Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Indigestia in timpul sarcinii


Atat de comune, dar si incomode – problemele digestive aproape inevitabile în timpul sarcinii. In continuare ve-ti primi cateva sfaturi utile referitor la ce ati putea face pentru a usura indigestia în timpul sarcinii.

 

Cat de des este intalnita indigestia in timpul sarcinii?

 

Majoritatea persoanelor sunt afectate de indigestie din cand in cand, insa femeile sunt adesea afectate de aceasta conditie în timp ce sunt gravide. 8 din 10 femei experimenteaza indigestie la un moment dat in timpul sarcinii. Indigestie tinde să devină mai frecventa pe masura ce copilul se dezvoltă.

 

Ce cauzeaza arsurile la stomac in timpul sarcinii ?

 

Indigestia timpul sarcinii se datorează în principal modificărilor care au loc în organism, cum ar fi creşterea nivelului de hormoni şi creşterea presiunii în abdomen.

 

In timpul sarcinii, muşchi din partea de sus a stomacului, care împiedică, de obicei, acizi digestivi sa ajunga  pana in esofag se relaxeaza (precum toti ceilalti muschi din tractul digestiv - şi peste tot în corp). Acest lucru permite acestor sucuri digestive acide sa refluxeze,provoacand iritaţie şi arsuri care provoacă indigestie în timpul sarcinii. Un alt motiv pentru care apar arsurile  este faptul ca uterul se afla in continua crestere  este peste cavitatea abdominală, forţând stomacul.

 

Progesteronul, un hormon foarte activ in timpul sarcinii, incetineste digestia alimentelor. Esofagul şi intestinele pulseaza alimentele prin sistemul digestiv al organismului, prin valuri de contractii. Aceste contractii încetinesc din cauza progesteronului,  si fac digestia mai puţin eficienta.

 

Mai târziu în timpul sarcinii, bebelusul în creştere pune presiune pe burta, impingand acizii din stomac înapoi în esofag.

 

Arsurile la stomac si indigestia vor aparea si disprea, probabil, pana cand copilul se naste.

 

Arsurile la stomac in timpul sarcinii - Ce trebuie să ştiţi

 

Sansele de a avea o sarcina complet fara arsuri la stomac, sunt aproape nule. Vestea buna este ca exista o multime de măsuri preventive şi de strategii de calmare pe care le puteţi încerca, iar această condiţie ar trebui să dispară cât mai curând dupa ce copilul se naste. Indigestia indusa de sarcina nu este o conditie ingrijoratoare.

 

Există mai multe strategii pentru ameliorarea arsurilor la stomac in timpul sarcinii :

 

• Evitaţi arsurile la stomac declanşate de anumite produse alimentare, cum ar fi alimentele foarte condimentate, picante, alcoolul (care ar trebui să fie eliminat oricum), bauturile cu cafeina (cum ar fi cafeaua, ceaiul si cola, pentru că acestea relaxeaza, de asemenea, sfincterul esofagian), ciocolata, menta, şi citricele. O dieta bogata in grasimi poate contribui, de asemenea, la indigestie în timpul sarcinii, asa ca aportul de alimentele grase ar trebui sa fie la un nivel minim.

 

• Consumati lichide înainte şi după mese în loc de in timpul meselor, sau beti doar un pic. Prea mult lichid în amestec cu alimentele va destinde stomacul prea mult, agravand arsurile la stomac.

 

• Optati pentru mese mai mici, care nu supraîncărca sistemul digestiv. Optati pentru sase mese mici pe zi, mai degrabă decât pentru trei si mari, şi veţi reduce sansele de indigestie sau arsuri.

 

• Nu purtaţi haine care contracta abdomenul.

 

• Mancati încet. Cand se mananca prea repede, de multe ori se înghite aer, care poate forma pungi de gaze in abdomen. Şi graba in a manca inseamna ca alimentele nu sunt mestecate bine, ceea ce face ca stomacul sa lucreze mai greu pentru digestia alimentelor, crescand probabilitatea de indigestie.

 

• Guma fara zahar poate reduce excesul de acid ( creşterea salivei poate neutraliza acidul din esofag), aşa că încercaţi o bucatica după mese. Dacă sunteţi preocupat de îndulcitorii artificiali in timpul sarcinii, respirati usor - guma fara zahar este buna cu moderatie.

 

• Nu fumaţi

 

• Indoiti-va de la genunchi, nu de la talie

 

• Evitaţi să mâncaţi în timp ce stati culcate, sau sa stati culcate dupa masa. Nu consumati multa mancare inainte de culcare. Încercaţi să dormiti cu capul putin ridicat, pentru a impiedica refluxurile gastrice.

 

• Mentineti-va o crestere in greutate treptată şi moderată in timpul sarcinii pentru a reduce la minimum cantitatea de presiune asupra tractului digestiv.

 

• Nu manca aproape de culcare. Este nevoie de macar 2 ore pentru a digera alimentele înainte de a vă culca.

 

• Dormiti proptite în pat cu perne mai multe pentru a va sprijini. Stati un pic mai drepte pentru menţinerea acizilor in stomac.

 

Tratament naturist indigestie