Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Cum ajuta vitamina C sa ai un ten frumos


 

Este considerata a fi una dintre cele mai importante vitamine din cauza numeroaselor sale beneficii pentru sanatate. Aceasta poate fi găsita în fructe citrice și numeroase sucuri proaspete. Este vorba despre vitamina C. Și, deși știm cu toții că ne ajută să ne protejeaza impotriva racelilor si infectiilor, vitamina C, de asemenea, ne ajută să obtinem si sa mentinem o piele sanatoasa si stralucitoare!

 

Vitamina C este unul dintre ingredientele pentru îngrijirea pielii cel mai des utilizate. Varietatea de produse de intinerire a pielii /anti-rid cu continut devitamina C este uimitoare. Aceasta substanta nutritiva poate fi benefica pentru piele în două moduri importante. În primul rând, este esentiala pentru sinteza de colagen, o proteina cheie din structura pielii. Adăugarea de vitamina C la o cultură de celule de piele (fibroblaste) crește dramatic sinteza de colagen. În al doilea rând, este un antioxidant si poate ajuta la reducerea leziunilor pielii cauzate de radicalii liberi. Deci, atunci când vitamina C este obtinuta în mod corespunzător în celulele pielii, ofera o bună șansă de a reduce ridurile și de a îmbunătăți textura pielii.

 

Deci, ce poate Vitamina C face cu adevarat pentru piele?

 

• Sprijina structura si protejeaza celulele pielii de daunele legate de radiatiile UV

• Îmbunătățeste aspectul pielii deteriorate de soare

• Consolideaza răspunsul de  bariera de protectie de la nivelul pielii

• Reduce inflamatia

• Promoveaza producția de colagen

• Sporeste eficacitatea peelingului și sedintelor de microdermabraziune

• Reduce hiperpigmentarea

• Sporeste eficacitatea protecției solare

 

Cum afecteaza vitamina C pielea?

1. Sinteza de colagen: Unul din rolurile majore ale vitaminei C este sinteza colagenului și țesuturilor conjunctive dintre celulele. Colagenul, la rândul său, este important în formarea oaselor, articulatiilor si tesuturilor conjunctive necesare pentru vindecarea ranilor, pe langa rolul său în a menține pielea tanara si in intarzierea aparitiei ridurilor.

 

2. Protecția pentru vitamine si minerale importante necesare pentru o piele sanatoasa: Vitaminele A și E sunt cruciale pentru un ten luminos, iar vitamina C ajută la impiedicarea oxidarii acestora.  De asemenea, crește absorbția fierului din alimente, iar o stare de fier buna în organism înseamnă mai mult oxigen la organe, mai ales la piele.

 

3. Protecție împotriva factorilor de mediu: Vitamina C actioneaza ca un antioxidant care ajuta la protejarea pielii de factorii de mediu nocivi și de produsele toxice precum fumatul, care afectează în mod negativ pielea.

 

Orice lipsă in aportul nostru zilnic de vitamina C ar putea afecta negativ pielea, avand in vedere rolul sau în sinteza de colagen, precum și pentru alte substante nutritive importante care afectează pielea.

 

Cele mai importante doua roluri al vitaminei C în protectia pielii

Oamenii de stiinta au descoperit destul de recent doua noi roluri jucate de vitamina C în protejarea pielii, care ar putea duce la o mai bună regenerare a acestui tesut. O anumita formă de vitamina C a ajutat la promovarea vindecarii ranilor si, de asemenea, la protejarea impotriva deteriorarii ADN-ului celulelor pielii.

 

Chiar dacă vitamina C a fost descoperita în urmă cu peste 70 de ani, proprietățile sale sunt încă în curs de dezbatere în comunitatea științifică. Cu toate acestea, este cunoscuta ca un oxindant important care  are capacitatea de a contracara efectele nocive ale radicalilor liberi.  Aceste doua calitati sunt considerate a fi de mare importanță pentru industria cosmeticelor.

 

Oxidarea, cauzata de radicalii liberi, este asociată cu îmbătrânirea prematură a pielii. Antioxidantii ca vitamina C pot oferi protecție împotriva acestui tip de daune, care este de bun augur pentru produsele cosmetice naturale.

 

In ceea ce priveste alimentatia cu vitamina C, exista o serie de factori care o vor face mai puțin disponibila datorita taierii legumelor inainte de consum cu o perioadă mai lungă de timp, datorita expunerii la aer înainte de preparare sau consum sau datorita utilizarii de ustensile de bucătărie care conțin cupru in timpul gătitul. Avand in vedere aceste aspecte importante, atunci cand consideram ca aportul nostru nu este adecvat, putem folosi cu increde suplimentele naturale care contin aceasta vitamina. Sa nu uitam ca in conditii de stres, de efort intens sau de boala, corpul nostru creste substantial cerinta de vitamina C iar acest lucru devine foarte vizibil in aspectul pielii.

Recomandarile noastre

Produse naturale recomandate

C 1000 96.21 Ron