Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

De ce ne cade parul toamna


Ca și frunzele moarte, sezonul caderii parului revine în fiecare an, între sfârșitul lunii august și noiembrie. Nu durează mai mult de 4 până la 6 săptămâni, dar este suficient pentru a afecta moralul, la fel ca și atunci cand vacanța de vară se încheie. Pentru multe persoane, sezonul caderii parului trece neobservat. Pentru altii, aceasta poate duce la o pierdere a parului care este de 3 până la 4 ori mai mare decât în ​​restul anului ...

 

Ce declanseaza aceasta cadere?

 

În vara și primăvara, razele de soare cresc secretia de hormoni care regleaza cresterea parului, si provoca o reacție similară cu cea de la plante : o creștere accelerată în cursul lunilor când vremea este caldă și pierdere mai mare în luna septembrie, pencand parul a ajuns la sfârșitul ciclului său de viață. Aceasta reactie nu trebuie totusi sa fie ingrijoratoare: dupa cateva saptamani, totul ar trebui să revină la normal: parul ar trebui să scadă progresiv, și apoi sa revina la normal.

 

Deci, ar trebui să fie tratata pierderea, sau este mai bine să se aștepte cu răbdare sfârșitul  furtunii? Totul depinde de starea parului. Daca acesta deja tinde să-și piardă în densitate, este esențial să se urmeze un tratament de susținere, și este mai bine să se înceapă înainte ca pierderea sa avanseze prea mult.

 

Test pentru caderea parului toamna

 

Testul se efectueaza inainte de samponare, pe parul care nu a fost spălat de cel puțin 3 zile. Cu degetele raspandite se pune o mână plata direct pe pielea scalpului. Apoi se inchid bine degetele împreună și se trec prin par alunecand de la rădăcini la vârfuri. Se pune tot parul colectat pe o bucată de hârtie. Se repeta acțiunea de cel puțin cinci ori, astfel încât să se acopere întreaga suprafata de par.

 

 Dacă aveți un total de ...

 

-          Mai puțin de 10 fire de par totul este în regulă: pierderea parului este normala.

 

-          De 10 pana la 15 fire de par: indica probabil inceperea sezonului de caderea a parului  si ar trebui să se înceapă imediat un tratament pe baza de de vitamine pentru par, printr-un aport oral.

 

-          Mai mult de 15 fire de par: este cu siguranta vorba despre un proces de pierdere a parului. Un tratament local este necesar.

 

Care sunt tratamentele pentru caderea parului?

 

Tratamentele pentru par nu acționează impotriva pierderii parului in sine (parul care cade a fost deja mort de cateva saptamani), ci mai degrabă pentru regenerarea firelor de par, pentru a fi inlocui parul pierdut. Este vorba despre pregătirea tranziției. Unele fire de par, dacă nu sunt ajutate de o actiune externă, pot creste la loc mai subțiri, ceea ce face ca parul sa devina progresiv mai rar și mai greu de mentinut de-a lungul anilor.

 

Un alt factor important este timpul. Sezonul de pierdere a parului nu ar trebui să depășească 4 săptămâni (6 maxim). În cazul în care depaseste aceasta perioada, înseamnă că un alt factor este cauza, aceasta fiind una  importantă care trebuie identificata.

 

Stresul poate duce la un tip de pierdere a parului care forteaza firele de păr sa raman în starea de repaus înainte de vreme. Stresul cronic ar putea impinge, de asemenea, sistemul imunitar in deriva; astfel celulelele albe din sange pot ataca foliculii de par. Stresul cronic asociat cu șoc, este, de asemenea, legat de o anumită formă de pierdere a parului, alopecia areata.