Discopatii

Descriere Remediu Naturist

 

Discopatia este o boala comuna care afectează spatele une persoane şi, mai precis, discul intervertebral. Se poate dezvolta la orice nivel al coloanei vertebrale, dar cel mai frecvent în segmentele cervicale şi lombare. Acestea sunt tranziţiile între sectiunile mobile (de col uterin, lombare) şi fixe (toracale, sacrale) ale coloanei vertebrale.

 

Patologie

 

Discul intervertebral este compus dintr-o pastă de nucleu central, inelul fibros periferic şi plăci cartilaginoase. Funcţia sa este de a servi ca un amortizor de şoc fiziologic la elementele individuale ale coloanei vertebrale si pentru a proteja de un contact direct cu organele oaselor vertebrale. La o varsta frageda pasta de nucleu este gelatinoasă iar continutul sau de apă depăşeşte 80%. Elasticitatea discurilor intervertebrale este susţinută de un inel fibros, format din 10-12 straturi concentrice de fibre de colagen, situate într-o direcţie diagonală şi anexate la plăcile cartilajului. Cu vârsta, microtraumele cronice şi suprasolicitarile duc la modificări de disc intervertebral.

Fibrele din straturile interioare ale inelului fibros se deterioreaza şi creasc prin nucleul central, discul devine nestructural şi progresiv fibrozant, cu rupturi şi defecte ale inelului fibros t în curs de dezvoltare şi, de asemenea, ale plăcilor cartilaginoase ale corpurilor vertebrale. Presiunea prelungită a discului asupra ţesuturilor din jur duce la hipertrofie a marginilor osoase vecine. Osteofitele şi articulaţiile intervertebrale şi conexiunile devin calcinate. Aceste procese modifica forma şi mărimea canalelor osoase ale coloanei vertebrale şi rădăcinii nervoase. Etapa iniţială a unei discopatii este exprimata de inflamarea discului din cauza migraţiei pastei de nucleu şi protruziei inelului fibros, după care vine o ruptură incompletă a inelului fibros care lăsa o parte din pasta nucleica în afara discului. Hernia de disc este formata în partea de migraţie a pastei nucleice în afara spaţiului pe disc, cuo ruptura completă a inelului fibros şi o incapacitate de a reveni la normal. În funcţie de direcţia de herniatie, se disting:

  • hernie de disc frontala;
  • hernie de disc verticala (în plăcile cartilajului în corpul vertebral);
  • hernie de disc dorsala - duce la compresia maduvei spinarii sau radacinii, in functie de nivelul de disc.

 

Simptomele de discopatie

 

Deplasarea acuta avansată a discului intervertebral în partea laterală a canalului spinal oferă o imagine tipică clinica - durere severă cu răspândire în zona radacinii nervului afectat, eventual cu tulburari motorii sau senzoriale. Începutul procesului poate fi asociat cu trauma, mişcare bruscă sau poziţia atipică a corpului pentru o lungă perioadă de timp.

În alte cazuri, începutul poate fi lent, treptat şi neobservat, mai ales la gât şi apare cu dureri de cap (migrene cervicale), ameţeli, instabilitate în timpul mersului, etc. În perioada acuta durerea scade sau chiar dispare atunci cand pacientul se odihneste in pat, dar este exacerbată atunci când tuseste, stranuta, sau la defecare, datorită creşterii bruste a presiunii LCR. Pe langa durere se adauga de asemenea si rigiditate musculară pe partea coloanei vertebrale, mobilitate limitată şi curbura coloanei vertebrale - scolioza.

Scăderea senzaţiei în zona de piele, furnicătură şi slăbiciune a musculaturii inervate de radacina nervului corespunzătoare sunt, de asemenea, semne tipice. Atrofia musculară (dimensiunea scăzuta a muşchilor), indică o comprimare lunga a rădăcinei nervoase.

Herniile frontale şi laterale sunt mult mai rare iar in regiunea lombară apar cu dureri de spate, care se răspândesc la pliurile inghinale şi coapse şi la gât pot cauza disfagie - tulburări de înghiţire.

 

Există multe motive pentru a dezvolta această boală, dar cele mai frecvente sunt:

 

  • Postura incorectă a corpului în timpul întregii zile de lucru
  • Modul motor incorect
  • Tulburări de echilibru mental
  • Dieta dezechilibrata
  • Microtraume comune
  • Predispoziţie genetică
  • Excesul de greutate
  • Solduri deplasare

 

Atunci când există, de asemenea, o repetare excesiva a situaţiilor stresante şi se experiementeaza situatii pline de emotii puternice şi şocuri, acest lucru se va reflecta, de asemenea, in buna coordonare a corpului, după o anumită perioadă de timp. Diagnosticul de discopatie se face cu ajutorul examinarii cu raze X, prin tomografia computerizata şi imagistica prin rezonanta magnetica (IRM).

Discopatia, de asemenea, apare în timpul procesului de degenerare a coloanei vertebrale şi este una dintre etapele sale. Factorii de risc includ obezitatea, fumatul, drogurile, osteoporoza, stresul şi procesul natural de imbatranire.

Prolapsul nucleului gelatinos perturba echilibrul static şi provoacă durere, şi, în consecinţă, poate duce la deteriorarii intervertebrale.

 

Tratamentdiscopatie

 

Tratamentul pentru discopatie nu este un lucru uşor de făcut. Există diferite metode pentru aceasta. Întâi de toate, este strict individual, deaorece fiecare persoană reacţionează în mod diferit pentru fiecare metoda aplicata.

Prima metodă, desigur, este terapia cu medicamente. Cele mai frecvent utilizate sunt medicamentele anti-inflamatorii, steroizii, analgezicele şi vitaminele din grupul de vitamine B, care influenteaza pozitiv bolile sistemului nervos.

O altă metodă este masajul, care devine cu siguranţă un aspect esential în tratamentul pacienţilor care suferă de discopatie. Condiţia patologică a corpului este cea care determină numărul de masaje de care o persoană ar avea nevoie şi, de asemenea, alegerea de tehnici de masaj diferite. Scopul principal al masajului este de a elimina micro-schimburile vertebrelor şi de a îmbunătăţi impulsurile nervoase de la baza spinarii spre organele interne. În plus, masajul imbunatateste, de asemenea, muschii, fluxul de sange, de circulaţie, metabolismul. Tonusul muscular este restabilit ca un întreg, ceea ce duce la un alt plus - eliberarea substanţelor toxice din organism.

Sesiunile de fizioterapie şi exerciţii sunt, de asemenea, o metodă comună pentru tratament. Astfel de sesiuni sunt în mod special determinate de caracteristicile specifice patologice ale pacientului.

Există, de asemenea, diferite proceduri pentru reducerea durerii, care pot fi aplicate în acest caz. Geluri diferite de masaj pot fi folosite pentru tratamentl cu ultrasunete.

Când exista o astfel de condiţie este bine sa se urmeze un anumit regim alimentar. Este important să se păstreze o greutate optimă şi o tare musculara si oasoasa buna.

Dacă se doreste prevenirea discopatiei, trebuie să se ţină pasul cu exercitii si diete corecte, astfel încât să se menţina corpul intr-o stare buna, si de asemenea sa se obtina o buna stare fizica si psihică.

 

Suplimente nutritionale Calivita de ajutor in discopatii

 

  • Sanatatea articulatiilor si a oaselor poate fi dobandita cu ajutorul suplimentului Joint Protex, o solutie eficienta in caz de dureri articulare, de genunchi, coate, sold si de spate. Diminueaza durerile la nivelul articulatiilor si reduce inflamatia muschilor, optimizeaza mobilitatea si flexibilitatea, si imbunatateste circulatia sanguina.
  • Acizii grasi Omega 3 si vitamina E obtinute din uleiul de peste au efect benefic in incetinirea procesului de imbatranire, protejeaza impotriva starilor psihice negative, si sunt foarte benefice in tratamentul inflamatiilor cronice.
  • Calciul si magneziul din compozitia Strong Bones 100, intr-un dozaj optim de 2:1, ofera o mai buna sanatate si rezistenta la nivel osos. Aceste doua minerale sunt indispensabile pentru o buna functie a aparatului osos, muscular, nervos si cardiovascular.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Discopatii

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Joint Protex166.00 Ron1-1-190 tableteDetalii Produs
Joint Protex are grija de sanatatea oaselor, articulatiilor, muschilor, imbunatateste circulatia, are o actiune antiinflamatoare, reduce durerile articulare, musculare, reduce inflamatia muschilor, imbunateste mobilitatea si flexibilitatea.
2. Omega 3104.80 Ron1-0-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Acizii grasi omega 3, impreuna cu vitamina E, incetinesc procesul de imbatranire, imbunatatesc mobilitatea si flexibilitatea, au o actiune antiinflamatoare si impiedica dezvoltarea tulburarilor psihice, care agraveaza discopatiile.
3. Strong Bones 10068.26 Ron1-0-1100 capsule = 128 gDetalii Produs
Raportul optim de 2:1 dintre calciu si magneziu asigura sanatatea si rezistenta oaselor. Aceste doua minerale sunt indispensabile pentru buna functionare a sistemului muscular, osos, cardiovascular si nervos.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Discopatia este o boala comuna care afectează spatele une persoane şi, mai precis, discul intervertebral. Se poate dezvolta la orice nivel al coloanei vertebrale, dar cel mai frecvent în segmentele cervicale şi lombare. Acestea sunt tranziţiile între sectiunile mobile (de col uterin, lombare) şi fixe (toracale, sacrale) ale coloanei vertebrale.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
durere la nivelul coloanei in zona lombaraDurerea poate fi descrisa ca o arsura ori ca un impuls electric. Aceste dureri pot iradia in zona inferioara a abdomenului dar pot iradia pe membrele inferioare, atat pe fata anterioara cat si pe cea
senzatie de furnicaturi a membrului inferior care poate merge pana la nivelul degetelor piciorului

0 recenzii pentru Discopatii

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 5 + 0

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.