Hepatita

Descriere Remediu Naturist

 

Hepatita este caracterizata prin distrugerea unui număr de celule hepatice şi prezenţa de celule inflamatorii în ţesutul ficatului cauzata de consumul de alcool excesiv, tulburări ale vezicii biliare sau ale pancreasului, inclusiv efectele secundare ale medicamentelor şi infectii.

 

Cauzele de hepatita

 

O persoană poate dezvolta hepatita în cazul în care contracteaza unul dintre viruşii care pot provoca inflamarea ficatului, sau ca rezultat al expunerii la substanţe care pot provoca hepatita. Există două moduri în care se poate ajunge la hepatita: ca rezultat al infecţiilor sau datorita proceselor autoimune.

 

Hepatita poate fi împărţită în două subgrupe:

 

1. Hepatită acută

 

Hepatită acută apare în urma unei inflamatii care cauzeaza deteriorarea funcţiei normale aficatului şi durează mai puţin de şase luni. Oamenii care au un sistem imunitar şi un ficat slabit sunt mai susceptibili de a fi infectati cu hepatita.

a) hepatită virală infecţioasă, cum ar fi hepatita A, B, C, D, E.

b) Inflamaţie a ficatului cauzata de virusul Epstein-Barr si citomegalovirus.

c) Inflamaţie a ficatului cauzata de alte bacterii.

d) supradozajul cu medicamente care cauzează deteriorarea ţesuturilor şi celulelor hepatice, cum ar fi tranchilizante, medicamente chimioterapice, antibiotice si anestezice.

e) consumul excesiv de alcool.

 

2. Hepatita cronică

 

Hepatită cronică este o inflamaţie activă, în curs de desfăşurare a ficatului care persista pentru mai mult de şase luni. Hepatită cronică, deşi mult mai puţin frecventa decât hepatita acuta, poate persista de ani de zile, chiar zeci de ani. La majoritatea oamenilor, este destul de uşoară şi nu provoca daune hepatice semnificative. Aceasta poate fi cauzată de virusurile hepatitei B şi C, de droguri şi consumul excesiv de alcool. Aceasta poate duce, de asemenea, la ciroză, splina marita si acumulare de lichid în cavitatea abdominală. La unele persoane, inflamarea provoace încet daune la nivelul ficatului, si în cele din urmă duce la insuficienta hepatica şi, uneori, cancer la ficat.

 

Simptomele de hepatita

1. Icterul

Icterul este cauzat de o substanta chimica numita bilirubina acumulata in exces in tesuturile organismului. Atunci când ficatul este afectat de virusul hepatitei, este în imposibilitatea de a functiona normal şi aceasta subtanta chimica se acumuleaza in sange si incepe sa se scurge in tesutul organismului ducand la o culoare galbenă în piele, şi mai ales în jurul a albului ochilor.

 

2. Pierderea poftei de mâncare

Pierderea poftei de mâncare, de asemenea, numita anorexie, este adesea primul simptom de hepatita acuta. Uneori, acest simptom dureaza pentru un timp foarte scurt, înainte de a fi înlocuit de greaţă şi vărsături.

 

3. Oboseală

Oboseala este debilitanta si este o sursa mare de frustrare pentru persoanele cu boli hepatice. Atunci când ficatul este afectat, sentimentele de slăbiciune extremă sunt comune.

 

4. Durere în muşchi şi articulaţii

Durerile musculare şi articulare pot dura de la zile la saptamani si sunt foarte frecvente în hepatită acută.

 

5. Nivel scăzut de zahăr in sânge

Infecţia cu virusul hepatitei A poate cauza zscaderea ahărului din sânge. Prin urmare, monitorizarea periodică a nivelului de glucoză din sânge cu infuzie de glucoză constantă este esenţială, deoarece un nivel de zahar in sange periculos de scazut este o ameninţare constantă.

 

6. Insomnie

Insomnia este cauzata de inflamarea ficatului cu virusul hepatitei C, care duce la probleme de somn si treziri repetate în timpul nopţii. Unii oameni experiementeaza de asemenea vise intense şi înfricoşătoare.

 

7. Prurit

Persoanele cu hepatita C au, uneori, prurit, senzaţie de mâncărime a palmelor şi tălpilor.

 

8. Limfadenopatie

Hepatita poate provoca, de asemenea, inflamarea ganglionilor limfatici. Apare de obicei în axile, in zona inghinală şi gât.

 

9. Slăbiciune

Hepatita C provoaca, de asemenea, un sentiment de slăbiciune. Acest simptom poate varia de la slabiciune uşoară până la severă şi tinde să vină şi să plece.

 

Tipuri de hepatita

 

1. Hepatita A (VHA)

Hepatita A provoacă umflare şi inflamaţie la nivelul ficatului si este foarte frecventa în ţările subdezvoltate, rezultata din apa de băut sau din consumul de alimente infectate cu virusul hepatitei A (VHA). Acesta poate fi, de asemenea, transmisa prin contact sexual. Acest tip de hepatita are de obicei un debut lent şi majoritatea cazurilor se vindeca complet. Hepatita A poate fi descoperita prin teste de sange.

 

2. Hepatita B (VHB)

Virusul hepatitei B este cel mai adesea contractat prin contact cu sange, fluide corporale, material seminal, consumul de droguri în comun cu aceleasi ace sau prin intepaturi cu ace infectate. Acesta poate fi de asemenea, transmisa prin contact sexual şi de la mamă la copil în timpul naşterii. Hepatita B cauzeaza o inflamatie a ficatului, care duce la o infecţie gravă, care poate provoca leziuni hepatice, care pot duce la cancer.

 

3. Hepatita C (VHC)

Hepatita C, ca si hepatita B, se transmite prin contact cu sânge şi fluide corporale, sperma si ace infectate. Hepatita C a fost este cel mai frecvent tip de hepatita dobândit prin transfuzii de sânge până la paritia unui test  disponibil în anii 1980. Hepatita C cauzeaza o inflamatie a ficatului, care duce la afectarea ficatului, si care poate duce la cancer. De obicei duce la inflamarea ficatului şi distrugerea cronica si lenta a ficatului pe o perioadă lungă de timp înainte de a duce la ciroză hepatică.

 

4. Hepatita D (HDV)

Hepatita D este cauzata de virusul VHD.Hepatita D poate fi obtinuta numai in cazul in care persoana este deja infectata cu virusul hepatitei B. Hepatita D provoacă, de asemenea, inflamarea ficatului si se transmite prin sange infectat, ace şi contactul sexual cu o persoana infectata cu VHD.

 

5. Hepatita E (VHE)

Similar cu hepatita A, hepatita E este, de asemenea, cauzata de apa de băut sau de consumul de alimente care sunt infectate cu virusul hepatitei A (AHA). Acesta poate fi, de asemenea, transmisa prin contact sexual si provoacă umflarea temporară a ficatului fara nicio deteriorare pe termen lung.

 

Prevenirea si tratamentul hepatitei

 

a) Cu alimente

• Algele de apa proaspata conţin cantităţi mari de antioxidanţi si clorofila care are puterea de a întări sistemul imunitar pentru a lupta cu orice bacterie şi infectare cu virusi. De asemenea, ajuta la curatarea toxinelor hepatice, precum si a grăsimii acumulate în ficat.

• Produsele din cereale integrale stimuleaza ficatul pentru a scăpa corpul de toxine, susţin inima si sunt bogate in proteine, vitamine B şi fibre. Acesstea ajută, de asemenea, la scăderea colesterolului din sânge, reduc tumorile, întăresc imunitar si trateaza hepatita.

• Sucurile proaspete de legume crude sunt extrem de important în tratamentul nutriţional al hepatitei. Sucul de legume verzi conţine cantităţi mari de vitamina C, bioflavonoide, carotenoide, enzime vii de si vitamina K, care ajuta la curăţarea de toxine din ficat, precum şi la consolidarea sistemului imunitar si in lupta împotriva infecţiei cu virusul hepatitei.

• Leguminoasele conţin substanţe nutritive şi sunt surse bune de fibre solubile în apă, de care corpul are nevoie pentru a produce şi a activa zeci de enzime implicate în diferite faze de detoxifiere.

• Peştele de apă rece contine cantitati mari de acizi graşi esenţiali, care ajută la susţinerea detoxifierii la nivelul ficatului, descompunerea substanţelor chimice toxice şi a toxinelor din sange. Utilizarea regulată a unui tonic hepatic, cum ar fi acizii grasi esentiali sprijina repararea celulelor hepatice.

• Limitarea consumului zilnic de alcool - Alcoolul este o toxina puternica pentru ficat. Consumul de alcool excesiv poate duce la ciroza si inclusiv la cancerul de ficat.

• Fumul de ţigară conţine cantităţi mari de cadmiu, o substanta chimica toxica, care provoaca nu numai formarea cheagurilor de sânge, dar, de asemenea, slăbeşte sistemul imunitar.

 

b) Prin nutriţie

• Sucul de afine - Studiile arată că sucul de afine poate fi folosit ca o alternativă de anticorpi pentru a ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva virusului hepatitei înainte de a putea produce daune la ficat.

• Sucul de lămâie contine cantitati mari de vitamina C, care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi, precum si la regenerarea celulelor ficatului afectate de virusurile hepatitice si la formarea de noi celule hepatice.

• Oţetul de cidru de mere conţine acid malic şi acid acetic şi este eficient împotriva majoritatii bolilor virale, inclusiv virusul hepatitei.

• Frunze de măsline ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi conţine oleuropein, o substanta care se transforma in acid elenolic în organism. Oleuropeinul vizează viruşii şi bacteriile rele înainte de a putea provoca o deteriorare a corpului, inclusiv a ficatului, în timp ce relaxeaza vasele de sânge.

• Menta este un stimulent care ajută la ameliorarea tulburărilor digestive cauzate de hepatita cronică prin stimularea eliberarii de bilă.

• Mierea oferă energia necesară pentru organism pentru formarea şi curăţarea sângelui. De asemenea, creşte glicogenul din ficat, prin cresterea nivelului de glucoză din sânge, ajutând ficatul să funcţioneze corect şi să lupte împotriva virusului hepatitei.

• Lăptişorul de matcăconţine proteine, vitamine B, C, E, niacina si acid pantotenic, care ajută la întărirea sistemului imunitar, protejând organismul de orice viruşi, inclusiv virusul hepatitei, precum şi la curăţarea depozitelor toxice din organism.

• Ceaiul verde contine cea mai mare concentratie de antioxidanti puternici numiti polifenoli, care elimina radicalii liberi. De asemenea, protejeaza ficatul de efectele nocive ale substanţelor toxice, cum ar fi alcoolul.

 

c) Cu suplimente

• Vitamina C - Acesta se gaseste doar in fructe si legume si este abundenta în alimentele proaspete, nefierte. Vitamina C este o vitamina antioxidanta. Aceasta ajută la prevenirea oxidarii moleculelor solubile în apă, care ar putea crea altfel radicali liberi. Vitamina C stimuleaza sistemul imunitar si îmbunătăţeşte prevenirea şi tratamentul infecţiilor şi altor boli.

• Vitamina E este o vitamina solubila in grasimi, cu proprietăţi antioxidante şi este utilizata pentru prevenirea sau tratamentul a numeroase condiţii de sănătate, precum si pentru detoxifierea ficatului. Nivelul de vitamina E s-a dovedit a fi redus la persoanele cu hepatita, precum si la cei care dezvolta mai tarziu cancer de ficat ; prin urmare, creşterea cantităţii aportului de vitamina E poate proteja ficatul de daune la persoanele cu hepatita C.

• Vitaminele B susţin funcţiile metabolice, inclusiv producerea de energie, functia celulelor nervoase si a sistemului imunitar, precum şi activitatea antioxidantă.

• Seleniul este un mineral esential care ajuta la curatarea toxinelor hepatice. Seleniul are un rol protector împotriva hepatitei B.

• Seminţe de in sunt o excelenta sursa vegetariana de acizi graşi esenţiali, care ajută la reducerea inflamaţiei din ficat şi la restabilirea membranelor celulelor hepatice deteriorate. De asemenea, sprijina filtrul din interiorul ficatului, care elimină microorganismele, celulele moarte si toxinele din sange.

• L-Glutamina conţine cantităţi mari de aminoacizi şi hormoni de creştere naturali, care ajuta la combaterea efectului de dependenta de alcool.

• Arginina sprijina ficatul in detoxifierea organismului si ajuta la consolidarea sistemului imunitar.

 

Remediu naturist pentru hepatita cu produse Calivita

 

- Arginine Plus este un supliment nutritional natural care ajuta la detoxifierea ficatului, intarzie dezvoltarea de tumori si contribuie la o buna functie a imunitatii.

- Aminoacizi esentiali, mineralele si silimarina din compozitia suplimentului nutritional LiverAid ajuta la regenerarea celulele hepatice si sunt benefice in tratamentul alternativ al afectiunilor hepatice crinice.

- Extractul concentrat de spirulina din compozitia suplimentului nutritional Spirulina Max, bogat in iod si potasiu, mentine sanatatea tiroidei, completeaza necesarul de aminoacizi, curata si detoxifiaza organismul, reduce colesterolul si trigliceridele si are efect benefic asupra ficatului.

- Acizii grasi Omega 3 contribuie la reducerea inflamatiei hepatice, reduc colesterolul si trigliceridele si impreuna cu vitamina E protejeaza ficatul impotriva daunelor provocate de toxine.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Hepatita

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Arginine Plus126.00 Ron0-0-1100 tablete = 104 gDetalii Produs
Arginina este un aminoacid esential, care sprijina detoxifierea ficatului, impiedica aparitia tumorilor, intareste functia imunitara, imbunateste fluxul de sange si fertilitatea masculina.
2. LiverAid215.00 Ron1-0-1100 capsule = 90 gDetalii Produs
Silimarina, mineralele si aminoacizii ajuta la regenerarea celulelor heptice, reprezentand un tratament naturist extrem de benefic in afectiunile ficatului. Asigura o buna functionare a celulelor hepatice si detoxifica organismul.
3. Spirulina Max65.00 Ron1-1-160 tablete = 36 gDetalii Produs
Spirulina contribuie la reducerea trigliceridelor si cresterea nivelului de grasimi sanatoase in organism. Protejeaza ficatul prin prevenirea acumularii de trigliceride, inhibarea peroxidarii lipidelor si reducerea inflamatiei la nivel hepatic.
4. Omega 3104.80 Ron1-1-0100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Acizii grasi Omega 3 din uleiul de peste protejea ficatul prin reducerea nivelului de colesterol si trigliceride, reduce inflamatia la nivel hepatic si ofera protectie impotriva daunelor provocate de toxine la nivelul ficatului.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Hepatitaeste caracterizata prin distrugerea unui numar de celule hepatice şi prezenţa de celule inflamatorii în ţesutul ficatului cauzata de consumul de alcool excesiv, tulburări ale vezicii biliare sau ale pancreasului, inclusiv efectele secundare ale medicamentelor si infectii.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
dureri musculare
febra
greata
voma
diaree
dureri de cap
urina inchisa la culoareIn cazurile de hepatita acuta
ochi tulburiIn cazurile de hepatita acuta
acneePrezenta in hepatitele cronice
pierderea apetituluiIn cazurile de hepatita acuta
ingalbenirea pielii (icter)in 30% dintre cazuri

1 recenzii pentru Hepatita

  1. Nota :5 din 5

    Maria 01.01.1970

    Daca am pe cineva care a fost diagnosticat cu noduli pe ficat ii este de vre-un ajutor daca urmeaza acest tratament ?

Adauga o recenzie

Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
Toate campurile sunt obligatorii *

*   = 7 + 4

Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.