Cancer la san sau mamar

Descriere Remediu Naturist

 

Cancerul descoperit în celulele mamare sau ale sanului este cancerul de san. O masa de tesut mamar, care este în creştere într-un mod anormal şi necontrolat este o tumora canceroasa. O tumora canceroasa poate ataca tesuturile din jur sau celule din fluxul de sange sau sistemul limfatic. Dupa cancerul pulmonar, cancerul de san este al doilea tip de cancer cel mai frecvent constatat drept cauza în întreaga lume şi al cincilea cel mai frecvent de deces prin cancer. Aceasta forma canceroasa este cea mai frecventa in randul femeilor in incidenţa precum si in mortalitate. Aceasta a provocat 502,000 de decese la nivel mondial în 2005. Numărul de cazuri de cancer a crescut incepand cu anii 1970, realizand faptul ca stilurile moderne ale lumii din ziua de azi sunt principala cauza. Cancerul de san este cea mai de temut boală a femeilor, mai mult decât un atac de cord fatal. Ratele de deces pentru acest cancer sunt în scădere în ultimii ani.

Acest tip de cancer apare, de asemenea si in sanul bărbaţilor, deorece sunt formati din acelaşi tip de tesuturi ca si la femei. Dar incidenta este de 100 de ori mai mica decât la femeile şi are aceeasi rate de supravietuire ca şi in cazul femeilor. Tumora la san este foarte greu să se simtă, are o formă neregulată şi nu este neteda. In timpul unui auto-examen la san tumorile canceroase nu se pot deplasa, insa tesuturile din jurul tumorii se pot deplasa.

Cancerul incepe ca celule individuale sau mai multe celule care au pierdut controlul de diferenţiere şi de creştere, dar rămâne limitat la nivelul membranei bazale a conductei. Acestea se divide şi invadeaza membrana bazala a conductei, şi în cele din urmă se raspandeste si la alte organe, la distanta.

 

Semne ale cancerului mamar si simptome

 

Semnul principal al acestui tip de cancer este un nod care se simte diferit fata de tesutul din jur. Noduli la san in 80% din cazuri sunt descoperiti de către femeie însăşi. Nodulii găsiti în ganglionii limfatici situati în axile sau clavicula pot indica, de asemenea, cancer de san. Alte indicaţii sunt schimbările sanului în mărime sau forma, denivelari pe piele, inversiunea mamelonului sau descărcare spontana de gestiune din mamelon. Pentru a determina un cancer de san, durerea este un instrument fiabil, dar poate fi cauzată de alte probleme legate de san, cum ar fi mastodinia. Cele mai multe dintre simptomele dau naştere la cancer de san. Unele dintre cauzele comune ale simptomelor sunt mastita şi fibroadenomul. Orice simptom ar trebui să fie luat în serios, deoarece există o posibilitate de a avea cancer la san la orice varsta.

 

Cauze si factori de risc

 

Cancerul de san este o boala in mare parte necunoscuta până astăzi, în ciuda faptului că aceasta afectează aproape zece la sută din femeile peste varsta de patruzeci de ani peste tot în lume. Cauzele acestui tip de cancer criminal nu sunt cunoscute chiar şi după zeci de ani de cercetare. În mod similar, nu se stie de ce unele femei au şanse mai mari de a obţine cancer de san decat altele.

Deşi factorii cauzali nu sunt cunoscuti, unii factori de risc au fost identificati. Nu există nici o dovadă medicală de ce aceşti factori fac boala mai probabila, insa acest aspect se afla in stadiul de observare. Într-o secţiune transversală vasta a femeilor cu factori de risc s-a constatat că şansele de a avea cancer de san sunt foarte mari.

 

Diverşi factori de risc pentru cancerul de san sunt după cum urmează:

 

(1) Istoricul familial de cancer de san

Dacă o rudă apropiată, precum o mama sau o sora a avut cancer de sân, atunci există o şansă foarte mare ca aceasta forma de cancer sa aiba loc cândva în viaţa ta. Această tendinţă se observă chiar si dacă rudele mai indepartate, cum ar fi verii şi mătuşile au avut cancer de sân, deşi şansele sunt mai mici, deoarece gradul de rudenie este mai indepartat . Dacă o rudă de sex masculin a avut cancer de sân sau cancer de prostata, atunci există o şansă de a avea cancer de san. Acest lucru indică în mod clar faptul că cancerul de san se mosteneste. Desigur, şansele sunt foarte mari în cazul în care mai mult de un membru al familiei a avut cancer de san.

 

(2) Antecedente personale de cancer de san

Daca o femeie a avut cancer de san in trecut, atunci există o şansă mare ca acesta sa poata recidiva. Acest lucru este adevărat, chiar dacă tumora a fost eliminata în faza benigna. Uneori, celulele canceroase se răspândesc în tesuturile limfatice din apropiere, acest lucru ducand la posibilitatea in care cancerul sa apara la sanul opus. De fapt, femeile care au avut cancer de san intr-un san au şanse de la 50 pana la 75% de a dezvolta cancerul si la celalalt san.

 

(3) Boli ale sânilor

Mai multe boli de san pot creste sansele de a avea cancer de san. Modificările în celulele sanilor pot duce la hiperplazie atipica. Această condiţie poate provoca o creştere de trei pana la patru ori posibilitatea de a avea cancer de sân în ultimii ani. Acest risc există, de asemenea, în cazul în care hiperplazia atipică a avut loc la alte femei din familie. O altă condiţie de acest gen este tumora benigna de san, cunoscută sub numele de fibroadenom. Cu toate acestea, femeile cu sanii fibrochistici, în general, nu au nici o vulnerabilitate adăugată la cancerul de san. Insa, astfel de condiţii ar putea face sanii nodurosi si ascunde tumori reale (dacă există) în timpul mamografiei.

 

(4) Stilul de viaţă

În lumea de astăzi, stilul de viata este cel mai mare factor care contribuie la proliferarea cancerului de san in randul femeilor. Mai multe elemente ale stilului de viaţă au fost găsite pentru a fi direct in acord cu prevalenta  cancerului de san. Fumatul şi alcoolismul la femei se numără printre factorii principali. Chiar si dieta a fost arătata ca un important factor de risc. Femeile care consuma o dieta mai bogata in grasimi si colesterol au şanse mai mari de cancer de san. În acelaşi timp, un stil de viata sedentar, fără activitate fizică este, de asemenea, potenţial periculos.

 

(5) Radiatiile

S-a descoperit ca femeile care au urmat terapii cu radiatii in regiunea pieptului la o varsta frageda, au un risc crescut de a dezvolta cancer de san mai tarziu in viata. Radioterapia este, în general, prescrisa pentru femeile cu condiţii precum boala Hodgkin sau limfom non-Hodgkin. Deci, femeile care au suferit astfel de tratamente pot face cancer de san in anii lor de mai târziu.

 

(6) Dezechilibrele hormonale

Există mai mulţi factori care pot modifica echilibrul hormonal al organismului. Unii dintre acestia sunt: ​​

a) Inceperea devreme a ciclului menstrual, adică înainte de vârsta de doisprezece ani,

b) Aparitia primei sarcini după vârsta de treizeci de ani,

c) Inexistenta unei sarcini pe parcusul vietii,

d) O menopauza tarzie.

Toate aceste condiţii pot creşte nivelul de estrogen în organism. Acest lucru creste riscul de cancer de sân într-o măsură uşoară. În afară de faptul că femeile care iau regulat pastile anticonceptionale, suplimente de marire a sanilor, antidepresive, antihistaminice si suplimente de modificare hormonala au un risc mai mare pentru a obţine cancer de san.

Cei de mai sus sunt principalii factori de risc pentru cancerul de san. Dar din moment ce studiile privind cazurile de cancer de san nu sunt încă complete, lista de mai sus nu este deloc completă. Există mai multe alte indicaţii de cancer de san, cum ar fi operaţiunile de implant mamar, dar acestea nu au fost încă confirmate. Implanturile utilizate in mai demult au fost realizate din geluri de silicon. Acest material reprezinta un risc mai mare pentru cancer de san. Cu toate acestea, în zilele noastre implanturile de silicon cu gel au fost înlocuite cu implanturi saline. Acest lucru a redus acest de risc într-o mare măsură.

Cele mai comune metode de testare a cancerului de san sunt auto-examinarile şi examinarile clinice, mamografia si imagistica prin rezonanta magnetica (IRM).Prin examinarea tesutului mamar îndepărtat chirurgical, poate fi diagnosticat cancerul de san. Ţesuturile mamare pot fi luate prin aspiratie cu un ac fin, lavaj ductal, biopsie şi excizie chirurgicala locala.

 

Ce tratamente exista pentru cancerul de san?

 

Principalul tratament este interventia chirurgicala a tumorii, cu terapie hormonală, chimioterapie şi radioterapie. La persoanele cu risc ridicat, terapia hormonala a fost folosita pentru chemopreventie.

Alegerea unui tratament pentru cancerul de san depinde de vârsta femeii şi de starea generalade sănătate, precum şi tipul, stadiul si localizarea tumorii, si de conditia in care cancerul a rămas la nivelul sanului sau s-a răspândit în alte părţi ale corpului. Există o serie de tratamente, dar ce aleg femeile cel mai adesea - în monoterapie sau în combinaţie - sunt chirurgia, radioterapia, chimioterapia şi terapie cu hormoni.

 

Tratament naturist pentru cancer la san cu produse Calivita

 

- Suplimentul Shark Aid, pe baza de cartilaj de rechin,  este benefic in inhibarea dezvoltarii tumorilor maligne si benigne. Are un efect deosebit in profilaxia cancerului.

- Pe langa multe alte efecte benefice pentru sanatate, extractul din noni (Noni Caps) are si efect anticancerigen si imunostimulator. Poate fi folosit cu efecte pozitive ca tratament adjuvant in diferite forme de cancer, tumori si neoplasme.

-  Acizii grasi Omega 3 din uleiul de peste au multiple beneficii pentru sanatate,de la reducera colesterolului, probleme cardiovasculare si tulburari de antentie, pana la cancer, avand proprietatea de a reduce riscul aparitiei de celule maligne.

- S-a dovedit in numeroase studii ca uleiul de primula (Evening Primrose Oil) are efect benefic in cazul durerilor si neplacerilor asociate ciclului menstrual, are un rol pozitiv in functionarea glandei tioride si imbunatateste functia imunitara.

- Apa ionizata alcalina, imbunatatita cu oxigen, obtinuta cu ajutorul filtrului Aquarion, are proprietati de antioxidare si nu permite formarea de cancer si numeroase alte boli, deoarece mediul alcalin nu este propice dezvoltarii acestora. De asemenea, intareste sistemul imunitar, indeparteaza toxinele acumulate de-a lungul timpului, asigura o hidratare corespunzatoare si  contribuie la procesul de refacere generala.

Preparatul Shark Aid nu se administreaza celor care au suferit o interventie chirurgicala in ultimele 6 luni.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Cancer la san sau mamar

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Shark Aid166.00 Ron3-3-3 (6 luni, apoi 2-2-2)90 tablete = 90 gDetalii Produs
Cartilajul de rechin este un puternic antiinflamator si antitumoral natural ce impiedica formarea cancerelor si le blocheaza evolutia celor existente prin blocarea dezvoltarii retelei vasculare a tumorii, impiedicand raspandirea catre alte organe.
2. Noni Caps145.13 Ron3-3-3 (7zile), 2-2-2 (7 zile), 1-1-190 capsule = 45 gDetalii Produs
Extractul de noni are un potential cancerigen foarte ridicat, datorita compusilor antioxindati si antiinflamatori. Ofera o protectie antitumorala naturala si este un bun adjuvant in tratamentul cencerelor deja existente.
3. Omega 3104.80 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Acizii grasi omega 3 reduc semnificativ riscul de formare a cancerelor datorita efectului antiinflamator si de reglementare a unor functii importante in organism. Studiile au evidentiat ca femeile cu cancer de san sau de col au un nivel scazut de omega 3.
4. Evening Primrose Oil97.00 Ron1-1-1 in timpul mesei100 capsule gelatinoasa = 78 gDetalii Produs
Evening Primrose Oil contine acizi grasi esentiali (gama-linoleic si alfa-linoleic) si este un bun ajutor in eliminarea problemelor hormonale la femei, resposabile pentru probleme de reproducere, chisturi ovariene, mamare, sau chiar cancer la san.
5. Aquarion11500.00 Ronapa alcalina, pe termen lung1Detalii Produs
Apa alcalina ioniza actioneaza ca detoxifiant si purificator natural si elimina aciditatea din organism, responsabila pentru instalarea bolilor, in special a cancerelor. Un mediul alcalin nu permite proliferarea de celule tumorale.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Cancerul descoperit în celulele mamare sau ale sanului este cancerul de san. O masa de tesut mamar, care este în creştere într-un mod anormal şi necontrolat este o tumora canceroasa. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
nodul la nivelul sanului
tumefierea sau umflarea totala ori partiala a unui san
iritatii la nivelul sanului sau mamelonului
aparitia unei senzatii de durere in oricare dintre sani, la nivelul mamelonului, axilei.
secretii mamelonare, hemoragice ori incolore
retragerea mamelonului spre interior

0 recenzii pentru Cancer la san sau mamar

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 5 + 2

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.