Nicturie copii

Descriere Remediu Naturist

O nevoie frecventa de a te ridica și merge la baie pentru a urina pe timp de noapte se numește nicturie. Aceasta diferă de enurezie, sau udarea patului, în care persoana nu se trezeste din starea de repaus, dar isi golește vezica urinara.

 

Definiția frecvenței urinare la un copil nu este bine stabilită. Cu toate acestea, se crede că un copil care are un aport de lichide normal și care merge de mai mult de 7 ori pe zi la baie are o frecventa urinara. Nicturia este definita ca necesitatea de a se trezi pe timp de noapte pentru a urina.

 

În funcție de aportul de lichide și producția de urină, copiii pot experimenta mai multe episoade de incontinenta pe timp de noapte, dar si a doua zi, ca urmare a oboselii și a unei capacitati scăzute de a se concentra.

 

Simptomele denicturie pot fi cauzate de hiperactivitatea muschiului detrusor în timpul fazei de umplere, care cauzează nevoia de urgență. Aceste contractii ale detrusorului sunt contracarate prin contractia voluntara a muschilor pelvieni, în încercarea de a amâna anularea și pentru a minimiza umezirea. Faza de anulare este, în esență normală, dar poate fi asociata cu o contracție puternică. Incontinenta urinara in copilărie la fete a fost remarcata a fi un factor de risc pentru simptome de incontinență urinară și severă la femeile adulte.

 

Istoria naturala a incontinentei urinare nu este bine înțeleasa. Mulți cred că aceasta conditie la copii este rezultatul unei întârzieri in maturizare și că rezolvă în timp. Această credință este în contrast cu teoria din spatele aceleiasi conditii la adulți, caz in care este considerata a fi cronica.

 

Cum functioneaza sistemul urinar?

 

Urinarea este o activitate complexă. Vezica urinara este un muschi sub forma unui balon care se află în partea cea mai joasă a abdomenului. Vezica urinara inmagazineaza urina, pe care apoi o elibereaza prin uretra, canalul care o transporta catre exteriorul corpului. Controlul aceastei activitati implică nervi, muschi, maduva spinarii si creierul.

 

Vezica urinara este format din doua tipuri de muschi: detrusorul, un sac muscular care stochează urina si se strange pentru a o goli, si sfincterul, un grup de muschi circulari în partea de jos a vezicii urinare, care rămân în mod automat contractati pentru a deține urina și se relaxazeaza în mod automat în cazul în care detrusorul se contracta pentru a permite urinei sa fie eliminate. Un al treilea grup de muschi aflati sub vezica urinara (muschii pelvieni) se pot contracta pentru a menține urina inapoi.

 

Vezica urinara a unui copil se umple până la un anumit punct, apoi în mod automat se contracteaza și se golește. Pe masura ce copilul devine mai in varsta, sistemul nervos se dezvoltă. Creierul copilului începe să primeasca mesaje de umplere de la vezica urinara și începe să trimită mesaje pentru impiedicarea goliriiautomate până când acesta decide că este timpul și locul potrivit.

 

Eșecurile în acest mecanism de control rezulta în incontinență. Motivele pentru acest interval de eșec incep de la unele simple pana la complexe.

 

Incontinenta se întâmplă mai rar după vârsta de 5 ani: Aproximativ 10 la suta la copii de 5ani, 5 la suta la copii de 10 de ani, si 1 la suta la 18 ani. Acesta conditie este de două ori mai frecventa la baieti decat la fete.

 

Simptomele de Nicturie

 

Persoanele sanatoase sunt de obicei în măsură să doarmă timp de cel puțin șase până la opt ore, fără a se trezi din somn pentru a urina. Cu toate acestea, persoanele care suferă de acest sindrom, se trezesc de mai multe ori pe timp de noapte pentru a urina. Acest lucru le poate perturba ciclul normal de somn si este unul din semnele majore ale nicturiei.

 

La o persoană cu această tulburare organismul produce o cantitate mare de urină în timpul somnului. Persoana consideră că este în imposibilitatea de a deține o cantitate mare de urină pe timp de noapte și este forțata să se trezească și sa urineze.

 

Cauzele de nicturie la copii?

 

Copiii cu vezici hiperactive au o nevoie de a urina mai des decât de obicei, deoarece muschii vezicii lor urinare au spasme incontrolabile. Muschii din jurul uretrei - tubul vezicii urinare prin care trece urina - pot fi afectati. Acesti muschi sunt meniti să împiedice urina sa părăseasca corpul, insa acestia nu pot fi controlati dacă vezica suferă o contracție puternică.

 

Infecțiile tractului urinar pot cauza o nevoie de a urina, deoarece tractul urinar devine inflamat si inconfortabil. Anumite condiții neurologice pot determina aceste simptome.

 

O alta cauza a vezicii hiperactive este o afecțiune numită  polakiurie, sau sindrom de urinare frecventă în timpul zilei. Copiii care au polakiurie urineaza frecvent. În unele cazuri, acestia pot urina la fiecare cinci până la 10 minute sau între 10 și 30 de ori pe zi. Această condiție este mai frecventă în rândul copiilor cu vârsta între 3 - 8 ani și este prezentă doar în timpul orelor de veghe. Momentan nu sunt prezente alte simptome. Medicii cred că polakiuria este legata de stres. De obicei, starea dispare după două până la trei săptămâni fără să necesite tratament.

 

Alte cauze de vezică hiperactivă la copii includ:

 

-consumul de cafeina, care crește producția de urină și poate cauza spasme musculare ale vezicii urinare

- consumul de ingrediente la care un copil poate fi alergic

- evenimentele care cauzează anxietate

- urinare infrecventă (detinerea de urina de prea mult timp)

- capacitatea mica a vezicii urinare

-anomalii structurale la nivelul vezicii urinare sau uretrei

-constipație

- evenimente sau experiente stresante

 

Enurezisul este legat de o vezica urinara hiperactiva la copii?

 

Da. Unele dintre aceleași condiții sau circumstanțe care cresc riscul de incontinenta pe timp de noapte - în combinație cu urinarea frecventă - rezulta în incontinenta si in timpul zilei. Aceste condiții și circumstanțe includ presiuni de la un scaun tare sau din alte cauze enumerate mai sus.

 

O alta cauza a incontinentei pe timp de noapte este legată de hormonul antidiuretic (ADH), pe care organismul il produce pentru a incetini productia de urina. Copiii tind să producă mai mult ADH pe timp de noapte, astfel încât exista o nevoie mai mica de a urina. În cazul în care organismul nu produce suficient ADH, producția de urină nu poate incetini si vezica urinara se poate supraumple, ceea ce duce la enurezis.

 

Cum este tratata hiperactivitatea vezicii urinare la copii?

 

În cele mai multe cazuri, copii depasesc de la sine problema unei vezicii urinare hiperactive. Pentru fiecare an după vârsta de 5 ani, numărul de cazuri scade cu 15%. Copilul poate să învețe să răspundă într-un mod mult mai rapid la semnalele organismului de a urina sau capacitatea vezicii urinare poate crește în timp. În plus, conditia poate ceda de multe ori atunci când evenimentele sau experiențele stresante s-au încheiat.

 

În cazul în care copilul nu depășeste condiția, tratamentele pot include antrenament pentru vezica urinara și medicație. În acest antrenament, copilul efectueaza anumite exerciții pentru a consolida și pentru a coordona muschii uretrei și vezicii urinare pentru a controla urinarea. Tehnicile suplimentare pentru a ajuta la depasirea urgentei in urinare includ:

 

- evitarea produselor cu cafeina sau de altă natură care pot încuraja vezica urinara hiperactiva

- folosind o anulare temporizata, sau o urinare pe un program - de exemplu, la fiecare două ore

- adoptarea de obiceiuri sanatoase de urinare, cum ar fi luarea de timp suficient pentru a urina si relaxarea muschilor in timpul urinarii

 

În cazul în care vezica hiperactivă este cauzata de o infectie a tractului urinar, medicul copilului poate prescrie antibiotice pentru a elimina infectia.

 

Dacă tu sau cineva din familia ta se confruntă cu simptome de nicturie, solicitati ajutor medical. Diagnosticul corect si tratamentul adecvat vă va ajuta să depasiti această condiție in scurt timp.

 

Suplimente naturiste Calivita de ajutor in nicturie

 

- Lion Kids C este un produs naturist creat special pentru copii, care contine vitamina C extrasa din macese. Aceasta vitamina este esentiala pentru organismul copilului in crestere, care trebuie sa faca fata multor situatii.

 

- Noni Liquid este un supliment natura; foarte bun in tratamentul tulburarilor de somn, de comportament, in eliminarea starilor de anxietate si depresie, dar si in intarirea sistemului imunitar, pentru a face fata infectiilor si bolilor.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Nicturie copii

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Lion Kids C38.16 Ron1-0-090 tablete masticabile = 81 gDetalii Produs
2. Noni Lichid236.00 Ron1-1-1946 mlDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Nicturie copii

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 3 + 5

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.