Hemoptizie

Descriere Remediu Naturist

 
Hemoptiziaeste o conditie ce se manifesta prin scuiparea de sange, care isi are originea in plamani sau tuburile bronsice. Istoricul pacientului ar trebui să ajute la determinarea cantitatii de sange si sa faca diferentierea intre hemoptizie, pseudohemoptizie si hematemeza. Un examen fizic detaliat poate oferi diagnosticul in majoritatea cazurilor. La copii, o infectie a tractului respirator inferior si aspiratia unui corp strain sunt cauze comune.
 
La adulti, bronsita, carcinomul bronhogenic și pneumonia sunt principalele cauze. Radiografia toracica de multe ori este de ajutor in stabilirea diagnosticului. Alte doua proceduri de diagnosticare complementare, bronhoscopia FIBEROPTIC si tomografia computerizata,  sunt utile in cazurile dificile si cand se suspecteaza afectiuni maligne. 
 
Scopul managementului cuprinde trei aspecte: incetarea sangerarii, prevenirea aspiratiei si tratarea cauzei subiacente. Hemoptizia usoara este adesea cauzata de o infectie care poate fi tratata in ambulatoriu, cu monitorizare atenta. In cazul in care hemoptozia persista, trebuie luata in considerare consultarea cu un pneumolog. Pacientii cu factori de risc pentru boli maligne sau hemoptizie recurenta necesita, de asemenea, o evaluare suplimentara cu tomografie sau bronhoscopie. La un procent de 34 la suta dintre pacienti, nu poate fi gasita nici o cauza de hemoptizie.
 
 
Hemoptizia este definita ca scuipatul de sange derivat din plamani sau bronhii, ca urmare a hemoragiei pulmonare sau bronsice. Hemoptizia este clasificata drept non-masiva(minora) sau masiva (majora), pe baza volumului de sange pierdut; cu toate acestea, nu exista definitii uniforme pentru aceste categorii. De obicei, hemoptizia este considerata non-masiva daca pierderea de sange este mai mica de 200 ml pe zi. Plamanii primesc sange de la sistemele arteriale pulmonare si bronsice. Sistemul pulmonar de joasa presiune tinde sa produca un volum mic de hemoptizie, in timp ce sangerarea din sistemul bronșic, care are o presiune sistemica, tinde sa fie mai mare.
 
 
Cauzele de Hemoptizie
 
 
Cele mai frecvente cauze ale hemoptiziei sunt bronsita acuta si cronica, pneumonia, tuberculoza si cancerul pulmonar.
 
Infectia este cea mai frecventa cauza de hemoptizie, reprezentând 60 - 70 % din cazuri. Infectia cauzeaza inflamatii ale mucoaselor superficiale si edem, care pot duce la ruperea vaselor de sange superficiale. Intr-un studiu efectuat in Statele Unite, bronsita a cauzat  26 % din cazuri, pneumonia a cauzat  10 %, iar tuberculoza a reprezentat 8% din cazuri. Bacteriile invazive (de exemplu, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa) sau fungii (de exemplu, specii de Aspergillus) sunt cele mai frecvente cauze infectioase ale hemoptiziei. Virusurile, cum ar fi gripa, de asemenea, pot provoca hemoptizie severa. infectia cu virusul imunodeficientei umane (HIV) predispune pacientii la mai multe conditii care pot produce hemoptizie, inclusiv sarcomul  pulmonar Kaposi.
 
Cancerul pulmonarprimar reprezinta 23 la suta din cazurile de hemoptizie in Statele Unite. Carcinomul bronhogenic este un cancer pulmonar comun responsabil pentru hemoptizie in 5 - 44 la suta din toate cazurile. Cancerul de san, renal si de colon  au o predilectie pentru metastaze pulmonare; Cu toate acestea, carcinomul pulmonar cu metastaze rareori duce la sangerare. Leziunile obstructive pot provoca o infectie secundara, care rezulta in hemoptizie.
 
Afectiunile cardiovasculare, care duc la hipertensiune venoasa pulmonara pot provoca hemoptizie cardiaca. Cele mai frecvente dintre acestea sunt o insuficienta cardiaca sistolica ventriculara. Alte cauze cardiovasculare includ stenoza mitrala severa si embolie pulmonara. Cu toate ca hemoptizia este un simptom de embolism pulmonar recunoscut, embolie pulmonara este o cauza mai putin frecventa a hemoptiziei. De exemplu, la un pacient fara boala cardiopulmonara subiacenta, probabilitatea de hemoptizie cauzata de embolie pulmonara este de 1,6%. Prin urmare, prezenta sau absenta hemoptiziei nu are un efect semnificativ asupra riscului de embolie pulmonara.
 
 
Hemoptizia idiopatica este un diagnostic de excludere. In 7-34 la suta dintre pacientii cu hemoptizie, nu este identificata nici o cauza, dupa o evaluare atenta. Prognosticului pentru hemoptizie idiopatica, de obicei, este bun. Cu toate acestea, rezultatele studiilor au constatat o incidenta tot mai mare a cancerului pulmonar la fumatorii peste varsta de 40 de ani, cu hemoptizie idiopatica, si au sugerat ca acesti pacienti pot justifica o monitorizare atenta.
 
 
Hemoptizia La copii
 
 
Cauza majora a hemoptiziei la copii este reprezentata de infectiile tractului respirator inferior. A doua cauza cea mai comuna este aspiratia de corp strain; cele mai multe cazuri apar la copii cu varsta mai mica de patru ani. O alta cauza importanta este bronsiectazia, care de multe ori este secundara fibrozei chistice. Tuberculoza pulmonara primara este o cauza rara, care are loc in mai putin de 1 la suta din cazuri. Cu toate ca este mai putin frecventa, trauma este o alta cauza posibila. Contuziile cauzate de forta poate avea drept rezultat o hemoptizie secundara contuziei  si hemoragiei pulmonare. Hemoragiile cauzate de sufocare, deliberata sau accidentala, de asemenea, ar trebui să fie luate in considerare.
 
 
Tratamentul hemoptiziei
 
 
 • Hemoptizia masiva (majora) - Tratamentul initial al hemoptiziei masive are doua obiective:
 
- Prevenirea aspirarii de sange in plamanul neimplicat (care poate provoca asfixierea)
 
- Prevenirea exsangvinarii provocate de o sangerare urmatoare.
 
Poate fi dificil de protejat plamanul neimplicat, deoarece initial este de multe ori neclar in care parte este sangerarea. Odata ce partea cu sângerarea este identificata, strategiile includ pozitionarea pacientului cu plaman ce produce sangerare intr-o pozitie dependenta si intubarea plamanului neimplicat si / sau obstructionarea bronhiei ce merge de la plamanul cu sangerare.
 
Embolizarea prin angiografia arterei bronsice devine metoda preferata cu care sa se opreasca hemoptizia masiva, cu rate de succes de pana la 90%. O interventie chirurgicala de urgenta este indicata pentru hemoptizia masiva ce nu este controlata de bronhoscopie sau embolizare si este, in general, considerata o ultima instanta.
 
 • Hemoptizia minora - Tratamentul hemoptiziei minore este directionat catre cauza.
 
Rezectia precoce poate fi indicata pentru adenomul sau carcinomul bronsic. Sangerarea de la o embolie pulmonara este rareori masiva si se opreste aproape intotdeauna in mod spontan. In cazul in care embolia reapare si persista sangerarea, anticoagularea poate fi contraindicata, iar plasarea unui filtru la nivelul venei cave inferioare este tratamentul corespunzator.
 
Pentru că sangerarea din zonele bronhiilor este, de obicei, cauzata de o infectie, tratamentul infectiei cu antibiotice adecvate si drenaj postural este esential.
 
 
Tratament naturist pentru hemoptizie cu produse Calivita
 
 
C 1000 - Vitamina C imbogatita cu bioflavonoide, sprijina sistemul natural de apare in lupta impotriva infectiilor care produc imbolnaviri pulmonare si hemoptizie. 
 
Spirulina Max - Extractul de Sprirulina este bogat in iod si potasiu, aminoacizi esentiali si proteine, minerale si vitamine importante bentru buna functionare a organismului, care impreuna contribuie la imbunatirea vasodilatatiei si prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemnea, intareste sistemul imunitar si protejaza impotriva virusurilor, cancerului si radiatiilor.
 
Acizii grasi Omega 3 protejeaza corpul impotriva inflamatiilor, bolilor cardiovasculare, regleaza tensiunea arteriala,  inhiba proliferarea celulelor canceroase si regleaza nivelul de grasimi in sange.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Hemoptizie

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. C 100096.21 Ron1-2-1100 tablete = 130 gDetalii Produs
Vitamina C imbogatita cu bioflavonoide, este un sprijin natural al sistemului natural de apare al organismului impotriva infectiilor, virozelor care afecteaza tractul respirator si provoaca imblanaviri pulmonare, precum si impotriva cancerului pulmonar.
2. Spirulina Max65.00 Ron1-2-160 tablete = 36 gDetalii Produs
Extractul de Sprirulina este bogat in aminoacizi esentiali si proteine, minerale si vitamine importante bentru buna functionare a organismului, care impreuna contribuie la prevenirea conditiilor cardiovasculare si protejaza impotriva virusurilor si cancer
3. Omega 3104.80 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Uleiul de peste este o sursa naturala de acizii grasi esentiali Omega 3, ce ofera protectie impotriva multor probleme de sanatate: reduce inflamatia, previne bolile cardiovasculare, regleaza tensiunea arteriala, inhiba proliferarea celulelor canceroase s
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Hemoptizia este definita ca scuipatul de sange derivat din plamani sau bronhii, ca urmare a hemoragiei pulmonare sau bronsice. La copii, o infectie a tractului respirator inferior si aspiratia unui corp strain sunt cauze comune. La adulti, bronsita, carcinomul bronhogenic și pneumonia sunt principalele cauze.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
tuse
frisoane
dispnee
senzatie de caldura retrosternala
ExpectorantDetalii Afectiune
Un expectorant este un medicament care provoaca scurgerea mucusului blocat de la plamani, bronhii si trahee. Acesta actioneaza prin ruperea si subtierea acumularii de mucus, astfel incat sa poata fi eliminat prin tuse sau pasajele nazale. Expectorantele sunt utilizate în medicamente de raceala si tuse pentru a ajuta la eliminarea acumularii de mucus si flegma.

0 recenzii pentru Hemoptizie

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 5 + 2

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.