Boala Alzheimer

Descriere Remediu Naturist

 

Boala Alzheimereste o forma de dementa care afecteaza persoanele de vârstă mijlocie şi mai în vârstă şi care a devenit tragic de raspandita. Se estimează că în prezent există 18 de milioane de oameni din intreaga lume cu boala Alzheimer. Demenţa este o boală a sistemului nervos caracterizata prin pierderea de anumite abilităţi mentale. Aceasta pierdere este suficient de severa pentru a interfera cu activităţile normale şi durează cel puţin şase luni.

Dementa este termenul folosit pentru deteriorarea functiei creieruluicare duce la pierderi de memorie, reducerea de competenţe lingvistice, tulburări de raţionament şi de comportament şi tulburari emoţionale. Pe masura ce boala se dezvoltă, o persoană îşi pierde capacitatea de a efectua sarcini familiare, de a fi motivata, şi de a-şi exercita judecata. Starea de spirit, de personalitate şi abilitatea de a comunica pot fi, de asemenea, afectate. Oamenii cu boala Alzheimer  mor de obicei în termen de opt ani de la diagnosticul lor. Unele persoane ar putea muri în termen de un an de la diagnostic, iar alţii să trăiască chiar si douăzeci de ani.

Boala Alzheimer este progresiva, ceea ce înseamnă că  simptomele se agravează în timp. Dificultăţile de limbă, de asemenea, sunt frecvente in aceasta conditie. Persoanele cu Alzheimer isi pot pierde orientarea in timp şi spatiu - ar putea, de exemplu, sa se îmbrace în mijlocul nopţii, sa iasa afara sa se plimbe şi sa se piarda. Împrejurimile noi şi oamenii noi pot fi confuze. Boala progreseaza de obicei pana la stadiul în care este foarte dificil pentru pacient să fie înţeles de alţii sau sa-i înţeleaga pe ceilalţi, şi în etapele finale, pacientul este imobilizat la pat.

 

Cauzele bolii Alzheimer

Cauzele exacte ale bolii Alzheimer in prezent nu sunt cunoscute. Este o boala cauzata de o pierdere de celule ale creierului, precum şi schimbări în cortexul cerebral. Radicalii liberi sunt un alt factor în formarea de astfel de tulburari. Radicalii liberi sunt substante chimice foarte active, care se formeaza in celulele creierului, la nivelul carora produc daune. Substanţele chimice cunoscute sub numele de antioxidanti reacţionează impotriva acestor radicali liberi şi ii distruge. Un alt factor de risc este ereditatea. Oamenii ai căror membri de familie au avut aceasta conditie sunt mai susceptibili de a dezvolta boala Alzheimer decat cei ale caror familii nu dispun de această istorie. Oamenii care au hipotiroidism sau care au leziuni la cap sunt, de asemenea, expusi unui risc relativ ridicat pentru Alzheimer. Factorii de mediu au fost uneori propusi ca posibile cauze pentru boala Alzheimer.

 

Simptomele bolii Alzheimer (simptome generale)

Cel mai vechi simptom al bolii Alzheimer este pierderea de memorie. Pierderi de memorie de la sine, nu este o indicaţie clara că o persoană are boala Alzheimer. Unele pierderi de memorie sunt o parte naturala a inaintarii in varsta. Persoanele cu Alzheimer isi pot pierde simtul asupra timpului si spatiului. In stadiile incipiente ale bolii, familia sau prietenii pot observa schimbări în comportament. Odata ce boala progreseaza, pierderea memoriei se înrăutăţeşte şi unii oameni au dificultati in procesul de invatare de noi competenţe. Schimbările în comportament pot deveni mai evidente, acestia spunând sau facand lucruri care nu ii caracterizeaza sau nu au sens. Unii oameni devin deprimati, deoarece îşi dau seama că ceva se intampla cu ei. În timpul etapelor tarzii ale bolii, persoanele cu Alzheimer pot deveni total dependentd de alţii pentru îngrijirea lor. Mersul pe jos poate deveni dificil si incontinenta urinara se poate dezvolta.

 
 
Stadiile bolii Alzheimer
 
Boala Alzheimer poate fi impartita in stadii clinice. Totusi pacientii se deosebesc mult si progresia bolii nu este intotdeauna asa cum indica descrierile urmatoare. Boala evolueaza progresiv desi uneori simptomele par sa stationeze pentru o perioada.
 
Stadiul timpuriu este caracterizat prin pierderea memoriei recente, dificultati in memorarea si invatarea informatiilor noi, probleme de vorbire, schimbari ale dispozitiei si modificari de personalitate. Pot fi diminuate gandirea abstracta si judecata adecvata. Pacientii pot raspunde la pierderea controlului si memoriei prin iritabilitate, ostilitate si agitatie. Desi stadiul timpuriu nu compromite viata sociala, familia poate relata un comportament ciudat ( de ex. pacientul se pierde in drum spre magazin sau uita numele invitatilor) la care se adauga labilitate emotionala.
 
In stadiul intermediar pacientii devin incapabili sa invete si sa memoreze informatii noi . memoria evenimentelor indepartate este afectata, dar nu pierduta in totalitate. Pacientii pot necesita ajutor la imbaiere, hranire, imbracat sau toaleta. In acest stadiu pacientii pierd sensul timpului si al spatiului, deoarece mediul inconjurator si sfaturile sociale nu sunt folosite eficient. Pacientii se ratacesc mergand pana la a nu-si mia gasi baia sau dormitorul. Desi raman la domiciliu, ei sunt supusi unui risc crescut de a cadea si a se accidenta datorita starii confuzionale.
 
In stadiul sever pacientii sunt incapabili sa mearga sau sa efectueze vreo activitate cotidiana si de obicei au incontinenta sfincteriana totala. Memoria recenta si indepartata este complet pierduta. Pacientii pot fi incapabili sa mestece sau sa manance si sunt supusi riscului malnutritiei, pneumoniei ( mai ales cea de aspiratie) si leziunilor de decubit. In final pacientii devin muti. Semnele motorii sau neurologice focale apar foarte tardiv in evolutia bolii, desi incidenta crizelor convulsive este oarecum crescuta in toate stadiile bolii.
 
Stadiul terminalal bolii Alzheimer este coma si moartea, de obicei prin stare septica.

 

Boala Alzheimer si antioxidantii

Cercetarile privind boala Alzheimer şi antioxidantii si-au consolidat activităţile considerabil în ultimii ani şi arată o legătură pozitivă între aceste doua aspecte. 1 din 10 adulti au o forma de boala Alzheimer conform Centrului de Cercetare de la Universitatea Rockefeller. Cu o populaţie generală in continua imbatranire, acest număr este de aşteptat să crească.

Nimeni nu este sigur încă de ceea ce provoacă Alzheimer. Unele cercetari în Franţa arată că consumatorii de vin au tendinţa de a contracta Alzheimer mai puţin frecvent, facandu-i pe oamenii de stiinta să cred că o componenta din vin provoacă aceasta scădere.

Alti oameni de stiinta au descoperit unele schimbări pozitive cu vitamina E. Deoarece atât vitamina E cat şi cele mai multe ingrediente de vinul roşu sunt antioxidanti , urmeaza sa se stabileasca care este acel antioxidant puternic. Rolul principal al antioxidantilor este donarea de electroni pentru radicalii liberi - astfel, făcându-i stabil şi oprind pagubele pe care le provoca la celule din apropiere. Dacă în fapt, antioxidanti sunt solutia, atunci cauza probabila a bolii Alzheimer sunt radicalii liberi.

Robert P. Friedland, realizatorul unui studiu in acest domeniu, a afirmat că echipa sa consideră că radicalii liberi sunt vinovati de stresul oxidativ din celulele, cauzati de consumul necorespunzător de unele alimente, cum ar fi cele cu un conţinut ridicat de grăsimi. În acest studiu Friedland a recomanda o lista cu "ce sa faci" pentru cei care doresc să îşi îmbunătăţească şansele de a-si menţine un creier sănătos. El sugerează:

 • Consumati o dieta ridicata in antioxidanti
 • Consumati peşte
 • Suplimentati-va cu vitamina E, acid folic si restul de vitamine B
 • Mentineti-vaactivi mental şi fizic ape tot parcursul vieţii
 • Evitaţileziunilela cap

 

Sfaturi utile pentru boalaAlzheimer

Dacasunteti un insotitor pentru cineva care are boala Alzheimer, există unele lucruri pe care veţi dori să le faceti pentru a le crea condiţii de siguranţă acasa. Unul dintre obiectivele unui însoţitor este de a menţine bolnavul acasă cat se poate de mult. Există mai multe lucruri pe care le puteţi face pentru a face ca locuinta sa devina cât mai sigura posibil:

 • Îmbunătăţirea iluminatului în casă, mai ales pe holuri, scări, şi in băi. Încercaţi să mentineti acelaşi nivel de iluminare, deoarece modificările în nivelul de lumină pot fi confuze pentru unii pacienţi.
 • Puneti covoare de culoare diferită, în faţa scărilor şi a uşilor, astfel incat pacientul sa aiba un timp mai scurt de identificare a zonei.
 • Asiguraţi-vă întotdeauna ca pacientul isi ia medicamentele, sub supravegherea dumneavoasta.
 • Închideţi orice zone care pot fi un pericol pentru pacient.
 • Asiguraţi-vă că alimentele din frigider sunt proaspăte şi nu alterate. Oamenii cu boala Alzheimer vor mânca tot ce găsesc de multe ori, indiferent de gustul sau de starea alimentelor.
 • Limitarea utilizarii unor echipamente din casa, cum ar fi cuptor / aragaz, prăjitoare de pâine şi cuţite.
 • Puneti o listă de numere de telefon la fiecare telefon din casa. Aceasta lista trebuie sa includa numerele de telefon de la poliţie, pompieri, doctor şi membrii familiei.
 • Păstraţi stingătoarele de incendiu în casa.

 

Tratamentul bolii Alzheimer

In prezent nu exista nici un tratament medical pentru boala Alzheimer. Cu toate acestea, exista medicamente care pot ajuta la incetinirea progresiei sau ameliorarea unor simptome şi întârzierea necesitatii de îngrijire rezidenţială. Un tip de medicament numit inhibitori de colinesteraza sunt folositi pentru persoanele cu boala Alzheimer moderata. Acestea lucrează prin reducerea detererioararii neurotransmitatorului acetilcolina, cu un nivel redus în Alzheimer. Un alt medicament, memantina, este folosit în ultimele etape ale bolii Alzheimer. Uneori medicamentele antidepresive sunt prescrise pentru a ajuta la tratarea depresiei, care poate fi asociata cu boala Alzheimer. Unele persoane pot beneficia de medicamente anti-psihotice.

 

Tratament naturist pentru boala Alzheimer cu produse Calivita

Pentru detalii complete despre tratamentul naturist cu produse Calivita urmariti tabelul din partea de sus a paginii, sectiunea " Reteta naturista recomandata in remedii pentru Boala Alzheimer."


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Boala Alzheimer

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Super Coenzima Q10 Plus211.24 Ron1-1-0120 capsule = 84.5gDetalii Produs
Coenzima q10 beneficii Alzheimer: Antioxidantii impiedica degenerarea celulelor si moartea acestora, mentine activitatea creierului si imbunatesc circulatia la nivel cerebral, asigurand o mai buna cognitie si memorie.
2. Noni Lichid277.00 Ron1-1-1946 mlDetalii Produs
Noni Lichid Calivita ofera compusi valorosi pentru sanatatea creierului: serotonina si scopoletina sunt eficiente in tratarea depresiilor, anxietatii sau schizofreniei, xeronina regleaza endorfinele (hormoni ai starii de bine).
3. Super Soya Lecithin - 100 caps118.00 Ron1-1-0100 capsule = 166 gDetalii Produs
Lecitina este un bun stimulent pentru creier, intensifica activitatea acestuia, creste performanta mentala, imbunatateste memoria, stimuleaza puterea de concentrare si atentie.
4. Bee Power56.00 Ron1-1-050 capsule = 29 gDetalii Produs
Bee Power Calivita contine laptisor de matca, bogat in aminoacizi si elemente nutritive pentru sanatatea creierului si a numeroase functii importante in organism. Incetineste procesul de imbatranire, previne si incetineste procesul de senilitate.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

 

O pierdere progresiva, inexorabila a functiei cognitive, asociata cu prezenta unui numar excesiv de placi senile in cortexul cerebral si in substanta cenusie subcorticala, care contine beta-amiloid si aglomerari de neurofibrile, alcatuite din proteina tau.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
pierderea memoriei
pierderea orientarii
modificari de gandire
tulburari de personalitate
modificari de comportament
tulburari de limbaj

0 recenzii pentru Boala Alzheimer

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 1 + 1

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.