Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Hiperaciditatea, acidoza


Organismul indeplineste functiile de digestie, asimilare, utilizare, reproducere si eliminare in prezenta unor lichide. Printre aceste lichide se numara sucurile digestive, sangele, lichide extracelulare si intracelulare, lichide limfatice si urina. Pentru a intelege corect si complet efectele pe care le produc alimentele si toxinele asupra organismului, este necesar sa intelegem mai intai ce sunt principiile antagonice sau contrariile.

 

Creatia este posibila datorita interactiunii dinamice a contrariilor, in lipsa carora toate lucrurile ar fi identice. (Desigur, deoarece Dumnezeu este Unul, cu cat ne apropiem mai mult de Dumnezeu, cu atat diferenta dintre contrarii se va dilua.) Interactiunea dintre contrarii creeaza miscarea, actiunea, activitatea, dimensiunea, culorile si temperaturile diferite. Oricat de complexa este chimia, ea se intemeiaza pe doi piloni principali sau doua contrarii: cald si rece, sau yin si yang, numele celor doua principii dinamice opuse din filozofia si din medicina chineza. Cald mai este denumit acid, iar rece , alcalin. Acizii initiaza schimbarea, iar alcalii, echilibrul. De fapt, aceasta este temelia oricarei forme de materie.

 

Elementele din care este compusa materia sunt fie de natura acida, fie de natura alcalina. Printre elementele care provoaca aciditate se numara azotul, fosforul si sulful. Oxigenul, calciul, magneziul, sodiul si potasiul sunt elemente alcaline. Majoritatea elementelor alcaline sunt cunoscute sub denumirea de electroliti, datorita capacitatii lor de a purta si de a descarca sarcini electrice. In cazul elementelor alcaline, oxigenul si carbonul sunt predominante prin comparatie cu hidrogenul, iar in cazul acizilor, predomina azotul si hidrogenul.

 

Pentru a mentine starea de sanatate si vitalitatea organismului, toate lichidele din organism ar trebui sa fie alcaline, cu exceptia sucurilor gastrice, a acidului clorhidric si a pepsinei, care sunt acide si au un rol esential in scindarea initiala a proteinelor. Nivelul aciditatii sau alcalinitatii organismului este clasificat in functie de ceea ce se numeste factor pH. pH are semnificatia de "potential de hidrogen". Scala de masurare a factorului pH este de la 0 la 14, unde 0 indica cel mai ridicat nivel de aciditate, 7 indica echilibrul natural, iar 14 este indiciul celui mai ridicat nivel de alcalinitate. Deoarece numerele de pe aceasta scara reprezinta logaritmi, fiecare numar este de 10 ori mai mare decat urmatorul. Acest fapt poate fi extrem de important daca veti intelege ca nivelul pH-ului sanguin trebuie sa fie de 7,4, adica usor alcalin. Daca nivelul atomilor de hidrogen din sange scade pH-ul la 6,95 (prin cresterea numarului de atomi de hidrogen), atunci poate surveni coma sau moartea. Si opusul este valabil. Convulsiile si spasmele se pot instala daca pH-ul devine prea alcalin (adica daca scade numarul atomilor de hidrogen), desi situatia este extrem de rar intalnita. Este important de mentionat faptul ca, in majoritatea cazurilor, convulsiile si spasmele sunt provocate de carentele de utilizare a mineralelor.

 

Practic toate toate alimentele pe care le consuma oamenii pot fi impartite in cele doua categorii amintite anterior: alimente care pot produce fie aciditate, fie alcalinitate. Rezultatul depinde de "cenusa" care ramane in urma digestiei si in functie de elementul mineral anorganic dominant din alimentele respective, care vor afecta nivelul pH din lichide organice. Alimentele acide vor lasa in organism mai multi compusi de fosfor, fier si sulf, care vor expulza mineralele alcaline de genul calciului, magneziului, sodiului si potasiului. Acizii cristalizeaza, iritand astfel si inflamand tesuturile. Aceste cristale se depun oriunde in organism producand inflamatii, iritatii si stimulare sau agitatie functionala. Spre exemplu, acidul uric este un produs derivat prin metabolizarea si/sau dezvoltarea micozelor in organism. Acumularea de acid uric va provoca guta si alte stari inflamatoare in intregul organism.

 

Pe parcursul digestiei hranei se formeaza numerosi alti acizi. Printre acestia se numara acidul sulfuric, acidul fosforic, acidul butiric, acidul lactic, acidul acetic si acidul piroracemic. Daca cesti acizi nu sunt convertiti in electroliti prin interventia sarurilor, tesuturile vor fi afectate. Cu cat creste aciditatea din organism, cu atat va face mai multe ravagii.

 

In zilele noastre, barbatii si femeile consuma hrana care produce in special aciditate, si anume carne si produse din carne, cereale, produse lactate pasteurizate, oua si tomate gatite. Cum aciditatea este asociata cu caldura, acesti acizi si compusii lor vor produce inflamatii ale tesuturilor. Inflamatiile provoaca slabiciune la nivel celular si incapacitatea celulelor de a transporta substantele nutritive si de a le transfera prin peretii membranelor prin intermediul respiratiei celulare, ceea ce va conduce in final la degradarea ireversibila a celulei.

 

Conform afirmatiilor anterioare, singura camera acida de care dispune homo sapiens este stomacul, adica locul in care este initiat procesul de digestie a proteinelor. Remarca: Imediat dupa ce continutul stomacului este transferat in intestinul subtire, icepe secretarea bilei si a bicarbonatului de sodiu, cu rolul de a alcaliniza acest amestec numit chim. Celelalte faze ale ale procesului digestiv sunt de natura alcalina.

 

Acumularea de acizi si de proteine toxice straine la nivel tisular este cauza declansarii raspunsului imun, denumit inflamatie. Din acest moment inflamatia este diagnosticata ca un tip de "ita", adica gastrita, colita, cistita, nefrita, bursita si artrita. De fapt, afectiunile citate mai sus nu sunt boli, ci reactii inflamatorii, ca raspuns la acidoza.

 

Din acest motiv, abordarea terapeutica a acestor tulburari cu o medicatie care va spori si mai mult aciditatea sau cu steroizi este de-a dreptul absurda, conducand la degenerarea accentuata a tesutului. Mult mai logic este sa incercam alcalinizarea si detoxifierea tesutului, cu alte cuvinte eliminarea acizilor si a proteinelor straine care au provocat tulburarea de la bun inceput.

 

CNN a prezentat recent un raport conform caruia cercetatori de la diverse universitati au demonstrat ca tiparul genetic al celulelor (ADN si cromozomi) poate fi si este modificat de acidoza, al carei efect direct este epuizarea celulei, provocand numeroase transformari ale structurii ADN si cromozomilor.

                                                                                                                                                                                  de Dr. Robert Morse

 

Morse, Robert - "Sa traim sanatos fara toxine" aparuta la Ed. Paralela 45

Mai multe detalii despre: apa alcalina

Recomandarile noastre

Produse naturale recomandate

Aquarion 11500.00 Ron