Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Pentru ce este buna arginina


 

Aminoacizii sunt elemente nutritive necesare pentru funcționarea de zi cu zi a corpului in mod corespunzator. De asemenea, sunt materia ce ține proteinele ​​legate și susținute, legatura de sprijin în cadrul structurilor celulare. L - arginina este un aminoacid neesențial, care este produs de organism și este, de asemenea , disponibil sub formă de suplimente pentru cei care au nevoie de un surplus.

 

De asemenea, arginina este utilizata pentru a produce alte elemente, cum ar fi L - glutamatul, L –prolina și creatina, si este apoi transformata în glicogen sau glucoza în cazul în care corpul are nevoie. De asemenea, relaxeaza vasele de sange si contribuie la eliberarea de oxid nitric, care ajuta in condiții care au nevoie de un relaxant atunci când vine vorba de vase de sange tensionate.

 

Beneficiile oferite de aminoacidul L-arginina

 

Arginina joaca un rol important atunci când vine vorba de menținerea diferitelor funcții ale organismului. Beneficiile care sunt de mare folos pentru sistemul uman pot fi urmatoarele:

 

• Eliberarea de oxid nitric

Prezența acestui oxid ajută la dilatarea vaselor de sânge, crescând astfel fluxul de sânge atât la creier cat și la inimă. Cei care suferă de o constrictie a vaselor de sange pot beneficia de pe urma suplimentarii cu L-arginină.

 

• Infertilitate

Acest aminoacid este cunoscut pentru creșterea numărului de spermatozoizi. In plus, având în vedere eliberarea de oxid nitric punctata mai sus, creșterea fluxului de sânge in zona genitala duce la o erectie buna.

 

• Stimularea imunitatii

Aceast aminoacid crește activitatea timusului, care produce celulele T.  Aceste celule fac corpul puternic și mai puțin sensibil la ceea ce poate dăuna. De asemenea, încetinește creșterea celulelor canceroase, tumorilor și chiar avansarea SIDA , datorită acestei capacități de a crește celulele T.

 

• Pierdere în greutate și cresterea masei musculare

Sportivii si culturistii utilizeaza acest aminoacid pentru a-i ajuta la pierderea in greutate și la stimularea tonusului muscular. De asemenea scade depozitele de grăsime și ajută la metabolizarea proteinelor, care se face prin modificarea nivelurilor de azot din organism la o stare de echilibru, care converteste proteinele ​​în masa musculara într-un mod mai simplu.

 

• Reducerea tensiunii arteriale

Arginina poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune arteriala. L - arginina este un precursor natural  al oxidului nitric , care ajută la dilatarea vaselor de sânge și poate preveni îngustarea arterelor. Acest lucru, la rândul său, poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

 

• Tratamentul bolilor coronariene

Institutul National al Sanatatii rapoarteaza că există dovezi științifice care sustin utilizarea de arginină ca un tratament pentru boala coronariana. Suplimentele de arginină pot îmbunătăți toleranța la efort și fluxul de sange in artere la persoanele cu boli coronariene. Arginina poate preveni, de asemenea, episoadele de durere in piept, sau angina, legate de boli coronariene.

 

• Ameliorarea migrenelor

Migrenele, caracterizate prin dureri de cap severe adesea însoțite de greață, sensibilitate la lumină și distorsiuni vizuale, sunt adesea rezistente la optiunile de tratament convenționale. Potrivit studiilor, L - arginina poate ameliora migrenele atunci când este folosita în paralel ci ibuprofen, un antiinflamator nesteroidian.

 

Care sunt utilizările cele mai comune pentru L - arginină?

 

Aminoacidul arginina este responsabil pentru o serie de funcții diferite ale corpului, inclusiv imunitatea și funcția hormonala, vindecarea ranilor si eliminarea deșeurilor de la rinichi. Unii cercetatori susțin că arginina ar putea ajuta la prevenirea sau ameliorarea următoarelor probleme de sanatate:

-          Demență

-          Răcelil

-          Hipertensiune arterială

-          Claudicatie intermitenta

-          Disfunctie erectila

-          Infertilitate masculina

-          Preeclampsie

-          Migrene

-          Disfunctie sexuala la femei

-          Cistita interstitiala

 

Unele persoane folosesc, de asemenea, arginina in culturism, in recuperarea dupa operatie si pentru a imbunatati performantele atletice.

 

Alte studii au evidentiat potențialul argininei pentru a calma crampele la picior, pentru a gestiona inflamatia vezicii urinare și slăbiciunea din cauza arterelor blocate. De asemenea, se crede că poate îmbunătăți funcțiile renale după transplant. Atunci când este combinata cu acid ribonucleic și EPA, un acid gras omega 3, oficial cunoscut sub numele de acid eicosapentaenoic, arginina poate contribui la promovarea vindecarii ranilor, protecția împotriva infecției și scurtarea perioada de recuperare. L - arginina, de asemenea, funcționează bine cu vitaminele B.

Recomandarile noastre

Produse naturale recomandate

Arginine Plus 96.20 Ron