Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Vitamine si nutrienti cu proprietati antivirale


 

Vitamina C - un antiviral

 

Corpurile noastre nu pot produce vitamina C (ascorbat), cu toate că cele mai multe animale o fac. Prin urmare, trebuie sa o luam din mâncare și din suplimente. Dar de ât de multa vitamina C avem nevoie cu adevărat? Argumente persistente privind această chestiune pot fi de cat de multa vitamina C fabrica organismele animalelor. Raspunsul este: destul de mult. Eechivalentul pentru greutatea corpului uman ar fi de 5.000 pana  la 10.000 de miligrame pe zi. Este puțin probabil ca animalele sa fi evoluat pentru a produce atat de multa vitamina C, dacă nu arfi avut nevoie de ea. Într-adevăr, celulele din țesuturile corpului uman  concentreaza mai multa vitamina C cu până la 25 de ori față de concentratia din sânge.

 

Când apare o infectie virala, nevoia noastră de vitamina C poate crește dramatic, în funcție de puterea imunitara a organismului, nivelul prejudiciului, de infecție, sau de toxicitatea de mediu, cum ar fi fumul de tigara. Ascorbatul luat in doze suficient de mari poate preveni boala virala si poate mari suprinzator viteza de recuperare de la o infectie virala acuta.

 

Proprietatea antioxidanta a vitaminei C promovează un mediu de reducere a oxidarii în fluxul sanguin și țesuturi, creșterea răspunsul organismului la stresul oxidativ de la inflamatie, contribuind astfel la combaterea microbilor și virusurilor, care se propagă în condiții de stres. S-a dovedit ca vitamina C are efecte antivirale specifice în care inactivează ARN-ul sau ADN-ul de virusuri.

 

Vitamina C este, de asemenea, implicată în creșterea mai multor funcții ale sistemului imunitar. Poate spori productia de interferon, care ajută la prevenirea infectarii celulelor cu un virus. Stimuleaza activitatea anticorpilor, iar in doze mari pare a avea un rol pozitiv în producerea de energie mitocondriala. Poate îmbunătăți funcția fagocitelor -  mecanismul organismului pentru eliminarea particulelor virale și alte resturi nedorite. Celulele albe din sânge, implicate în apărarea organismului împotriva infecțiilor de toate tipurile, au un concentrat de ascorbat de până la 80 de ori cantitatea nivelurilor plasmatice. in cazul în care se ia suficienta vitamina C, se permite ca sume uriașe de ascorbat sa ajunga la locul de infectie. Multe componente diferite ale răspunsului imun-  celulele B, celulele T, celulele NK, și, de asemenea productia de citokine, toate cu roluri importante in raspunsul imun - sunt accentuate de vitamina C. În plus, ascorbatul imbunatateste raspunsul imun la vaccinare.

 

Vitamina D și rolul sau antiviral

 

Vitamina D a fost mult timp recunoscuta ca fiind esențiala pentru sistemul osos. Mai nou, studiile sugerează că aceasta joacă, de asemenea, un rol major in reglarea sistemului imunitar, inclusiv in răspunsurile imune la infectii virale.

 

Studiile epidemiologice intervenționale și observaționale au demonstrat că deficitul de vitamina D poate conferi un risc crescut de gripă și infecții ale tractului respirator. Deficienta de vitamina D este, de asemenea, răspândită în rândul pacienților infectati cu HIV. Experimentele pe culturi de celule susțin că vitamina D are are efect anti-virale directe, în special împotriva virusurilor încapsulate. Desi mecanismul anti-virale al acestei vitamine nu a fost pe deplin stabilit, acesta poate fi legat de capacitatea vitaminei D de a reglementa peptidele anti-microbiene LL-37 și peptidele antimicrobiene 1. Studii suplimentare sunt necesare pentru a elucida pe deplin eficacitatea și mecanismul vitaminei D ca un agent anti-viral.

 

Uleiul de oregano are proprietati antivirale

 

Cercetatorii moderni au descoperit numeroase beneficii ale uleiului de oregano atunci cand este utilizat în rețete alimentare, deoarece are capacitatea de a opri cresterea microbilor, care pot provoca mai multe probleme gastro-intestinale. Conținutul de minerale și vitamine ale uleiului este impresionant ; fier, potasiu, calciu, zinc, bor, magneziu, cupru, mangan si vitaminele C, A (beta caroten) si niacina.

 

Nu doar mineralele si vitaminele fac ca uleiul de oregano sa fiue un antiviral, antimicrobian și anti-inflamator important. Carvacrolul este de asemenea o substanta activa in uleiul de oregano, eficienta impotriva Salmonella, Escherichia coli și Listeria monocytogenes. Timolul, o alta substanta activa, are proprietati antiseptice, iar terpenele au proprietati antibacteriene.

 

Acidul rosmarinic are proprietati antihistaminice și antioxidante, si reduce deteriorarea celulelor provocata de radicalii liberi, reducand astfel riscul de cancer si ateroscleroza. Naringina din ulei de oregano este un antioxidant puternic care poate inhiba cresterea celulelor de cancer, iar tocoferolii, cum ar fi vitamina E, sunt antioxidanti puternici, de asemenea.

 

Proprietățile antivirale ale uleiului merg mână-în-mână cu controlul radicalilor liberi. Virusurile ataca celulele deteriorate și le preia controlul, distrugandu-le. Uleiul de oregano ajută sistemul imunitar sa distruga virusurile, astfel încât celulele sa se poata regenera și să înceapă să funcționeze în mod normal.

 

Usturoiul este un bun ativiral

 

Usturoiul este un aliment cu un conținut bogat de compuși care inhibă enzimele care induc raspunsul inflamator. Acești compuși anti-inflamatorii, împreună cu vitamina C (care se gaseste in cantitati mari in usturoi) il poate poate face util pentru astm, artrita reumatoida si osteoartrita.

 

Alicina din usturoi este un antibacterian si antiviral puternic. Aceasta face o echipă buna cu vitamina C pentru a ajuta la uciderea microbilor dăunători. Studiile au demontrat ca acest compus este eficace împotriva infecțiilor comune, cum ar fi raceala, gripa, virusurile din stomac, precum și Candida si, de asemenea, impotriva microbilor puternici, cum ar fi tuberculoza și botulismul. Un sudiu recent arata că usturoiul este un remediu puternic împotriva tulpinilor care au devenit rezistente la multe medicamente, cum ar fi Staphylococcus aureusis care a devenit mult mai frecvent în spitale.

 

Tratament naturist antiviral