Afte (inflamatii si ulceratii in cavitatea bucala)

Descriere Remediu Naturist

 

Afta bucalaeste o infectie a gurii cauzatade ciuperca Candida, de asemenea, cunoscutasub numele dedrojdie. Candida nu se limitează la gură, ea poate să aparăsiîn altepărţi ale corpului, precum şi sa cauzezeerupţii cutanatein zona descutec la sugari sau infecţii vaginale la femei.

Aftelepotafecta pe oricine, chiar dacă aparcel mai adesea la sugari si copii mici, adulţii mai în vârstăşi persoanele cuunsistem imunitar slabit. Copiii dezvolta candidoza din cauza sistemului imunitar imatur, care nu este în măsură să controleze creşterea de drojdii.Aceasta conditiepoate fi foarte supărătoare, dar poatefi vindecate cu uşurinţă acasă şi se recomandă  tratarea candidozei cu medicamente alternative, mai degrabă decât folosind produse chimicesau medicamente puternice.

Care este cauza aftelor bucale?

Cantităţi mici de ciuperca Candida sunt prezente in gura, tractul digestiv si pieleamultor oameni sănătoşi şi sunt în mod normalţinute sub control de bacterii şi alte microorganisme din organism.Cu toate acestea, anumite boli, stresul sau une ;emedicamentepotperturba echilibrul delicat, cauzando crestere iesita de sub control a ciuperciicandidasiprovocând candidoza.

Medicamentele care perturba echilibrul microorganismelor în gură şi pot provoca afte cuprind corticosteroizi, antibiotice si pilule contraceptive.Bolilesau situaţiilemedicale care faccainfectiacu Candidasasedezvolteincluddiabet zaharat necontrolat, infectia cu HIV, cancer, gură uscatăsau sarcina (cauzate de schimbarile hormonale care apar cu sarcina). Persoanele care fumeaza sauau oproteza dentara care nu se potrivesteîn mod corespunzător, de asemenea, sunt la risc crescut deafte bucale. În plus, copiii pot transmite infectia la mamele lor în timpul alăptării.

Care sunt simptomele de afte?

Aftele se dezvoltă de obicei brusc, dar pot pot deveni si cronice, cu o persistenta pe o perioadă lungă de timp.Un semn comun alafteloreste prezenţa de leziuni uşor ridicate,de culoare alb-cremîn gura - de obicei, pe limbasau obrajiiinteriori-, dar, de asemenea,se pot formauneoripecerul gurii, gingii, amigdalesauin gat. Leziunile, care pot avea unun aspect de"brânză", pot fi dureroase si pot sangera usor candsunt deranjatesaulanspalatulpe dinti. În cazurilesevere, leziunile se pot răspândi în esofagsau tubuldeînghiţirecauzând:

• Durere sau dificultate la înghiţire

• Sentimentulca mancarearamaneblocat în zona gâtului sauinmijlocul pieptului

• Febra, în cazul în care infecţia se extinde dincolo de esofag

Aftele se pot5raspandi la alte parti ale corpului, inclusiv in plamani, ficat şi piele. Acest lucru se întâmplă mai des la persoanele cu cancer, HIV, sau alte condiţii care slabesc sistemul imunitar.

Cum sunt diagnosticate aftele?

Medicul dentist poate diagnosticaafteleprin examinareagurii.Acesta caută leziuni distinctive albe in cerul gurii, gingii, pe limba sau obraji.Periajul usor alleziunilordezvăluie o zona inrosita si sensibilacare poatesangera usor.Un examen microscopic de tesut de lao leziune poate confirma diagnosticul.

Aftele care se extindşi în esofag potsolicita alte teste pentru a face diagnosticul. Astfel de teste ar putea include o culturădin gât, efectuarea unei endoscopii de esofag, stomac, si intestin subtire (examinareamucoasei din aceste zone ale corpului cuo cameramontatape vârful unui tubcaretreceprin aceste zone), saucu ajutorulrazelorXin zonaesofagului.

Cum sunt tratate aftele?

În timp ce copiii şi adulţii sănătoşi pot fi tratatieficientsi usorpentru afte, simptomele pot fi mai severe şi greu de gestionat la cei cuunsistemul imunitar slabit.Medicamentele antifungice, care sunt în general luate pe o perioada cuprinsa intre 10 si 14 zile, sunt adesea prescrise pentru a trata candidoza.Aceste medicamente sunt disponibile sub formă de tablete, pastilesau lichida. Medicul dentist vaalegetratamentulspecific conceput pentrufiecare pacient,in functie devarstasasi cauzainfectiei. Deoarece prezenţa unei infecţii cu Candida poate fi un simptom al altor probleme medicale, medicul dentist vă poate sugera să solicitstiasistenţă medicala,pentru a trataorice probleme care stau la bazaacestei conditii.

Cum pot fi prevenite aftele?

Deoarece o infectiecare produceafte reprezintă, în general, o dezvoltarea excesiva aciuperciiCandida albicans, care este frecvent găsitaîn cavitatea bucală, strategiilede prevenire se concentreazape limitareadezvoltariiexagerate,precum şipelimitarea re-expunerii repetatela Candida.

Următoarele sfaturivă potajuta să preveniti aftele:

• Urmaţi bune practici de igiena orala. Periati-va dintii de cel puţin două ori pe zi sifolositiata dentara cel puţin o dată pe zi.

• Evitaţi apele sau spray-urilede gură. Aceste produse pot distruge echilibrul normal al microorganismelor în gură.

• Consultaţi medicul dentist în mod regulat. Mai ales dacă aveţi diabet zaharat sauutilizatiproteze dentare.

• Limitaţi cantitateaalimentelor care continde zahăr şi drojdie. Alimente precumpâinea, berea sivinulîncurajeazadezvoltarea ciuperciicandida.

• Dacă fumati, renuntati. Adresaţi-vă medicului sau dentistuluicu privire la modalităţilede arenunta la acest obicei

Cai de atac naturiste pentru afte:

O solutiede apă şi sare este un remediu foarte simplu pentru afte. Se dizolvă câteva grame de sare normala intr-o cana de apa calda sise facegargara. Se scuipaconţinutul şise urmeazaacest proces de 3-4 ori într-o zi.

Unsistem anti-fungic eficientpoate fi o solutie de spalat gura formata dintr-un amestec de otet de cidrusiun vârf de cuţit de sare intr-o cana de apa calda. Utilizaţi aceastaapa de gura pentru ava clati gura. Asiguraţi-vă că acest amestec ajungeintoate colţurilegurii, pentru a evitaore-crestere de drojdii.

• Usturoiul si ceapa contin proprietăţi naturale anti-fungice. Consumul de usturoi sau ceapa ajută la ucidereaciuperciiCandidadin gura. Consumul regulat de usturoi previneaparitia aftelor.

• Mamele care alăptează pot trece aftelela copii lor în timpul alăptării. Asigurati o igienacorespunzătoare aproape de zona mamelonului şiverificatiorice apariţiede roşeaţă sau anomalii. Utilizarea detampoane pentru alaptareajută la prevenirea răspândirii infecţiei.

• Reducerea consumului de zahăr, deoarecedrojdia ca organism supravieţuieştecuzahăr. Daca aveti afte, trebuie să opriţi consumul de produse zaharoase.

• Uleiul de cocos contine acid caprilic, care luptanaturalîmpotriva Candidei. Puteţi lua o lingura de ulei de nucă de cocos in gura,cu cara va clatitişi apoi scuipati. Uleiulde cocos poate fi aplicat pe zona mamelonului pentru a preveni răspândirea de afte la copiii care sunt alaptati.

• Puteţi amesteca bicarbonat de sodiu intr-o cana de apa calda si apoi folosi odischetade bumbac curată pentru a sterge interiorul gurii şi limbapentru a preveni aftele.

• Consumul de iaurtfarazahăr este un remediu excelent pentru a preveni aftele.

Tratament naturist afte bucale cu produse Calivita

-Medicamentele si anumite alimente pot perturba echilibrul florei intestinale, declasand astfel inmultirea bacteriilor fungice, printre care si Candida – cea mai raspandita, insa probioticele -Acidophilus with Psyllium- are capacitea de a restabili acest echimibru si de a impiedica aparitia infectiilor fungice.

- Efectul de antibiotic natural al suplimentului ParaProteX impiedica aparitia infectiilor de multe feluri, inclusiv cele fungice, provocate de ciuperca Candida albicans.

- Consumul regulat de vitamina C – C 1000 –  creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a impiedica dezvoltarea de infectii.

- Extrasul de clorofila sub forma lichida -Liquid Chlorophyll- este un remediu naturist excent pentru detoxifiere si imbunatirea circulatiei sanguine si limfatice. De asemenea imbunateste functia ficatului, rinichilor si colonului, ajuta la fortifierea sistemului imunitarsiaducebeneficii la nivelul sistemului digestiv datorita efectului puternicde alcalinizare.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Afte (inflamatii si ulceratii in cavitatea bucala)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Acidophilus with Psyllium119.00 Ron1-1-1100 capsule = 68 gDetalii Produs
Acidophilus with Psyllium reface flora bacteriana buna, contribuind la o mai buna digestie, eliminarea infectiilor, a respiratiei urat mirositoare, intarirea imunitatii, eliminarea bacteriilor si tratarea diversolor micoze, inclusiv afte.
2. ParaProteX174.00 Ron1-1-1100 tablete = 100 gDetalii Produs
ParaPorteX este un atibiotic si un antiseptic natural ce alimina parazitii, microbii, bacteriile si ciupercile care pot cauza diverse neplaceri in tot organismul, precum candida bucala, vaginala si digestiva, aflte, ulceratii bucale, etc.
3. C 100096.21 Ron1-1-0100 tablete = 130 gDetalii Produs
C 1000 contine vitamina C cu eliberare prelungita si bioflavonoide din macese, cu rol de forifiere a imunitatii in lupta cu tot felul de infectii si boli ale copilariei. Mentine sanatatea dintilor, gingiilor si pielii si ajuta la vindecarea ranilor.
4. Liquid Chlorophyll278.00 Ron1-0-1 lingurite siropLichid 473 mlDetalii Produs
Liquid Chlorophyll este un foarte bun detoxifiant si vitaminizant pentru organism. Elimina patogenii raspunzatori pentru diferite probleme de sanatate in tip ce ofera nutrienti importanti pentru functia digestiva si intreaga sanatate.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Afta bucala este o infectie a gurii cauzata de ciuperca Candida, de asemenea, cunoscuta sub numele de drojdie. Candida nu se limitează la gură, ea poate să apară si în alte părţi ale corpului, precum şi sa cauzeze erupţii cutanate in zona de scutec la sugari sau infecţii vaginale la femei.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
febraDoar la stomatita herpetica
respiratie urat mirositoare
salivatie abundenta
aparitia unor basicute sau ulceratii dureroase in interiorul cavitatii bucale (pe limba, pe interiorul obrajilor si al buzelor), ce au un contur regulat, de culoare galbui-cenusie
gingii umflate si rosii
Candidoza interna/externa (care afecteaza transpiratia si picioarele)Detalii Afectiune
Surpainfectia cu candida, de asemenea, cunoscuta sub numele de candidoza, este cauzată de un grup de ciuperci microscopice sau de drojdii de bere cunoscute sub numele de Candida albicans.

0 recenzii pentru Afte (inflamatii si ulceratii in cavitatea bucala)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 0 + 2

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.