Cancer de ficat

Descriere Remediu Naturist

 

Cancerul de ficat este, de asemenea, cunoscut sub numele de carcinom hepatocelular. Acesta este tipul de cancer care afectează funcţiile hepatice (ficatul), şi este una dintre acele tipuri de cancer care pun viaţa în pericol. Majoritatea cazurilor acestei boli sunt cauzate de leziuni hepatice, care rezultă din expunerea cronică la droguri, alcool şi malnutriţie, de asemenea, cunoscuta sub numele de ciroza hepatica.

Cancerul de ficat se dezvolta atunci cand celulele hepatice se multiplica la rate anormale. Acestea ataca apoi părţile sănătoase ale organului sau celulele vecine. Celulele canceroase se răspândesc dincolo de locul lor de origine şi în alte părţi şi organe pentru a stabili noi tumori, într-un proces cunoscut sub numele de metastaza.

Ficatul, inclusiv fiecare organ din corpul uman, este format din celule. Celulele sunt lucruri vii. Prin urmare, ele se nasc şi mor. Corpul produce întotdeauna noi celule pentru a le înlocui pe cele vechi şi moarte. Acest proces trebuie să fie strict reglementat ; cacă nu, va rezulta un haos. Celulele canceroase interefereaza cu funcţionarea normală a acestui proces.

Ficatul produce diferite proteine ​​ de care are nevoie corpul, care includ enzime, hormoni, anticorpi şi alte substanţe necesare pentru buna funcţionare a acestuia. Ficatul este partea centrala a corpului, deoarece aceasta este sursa primara de energie. De asemenea, filtreaza sângele pentru a elimina toxinele si produce bila pentru a ajuta la digestia de grasime. Este organul cel mai econom din organism, extrage substantele care pot fi folosite din sânge şi le stocheaza pentru o utilizare viitoare.

Există două tipuri de cancer la ficat, primar şi secundar. Cancerul de ficat primar este definit de tumorile care încep de la ficat. Cancerul hepatocelular (abreviat HCC) este forma cea mai comuna (90 la suta) de cancer hepatic primar. HCC provine de la hepatocite, celulele hepatice responsabile pentru cele mai multe dintre funcţiile sale. Alte tipuri de cancer hepatic primar sunt rare. Acestea includ colangiocarcinomul, un cancer care decurge din ductele biliare în ficat, hepatoblastomul, care apare la copii, si cancerul vezicii biliare.

Cancer de ficat secundar este definit de un cancer care a început în altă parte a corpului şi s-a răspândit (metastazat) la nivelul ficatului. În cazul cancerului de ficat secundar, pacienţii nu au "cancer la ficat" din punct de vedere tehnic. Pacienţii se confruntă de fapt cu metastaze la nivelul ficatului lor.

 

Factorii de risc

 

Riscul de a dezvolta cancer la ficat depinde de diverşi factori. Sexul şi vârsta joacă un rol, precum si dieta si stilul de viata. În ceea ce priveste sexul, barbatii au de 2,8 ori mai multe sanse de a fi afectati decât femeile. Riscul de asemenea, creşte după vârsta de 40 de ani. Rate ridicate au fost observate în China, Hong Kong, Japonia, Singapore si Filipine. Studiile arată, de asemenea, că incidenta este mare printre chinezi şi coreeni în Los Angeles şi printre chinezi în zona San Francisco Bay, deşi aceste rate sunt aproximativ jumătate din ratele din China. O dieta care cuprinde alimente prelucrate şi conservate se consideră toxica pentru ficat.

Atât copiii cât şi adulţii pot fi afectati de cancer la ficat, însă apare mai ales la adulti. Un factor de risc este ceva care influenţează posibilitatea de apariţie a unei boli. Dar acest lucru nu ne spune totul. Având un factor de risc, sau o serie de factori de risc, nu indică faptul ca boala va fi neaparat prezenta.

Factorul de risc cel mai important pentru cancerul de ficat este virusul hepatitei B (VHB). Pacienţii care sunt situati în zone cu rate ridicate de hepatita au, de asemenea, rate ridicate de cancer hepatocelular, si contrar, pacienţii cu HCC sunt mai putin susceptibili de a fi transportatori de hepatita B. De asemenea, studiile arată că bărbaţii au de două ori sau de trei ori mai multe sanse de a dezvolta HCC. Pe de altă parte, femeile demonstreaza rate mai mari de supravietuire decat barbatii la orice stadiu de cancer la ficat.

 

Alti factori de risc identificate de experţi :

 

  • Hepatita cronica virala. Infectie cronica a virusului hepatitic C, precum si a virusului hepatitic B, este un factor de risc cel mai frecvent. În general, hepatita C este cauza de cancer la ficat în Statele Unite, în timp ce hepatita B este cauza comună în Asia şi în alte ţări în curs de dezvoltare.
  • Ciroza. Aceasta este o boala care cauzeaza formarea de tesut cicatricial in ficat. Cei mai multi oameni care au acest tip de cancer au deja mai multe indicaţii de ciroza.
  • Diabetul zaharat

 

Semne si simptome ale cancerului de ficat

 

Acest tip de cancer nu produce în mod normal simptome până când nu este într-un stadiu avansat.

Efectele clinice ale tumorilor hepatice avansate includ:

1. O masă în partea din dreapta sus

2. Ficat nodular si sensibil la palpare

3. Durere severă în epigastru sau partea de sus din dreapta

4. Pierderea în greutate, anorexie, slăbiciune, febră

5. Icter ocazional sau ascită (acumulare de lichid în abdomen)

 

Cauzele si diagnosticul cancerului la ficat

 

Cauza exacta este necunoscuta la adulti, dar la copii poate fi o boala genetica. Carcinoamele hepatice la adulti pot rezulta din expunerea la agenţi cancerigeni de mediu, cum ar fi mucegai, androgeni si estrogeni pe cale orala, virusul hepatitei B sau din deteriorarea ficatului din cauza cirozei cauzate de imbibarea prelungita cu prea mult alcool.

Cancerul de ficat este dificil de diagnosticat în prezenţa cirozei, dar mai multe teste pot ajuta la identificarea acestuia: combinaţia de un studiu de imagistica (ecografie, CT sau RMN) şi un nivel ridicat de alfa-fetoproteina in sange va fi cel mai eficient diagnostic pentru cancerul de ficat. Studiile electrolitice pot indica retenţie crescuta de sodiu, iar o biopsie hepatică poate face un diagnostic definitiv.

 

Dieta pentru cancerul la ficat

 

Anumite alimente, printre care laptele şi fructele, par a reduce probabilitatea de a dezvolta cancer la ficat. Dr. Renato Talamini, de la Institutul Naţional de Tumori din Aviano, si colegii sai au studiat 185 de pacienţi cu cancer de ficat şi un grup "de control" compus din 412 persoane fara cancer. Odata cu cresterea aportului de diferite alimente, riscul de cancer la ficat a scăzut. Un consum ridicat de lapte şi iaurt a redus sansele de a dezvolta cancer la ficat. Consumul ridicat de carne alba a redus riscul cu 56 %, si un aport ridicat de fructe l-a redus cu 52 %. Legumele, de asemenea, au avut se pare un efect protector, dar acest lucru nu a atins niveluri semnificative din punct de vedere statistic. Cercetatorii au observat ca aceste constatari au avut loc bun pentru pacientii cu hepatita B şi C. Dr. RenatoTalamini avertizaţi că, pentru a indeparta cancerul de ficat, ar trebui să " se adopte o dieta corecta, bogata in fructe si legume." De asemenea, importanta, a adăugat el, "este limitarea consumului de băuturi alcoolice şi evitarea infectiei cu VHC prin practicarea sexului în condiţii de siguranţă şi eliminarea schimbul de ace." Jurnalul International de Cancer, 2006.

Într-un studiu prospectiv pe baza populaţiei de indivizi japonezi, consumul de legume, legume verzi, galbene şi cu frunze verzi, a fost invers asociat cu riscul de cancer la ficat. Consumul de legume, fructe şi consumul de substanţe nutritive antioxidante scad riscul ulterior de carcinom hepatocelular. Cantitatea de grasime acumulata in jurul organelor interne abdominale influenţează probabilitatea de reaparitie a cancerului de ficat in urma tratamentului.

 

Tratament medical pentru cancer la ficat

 

Tratamentul depinde de stadiul bolii, varsta, starea generala de sanatate, sentimentele şi preferinţele personale.

În funcţie de stadiu in care se afla, cancerul hepatic primar poate fi tratat pentru a elimina sau încetini dezvoltarea bolii. Procedurile comune de tratament includ interventii chirurgicale, injectare de alcool, ablatie prin radiofrecventa, chemoembolizare, radioterapie si transplant de ficat. Cu o intervenţie chirurgicală, altfel numita rezectie chirurgicala, zona în care celulele canceroase sunt găsite este complet eliminata. Acest tratament este recomandat pentru cei cu ciroză hepatică. Chirurgia nu garanteaza oprirea dezvoltarii cancerului, deoarece poate sa reapara încă în ficatul rămas sau în alte zone ale corpului în termen de câţiva ani. Transplantul de ficat este o alta procedura chirurgicala care pot fi luate in considerare pentru cei din stadiile incipiente ale cancerului, dar nu şi pentru cei cu tumori mai mari.

Prognosticul este slab atunci când cancerul este avansat, dar pentru tumori mici, care sunt limitate la ficat, terapiile ablative si paliative şi rezectia chirurgicala sau transplantul de ficat sunt uneori curative.

 

Produse naturiste Calivita de ajutor in tratamentul cancerului de ficat

 

- Suplimentul natural Liver Aid, pe baza de aminoacizi, minerale si silimarina este creat special pentru a sprijini functia hepatica si tratamentul afectiunilor hepatice. Substantele din compozitia sa ajuta la regenerarea celulelor hepatice si in tratamentul formelor cronice de boli de ficat.

- Siropul obtinut din fructul Noni, sub forma noni Lichid, are capacitatea de a intari sistemul imunitar, imbunatateste digestia, diminueaza efectele nocive ale fumatului, drogurilor si consumului de alcool, are efect antipiretic si poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul diverselor forme de cancer si tumori.

- Shark Aid este un ajutor excelent in prevenirea si inhibarea dezvoltarii celuleleor canceroase si tumorilor.

- Filtrul de apa cu osmoza inversa Aquarion produce apa ionizata si oxigenata, cu efecte terapeutice in diverse conditii, inclusiv cancere.

Preparatul Shark Aid nu se administreaza celor care au suferit o interventie chirurgicala in ultimele 6 luni.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Cancer de ficat

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. LiverAid215.00 Ron0-0-1100 capsule = 90 gDetalii Produs
Liver Aid contine aminoacizi, minerale si silimarina, necesare pentru buna functionare a ficatului, un organ suprasolicitat de diverse procese metabolice, de alimentatie sau medicamente. Previne deteriorarea ficatului si formatiunile tumorale la acest n
2. Noni Lichid236.00 Ron2-2-2 linguri de sirop946 mlDetalii Produs
Noni este un puternic anticancerigen natural, datorita compozitiei de compusi antiinflamatori, antioxidanti si antitumorali. Este un fruct cu o valoare nutritiva foarte mare, ce mentine bolile la distanta si ajuta la vindecarea celor existente.
3. Shark Aid166.00 Ron1-1-190 tablete = 90 gDetalii Produs
Cartilajul de rechin este benefic in inhibarea formatiunilor tumorale maligne si benigne; este un puternic antiinflamator natural. Blocheaza dezvoltarea retelei vasculare a tumorii si impiedica raspinderea catre alte organe.
4. Aquarion11500.00 Ronapa alcalina, pe termen lung1Detalii Produs
Apa ionizata alcalina, imbogatita cu oxigen, elimina reziduurile acide din corp, oxigeneaza tesuturile si stopeaza formarea cancerelor, bolilor renale, a diabetului, etc. Intr-un mediu alcalin nu se pot dezvolta celule canceroase.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Cancerul de ficat, cunoscut si sub numele de carcinom hepatocelular, este cauzat, in mare parte, de leziuni hepatice provocate de expunerea cronica la droguri, alcool şi malnutriţie, de asemenea, cunoscuta sub numele de ciroza hepatica.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
icter
durere localizata in cadranul abdominal drept
prurit generalizat
edeme gambiere
ascita
hepatomegalie
splenomegalie
hemoragii digestive superioare
modificarea circumferintei abdominale

0 recenzii pentru Cancer de ficat

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 9 + 9

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.