Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Intelegerea cauzelor celulitei


Celulita poate fi cauza unor sentimente de jena, mai ales datorita faptului ca exista o credinţă bine cunoscuta, si anume faptul că oamenii grasi au celulita, desi nu acesta este adevarul. Exista milioane de oameni care experimenteaza problema celulitei. Ce este de fapt celulita? Celulita este cauzata de celulele adipoase care cresc în dimensiuni mari, deoarece acestea conţin deşeuri toxice pe care organismul nu le poate expulza, grăsimi şi apă.

 

Spre deosebire de alte tipuri de grasime, celulita este vizibila pe piele, iar pielea capata un aspect urat, noduros, în cazul în care celulita este formata. Procesul de formare a celulitei consta in faptul ca tesutul fibros conectează stratul de piele cu straturile profunde ale tesutului, iar acest proces creează compartimente separate. Dupa ce celulele adipoase cresc, aceasta devin noduroase si lipsite de fermitate si elasticitate.

 

Este evident că, cu această piele, nu se pot purta bikini pe plaja sau pantaloni scurti, din teama de a arăta celulita. Celulita poate fi jenanta, de asemenea, si in relatiile intime.

 

Celulita este una dintre cele mai importante cauze ale insecurităţii femeilor. Oricare femeie cu celulita are tendinta de a se acoperi pur si simplu, chiar şi la plajă. Înţelegerea cauzelor principale ale celulitei este prima cheie pentru a ajuta la prevenirea sau pentru a scapa de celulita.

 

Celulita noduroasa

 

Umflaturile, pielea moale şi nodulii sub piele, toate acestea descriu celulita, care este de multe ori găsita pe fese şi coapse. S-a crezut de ceva timp ca celulita ar fi o tulburare de grasime în rândul femeilor. Insa de atunci s-a abservat si s-a stabilit, totuşi, că celulita poate fi, de asemenea, găsita printre femeile slabe şi, uneori, chiar si printre barbati. Oamenii slabi pot manifesta de multe ori celulita prin prinderea pielii între degetul mare şi cel arătător. Pielea alveolata este un semn că există celulita sub aspectul trupului subţire.

 

Grăsimile şi celulita

 

Cauza majoră a celulitei este legată de grăsimea corporală. Sub piele se afla ţesuturile conjunctive de colagen, care separă grăsimea în compartimente în formă de fagure. Aceste ţesuturi conjunctive conecteaza, de asemenea, grăsimile corpului cu ţesuturile pielii. Grasimile din compartimente pot incepe sa se extinda din cauza cresterii in greutate sau retenţiei de apă crescute, facand ca tesuturile conjunctive sa se extinda. Atunci cand tesuturile s-au extins dincolo de capacitatea lor, acestea se vor întări şi vor face pielea inflexibila. Când se întâmplă acest lucru, grăsimea va începe să se extindă, rezultând într-un aspect zgrunţuros.

 

Teorii asupra cauzelor de celulita

 

Există diferite teorii cu privire la cauzele de celulita sau la motivele pentru care grăsimile încep să se acumuleze in acest mod. Genele şi nivelurile de hormoni pot duce la celulita. Nu exista nici o modalitate de a evita permanent celulita dacă exista o predispozitie genetica pentru a o dezvolta. Referitor la aspectul hormonal, celulita se poate dezvolta la femei din cauza nivelurilor de hormoni care se tot modifica in timpul pubertatii si sarcinii. Nivelurile crescute de estrogen pot  fi o cauza de producere a celulitei.

 

Circulatia sanguina proasta poate fi văzută, de asemenea, o posibila cauza a celulitei. Este general acceptat faptul că  un flux de sânge sănătos ajută la eliminarea deşeurilor corpului, inclusiv excesul de grăsimi. Circulatia sangelui poate fi împiedicată de o lipsă mare de mişcarea a corpului agravată de o dieta care este ridicata în grăsimi. O lipsă generală de exercitii fizice si o dieta saraca, prin urmare, pot  duce la o circulatie proasta si o ardere saraca a grasimilor, care poate duce la producerea celulitei.

 

O alta teorie referitoare la cauza celulitei este cea a radicalilor liberi. Organismul nostru poate să conţină cantităţi excesive de radicali liberi, care pot ataca alte celule în organism. Acest lucru poate cauza deteriorarea sistemului circulator şi a pielii în sine. Deteriorarea sistemului circulator poate însemna mai puţina eficienţă in eliminarea deşeurilor din organism şi mai putine sanse ca vitaminele şi mineralele sa fie transportate la celule şi ţesuturi. Daunele la nivelul pielii pot duce la o reducere de colagen si elastina, prin urmare, ducand la accelerarea efectelor vizibile ale celulitei.

 

Se spune ca celulita este cauzata de excesul de apa si grasime in organism. Aceasta afirmatie  este pe jumătate adevărata. Da, celulita este cauzata de grăsime, si vom găsi, de asemenea, apa in formatiunile de celulita, dar în celulita vom gasi si toxine. Celulita se formeaza atunci cand organismul este incapabil sa spele toate toxinele din corp. Toxinele sunt colectate si impreuna cu grăsimea şi apa, se formează celulita.

 

Este adevarat ca celulita conţine grăsimi şi apă, iar reducerea grasimii este o idee bună pentru imbunatirea aspectului pielii. Dar, reducerea grăsimii şi a apei pentru a eliminarea celulita este un concept greşit.

 

Cremele pentru tratamentul celulitei

 

Cremele pot conţine o varietate de ingrediente, vitamine, minerale extrase din plante, precum si antioxidanti. Aceste creme sunt comercializate ca un remediu pentru celulita, insa nu reprezinta un remediu 100% pentru aceasta problema estetica.  Singurul lucru pe care il pot face singure este sa  îmbunătăteasca  aspectul de celulita. Insa, prin utilizarea de  creme anticelulitice, impreuna cu o dieta sanatoasa si corespunzatoare acestei probleme, la care se adauga si un program de exercitii fizice corespunzatoare, aspectul de celulita poate fi efectiv redus. Crema C-Rx Calivita este foarte eficienta impotriva celulitei, insa trebuie tinut cont de faptul ca efectele pozitive sunt vizibile dupa o perioada mai lunga, deoarece procesul in sine de eliminarea a celulitei este unul de lunga durata.