Alcoolism

Descriere Remediu Naturist

 

Alcoolismul este o boală în care consumul de băuturi alcoolice este la un nivel care interfereaza cu sanatatea persoanei și are un impact negativ asupra mediului social, familial sau asupra responsabilităților profesionale. Consumatorii abuzivi pot consuma cantitati excesive de alcool la diverse ore, ceea ce determină efecte imediate.

Efectele fizice imediate ale abuzului de alcool pot fi experimentate in scurt timp după începerea consumului, iar pe masura ce se continua, efectele se agraveaza.

Efectele fizice imediate ale abuzului de alcool

 • Inhibitia devine redusa- la o concentrație de alcool în sânge de 0,05, schimbările în comportamentul unei persoane incep sa fie vizibile. Efectele abuzului de alcool și inhibitiile reduse pot supune o persoană la un risc mai mare pentru acțiunile la care nu ar participa în caz contrar, cum ar fi activitatea sexuală, continuarea consumului de alcool sau consumul de droguri ilegale.
 • Pierderea controlului muscular - la nivelul de 0,10, vorbire neclară  va fi probabil evidentă. Hotărârea depreciata și slaba coordonare sunt efectele fizice ale abuzului de alcool, care pot duce la căderi și accidente.
 • Pierderea de memorie și / sau de cunoștința - deoarece alcoolul deprimă mecanismele de control ale creierului pe masura ce nivelul de alcool din sange creste, anumite perioade de timp și anumite situații și evenimente nu pot fi amintite după aceea.
 • Amortire- la o concentrație de alcool în sânge de 0,40, o persoană poate funcționa cu greu, actionand foarte nehotarat, ametit, dezorientat si confuz.
 • Coma- la un nivel de alcool în sânge de 0,50 o persoană este la risc pentru comă, care poate pune viața în pericol. Și la acest nivel sau mai mare, paralizia respiratorie și decesul devin o posibilitate.
 • Alte efecte ale abuzului de alcool, care sunt pe termen scurt includ greata, dureri de cap, mahmureala si oboseala.

Abuzul de alcool de-a lungul timpului, poate duce la dependenta de alcool în curs de dezvoltare. Forma cea mai grava de alcoolism este "dependenta de alcool". Dependenta de alcool fizică este caracterizată de simptome de sevraj atunci cand consumul de alcool este întrerupt, de toleranta la efectele abuzului de alcool și de prezența bolilor legate de cosumul excesiv de alcool.

Malnutritiapoate dezvolta dintr-un apetit redus, plus absorbția inadecvata de nutrienti in tractul intestinal si consumul de calorii "goale" din alcool. Caloriile din alcool sunt numite "calorii goale", deoarece alcoolul nu conținesubstante nutritive benefice, vitamine sau minerale.

Cu un consum de alcool și abuz care continuăde-a lungul anilor, multe din organele corpului vor fi afectate. Alcoolul este deosebit de nociv pentru ficat. Alcoolul distruge celulele hepatice, și capacitatea celulelor hepatice de a se regenera. Această condiție conduce la un prejudiciu imflammator progresiv la nivelul ficatului și în cele din urmă poate duce la ciroză hepatică.

Efectele abuzului de alcool pe termen lung includ deteriorarea creierului, hipertensiune arteriala, daune musculare, leziuni ale nervilor, pancreatită, hemoragie la nivelul esofagului, disfunctie erectila la barbati, sindromul alcoolismului fetal la copiii femeilor alcoolice, insomnie, depresie și creșterea riscurilor de cancer.

Etapele alcoolismului

 • Etapele timpurii ale alcoolismului

In stadiile timpuriiale alcoolismului, o persoană începe să depindă de alcool pentru a-si modifica starea de spirit. Multi oameni bea alcool atunci cand au probleme, și încep sa se gândeasca din ce in ce mai mult la alcool. Se produce apoi o creștere treptată a toleranței, adică, este nevoie de cantitati tot mai mari de alcool pentru a atinge starea de spirit care va aduce efectele dorite. De multe ori, o persoana poate consuma cantitati mari de alcool, fără să apară deficiențe.

In stadiile timpurii ale alcoolismului organismul se adapteaza la un volum ridicat de alcool. Initial pot sa nu se observe semne vizibile ale consumului de alcool, insa, de-a lungul timpului, organismul incepe sa-si piarda capacitatea de a rezista la niveluri mari de alcool. Cand se întâmplă acest lucru, atunci când un alcoolic se opreste din baut și scade nivelul de alcool din sânge, funcțiile sale de gândire, vorbire sau de mers pe jos se deterioreaza, iar acesta persoana se afla la trecere spre etapa urmatoare a alcoolismului.

 • Etapele de mijloc ale alcoolismului

Nevoia și dorința de a bea devinetreptat mai intensă. Persoana in cauza creste cantitatea de alcool consumata si frecventa. Aceasta isi pierde controlul asupra băutului, iar organismul își pierde capacitatea de a procesa alcool, așa cum a făcut-o în primele etape ale alcoolismului. Toleranța scade pe măsură ce persoana devine mai ușor în starea de ebrietate. Simptomele de sevraj începe să devină mai severe în cazul în care alcoolul este redusă.

Persoana in cauza poate acum să recunoască faptul ca există o problemă cu băutura.Din păcate, nu mai poate constientiza cât de mult alcool poate suporta oeganismul sau. De obicei, bautorul neagă in fata sa si a altora că alcoolul este o problemă astfel încât acesta nu va avea de-a face cu o criza interioara. Mahmureala, pierderile de memorie și probleme de stomac pot fi acum simptome fizice care apar în mod regulat.

 • Etapa finala a alcoolismului

Pe masura cealcoolismul progresează, alcoolicul devine obsedat de băut pana la excluderea aproape a tuturor altor lucruri. Oricine poate observa că este o problemă majoră. În timpul etapelor tardive de alcoolism, sănătatea mentală și fizică a alcoolicului sunt serios deteriorate. Multe dintre organele corpului au fost deteriorate, scazand rezistenta la boli. Relațiile familiale sau sociale pot fi grav avariate, și se pot dezvolta probleme financiare și juridice ca urmare a necontrolului asupra alcool.

Fiecare alcoolic va suferi de malnutriție. Alcoolul în cantități mari interferează cu procesul de digestie și trecerea de nutrienti din intestin in sange. Funcția hepatice este deteriorata, limitând și mai mult transformarea nutrienților într-o formă utilizabilă pecare organismul sa o poata asimila. Celulele deteriorate nu primesc nutrientii necesari, acestea nu se pot repara și prejudiciul continuă. Deficiențele nutriționale provoca o serie de probleme care se inrautatesc pe parcurs. De exemplu, deficitul de vitamina B1 este la alcoolici si poate duce la pierderea de vigilență mentală, oboseală, pierderea poftei de mâncare, stare de confuzie și instabilitate emoțională.

Dacă alcoolicul continuă sa bea, alcool va provoca moartea într-un fel sau altul. Moartea din suicid, accidente fizice și accidente legate de daune directe ale organelor corpului și sistemelor, va fi probabil rezultatul final al alcoolismului in stadiu terminal.

 De ce este alcoolismul periculos?

 • Alcoolul etilic - alcool care este folosit în toate produsele de alcool - este un lichid care imediat se dizolvă în sângele uman. Prin urmare, atunci când alcoolul este consumat, acestuia nu ii ia mult timp pentru a ajunge la toate partile corpului uman. Datorită acestui fapt, sistemul nervos al persoanei este afectat, iar persoana in cauza isi poate pierde capacitatea de reacție la stimuli externi. Acest lucru se intampla atunci când persoana este declarata a fi în stare de ebrietate.
 • Alcoolismul constant va interfera cu functionarea tuturor organelor vitale ale corpului. Principalele organe afectate sunt ficatul, creierul, inima si rinichii.
 • Ficatul este,probabil, cel mai grav afectat pe termen lung. Cu un alcoolism prelungit, ficatul poate dezvolta ciroza. Odată instalata ciroză, este foarte dificil să se trateze.
 • In stomac, alcoolul poate cauza mai multe probleme gastrice, care pot interfera cu digestia. În același timp, de fiecare dată când o persoană are alcool in sange, sistemului nervos ii amorteste. Aceasta persoana isi poate pierde o parte sau toate simturile fundamentale.

Care sunt simptomele alcoolismului?

In general, oameniicare sunt alcoolici pot fi ușor identificati chiar și într-o mulțime. Obiceiul prezinta unele simptome caracteristice. Acestea sunt după cum urmează:

 • Ochii roșii, păr neîngrijit, gura mirosind a alcool, mers nesigur, etcsunt cele mai conrete si vizibile simtome de alcoolemie, dar există si persoane care mascheaza bine aceste semne.
 • Alcooliciiisi stabiles, de obicei, ore specifice pentru sesiuni de consum de alcool. Acestea ar putea fi înainte de cină. În cazul în care alcoolul nu este disponibil intr-o anumită zi, acestia pot deveni foarte irascibili.
 • Chiar și în timpul în care nu sunt bauti, alcoolicii nu sunt in măsură să se concentreze asupra muncii. Acest lucru le afecteaza viata profesionala si de familie.
 • In timp, alcoolici construiesc o rezistență la alcool. Din acest motiv, ei isi vor creste treptat aportul, astfel încât să se simtă efectele.

Cum poate fi evitat alcoolismul?

Pentru un alcoolic, evitarea alcoolului ar putea fi o sarcină foarte dificilă. Simptome de sevraj de alcoolism pot fi foarte severe. Deci, nu este recomandabil pentru un alcoolic inrait sa se obreasca brusc de tot din consumul de alcool. În schimb, alcoolul trebuie să fie atent eliminat.

Următorii pași pot fi urmati pentru a reduce consumul de alcool:

 • Persoana trebuiesă isi gaseasca un interes in hobby-uri constructive și sport.
 • Dragostea și afecțiunea de la membrii familiei și prietenii ar putea consolida hotărârea persoanei de a renunța la alcool.
 • Participarea la reuniuni ale Alcoolicilor Anonimi va arăta modulîn care alcoolicii au reușit să renunte la obiceiurile lor. Acest lucru va crea o perspectivă foarte pozitiva asupra unui alcoolic.
 • In loc de alcool,pot si utilizate alte băuturi cu alcool mai puțin în ele, cum ar fi vinul și cocktail-urile. În cele din urmă chiar și acestea pot fi oprite.

Cum poate fi controlatalcoolismul cu remedii naturiste simple?

Există multe remedii de originenaturista care pot reduce efectele de alcoolism. Următoarele sunt unele dintre ele:

 • Sucurile de fructe sunt foarte eficiente în reducerea efectelor de alcoolism. Pentru înlăturarea efectelor unei mahmureli, sucul de la o lamaie sau portocala va fi foarte eficient. Un măr sau o banana ajută la alungarea toxinelor din organism, care se colectează din cauza alcoolismului.
 • Strugurii si curmalele sunt foarte benefice in reducerea nevoii de a consuma alcool. În cazul în care alcoolici consuma o dieta pe baza de struguri, doar pentru câteva săptămâni, atunci cel mai probabil tentația de a bea va fi complet eliminata.
 • Introducerea de multe alte băuturi in dieta persoanei, astfel încât pofta de bautura alcoolica sa fie redusă.
 • Atunci când persoana simte nevoia de a consuma alcool, un pahar de suc de morcovi va contribui la reducerea ispitei.

Suplimente naturiste Calivita de ajutorin eliminarea alcoolismului

 • Siropul natural de noni, sub forma Noni Lichid Calivita, prezinta uimitoarea calitatea de a lupta impotriva si de a elimina dependele de alcool, tutun si droguri. Pe langa aceasta calitate deosebita, de asemenea prezinta proprietati de stimulare imunitara si imbunatire a functiilor fizice si psihice, printr-un aport bogat de nutrienti importanti.
 • Ulelui de primula Evening Primrose Oil, cu un continut bogat de acizi grasi esentiali, prezinta un efect de imbunatatire a starilor depresive la consumatorii de alcool, precum si un rol protector pentru cele doua organe afectate cel mai frecvent de consumul abuziv de alcool, si anume ficatul si rinichii.
 • Complexul vitaminic B, sub forma Stress Management B Complex, este util in stari de stres, depresie, anemie si alte deficiente de aceste vitamine importante. La alcoolici deficiente nutritive sunt des intalnite, iar suplimentarea este adesea necesara, in scopul de a preveni malnutritia si de a reduce starile emotionale negative.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Alcoolism

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid277.00 Ron1-0-1 lingurite de sirop946 mlDetalii Produs
Noni Lichid este un antioxindat puternic cu rol important pentru buna functionare a creierului. Este eficient in combaterea dependetelor, precum tabagismul, alcoolismul sau dependenta de droguri. Elimina simptomele de sevraj si anxietate.
2. Evening Primrose Oil97.00 Ron1-1-1 dupa masa100 capsule gelatinoasa = 78 gDetalii Produs
Evening Primrose Oil are grija de sanatatea ficatului si a rinichilor, cele doua organe afectate de excesul de alcool. De asemenea, amelioreaza starile depresive la alcoolici, datorita acizilor grasi esentiali cu rol benefic pentru sanatatea psihica.
3. Stress Management B Complex90.00 Ron1-1-0 dupa masa100 tablete = 127 gDetalii Produs
Stress Management B Complex asigura doza optima de vitamine B necesare in starile de stres, axietate, depresie si deficiente nutritionale. Alcoolici adesea se confrunta cu deficiente nutritionale care pot crea stari emotionale negative.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

O dependenta de alcool care afecteaza starea emotionala, psihica si statutul social al bolnavului.

Alcoolismul este considerat o boala cronica cu etiologie nedeterminata, cu debut insidios si simptome si semne recunoscute si proportionale cu severitatea sa. Consumul unor cantitati crescute de etanol produce de obicei intoxicatie clinica semnificativa si leziuni organice, dependenta fizica si un sindrom periculos de sevraj.

Consumul repetat expune multe celule la intoxicatie. Intoxicatia frecventa este evidenta si distructiva, ea interfera cu capacitatea de a trai in societate si de a munci. In final intoxicatia alcoolica poate duce la ruperea relatiilor, ca si la pierderea locului de munca datorita absenteismului. Cu cat aceste comportamente sunt evidente la varsta mai tanara, cu atat tulburarea este mai greu de rezolvat. Femeile alcoolice sunt in general mai  predispuse sa consume alcool in singuratate si ajung rareori sa fie obiectul stigmatizarii.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

2 recenzii pentru Alcoolism

 1. Nota :5 din 5

  Admin 01.01.1970

  Aceasta reteta a fost gandita in formula cu cele trei produse, astfel efectul va fi mult mai bun. Daca doriti sa cumparati doar unul dintre cele trei, va recomandam sa consumati Evening Primrose Oil.

 2. Nota :5 din 5

  Relu 01.01.1970

  Salut, Cum se ia reteta ? Toate pastilele de acolo sau doar cate unul ?

Adauga o recenzie

Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
Toate campurile sunt obligatorii *

*   = 2 + 8

Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.