide asemenea, se prezintă în moduri fizice, cum ar fi tulburări de concentrare, oboseala, dureri de cap, lipsa de motivaţie şi pierderea poftei de mâncare.Un psihiatrupoate diagnosticaşi prescrie medicamente pentru tratamentul depresiei. În plus, psihologii sunt beneficipentru consiliere psihologică, de asemenea, cunoscutasub numele de psihoterapie.

8. Plictiseala - Plictisealaintervineatunci cândnepercepemmediul plictisitor, neinteresant. În mod normal, aceasta include perioadele de inactivitate şi de lipsa de stimulare. Inactivitate determină metabolismul să scadă, ceea ce încetineşte sistemul nervos autonom (bataile inimii, fluxul de sange, de respiraţie, toate organele carefunctioneazaîn mod automat).De-a lungul timpului se poate instala obosealadin cauzanivelului scazut de energie, deoarece organismul arde mai puţine calorii. Pentru a rămâne concentrati si aface lucruri carevaplac,tineti la indemanaocarte, revistă sauorice altceva care va mentine atentia atuncicandvasimtitiplictisiti.

9. Răceala şi gripa - Raceala si gripa penetreazasistemul imunitar lasand corpul sensibilla boli. Infecţia, bacteriile si virusiiscurgorganismul de substante nutritive valoroase. Oboseala este unul din cele mai multe simptome de raceala sau gripa. Asiguraţi-vă că pentru a lua toate vitaminele pe o bază de zi cu zi, spălaţi-vă bine mâinile, betimulte lichide, alimentati-va corespunzatorşibeneficiati demultaodihnă pentru a menţine sistemul imunitar puternic.

10. Cafeina - Deşi cafeina poate fiun ajutor increşterea nivelului de energie, prea multa cafeina poate avea efectul opus. Atunci când este consumatarata inimiisi tensiunea arterialacresc. Acest lucru poate provoca nervozitate. Întregul corp esteprogramatsalucrezepeste program din cauza cafeinei,putandprovoca oboseala. În plus, dacă aţi consuma cofeina pe zi, organismul se obisnuieste cu şoculpe careilprimeştedelacofeina. Dacă săriţi peste impulsul zinic alcofeinei, atuncivaveti simti lentt, obosiţi şi putetiavea chiar simptome de retragere. Limitati consumul de cafeina in fiecare zi.

11. Alergiile alimentare - Unii oameni au intoleranta la anumite tipuri de alimente. Atunci când aceste alimente sunt consumate,sunt greu de digerat, făcând organismulsă lucreze ore suplimentare pentru aleelimina din sistem. Acest lucru duce la simptome de oboseala. Eliminatialimentele care provoaca alergii alimentare şi adăugaţi-leîncet înapoi, până la revenirea simptomelor. Odată ce aţi găsit alimentelecarevaprovoaca oboseala le putetielimina complet din dieta.

12.Anemia - Anemia este o afecţiune în care organismulnu are suficiente celule rosiiin sange. Celulele rosii sunt importante, deoarece acestea oferă oxigen şi substanţe nutritivetuturortesuturilor si organelordin corp. Anemia, mai ales cea cauzata de undeficit de fier,este cauza principala a oboselii la femei. Fierul este necesar pentru a produce hemoglobina, o parte a celulelor rosii din sange care transporta oxigen. În timpul menstruatiei femeile pierd fier, determinand scadereaniveluluidinsânge.In cazul unui diagnostic deanemiecauzata de undeficit de fier, trebuie saseconsume mai multe alimente care contin fier, sau medicul poate recomanda un supliment de fier.

13. Tulburărilede somn - Tulburărilede somn, cum ar fi apneea de somn, insomnia sinarcolepsiacauzeazaoboseala datoritaîntreruperii de somn în timpul nopţii. Somnul este menit să fie neîntrerupt, pentru a permite organismului şi creieruluisa se recuperezeşisa se odihneasca. Întreruperile, chiar dacă nu sunt constientizate,cauzeazaprivarea de somn, care reduce claritatea mentală şi provoacă somnolenţă în timpul zilei. Modificarea stilului de viata,cum ar fi pierderea in greutatesi renuntarea la fumat poateajutain cazul apneelor in somn. Insomniaşi narcolepsianecesitao gestionareastiluluide viaţă şi medicamente,pentru aajutainaceste tulburari.

14. Hipertiroidismulsau hipotiroidismul - Tiroidiacontroleaza metabolismul în organism. O tiroida sub-activa incetineste metabolismul, ceea cene face să nesimţimlentişi obositi. O tiroida hiperactiva păstrează ore suplimentare de lucru,cauzandepuizareamagazinelorde energie provoacandrapid oboseala.

15. Diabetul zaharat - Diabetul este o boala care cauzeaza depozitareazahăruluiîn sânge. În mod normal, zahărluintrain celule pentru a fi convertitin energie.Atunci când zahărul rămâne în fluxul sanguin organismul nu primeşte energia de care are nevoie pentru a funcţiona, prin urmare, provoacă oboseală şi simptomele asociate ei.

16. Bolilede inimaBolile deinima slabescmuschii inimii,facand casarcinile normale de zi cu zisa fiemai greu de realizat. Sarcinile normaledevin mult mai dificile, iar persoana in cauzadevineslabita siobosit înaintecaactivitateasa fiefinalizata, deoarece inima este în imposibilitatea de a continuasapompezee sange, oxigen si nutrienti in tot corpullaorata normala.

17. Fibromialgia - Fibromialgia este un sindromdin ce în ce mai comunîn care oamenii experimenteaza pe termen lung sipe scara larga durere, sensibilitatesi oboseala. Fibromialgia este, de asemenea, asociatacu probleme de somn, dureri de cap, depresie, anxietatesi alte simptome.În acest moment nu există nicio cauza cunoscuta de fibromialgie,insa se poate prezentaîn tandem cu sindromul oboselii cronice, care în mod normalapare caooboseala severa si dureaza mai mult de 6 luni.

 

Produse naturiste Calivita pentru inlaturarea starii de oboseala

 

- Sucurilede fructe si mangostendin compozitiaZenThonicau un efect imunostimulator, revitalizant si anticancerigen. Este un tonic natural, revitalizantsi neuro-trofic.

-Mixtul devitamine, minerale si extract din plantedin compozitiaEnergy and Memoryeste conceputspecial pentru acombate in mod natural oboseala sistresul,dar si pentru acreste capacitatea de memorare si concentrare.

-Radacina de Gineng corean din compozitiaPanax Ginsengfortifica sistemul imunitar, regenereaza celulele, stimuleaza capacitatile intelectuale, sporeste forta fizica si spirituala si intarzie aparitia oboselii.

 


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Oboseala

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ZenThonic239.19 Ron1-1-0Lichid 946 mlDetalii Produs
2. Energy and Memory123.00 Ron1-0-090 tablete = 90 gDetalii Produs
3. Panax Ginseng82.00 Ron1-1-0100 tablete = 100 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Oboseala

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 2 + 8

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.