Akinezia

Descriere Remediu Naturist

 

Akinezia este un simptom al unor boli, si nu o boala in sine. In afara de boala Parkinson, akinezia se poate manifesta si in bolile Alzheimer si Pick, in stadiul lor tardiv, precum si in sindromul Steele-Richardson-Olszewski.

Boala Parkinson (BP)este o boala degenerativa a sistemului nervos central. Este văzuta ca o reducere anatomica a numărului de neuroni care elibereaza dopamina din substantia nigra, o structura a creierului mijlociu. Aceasta boala este descrisa de mii de ani, insa secolul trecut a fost perioada studiilor clinice cele mai intense. În general, oamenii se gandesc la BP ca la o condiție de senilitate, insa in medicina este cunoscut faptul ca boala poate afecta la aproape orice varsta, de la 17 ani pana la 80 sau mai multi.

Aceste simptome de BP sunt adesea rezumate în mnemonicul TRAP. Acest cuvant "elegant", înseamnă într-adevăr că boala Parkinson este o capcana pentru suferind(trap = capcana), din cauza unei minti sănătoase într-un corp afectat, care nu răspunde corespunzator la activitatea pe care persoana dorește să o aibă. De asemenea, acest cuvânt ne indica unele dintre simptomele principale ale bolii.

 • Teste pentru "tremor", care înseamnă agitare. Tremorul in BP este văzut în repaus, atunci când pacientul nu se afla in încercarea de a face o mișcare. În cazul în care pacientul este distras, tremurul poate fi mai proeminent. De obicei, medicul ii da o sarcina pacientului, de exemplu sa numere ceva, iar atunci cand pacientul începe numărarea, acesta tremura mai mult din cauza distragerii. De asemenea, tremorul începe ca un simptom unilateral de la început. Rar se vede o BP în care tremorul este simetric de prima dată.
 • R este pentru "rigiditate". Mușchii pacientului par blocati în cazul în care acesta stă de ceva timp fara sa se miste. Fata devine hipo-mimica, iar pacientul pare să nu aibă nici o expresie. Miscarea se numeste si se manifesta "precum roata dintata ", din cauza succesiunii.
 • A este pentru "akinezie", care înseamnă incapacitatea de a se misca. Pacientul cu BP prezinta o dificultate mare atunci cand începe sa se miște.
 • P este pentru "postura". Acesta este un simptom care face ca diagnosticul sa fie simplu pentru medic, deoarece este foarte tipic pacientilor cu BP. Acestia sunt înclinat în față, părând probabil aproape să cadă. Virajul vederii se face folosind tot corpul.

Dificultatea de a controla mușchii faciali - akinezia și bradikinezia - se poate manifesta în fața, de exemplu, ca o expresie facială redusa, clipire rara și înghițire lenta, care duce la cresterea secretiei de saliva, și, ocazional, la salivare.

O persoană cu boala Parkinson poate observa, de asemenea, o schimbare în voce: poate deveni scăzută și monotona, cu inflexiune puțina sau deloc. Akinezia și bradikinezia pot apărea, de asemenea, ca probleme de executare a anumitor mișcări, și se manifesta ca o lentoare crescuta, când mișcările sunt executate sau încercate.

Alte simptome secundare ale PD sunt:

Dificultati de vorbire, seboree, disfagie, probleme urinare, probleme cognitive, depresie, deteriorarea calității vieții (probleme de scriere, dormit, mâncat).

Semnele și simptomele bolii Parkinson pot fi, de asemenea, atribuite altor conditii, cum ar fi stresul și epuizarea, insa foarte mulți suferinzi, din pacate, nu vizitează medicul până când nu isi dau seama ca simptomele nu trec sau se inrautatesc, si dureaza de foarte mult timp. Contrar credintei populare, boala Parkinson nu este specifica vârstei a treia și, deși este cel mai frecvent observata în generația mai în vârstă (60 +), există un număr tot mai mare de cazuri care se dezvolta mai devreme in viata.

Mecanismul de simptome

Un domeniu din creier care are un rol imens în controlul mișcarilor are nevoie de o mulțime de dopamina pentru a funcționa în mod adecvat. Alcătuit din centre mici de control al miscarii, colectiv cunoscute sub numele de ganglioni bazali, se bazează foarte mult pe această sursă de dopamina pentru a funcționa normal. Această regiune de control destul de complicata, aflata adânc în creier, are noi funcții încă în curs de descoperire. Fara sa complicam lucrurile, să presupunem că are doar două functii esențiale atribuite pentru: inițierea unor mișcări ale corpului și întreținerea mișcărilor fine, odată ce au fost inițiate. Ambele aceste functii devin grav compromise atunci când nu este suficienta dopamină la acest nivel. Neuronii ganglionilor bazali primesc în mod normal ordine de la creierul mare și feedback din corp, dupa care, ei trimit semnale coordonate la muschii corpului. Atunci când dopamina este necorespunzator aprovizionata, acestia încep să trimită din ce in ce mai multe impulsuri dezorganizate, și chiar aleatorii la muschii corpului, de obicei, începând pe o singură parte.

Rezultatele includ spasme, tremor, slabiciune, blocarea sau oprirea mișcării (akinezie), încetinirea mișcării (bradikinezie), pierderea controlului care rezultă în mișcare spontană necontrolată (diskinezie), crampe, si o pierdere progresivă a capacității de a iniția mișcarea. In mod normal, exista atat de multa dopamina produsa în plus, incat mișcările anormale sa înceapa să apară numai după ce 80 la sută din celulele de dopamina au murit. Chiar și cu pierderea atator de multe celule cerebrale de dopamina, substantia nigra încă pare intacta pe scanare RMN. Parkinson nu implică doar mișcarea dezordonată; Multe alte lucruri anormale apar în corpul și mintea bolnavului. Asta pentru ca aceste celule muribunde producatoare de dopamina din substantia nigra trimit, de asemenea, proiecții de dopamina în alte regiuni importante ale creierului. Aceste alte regiuni, de asemenea, au nevoie de o aprovizionare regulată de dopamina pentru a-si indeplini sarcinile în mod corect.

Tratamentul actual al bolii Parkinson nu poate vindeca boala insa poate fi foarte util in tratamentul simptomelor, și poate crește calitatea vieții pentru pacient.

Suplimente naturiste Calivita de ajutor in akinezie

 • Coenzima Q10 si antioxidantii din compozitia Super Coenzima Q10 Plus manifesta efecte pozitive in tratamentul unor boli ca Alzheimer sau Parkinson, prin incetinirea procesului de imbatranire si actiunea benefica asupra creierului.
 • Siropul de noni, sub forma Noni Lichid Calivita, ajuta in tratamentul unor dizabilitati comportamentale iar efectul antioxidant contribuie la prevenirea deteriorarii celulelor si prezinta actiune benefica asupra creierului.
 • Mega Protect 4Life contine antioxidanti, gingko biloba si coenzima Q10 care prezinta un efect de imbunatire a circulatiei la nivel periferic, dar si central, intarzie manifestarea efectelor de imbatranire, reduc riscul aparitiei multor boli, ofera o stare si o rezistenta fizica si psihica buna, si de asemenea, ofera mai multa energie.
 • Lecitina extrasa din soia - Super Soya Lecithin - 100 caps -  are o actiune benefica asupra creierului datorita capacitatii de intesificare a functiilor cerebrale. Contine doua substante importante pentru creier : inozitolul – care se gaseste in structura creierului intr-o mare proportie, si colina – care intra in structura menbranelor celulare.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Akinezia

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Super Coenzima Q10 Plus211.24 Ron0-1-0120 capsule = 84.5gDetalii Produs
Super Coenzima Q10 Plus are un continut antioxidant puternic dat de vitamina E, seleniu, betacaroten si coenzima Q10, cu efecte pozitive in tratarea bolii Alzheimer si Parkinson, deoarece incetinesc imbatranirea si au efecte benefice pentru creier.
2. Noni Lichid277.00 Ron1-1-1 linguri de sirop946 mlDetalii Produs
Noni Lichid este un antioxindat de exceptie ce impiedica imbatranirea si degenerarea organismului.De asemenea, este un bun stimulent pentru sistemul nervos. Xeronina, scopoletina si serotonina au grija de sanatatea creierului.
3. Mega Protect 4Life117.18 Ron1-1-090 tablete = 88.2 gDetalii Produs
Mega Protect 4Life contine Ginkgo biloba, conezima q10 si alti antioxidanti importanti, cu rol in prevenirea deteriorarii organismului. Este benefic in boala Alzheimer, functioneaza ca un antidepresiv, imbunateste circulatia la nivelul creierului.
4. Super Soya Lecithin - 100 caps118.00 Ron1-10100 capsule = 166 gDetalii Produs
Super Soya Lecithin intesifica functiile cerebrale, avand o actiune benefica asupra creierului. Inozitolul si colina sunt substante prezente, foarte importante pentru creier, facand parte din structura acestuia si a membranelor celulare.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Akinezia o intalnim in bola Parkinson si inseamna pierderea sau afectarea tonusului muscular normal. Se mai intalneste in anumite forme de epilepsie, in care bolnavul cade brusc la pamant, sau are ochii deschisi si pare ca urmareste miscarile din jur, dar el se afla intr-o stare de lipsa totala de reactivitate.

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Akinezia

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 7 + 3

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.