Nevralgii

Descriere Remediu Naturist

Nevralgia este durere în caile nervoase. În general, nevralgia nu este o boală în sine, ci un simptom al unui prejudiciu nervos sau o tulburare speciala. În multe cazuri, cauza durerii nu este cunoscuta. Persoanele în vârstă sunt cele mai sensibile, dar pot fi afectati oameni de orice varsta.

 

Aproape toata lumea va resimti o nevralgie usoara la un moment dat, dar aceste crize sunt de obicei temporare şi au tendinţa de a se uşura de la sine în câteva zile. Unele tipuri de nevralgie sunt de durată mai lungă, debilitante si atat de agonisante incat persoanele respective au o calitate a vietii sever redusa. Nevralgia de trigemen, o boala care afecteaza de obicei numai o parte a fetei, este declarata a fi una dintre cele mai dureroase conditii medicale. Nevralgiile pot fi gestionate cu medicamente si terapie fizica. Chirurgia este o opţiune, în unele cazuri rezistente.

 

Nevralgia de trigemen

 

Acesta este cel mai frecvent tip de nevralgie, de asemenea, cunoscut sub numele de tic dureros. Nervul trigemen furnizează diferite zone ale feţei, inclusiv obraji şi maxilarul. Nevralgia de trigemen este caracterizata prin socuri bruste de durere de fotografiere care afectează, de obicei, numai o parte a fetei. Uneori, o persoana experimenteaza durere pe ambele părţi ale feţei, deşi se poate simti alternativ. Durerea poate fi suficient de severa pentru a provoca spasme ale musculaturii faciale (TIC). Nevralgia de trigemen afecteaza activităţile de zi cu zi, cum ar fi spalatul dintilor sau rasul, aceste evenimente ducand aproape de. Chiar si o briza usoara pe fata poate declansa durerea. Cauzele cunoscute includ scleroza multipla sau tumori care preseaza nervii. Femeile de peste vârsta de 50 de ani sunt cel mai frecvent afectate.

 

Nevralgia occipitala

 

Iritarea nervului principal care merge de la partea din spate a craniului poate provoca nevralgii occipitale. Acest tip de durere de cap este plictisitoare, trepidanta şi localizata in partea din spate a capului. Durerea poate include, uneori, fruntea. Muşchii încordaţi sau ligamentele pot presă împotriva nervului, cauzand iritatii, inflamatii si dureri ulterioare. Alte cauze pot include infecţii virale, traumatisme la nivelul gatului sau postura proasta.

 

Nervii "ciupiti"

 

Termenul de nervi ciupiti descrie un tip de deteriorare sau rănire a unui nerv sau un set de nervi. Termenul este adesea folosit ca o fraza atotcuprinzatoare pentru leziuni rezultate din compresie, constrictie, sau intindere.

 

Simptomele includ amorteli, "înţepături", sau senzaţii de arsură, şi dureri radiante in afara zonei afectate. Unul dintre exemplele cele mai comune ale unui singur nerv comprimat este sentimentul de a avea un picior sau o mână "amortite".

 

La un moment dat, până la 40% din persoane esperimenteaza dureri cunoscute sub numele de sciatica, care apare atunci cand nervul sciatic este ciupit sau inflamat. Nervul sciatic este cel mai probabil afectat de dureri in partea de jos aspetelui.

 

În afară de sciatică, nervii ciupiti potduce uneori la alte condiţii, cum ar fi neuropatia periferica, sindromul de tunel carpian, sau cot de tenis (compresie a nervului ulnar la cot).

Gradul de leziuni nervoase poate varia de la pagube minore, temporare, la o stare mai permanenta. Diagnosticul precoce este important pentru a preveni deteriorarea în continuare sau complicatii. Afectarea nervoasa de acest gen este o cauza comuna de prejudiciu la locul de muncă.

 

Unii nervi frecvent comprimati sau "ciupiti" includ:

 

• nervul median (afectează senzaţiile în mână)

• nervul ulnar (se extinde în josul braţului dincolo de cot)

• nervul radial (de asemenea, se extinde în josul braţului)

• nervul femural (se extinde de la şold până la genunchi)

• nervii plantari (situati în picioare)

• nervul tibial (in gambă)

• nervii dintre discurile din coloana vertebrala

• nervul peronier (se intinde de-a lungul piciorului)

• nervul sciatic (situat în partea din spate a piciorului)

 

Cauzele de nevralgie includ:

 

• Anumite medicamente

Iritaţie chimică

• Insuficienţă renală cronică

• Diabetul zaharat

• Infectii, cum ar fi zona zoster, sifilis şi boala Lyme

• Porfiria

• Presiune asupra nervilor exercitate de către structurile din apropiere (de exemplu, tumori)

• Umflarea şi iritarea (inflamaţie)

• Traume (inclusiv chirurgie)

În multe cazuri, cauza este necunoscuta.

Nevralgia de trigemen este cea mai comuna forma de nevralgie. O nevralgie legata de, dar mai puţin frecventa, afectează nervul glosofaringeal, care oferă senzaţia in gât.

Nevralgie este mai frecventa la persoanele în vârstă, dar poate aparea la orice varsta.

 

Simptomele de nevralgie

 

• Alterarea funcţiei din partea corpului afectată din cauza durerii, sau slăbiciune musculară cauzată de autoafectarea nervului

• Sensibilitatea crescută a pielii sau amorţeală din zona afectată a pielii (senzaţie similara cu cea data de un anestezic local)

• Durere de-a lungul unui nerv specific

• Durere amplasată oriunde, de obicei, pe sau lângă suprafaţa corpului

Junghi, care vine şi pleacă (intermitent) sau durere constanta, ardere

Orice atingere sau presiune este resimţită ca durere. Mişcarea poate fi, de asemenea, dureroasa.

 

Examene şi Teste

 

Un examen poate arăta:

• senzaţie anormală în piele

• Pierderea reflexelor tendinoase profunde

• Pierderea de masa musculara

• Lipsa de transpiraţie (transpiraţia este controlată de nervi)

• Sensibilitate de-a lungul unui nerv, de multe ori în faţa inferioară a maxilarului şi rareori în tample şi frunte

• Puncte de declanşare (zone unde chiar şi o atingere uşoară declanşează durerea)

O examinare dentară poate exclude tulburări dentare, care pot provoca dureri faciale (cum ar fi un abces dentar). Alte simptome (cum ar fi roşeaţa sau umflarea), pot ajuta la eliminarea unor conditii, cum ar fi infectii, fracturi osoase, sau artrita reumatoida.

Nu exista teste specifice pentru nevralgie, dar următoarele teste se pot face pentru a afla cauza durerii:

• teste de sânge pentru a verifica nivelul de zahăr din sânge şi funcţia renală

• Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM)

• Studiu de conducere nervoasa cu electromiografie

• Punctie lombara

 

Tratament pentru nevralgie

 

Scopul tratamentului este de a inversa sau de a controla cauza problemei nervoase (dacă este găsita), şi să ofere ameliorarea durerii. Tratamentul variază în funcţie de cauza, locaţia, şi severitatea durerii, şi de alţi factori. Chiar dacă cauza nevralgiei nu este identificata, condiţia se poate îmbunătăţi de la sine sau disparea cu timpul.

 

Cauza (dacă se cunoaşte) ar trebui să fie tratata. Acest lucru poate include interventii chirurgicale pentru a elimina tumorile sau separa nervii de vasele de sange sau de alte structuri care exercita presiune asupra lor. Acest lucru se poate face in unele cazuri de sindrom de tunel carpian şi de nevralgie de trigemen.

Controlul strict al glicemiei poate accelera recuperarea la persoanele cu diabet zaharat care dezvolta nevralgie.

 

Medicamente pentru controlul durerii pot include:

 

• Medicamente antidepresive

• Medicamente anti-sechestru, pentru dureri provocate de nevralgia de trigemen

Analgezice usoare (aspirina, acetaminofen sau ibuprofen)

• Analgezice narcotice (codeina), pe termen scurt pentru ameliorarea durerii severe (cu toate acestea, acestea nu funcţionează întotdeauna bine)

Creme care conţin capsaicină

Alte tratamente pot include:

• Injectii locale de calmare a durerii (anestezic)

Blocuri nervoase

• Proceduri chirurgicale (cum ar fi ablatia prin radiofrecventa, caldura, balon de compresie, sau injectarea de substanţe chimice), pentru a reduce sentimentul în nervul afectat.

Din păcate, aceste proceduri nu garantează  îmbunătăţirea şi pot duce la pierderea de sentimente sau senzaţii anormale.

Atunci când alte metode de tratament nudau rezultate, medicii pot incerca motor stimularea cortexului (MCS). Un electrod este plasat pe cortexul senzorial al creierului si este conectat la un generator de impulsuri sub piele.

Tratarea herpesului zoster cu medicamente antivirale poate reduce probabilitatea de a dezvolta nevralgie postherpetica. Terapia fizica poate fi de ajutor pentru unele tipuri de nevralgie, nevralgie postherpetica în special.

Cele mai multe nevralgii nupun viaţa în pericol şi nu sunt semne de alte tulburari care pun în pericol viaţa. Cu toate acestea, durerea poate fi severa. Pentru dureri severe, consultati un specialist, astfel încât să puteţi explora toate opţiunile de tratament.

Cele mai multe nevralgii vor răspunde la tratament. Atacurile de durere, de obicei, vin şi pleacă. Acestea pot deveni mai frecvente la unii pacienţi odata cu inaintarea in vârstă.

 

Complicatii posibile

 

• Complicatiile de chirurgie

• Invaliditate cauzata de durere

• Efectele secundare ale medicamentelor utilizate pentru a controla durerea

• Procedurile dentare inutile înainte ca nevralgia sa fie diagnosticata

Tratarea tulburarilor conexe, cum ar fi diabetul zaharat şi insuficienţa renală pot preveni unele nevralgii. Controlul strict al glicemiei poate preveni deteriorarea nervilor la persoanele cu diabet zaharat. În caz de herpesul zoster, există unele dovezi că medicamentele antivirale pot preveni nevralgia.

 

Suplimente naturiste Calivita recomandate in nevralgii

 

- Extractul de salcie alba, denumit si aspirina natural, sub forma White Whillow, are efect de calmare a durerilor, antiinflamator, de scadere a febrei si de prevenire a hemoragiilor. Fiind un produs 100% natural, nu produce efecte adverse precum administrarea de aspirina conventionala.

 

- Vitaminele B, sub forma  Stress Management B Complex, joaca un rol foarte important in buna functionare a sistemului nervos si muscular. De asemenea au efect de calmare a durerilor migrenoase,  atenueaza tensiunea nervoasa, cresc activitatea cerebrala si mentin o buna transmitere a fluxurilor nervoase.

 

- Calciu si magneziu in forma naturala, sunt doua elemente indispesabile organismului pentru o  buna   functionare a sistemului osos, muscular si nervos. Strong Bones asigura organismului o cantitate optima de calciu si magneziu, sub forma naturala, intr-un raport de 2:1.

 

- Extractul de Ginkgo Biloba  si antioxidantii di compozitia suplimentului natural Protect 4Life, influenteaza functiile organismului prin mai multe moduri : ajuta la echilibrarea functiei cerebrale, are efecte bune in stari depresive si anxioase, elimina migrenele, ajuta la capacitatea de memorare si concetrare. De asemenea are un efect pozitiv in tratamentul bolilor renale, inflamatorii si al diabetului.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Nevralgii

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. White Whillow75.79 Ron1-1-1100 capsule = 53 gDetalii Produs
2. Stress Management B Complex82.24 Ron1-0-0100 tablete = 127 gDetalii Produs
3. Strong Bones 10068.26 Ron1-0-1100 capsule = 128 gDetalii Produs
4. Protect 4Life41.87 Ron1-1-090 tablete = 59 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni
durere care dureaza cateva secundeNevralgia de Trigemen
durere resimtita ca un soc electricNevralgia de Trigemen
durere care afecteaza la un moment dat jumatate din fataNevralgia de Trigemen
durere la miscarea gatuluiNevralgia Arnold
durere sau o senzatie de arsura de-a lungul unui nerv deteriorat
durere in zonele controlate de nervul trigemen inclusiv cea a obrazului, maxilarului, dintilor, gingiilor, buzelorNevralgia de Trigemen
dureri ascutite intens resimitite in spatele capului si al gatuluiNevralgia Arnold
durere stabilita in spatele urechilorNevralgia Arnold
durere in zona toracica, durere ce poate radia din spate spre partea din fata a toracelui, de-a lungul coastelorNevralgia Intercostala
mobilitate redusa a umerilor sau a spateluiNevralgia Intercostala
durere la nivelul bazei gatului care uneori coboara si pe brateNevralgia Cervico-Brahiala

0 recenzii pentru Nevralgii

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 8 + 4

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.