Descriere Remediu Naturist

 
 
ADHD(Deficit de atentie si hiperactivitate) este una din cele mai intalnite tulburari psihice de dezvoltare neurologica care apare in perioada copilariei si care dureaza, de obicei, pana la varsta adulta. Copiii care sufera de ADHD au probleme de concentrare si de comportament (adeseori actioneaza fara sa se gandeasca la consecintele sau rezultatele actiunilor lor) si sunt peste masura de activi.  
 
Aceasta afectiune apare la copiii cu varste cuprinse intre 6-12 ani si dureaza mai mult de 6 luni. Deficitul de atentie si hiperactivitatea se traduc in scaderea performantelor scolare si a receptivitatii la metodele de educatie folosite de parinti sau profesori. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca aproape 39 de milioane de oameni sunt afectati de ADHD, fiind diagnosticat de 3 ori mai mult la baieti decat la fete. Aproape 30-50% din cei diagnosticati cu ADHD vor continua sa aiba simptomele acestei afectiuni si la maturitate, in vreme de doar 2-5% dintre persoane prezinta pentru prima oara semnele ADHD la varsta adulta.
 
Semne si simptome
 
Lipsa capacitatii de concentrare sau problemele de comportament sunt aspecte normale la copii, insa atunci cand acestea persista, intervine dificultatea relationarii cu profesorii, cu parintii sau cu prietenii. 
 
Un copil cu ADHD prezinta urmatoarele simptome:
 
  • nu poate sa ramana atent timp indelungat 
 
  •  ii lipseste puterea de concentrare
 
  • are un comportament agitat
 
  • vorbeste mult
 
  • comite greseli din neatentie sau isi asuma riscuri in mod necontrolat 
 
  • nu pot rezista tentatiei de a face anumite lucruri
 
  • sunt nerabdatori, nu asteapta sa le vina randul pentru a vorbi sau a face un anumit lucru
 
  • nu pot relationa cu ceilalti
 
 
Cauzele aparitiei ADHD-ului
 
80% din cazurile de ADHD au la baza factori genetici. Genomul uman, adica informatiile ereditare din cromozomi, poate fi subiectul unor modificari ce au loc in perioada in care fetusul se afla in uter si care determina aparitia unor schimbari ale nivelului de dopamina din creier. Astfel, activitatea neuronala din anumite zone cerebrale poate fi usor perturbata, favorizand astfel aparitia deficitului de atentie si hiperactivitate.
 
ADHD-ul poate fi cauzat si de factorii de mediu. Unele studii au demonstrat ca exista o legatura puternica intre aceasta boala si consumul de alcool sau de tutun in timpul sarcinii. De asemenea, copii aflati la varsta prescolara care vin in contact cu plumbul prezinta un risc mai mare de dezvoltare a ADHD-ului.
 
Traumatismele cerebrale joaca si ele un rol important in declansarea afectiunii. 20% din persoanele cu ADHD au suferit, de-a lungul vietii, o leziune cerebrala.
 
 
Mituri legate de ADHD
 
  • ADHD este o afectiune cauzata de modul gresit de educare al parintilor
 
Perceptia generala legata de copiii cu ADHD este aceea ca parintii nu sunt suficient de implicati sau ca nu sunt capabili de a oferi o educatie adecvata. ADHD este o afectiune determinata de factori neurologici, care nu au nicio legatura cu modul in care parintii aleg sa isi educe copiii. Mai mult, studiile au demonstrat ca parintii copiilor cu ADHD dezvolta un potential mai mare cu privire la modelarea comportamentala a celor mici, tocmai datorita faptului ca sunt supusi unei asemenea incercari. 
 
  • ADHD-ul apare doar la baieti
 
Desi studiile au demonstrat faptul ca majoritatea subiectilor diagnosticati cu ADHD sunt de sex masculin, si persoanele de sex feminin pot prezenta riscul aparitiei acestei boli in egala masura. 
 
  • ADHD poate fi tratat prin alimentatie
 
In prezent nu s-a descoperit nicio legatura intre dieta si aparitia sau vindecarea acestei boli. Ba mai mult, chiar si tratamentele care sunt recomandate in acest sens nu pot reduce in totalitate simptomele ADHD-ului.
 
  • IQ-ul persoanelor cu ADHD este sub medie
 
ADHD este o boala care reduce drastic performantele scolare ale copiilor, tocmai din cauza faptului ca nu se pot concentra si nu pot acumula in mod corespunzator cunostintele. Cu toate acestea, aceasta afectiune nu are repercusiuni asupra dezvoltarii intelectuale, copilul dezvoltandu-se normal din punct de vedere cognitiv.
 
  • ADHD-ul este o etapa normala a copilariei
 
Greseala cea mai des intalnita care duce la diagnosticarea tarzie a ADHD-ului consta in ideea gresita ca toti copiii sunt hiperactivi atunci cand sunt mici. Simptomele acestei boli pot fi confundate cu usurinta cu trasaturile de caracter generale ale copiilor. De aceea, este foarte important ca parintii sa fie atenti la gradul de intensitate a acestor factori si sa se adreseze medicului imediat ce observa persistenta acestora.
 
Afectiuni secundare observate la suferinzii de ADHD
 
Efectele ADHD-ului asupra calitatii vietii copiilor sunt destul de neplacute, insa aceasta afectiune determina aparitia altor aspecte ce pot ingreuna dezvoltarea normala a celor mici. 
 
Depresiaeste principala afectiune asociata ADHD-ului. Din cauza faptului ca pacientul nu relationeaza in mod frecvent cu ceilalti, intervine sentimentul de izolare si o senzatie de nesiguranta. Este esential ca cel care sufera de ADHD sa simta ca nu este neglijat si ca este acceptat de ceilalti in societate.
 
Sindromul Tourette apare la majoritatea celor care sufera de deficit de atentie si hiperactivitate, fiind determinat de agravarea anumitor ticuri sau obiceiuri. Controlul asupra emiterii sunetelor sau cuvintelor scade, iar riscul aparitiei anumitor ticuri nervoase creste.
 
Insomniaeste provocata, in mare parte, de comportamentul hiperactiv al copilului. Tulburarilor de somn le este asociat si sindromul picioarelor nelinstite in timpul noptii. Toate aceste aspecte pot creste gradul de iritabilitate a copilului, acesta devenind mai putin cooperant.
 
Persoanele diagnosticate cu ADHD pot prezenta si tulburari afective precum anxietatea, caracterizata printr-o stare permanenta de ingrijorare, ce ulterior, poate declansa atacuri de panica. Aceasta stare constanta de alerta solicita psihicul bolnavilor de ADHD si incurajeaza aparitia depresei.
 
Diagnostic
 
Diagnosticarea unei persoane cu ADHD este un proces ce presupune parcurgerea mai multor etape. Nu exista un anumit tipar pentru diagnosticare, simptomele acestuia putand fi usor confundate cu cele ale depresiei, anxietatii sau dificultatii de invatare.
Unul dintre pasii pe care medicul trebuie sa-l faca este cel al consultului medical care include teste de vedere sau de auz. Un alt pas presupune verificarea existentei simptomelor ADHD-ului la pacientul respectiv si trasarea unei stari generale a copilului cu ajutorul parintilor, profesorilor si, unei, a copilului. 
 
Tratament
 
Tratamentul deficitului de atentie si hiperactivitatii depinde de fiecare individ in parte, insa majoritatea schemelor de tratament includ terapie comportamentala si/sau administrarea de medicamente.
 
Terapia comportamentalaeste pusa in practica ce catre parinti si profesori, sub atenta indrumare a unui terapeut. Acesta va urmari ca instructiunile date copilului sa fie clare si explicite, sa traseze sarcini specifice si sa stabileasca termenul de indeplinire a acestora. Terapia comportamentala ajuta copilul sa isi controleze propriul comportament. Atunci cand un copil reuseste sa se comporte intr-un anumit mod, parintii sau profesorii il pot recompensa.
 
Tratamentul medicamentos este o optiune de luat in seama care poate ajuta copilul sa-si controleze problemele de comportament.
 
In tratarea ADHD-ului exista doua tipuri de medicamente: 
 
- stimulante, asemenea amfetaminelor (aproape 80% din copiii diagnosticati cu ADHD au raspuns pozitiv la aceste medicamente)
- non-stimulante (au mai putine efecte secundare decat medicamentele stimulante, efectul lor durand chiar si pana la 24 de ore).
 
Suplimente naturiste CaliVita de ajutor in tratarea deficitului de atentie si hiperactivitate
 
Rhodiolineste cel mai eficient supliment alimentar care lupta impotriva depresiei si a stresului. Rhodiolinajuta la cresterea nivelului de serotonai, imbunatatind capacitatea intelectuala si memoria. De asemenea, este eficient in tratarea insomniilor, a atacurilor de panica si a anxietatii.
 
Mentinerea unui sistem nervos puternic si sanatos este o conditie esentiala pentru impiedicarea (re)aparitiei ADHD-ului. Bee Power de la CaliVita este un complex natural de vitamine, minerale, aminoacizi si enzime pe baza de laptisor de matca, o sursa naturala de acetilcolina, o substanta esentiala pentru un sistem nervos sanatos.
 
Noni Lichid este un ajutor de nadejde in tratarea tulburarilor de somn, a depresiilor si a anxietatii. Noni Lichideste 100% natural si contine extract din fructul Noni, un fortifiant de necontestat al sistemului imunitar.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru ADHD

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Rhodiolin161.00 Ron120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiolin este un adaptogen natural ce mentine o buna functionare a creierului, creste antentia, puterea de concentrare si memorare, elimina stresul, combate astenia si previne aparitia tulburarilor neurologice.
2. Bee Power56.00 Ron50 capsule = 29 gDetalii Produs
Bee Power contine laptisor de matca, benefic in cresterea imunitatii, energiei, in mentinerea sanatatii sistemului nervos, prevenirea si tratarea bolilor degenerative. Contine elemente importante pentru creier.
3. Noni Lichid236.00 Ron946 mlDetalii Produs
Noni Lichid este o sursa de nutrienti importanti pentru buna functionare a sistemului nervos si a creierului. Regleaza somnul, trateaza depresia, axiatatea si creste nivelul de atentie si concentrare, sporeste randamentul intelectual.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

ADHD (deficit de atentie si hiperactivitate) este una din cele mai intalnite tulburari psihice de dezvoltare neurologica care presupune probleme de concentrare si de comportament (adeseori cei care sufera de ADHD actioneaza fara sa se gandeasca la consecintele sau rezultatele actiunilor lor) si sunt peste masura de activi.  

Simptome si semne

SimptomMentiuni
inatentieNu acorda atentie detaliilor, nu asculta cand i se vorbeste, nu urmareste instructiunile primite, nu isi poate organiza activitatile, nu isi termina sarcinile, pierde des lucruri.
hiperactivitateSe foieste, se agita, nu poate sta intr-un loc (isi paraseste locul atunci cand ar trebui sa stea), vorbeste excesiv.
impulsivitateRaspunde inainte de a auzi pana la capat intrebarea, isi intrerupe des interlocutorii.

0 recenzii pentru ADHD

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 10 + 6

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.