Antibiotic (natural)

Descriere Remediu Naturist

 

Antibioticele sunt medicamente care ajuta la vindecarea infectiilor. Acestea au fost concepute pentru a ucide infecția în organism, astfel încât să nu se răspândească și sa poata provoca probleme și daune suplimentare. Exista un sprectru foart larg de antibiotice, atat sintetice cat si naturale.

Modul in care actioneaza antibioticele naturale

Așa cum am spus, antibioticele sunt o substanță care ucide bacteriile. Nu toate bacteriile sunt rele, și demnede a fi ucise. Unele bacterii sunt de fapt foarte utile pentru noi. În corpurile noastre, la un moment dat, găzduimmilioane de aceste organisme mici, microscopice. Ele ajuta, printre altele, si la digestia de alimente pe care le mâncam. Dincolo de corpurile noastre, bacteriile sunt utile în procesele de fermentație pe care ne bazam pentru diverse aspecte ale vieții noastre. Din păcate, existăsi unele soiuri de bacteriicare nu sunt atât de prietenoasecu noi. Există, de exemplu, bacteriile care ne fac rău. Acesteaau un potențial să ne omoare. În fiecarezi, milioane de oameni mor din cauza bolilor cauzate de bacterii. De aceste soiuri de bacterii incercam sa scapam cu orice pret iar instrumentele noastre în acest efort sunt substanțele cunoscute sub numele de antibiotice.

Există două tipuri principalede antibiotice. Primul tip sunt antibioticele sintetice. Acestea sunt realizate în laboratoare, prin amestecarea unor substanțechimice în anumite moduri, pentru a obtine formule letale pentru bacterii (în același timp rămânând relativ sigure pentru noi).

Antibiotice naturale, al doilea tip de antibiotice, lucreaza în două moduri importante pentru organismul uman. Primul dintre acestea este pur și simplu contracararea bacteriilor dăunătoare. În acest proces, aceste substante naturale vor tinde sa omoare în mod inevitabil unele bacterii care nu ne sunt utile. Cel mai important aspect al acestor antibiotice naturale este faptul ca acestea nu afecteaza prea mult numărul de bacterii utile, care sunt ucise în proces este foarte mic, mai ales în comparație cu tendința de a fi ucise de antibioticele sintetice (care au fost descrise ca fiind eficiente "fără milă").

Al doilea mod în care unele antibiotice naturale actioneaa este prin intarireaimunitatii naturalea organismului, astfel încât organismul este capabil sa lupte mai bine cu bacteriile dăunătoare și efectele acestora. Avantajul acestei abordări este că bacteriile utile nu sfarsesc prin a fi ucise în acest proces.

Antibiotice naturale vs. Antibiotice sintetice

Diferența dintre antibioticele naturale și cele sintetice consta, cu toate acestea, în faptul că primele sunt produse ale naturii(fiind de obicei părți de plante), iar acestea din urmă sunt produse prin sinteză chimică in laborator. Pentru a obține un antibiotic sintetic, trebuie sa se stie si sa se aplice anumite combinatii chimice care au un efect antibiotic (de ucidere a abacteriilor). Pentru a obține un antibiotic natural, pe de altă parte, trebuie să se stie care plante (și care părți ale acestora) au acest efect, iar acestea trebuie sa fie folosite  în mod corect pentru a beneficia de efectul antibiotic descris.

Diferența dintre antibioticele naturale și cele sintetice, nu este doar în termeni de definiții, desigur. Antibiotice naturale diferă de cele sintetice si în ceea ce privește viteza de lucru. Exista tendința ca antibioticele sintetice sa actioneze mai repede decât suplimentele naturale. Dar, rețineți, trebuie să se țină cont de faptul că este vorba de cazuri tipice aici: pentru că sunt antibiotice naturale, care actioneaza mai rapid decât unele sintetice. In cazul în care o persoană este deja afectată de o boală care provine de la infectii bacteriene, viteza de lucru mai mare este asociata cu antibioticele sintetice, si este motivul principal pentru care acestea sunt utilizate în mod obișnuit în urgențele medicale. Este insa remarcabila faptul ca eficiența antibioticelor sintetice tinde să fie nimicita, deoarece cele mai multe dintre ele ajung sa ucida din greșeală si bacteriile simbiotice utile.

Suplimentele naturale, de asemenea, diferă de antibioticele sintetice în ceea ce privește profilurile de siguranță. Suplimentele naturale sunt considerate ca fiind, în ansamblu, și în multe privințe, mai sigure decât antibioticele sintetice. De remarcat aici este faptul că utilizarea de antibiotice nu este întotdeauna pe o bază tranzitorie. Mai degrabă, există oameni care se află în condiții care îi obligă să le utilizeze pe termen lung sau foarte frecvent. Astfel de oameni, în cazul în care folosesc antibiotice sintetice, aproape sigur experimenteaza efecte secundare foarte neplăcute pe termen lung. Dar, în cazul în care sunt folosite produse naturale, care sunt mult mai blande, perspectivele pe termen lung ar putea fi mult mai bune.

Plante cu efect de antibioticnatural

 • Usturoiuleste considerat, de asemenea, un antibiotic natural cu spectru larg, deoarece funcționează pe o varietate mare de infectii si bacterii.

Se recomandă ca de două ori sau de trei ori pe zi, sa se adauge un catel de usturoi tocat, crud in alimentele consumate. Ulei de usturoi este de asemenea considerat un antibiotic natural. Se poate folosi pentru infectii ale urechii. Doza recomandată este de 10-20 picaturi, de trei ori în fiecare zi. Uleiul poate fi, de asemenea, frecat pe zgârieturi, tăieturi, escoriații și, chiar arsuri.

 • Echinaceafuncționează foarte asemanator cu usturoiul. Aceasta ajută la lupta împotriva bacteriilor, fungilor, precum și virusurilor. Echinaceea, de asemenea, ajută la stimularea sistemului imunitar prin creșterea numărului de celule din corp care lupta impotriva infectiilor.
 • Frunzele de maslin -Un antibiotic natural care poate fi folosit pentru a lupta cu o serie de infectii precum cele bacteriene, virale,fungice și parazitare. Frunzele de măslin pot trata gripa, infectiile sinusurilor, raceli, alergii, precum și unele condiții ale pielii cum ar fi psoriazisul.
 • Uleiul de arbore de ceaieste foarte eficient împotriva bacteriilor, virușilor și a infecțiilor fungice. Acest antibiotic natural puternic contine uleiuri și alcooli, care pot ucide bacteriile cu care intra în contact. Acest ulei are multe din aceleasi efecte pe care le are frecarea cu alcool.  Bacteriile Staphylococcus aureus sunt sensibile la uleiul de arbore de ceai, deși acestea sunt rezistente la multe antibiotice prescrise în mod obișnuit. Uleiul de arbore de ceai este disponibil ca un ulei esențial, și ar trebui să fie diluat în ulei de măsline sau de migdale înainte de a fi aplicat pe piele.
 • Uleiul de oregano prezinta efecte antibacteriene și antifungice. Potrivit cărții "Alimente vindecatoare", ingredientele active, timolul și carvacrolul, din uleiul de oregano au dovedit a inhiba cresterea a doua bacterii asociate cu infectii ale pielii: Pseudomonas aeruginosa si Staphylococcus aureus.

Suplimente naturiste Calivita cu efect de antibiotic natural

- Extractul din patrunjel si usturoidin compozitia Garlic Caps are proprietati de antibiotic natural datorita substantelor active, precum timolul si carvacrolul, dar si sulfului si numeroaselor vitamine, minerale, aminoacizi si enzime pe care le contine. Este eficient in combaterea racelilor si gripelor, si de asemenea este un bun protector al aparatului cardiovascular.

- ParaProteX este alcatuit dintr-o cobinatie complexa de extracte din plante cu efecte de antibiotic natural si prezinta proprietati de vindecare pentru un spectru larg de infectii, precum cele urinale, vaginale, parazitare, bacteriene sau fungice.

- Efectul de antibiotic natural al uleiului de oregano, Oregano Oil Calivita, prezinta eficienta in tratamentul micozelor, infectiilor bacteriene si parazitare. De asemenea fluidizeaza mucusul pulmonar si elimina spasmele bronhice.  Elimina Candida si protejeaza impotriva unor bacterii de genul Salmonella, Escherichia coli, Staphylococcus aureus si Klebsiella pneumoniae.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Antibiotic (natural)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Garlic Caps73.10 Ron1-1-0100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
Garlic Caps este un antibiotic natural, cu rol in protectia organismului impotriva diversilor patogeni raspunzatori de infectii, raceli, viroze. Contine timol, carvacrol si sulf, substante ce actioneaza ca un antibiotic natural, fara efecte neplacute.
2. ParaProteX174.00 Ron0-1-0100 tablete = 100 gDetalii Produs
ParaProteX este un antibiotic natural foarte eficient, ce poate vindeca o gama foarte larga de infectii(vaginale, urinare, bacteriene sau fungice) fara efectele adverse ale antibioticelor sintentice si fara a crea tulpini rezistente la tratament.
3. Oregano Oil120.00 Ron2-2-2 picaturi - copii ; 4-4-4 picaturi - adulti- se administreaza cu putina apa30 mlDetalii Produs
Oregano Oil este unul dintre cele mai valoroase antibiotice naturale, datorita continutului de carvacrol, timol si acid rozmarinic. Poate vindeca o gama extrem de larga de infectii: micotice, fungice, parazitare, urinare, virale, bacteriene.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Antibioticele naturalesunt obtinute din extracte naturale ce au proprietatea de a vindeca infectiile provocate de diversi germeni patogeni.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Antibiotic (natural)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 1 + 2

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.